NAS - stormen er snart over, last opp


NAS har siden budet fra AIG gjort en rekke gode grep som vil sende verdien av selskapet opp. Situasjonen i NAS er faktisk mye bedre i dag enn Q4 2018. Lønnsomheten i selskapet er snudd (som er det viktigste), banken som forstyrrer kjernevirksomheten er solgt unna (dette forenkler et oppkjøp), oljeprisen er gunstig ift drivstoff + en utsettelse av forfall som gjør at selskapet med lønnsom drift i tiden fremover vil drive selskapsverdien opp til verdier vi så tidlgere:-)

I morgen vil NAS presentere gode passasjertall og kursen vil sendes i en kontinuerlig kurve opp mot kr 100 før jul.
Ikke gå glipp av reisen, last opp.
Redigert 04.09.2019 kl 10:46 Du må logge inn for å svare

Lastet opp fra 29 i går. Blir lett penger i dag ;)
solb
05.09.2019 kl 06:51 2922

Siden stengetid i Oslo i går er S&P Futures +1.6%, Brent +1.4%, Equinor i USA +0.1%, Frontline -0.2%, Golden Ocean +1.1%, Nikkei i dag +2.3%, Hang Seng i dag + 0.4%. Fokus i dag på NAS, LOOMb, handelssamtaler, Brexit, US arbeidsmarked og oljelagertall #aksjer#osebx
solb
05.09.2019 kl 07:22 2848

Selvfølgelig ønsker Sissener og andre shorters en emisjon. Det er jo nettopp det de har kjempet for i lang tid. Antakelig eneste mulighet for å komme ut av kanskje 15mill aksjer short med stor fortjeneste? Og tidspunktet nå er selvfølgelig valgt med stor omhu. Større sjangser for løsning på Brexit, handelskrigen kan gå mot slutt, og ikke minst, Norwegian har fått snudd skuta.

Billettinntektene havnet på 3,977 milliarder kroner forrige måned, noe som er en oppgang fra 3,711 milliarder kroner et år tidligere, viser E24s beregninger.

Stå på!!

Enig. Dette bør gi en god dag:-) Gleder meg til å følge utviklingen i dag - så får vi noen gode nyheter utover i neste uke så tenker jeg mange av de som gikk inn i sommer iallefall får igjen pengene og vel så det.
Frodon
05.09.2019 kl 15:51 2637

Du mener Sissener har kjempet for en emisjon i NAS? Trodde det var finansieringene i NAS som er feil, som gjør at emisjon er den beste løsningen for NAS på lang sikt økonomisk...?

Frodon: Kan jeg spørre deg hva du ønsker for NAS fremover? Konkurs eller god drift i fremtiden?
Opp+
05.09.2019 kl 19:01 2554

Han har svart på dette før, han ønsker at alt går til helvete med selskapet etter at han har tapt masse penger i en overraskende emisjon. Etter det sa han at han så det som en livsoppgave og ta igjen og baisse nas. Husker han skrev det for leeenge siden
Frodon
05.09.2019 kl 22:03 2426

Jeg ønsker at NAS skal være et godt drevet Norsk eid selskap. Har det noen gang vært noe tvil om det...?
Frodon
05.09.2019 kl 22:04 2416

Hvor får du alle løgnene dine fra? NAS trenger en enorm emisjon for å overleve, og da må aksjonærer som deg dessverre bli nullstilt
hstray
05.09.2019 kl 22:44 2336

Lenge siden Sissner var short i Norwegian. Canapus satt med 1,4 mill aksjer i Norwegian ved utgangen av august. 11 største aksjonær
SR99
05.09.2019 kl 23:01 2288

Det var en brutal påstand. Du er klokkeklar på at NAS trenger en enorm emisjon for å overleve. Samtidig blir dagens aksjonærer nullstilt.
kroif
05.09.2019 kl 23:10 2265

n Petter Sisseners fond Sissener Canopus er blant de største eierne av obligasjonslånene Norwegian forsøker å forlenge. Onsdag fortalte obligasjonsforvalter for fondet, sønnen Philippe Sissener, at fondet deres trolig sier nei til forlengelse.
Far og aksjenestor Jan Petter dro det enda litt lenger, og hevdet Norwegian hadde hentet for lite penger i sine to seneste emisjoner, noe som igjen har sørget for at HBK Holding og Bjørn Kjos har unngått å bli utvannet mer enn de har blitt.
«Norwegian har ved flere anledninger hentet for lite penger, som igjen har sørget for at HBK Holding og Bjørn Kjos har unngått å bli vannet ut.»
Tekniske utfordringer
– Hva vil dere si til forvalter Jan Petter Sisseners påstand om at Norwegian burde hentet mer kapital i fjor og i vinter?

