Emisjonsmaskinens brutale realitet


Jeg ser det er en del som surrer fælt rundt hvilke meldinger en kan forvente fra selskapet og diverse..
De som nevnte q2 confcall vet jo at skuespillet de fremførte bare er et manuskript for å skape begeistring rundt noe som ikke vil kommersialiseres fra IDEX..dette er tydelig greiet ut i andre tråder, men essensen er at FPC har kjørt 20/20(altså alle) piloter gjort på trådløs betaling. IDEX mangler sertifisering før de i det hele tatt kan selge produktet sitt(som forøvrig ikke er oppført på nettsiden). Dette er også et produkt som er overflødig da jeg tror mobilbetalinger vil fortsette å dominere vekstkurven på de aller fleste kontinenter.
Ledelsen sa også eksplisitt at sertifiseringen er utsatt til q4. DVS okt-des.

De mente det var ingen grunn til å downscale organisasjonen(med 105 ansatte p.t) da de forventet break even før januar 2020. Dette er samme mantraet de har hatt siden oppstart i 1998, men likevel har de brent oppmot 1,5mrd kroner av aksjonærenes verdier og gir seg selv nærme 2-sifrede millionbeløp i lønninger.

Jeg tok en kjapp kikk innom oslokontoret bare for å møte tomme pulter, et par årsrapporter og en testinghylle som var helt tom.

Jeg håper de som nå melder at de bruker sparepengene sine sparer mye til emisjonen for å opprettholde eierandel, for her blir det ekstremt uhyggelige kurser for eksisterende aksjonærer de neste 2-3månedene(og kanskje før), da IDEX er tom for cash tidlig i januar 2020.

Det kommer til å bli stor utvanning for å hente inn bare et års cashburn, som er aprox 250million kroner. om du priser hele selskapet til 200mill(rett over fair value vs peers?) og sier at de får hentet halve beløpet de ønsker(som jeg antar er rundt 250mNOK) vil det være 125m. Da vil eksisterende aksjonærer sine verdier av mcap være 3/8 og nye aksjonærer får 5/8 pga de gir 125m.
Da får man totalt 1595m aksjer.. deler man mcap på dette får en kurs 12,5øre.. det er 2,5 øre under pålydende som betyr at der vil komme en EGF i tillegg.

Klarer de derimot sette emisjon på hele provenyet og mcap 500mill ender jeg på 41,8øre...

Jeg er ingen trollman, men at IDEX unngår emi gir jeg 0,1% sannsynlighet..
Katta er dratt opp av den gjennomsiktige plastsekken, og realiteten har blitt meldt av flere, over lang tid.
Best of luck gents
Møyfrid
04.09.2019 kl 10:31 1917

Du glemmer det enorme imaginære patentsikre markedet markedet i Kina!

Er det ikke der pengene skal hentes?

Forøvrig ligger du 1,8 øre over mitt anslag for fair value.

Bra oppsummering og viser den harde realitet i denne aksjen. Kassen er snart tom og største eier er ikke lengre der for å hjelpe. Next og Thin har vist vei for hvordan det går med selskap som ikke klarer å tjene penger. Syns nesten emi på 40 øre (MC på 500 mill) høres i overkant ut, men er jo greit å være på den optimistiske siden.
Gi_Fan
04.09.2019 kl 11:18 1855

Trur ikke BSC patenter er viktig i Kina selv om de kunne håndheves.

“Chinese people have jumped from using cash to using phones without the middle steps of cheques and bank cards,” says Oliver Rui, a professor of finance and accounting at China Europe International Business School, in Shanghai.
The scale and the pace of this transformation have been remarkable

https://www.scmp.com/magazines/post-magazine/long-reads/article/2110118/going-cash-free-why-china-light-years-ahead

