NAS - EMISJON PÅ 5 MRD 😱

Slettet bruker
NAS 04.09.2019 kl 14:00 1262

Oslo (TDN Direkt): Hedgefondet Sissener Canpous mener en emisjon på fem milliarder kroner i Norwegian Air Shuttle virkelig ville fått ryddet opp i selskapet.

Det sier forvalter Philippe Sissener i Sissener Canpous til TDN Direkt onsdag.

Philippe Sissener bekrefter overfor TDN Direkt at Sissener Canpous sannsynligvis vil stemme nei til foreslåtte endringer i Norwegian Air Shuttles obligasjonslån NAS07 slik de står i dag. (Se TDN Direkt-artikkel klokken 12:55)

-Forslaget slik som det ligger nå vil vi sannsynligvis stemme nei til, men så er det alltid mulig at det kommer noen endringer før møtet eller at man kaller inn til et nytt møte, sier han og fortsetter;

-Vi følte vi så det komme, så vi kontaktet selskapet som både aksjonær og desidert største enkelteier i obligasjonen Vi prøvde å rekke ut en hånd til styret via ledelsen for et par uker siden og ønsket en konstruktiv dialog i forkant. Så kommer de nå med dette forslaget uten å stemme av med noen i forkant og setter negativt press på både aksje og obligasjonsprisingen. Det kan godt hende de har sjekket dette med den største aksjonæren, men det virker ikke som om noen andre har blitt involvert i forkant, sier han til TDN Direkt.

I stedet ønsker Sissener en større emisjon i selskapet, da balansen er alt for tynn og strukket.

-Vi skulle gjerne sett et egenkapitalmoment, enten i form av en ren emisjon eller at man konverterer de usikrede obligasjonene til aksjer på en gitt kurs. Lånene er til sammen på 3,5 milliard, så man kunne for eksempel konvertert halvparten og gitt eksisterende aksjonærer mulighet til å tegne seg på samme pris for et visst beløp. Så en emisjon kan være i størrelsesorden 1,5 til 5 milliarder kroner. Skulle man virkelig ryddet opp i det hadde man hentet i 5 milliarder i egenkapital og fjernet obligasjonene i sin helhet. Da hadde selskapet fått tilgang til andre finansieringsmuligheter, for da har man på en måte ryddet opp i det store problemet, sier han til TDN Direkt.
Redigert 19.01.2021 kl 15:40 Du må logge inn for å svare
Braastad
04.09.2019 kl 14:26 1117

Obligasjonseierne Alfred Berg og DNB er positive til å forlenge Norwegians låneforfall.

Alfred Berg-forvalter Tom Hestnes har dessuten kjøpt mer Norwegian-gjeld etter forslaget om å forlenge forfallsdato for to obligasjonslån.

– Tar man på selskapshatten mener vi de gjør et fornuftig grep her, etter at de kjørte seg litt opp i et hjørne forhandlingsmessig med tanke på å frigjøre kontanter via flysalg og joint-venture-prosessen. Her får de kjøpt seg tid og likviditet til å forfølge sporene på en bedre måte, sier Hestnes til DN:
Frodon
04.09.2019 kl 16:43 955

Her er det bare å selge aksjene deres mens de fortsatt er verdt noe...
Frodon
07.09.2019 kl 22:56 691

Hva tror du emisjons kursen blir på, hvis NAS må hente inn eks 3,4,5 eller 6 milliarder?