ANNONSE
– Norwegian har opplevd krevende tekniske utfordringer som det ikke var mulig å forutse i de siste to emisjonsrundene, svarer tidligere styreleder i Norwegian, Bjørn Kise, i en epost til Finansavisen.
HBK Holding eies av Bjørn Kjos og hans barn med 84,6 prosent. Kjos' nære samarbeidspartner Bjørn Kise eier 9 prosent. Kjos’ bror, Tore Kjos, eier de resterende 6 prosentene.
Kise skriver i sin epost at Norwegians vekst «har skjedd gjennom lønnsom drift og kun få emisjoner».
To på drøyt ett år
Siden Norwegian ble børsnotert i 2003, har flyselskapet hentet 680 millioner dollar og 5,5 milliarder kroner. Det som har tynget investorene de seneste årene er hyppigheten, hvor Norwegian bare i løpet av 2018 og 2019 har hentet 4,5 milliarder fra nye og eksisterende aksjonærer.
Før dette må vi tilbake til 2009 for å finne forrige emisjon hos flyselskapet.

FREMDELES STØRST: Tidligere konsernsjef Bjørn Kjos. Foto: Iván Kverme
Og poenget Kise drar frem, at Norwegian har hatt få emisjoner, stemmer om man sammenligner med andre større flyselskaper. Ryanair sved av omtrent 620 millioner dollar før lavprisgiganten klarte å dra ut lønnsomhet. EasyJet, Norwegians samarbeidspartner på London Gatwick, trengte hele 950 millioner dollar før det genererte overskudd.
Og om deltagelse i emisjoner fra HBKs side, svarer Kise:
– Som hovedaksjonær har vi hele tiden hatt selskapet og aksjonærfellesskapets beste i tankene, og vi har selv bidratt med over 1 milliard kroner i styrkingen av egenkapitalen.
Ny emisjon?
På toppen av emisjonene har Norwegian også benyttet seg av gunstig eksportkreditt ved kjøp av nye fly, knyttet til selskapets gigabestilling av 222 fly i 2012. Og som om ikke dette skulle være nok, har selskapet totalt utstedt ni obligasjonslån, hvorav tre av disse fremdeles er utestående, med en hovedstol på omtrent 3,6 milliarder norske kroner.
Og det er nettopp disse lånene Norwegian nå ønsker å kjøpe seg mer tid på å innfri, hvor eierne av disse lånene blir tilbudt landingsrettigheter på Gatwick i London som sikkerhet. Men for den antatt største lånegiveren, Sissener Canopus, er pantet for usikkert.
Sissener ønsker heller at Norwegian henter «nok penger, en gang for alle».

KRITIKER: Forvalter Jan Petter Sissener i Sissener Canopus. Foto: Eivind Yggeseth
– Er dere klare for å stille opp, eksempelvis i en ny egenkapitalemisjon, dersom selskapet ikke får gjennom sitt foreslåtte tilbud til obligasjonseierne i NAS07 og NAS08?
– Dette er en hypotetisk problemstilling. Dersom Norwegian på et tidspunkt skulle be aksjonærene om å stille opp i en ny emisjon, vil vi ta stilling til det da, svarer Kise på vegne av ham selv og Kjos.
Frodon
05.09.2019 kl 23:11 2257

Ok, enig i det. Jeg TROR ikke NAS klarer å snu skuta raskt nok til å unngå emisjon. Hvis det blir en emisjon nå, må NAS opp på store emisjonsbeløp vs mcap. Det vil utvanne dagens aksjonærer ca til 0, men det kommer selvfølgelig an på hvor stort emisjonsbeløpet eventuelt blir. Var det bedre? 😉
kroif
05.09.2019 kl 23:19 2226

Hovedaksjonærene har nok bedre innsikt enn oss her på forum gitt, sorry, men ingen emisjon i denne runden
hstray
05.09.2019 kl 23:39 2178

Kan du si litt om dine short posisjoner. Hvor stor posisjon holder du nå, eller hvilket short fond jobber du for Frodon? Får. Du kvelds og natt tillegg?
Hammers
05.09.2019 kl 23:52 2156

Kursen presses stadig nedover (selv på en ellers helpositiv børsdag) - og bruddet på det superviktige kr 30 er bare noen få 10-øringer unna.
Dette ville aldri i verden ha skjedd dersom saken er så opplagt som TS prøver å vinkle den til å være!

