Heseblesende fredsforsker Cecilie Hellestveit med ny bok.

Slettet bruker
OLIVER 05.09.2019 kl 12:58 1283

Hun er «non-resident fellow» ved NATO-organet Atlantic Council.

https://www.derimot.no/bokanmeldelse-cecilie-hellestveits-syria/


Cecilie Hellestveit (født 25. august 1972) er en norsk statsviter og jurist med doktorgrad om borgerkrig og folkerett.[1][2][3]

Hellestveit er utdannet ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen. I Paris studerte hun internasjonal rett. Hun har også studert i Jerusalem og Kairo. Hun ble ph.d. i 2014 med en avhandling om humanitærrettens regler for kamphandlinger utenfor mellomstatlige konflikter.

https://no.wikipedia.org/wiki/Cecilie_Hellestveit
Slettet bruker
05.09.2019 kl 12:59 1281

Boka har absolutt mye for seg og regnes nok i Norge som den mest autoritative om krigen i Syria, borgerkrigen som hun kaller den. Det sies at til og med Rødt nærmest bruker den som en bibel. Det er derfor på tide med en kritisk gjennomgang som viser enkelte alvorlige utelatelser og noen paradokser/sjølmotsigelser. Den mest alvorlige utelatelsen må være at hun tier om sanksjonene mot Syria og Norges delaktighet i dem, sanksjoner som har drept og sendt syrere på flukt i åtte år da de har ført til hyperinflasjon, arbeidsledighet, mangel på livsviktige medisiner mm. Dette er Norge medskyldig i uten at Hellestveit nevner det med et ord i boka.