Nettforumet Flashback oppklarte forsvinningssak for politiet

polemiker
SWE 04.09.2019 kl 14:00 1429

En 15 år gammel utviklingshemmet jente forsvant fra sitt hjem på søndag. Hennes foresatte meldte henne savnet og fryktet bortføring. Jentas mentale tilstand er på nivå med en 7-8 åring.

Forumet er kjent for å ha en rekke dyktige hobbyetterforskere og klarte i går kveld å løse hele saken. Etter å ha vært borte i flere dager gikk politiet ut med bilde og navn på jenta, så da ble de fart i sakene. De fant ut at hun hadde lagt ut flere små korte videoer på et nettforum Tik-Tok. Bildene viste bl.a. at hun var sammen med en utlending. En av sekvensene var filmet på balkongen og folk på forumet klarte ved å se på detaljer fra fasaden i bakgrunnen å finne ut eksakt hvilken adresse og leilighet hun befant seg på.

De fant også ut navnet på den afghanske "asylsøkeren" - Jamal xxx som er 21 år. Informasjonen ble gitt videre til politiet, og de kunne derfor sent i går kveld dra til adressen og hente hjem jenta og tok afghaneren i varetekt. På en av videosnuttene kan man også se at hun drikker av en flaske sterkøl og de siver opp noe røyk fra et askebeger. Får vel litt å svare for denne karen, men er nok ute på gata igjen snart om han ikke allerede er det.

I Sverige er den seksulle lavalderen 15 år, så han går vel akkurat klar av å bli tiltalt for sex med mindreårige, men gitt hennes mentale tilstand kan det bli problemer alikevel. Nå blir i praksis muslimske menn på 21 år regnet som barn i Sverige, så tror ikke man bør forvente noen reaksjoner fra rettsvesenet her.
Redigert 04.09.2019 kl 14:01 Du må logge inn for å svare
Hr.Suhr
04.09.2019 kl 14:20 1419

Så bra. Kunne fort endt verre denne saken.
Her lukter det iallfall rasister på lang lei.
Hvordan kunne Flashback snuse seg frem til dette ellers?
Blir vel nedstengt dette nettstedet nå da.
Slettet bruker
04.09.2019 kl 14:32 1412

Hva mener du med at muslimske menn på 21 år regnes som menn i Sverige? Er det en praksis for dette i Sverige som du kan vise til? Finnes det noe på nettet? Dette hadde vært veldig interessant. Altså hvis de begynner å sette infantiliseringen/umyndiggjøringen/stakkarsliggjøringen av innvandrermenn i system, i den hensikt at de ikke skal motta straff når de begår lovbrudd.
Slettet bruker
04.09.2019 kl 14:58 1399

En av de mer kjente "open source" etterforsknings enheter som har dukket opp de siste årene er Bellingcat. De har bidratt betydelig i saker som feks nedskytingen av Malaysia Airlines flyet i Ukraina, identifiseringen av de mistenkte i Skripal saken for å nevne noen av de mest kjente sakene.
Absolutt verdt å følge.

https://www.bellingcat.com/