Dette er bare en tilfeldig link, men det snakkes om "cash free" hele tiden - og det betyr ikke at de går over til plastikk. Jeg observerer det også hver dag i mitt eget nabolag, Kineserne kommer med sine telefoner og forventer å kunne betale med dem og blir innimellom ganske irritert om de ikke kan. Og siden det er mange kinesere tilpasser butikkene seg. Ser hele tiden nye butikker som tilbyr fremfor alt Alipay.
Redigert 04.09.2019 kl 11:19 Du må logge inn for å svare

Det er lett å bli overnegativ og med rette i historien. Fortell meg så hvordan helt ferske ledere i CFO og styremedlem kjøper aksjer? Noen kaller det kurspleie, jeg kaller det reelle aksjekjøp for det er forventning om positiv nyhetsstrøm nå i september? Vi venter på en eller to børsmeldinger som kan gi oss et skikkelig løft. Så vær obs om du er short, og vær obs om du har tenkt å selge akkurat nå. Noen vil brenne fingrene sine her. Hvilken side skal dere ikke være så skråsikre på mener jeg.
Redigert 04.09.2019 kl 13:15 Du må logge inn for å svare

Står det virkelig så dårlig til i dette selskapet??

CFO og styremedlemmet kjøpte vel vitende om at kassa er tom om 4 måneder. Det var kun et stunt for å presse mcap før ny emisjon, og nesten garantert betalt av selskapet.

Sente
04.09.2019 kl 13:58 1728

Ved forrige emisjon var det mye av den samme negativiteten og spådommene.
Ingen forventet at WF ville hive seg inn 25% eller noe over børs kurs.
Ta gjerne mange utalelser her inne med en stor klype salt.

Ellers:
"Ledelsen sa også eksplisitt at sertifiseringen er utsatt til q4. DVS okt-des"
Nei, det ble sagt de forventet flere sertifiseringer fra flere aktører og de første skulle være ferdig i Q3.
Hvilket produkt er det du savner på hjemmesiden til Idex som du mener de skal selge?
For en så massiv utvanning du ønsker(?) må det vel en ny general forsamling til? Per dags dato tror jeg de kun har lov til å trykke 10% aksjer, men mulig jeg husker feil, rett meg gjerne.
Sente
04.09.2019 kl 13:59 1725

Tror CFO har subscription rights for 2 millioner aksjer, trenger han da handle over børs? Usikker hvilken pris disse har.

Strike er rundt der vi er i kurs nå, faktisk har de vært "out of the money"...

these 4 are clearly short and I wish them luck but I would look at what institutional holders are doing and not these day traders :)
Reserven
04.09.2019 kl 15:11 1646

I årevis brukte hausserne i søster-selskapet Thinfilm nøyaktig det samme argumentet - inntil de store institusjonelle eierne (Woodford, Invesco, Ferd, FirstFondene, Abu Dhabi, Keith&Fussell&Simpson) bøttet ut aksjer og flagget ned.

you keep comparing idex with thinfilm you either fail to understand they are very different companies or you refuse to acknowledge it. It really is a suspicious way to act. To be quite honest I wouldn't be surprised if you were deliberately misinforming retail investors to buy the stock cheaper. either way good luck
Reserven
04.09.2019 kl 15:26 1606

Du kjenner åpenbart ikke den over 20 år lange historien til begge selskapene og de samme 4 bakmennene Thomas Joseph Fussell, Robert Napier Keith, Eric Keith Simpson og Morten Opstad.

Ja og det følger av masseinnløsninger i fondet... Ikke noe nytt i det. Er du short, så kom med det og anbefal gjerne det. Men å legge ut slikt? Hva nytte har det?
Redigert 04.09.2019 kl 15:49 Du må logge inn for å svare
Sente
04.09.2019 kl 15:54 1565

Var det ikke det fondet som skiftet forvalter, altså ikke Woodford som solgte de aksjene?
Redigert 04.09.2019 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
Reserven
04.09.2019 kl 16:12 1538

Skrev jeg i siste innlegg at Woodford har solgt?
Og hva har egentlig skjedd med "Old Mutual Woodford Equity Income fund"?
Reserven
04.09.2019 kl 16:13 1533