Hilsen Hammers

Anbefaler sterkt å bare blokkere brukeren og ikke gi den oppmerksomhet, hstray. Du er en godt opplyst bruker, jeg kan nesten garantere deg at du ikke får vite noe. Brukeren vet hva han driver med og er ikke interessert i dialog. Sånne bør man overse. Jeg har aset meg opp over disse tomme, repetetive innleggene for siste gang, i alle fall.

Hammers; hva tror du om kursen dersom NAS kommer til enighet om utsettelse med obligasjonseierne?
Hammers
06.09.2019 kl 00:38 2070

Bear.
Vanskelig å si, men på kort sikt er det sikkert en haug med "tullinger" som feirer en evt utsettelsen med et solid kurshopp!

Merk ellers at Finansavisen i dag (morgendagens papiravis) sammenligner NAS med NSG - som dere vet nå har konket!
De fokuserer på likheten med obligasjonsforfallet i desember - og at "ingen ser gribbene før de slår til! Gribbene deler ikke med noen".

Jeg måtte selv trekke litt på smilebåndet da jeg leste dette.
For ikke lenge siden skrev jeg på min tekniske tråd om " NAS til 5,50" at jeg plutselig fikk et deja vu ved å se på det tekniske bildet til selskapet. Noe lignende hadde jeg da tidligere sett i både REC - og ikke minst NSG - skrev jeg!
Joda, vi vet alle hvordan det har gått i DE selskapene!

Hilsen Hammers
Redigert 06.09.2019 kl 00:39 Du må logge inn for å svare

Tror ikke 30 kroner blir brutt. Om det skjer blir det en ventekurs bare. Jeg ville ha lastet opp mer, men er fullastet allerede.

Kjøper gjerne en haug rundt 28 i dag. Hvis roboter hjelper meg ;)
Selger deretter en haug på slutten av dagen.

Ser ut som vi kan ta helg med en relativt grei dag i NAS-øynes:-) God helg!
2132
06.09.2019 kl 13:40 1551

Ja, uvant å se en oppgang. Lurer på årsak. Men OSE har ikke stengt enda, så det kan snu.
Bare en 40 % opp nå, så er vi tilbake på 46 kroner (målet for mange på dette forumet).

Ja, men jeg tror vi vil få oppgang i tiden som kommer. Jeg skjønner mindre av den siste tids nedgang enn dagens oppgang:-) Jeg tror NAS klarer sine forpliktelser uten emisjon og da må de sørge for at trenden med god drift fortsetter. Siste tids berg og dalbane skyldes spekulative grep av store fond og shorting er min mening.

Nå blir det spennende i løpet av dagen:-) Jeg håper NAS får en positiv avklaring på utsettelsen slik at de fortsatt kan konsentrere seg om den gode jobben de har gjort ift driften! Med god lønnsomhet i selskapet og erstatninger på bok vil dette gå bra fremover. Om Sissener den grådige judasen må bite i det sure eple, skal jeg sporenstreks på vinmonopolet å feire helgen lang.

Stormen er nok helt sikkert over i løpet av dagen og mitt tips er at det enda er MYE å hente på å laste opp før godkjent avtale i dag.

Selv har jeg hatt meget god avkastning den siste mnd. Godt jeg ikke hørte på tullet fra Frodon og Hammers.

Ha en fin dag på børsen😎

Kan gå til himmels allerede i dag. Får de nei, er det krise

Sissener er snart helt ute av det
egilas
16.09.2019 kl 12:39 874

tullet fra Frodon og Hammers ble det fort stille på idag og framover.. MEN er det noen i sine fulle fem som kjøper/selger på grunn av innlegg av noen slag her? Om det er, så må det værra lavmål på egen vurdering og burde hatt verge
exuptro
16.09.2019 kl 12:57 794

Du får høre med det selvutnevnte orakelet om hvordan det går med sship og elk
Herman*
16.09.2019 kl 13:10 722

Triggerne kan komme tett nå. Formell godkjennelse av forlenging som igjen åpner for closing av JV avtale. Dette medfører igjen at kortselskapene slipper opp er par milliarder. Så vet vi at kompensasjon fra Boeing og RR er like rundt hjørnet. For å krydre det hele så tror jeg at hvis det skal komme et bud på NAS i overskuelig fremtid, så kommer det i høst. Ingen grunn til å vente til kursen er 70 kroner før en slår til. Dette med oppkjøp er dog spekulasjon, de andre triggerne er rimelig bankers.

God helg alle sammen, jeg mener fortsatt at vi kan se 100,- før jul faktisk - tror det bare gjenstår små detaljer før det smeller:-) Hold
solb
18.10.2019 kl 14:45 362

Kun 3 børsdager før oppdatering. Sinnsvakt spennende denne gangen.

Tror det kommer et støt opp mot slutten i dag.

Følg med.

👍