Hvorfor skal en se på institusjonelle investorer som i IDEX har papirtap på langt over 1 milliard kroner?
En av dem - Abu Dhabi fondene - har ikke bare papirtap, men også realisert tap.
Redigert 04.09.2019 kl 16:15 Du må logge inn for å svare
Gi_Fan
04.09.2019 kl 16:58 1488

Jeg vet ikke om jeg er en av these four, men jeg er ikke short i idex. Prinsipielt holder jeg meg langt unna aksjer med K&F som eiere og Opstad som styreformann. De er farlige både å gå short og long i for det er for mye umotiverte kursbevegelser. I tillegg er selskapene mestere i elendig og misvisende informasjon til markedet og har håpløs corporate governance.

I tillegg ser jeg du lurer på hvorfor vi sammenligner de to selskapene. Om du hadde fulgt historien så vil du se at de har nøyaktig den samme utviklingen år etter år. Det eneste som skiller dem er at thin sier produktet er tags som skal selge for milliarder mens idex sier produktet er fingersensorer som skal selge for milliarder, men betyr den forskjellen noe i det hele tatt, de selger jo aldri (20 år) noen produkter og da betyr det ikke så mye hva de sier de skal produsere. Jeg sier alltid at jeg er ute å fisker barracuda når jeg er på fisketur, når jeg ikke får noe så er det ingen som kan bestride det.
Redigert 04.09.2019 kl 17:04 Du må logge inn for å svare

Poenget til reserven med at WF ikke solgte THIN er heller en sell-indikator for meg.
Bare å google woodford så ser du alt søppelet han har investert i, som han nå enten har tapt hele innsatsen på, eller må lempe ut med massive tap.
Det virker for meg som WF ikke bryr seg med å selge aksjene før ledelsen setter siste spiker i kista...og da er det jo mye mulig at det blir utfallet i IDEX også.

En annen teori som har florert rundt er at WF må opprettholde en andel likvide aksjer(om dette er børsnoterte aksjer, eller aksjer med et bestemt handelsvolum vet jeg ikke). Og at han derfor ikke har solgt IDEX da de er børsnotert, og ser heller verdi i å opprettholde mcap, så lenge det er mulig..

Husk at Neil ikke ble med på emisjon i THIN i sommer, som da var ETTER fondet stengte for uttak.

Nå sier WF at de håper å åpne fondet for uttak igjen i desember.. Hvor mange investorer tør da å beholde sine andeler, når de nå har mistet største delen av investeringen sin siden oppstart? Jeg tror det blir et fåtall. Da blir resultatet å lempe ut 20%(evnt 28%) av aksjene i selskapet på bid, eller å starte ny lockup.. Uansett blir det en emisjon før den tid som kan gi et frampeik til hva som skjer med aksjene.

if you're not short or long idex why spend so much time talking about them? Are Visa, Mastercard, CUP, all the SE manufacturers and all the world's card integrators as well as the institutions all duped by these guys? do you think that is a rational assumption?
Reserven
04.09.2019 kl 18:35 1380

Jeg er heller IKKE short IDEX, men skriver på HO fordi jeg liker det, er interessert i teknologi, kan lære av andre skribenter som GI_Fan som har mer greie på HW siden av teknologi enn jeg har, synes det er morsomt og tilfredsstillende, og fordi jeg er pensjonist og skriving på HO gir god hjernetrim. Hva andre synes om det interesserer meg ikke, gir jeg fullstendig blaffen i.

Redigert 04.09.2019 kl 18:42 Du må logge inn for å svare

One down. Three to go.
Reserven
04.09.2019 kl 20:52 1293

 
Woodford har i 2019 SOLGT nesten 8 millioner IDEX aksjer:
https://finansavisen.no/forum/thread/23149/view/448723
https://finansavisen.no/forum/thread/23149/view/449277BEVIS fra
https://www.merian.com/gb/en/intermediary/wp-content/uploads/2018/12/quilter-investors-trust-30.09.2018.pdf
Quilter Investors Trust
Annual Report and Financial Statements
For the year ended 30 September 2018


SIDE 6:
Quilter Investors UK Equity Income II Fund:
Woodford Investment Management Limited
9400 Garsington Road
Oxford Business Park
Oxford
OX4 2HN


SIDE 7:
New Sub-fund name                                     Old Sub-fund name                                     Launch date
Quilter Investors UK Equity Income ll Fund     Old Mutual Woodford Equity Income Fund     9 October 2014


SIDE 164:
Investment adviser:  Woodford Investment Management Limited

Redigert 04.09.2019 kl 20:54 Du må logge inn for å svare
Sente
04.09.2019 kl 21:49 1238

Sukk, jeg trodde jeg hadde allerede forklart dette til deg...
Enkelt forklart så mistet Woodford styringsretten i det fondet i April 2019. Når dette skjedde ble noen aksjer flyttet til Woodford sine fond, mens noen aksjer ble solgt. Derfor steg Woodford sine posisjoner mens dette fondet som nå er forvaltet av Artemis ikke ønsket å være i Idex lengre. Du linker til en rapport fra 2018 for å bevise noe som skjer i 2019...
Les heller dette:
https://portfolio-adviser.com/quilter-investors-drops-woodford-segregated-mandate/
Merk datoen.
Og kanskje denne er relevant:
https://www.oldmutualwealth.co.uk/globalassets/documents/mergers/omw-quilter-investors-uk-equity-income-ii--sample.pdf
Reserven
04.09.2019 kl 23:59 1142

Takk for oppdateringen. Tror du droppet dokumentasjonen sist?

Woodford har "akkurat" flagget ned under 15% i Thinfilm, etter å ha solgt nesten 75 millioner THIN aksjer siste 3 børsdager:
https://newsweb.oslobors.no/message/484526
https://newsweb.oslobors.no/message/484288


IDEX neste når Woodford til uka er ute av THIN?

IDEX på twitter "We’re proud to be sponsoring Biometric Summit London 2019 on 20 November"

Rart at de bruker de siste kronene på slikt.. Men må vel til for om messen skal bli noe av
Hektar
13.09.2019 kl 10:02 761

En halv pose med pulverkaffe og en paraply noen glemte igjen på kontoret teller da som sponsing det og.

Den så langt balanserte CFO Fredrikson hausser voldsomt mer enn normalt.

https://www.tradecmc.se/nyheter/aktier/fingerprint-har-stora-forhoppningar-pa-smarta-kort/

Ikke at det trenger å ha noe som helst med verdenslederen å gjøre.
Mulla3
13.09.2019 kl 10:34 714

På denne tråden skrives det mye for og i mot. HO forumet er totalt useriøst pga at det sitte noen pappskaller å skriver på forumet og tror at de kan manipulere kursen på aksjer på OB.
Skal du hente info på dette forumet så må du ha menge års erfaring fra skribentene her inne . Idex er en askeladd som meget vell kan lykkes, her er odsen 30-70.

Du får sagt det, Mulla.

Men det er godt skribentene i det minste har selvinnsikt.


Nå skal det sies at IDEX er en av de aksjene som kanskje får mer omtale enn den fortjener, samtidig som skribentene er (tidvis)flinke til å drøfte sitt perspektiv, sett i lys av nyheter som ofte er på HO før jeg selv finner dem.

Woodfords patient capital(WPCT) har tradet seg ned fra 77 31. Mai til 43,6. Et fall på 43%

At det er (veldig nært) 100% umulig å påvirke aksjekurser med HO-innlegg er noe alle fornuftige mennesker innser. Men veldig mange, spesielt haussere, har ikke fått det inn i pappskallene sine, og vil sannsynligvis heller aldri klare det.

Hadde det vært mulig å påvirke aksjekurser med HO-innlegg, ville forumet blitt stengt (av Finanstilsynet).

Redigert 13.09.2019 kl 11:31 Du må logge inn for å svare

I advise a lot of people on here to read the Norwegian Securities Trading Act section 3-8. Specifically point 3. It has been broken many times on here by the usual suspects. You have been warned.