Fornærmede høyreekstreme. Dette er årsaken til merkelappen:

Slettet bruker
05.09.2019 kl 15:19 208

Høyreekstreme kjennetegnes ved følgende:

* nasjonalisme
* avvisning av likhet og visse friheter (spesielt menneskerettigheter, ytringsfrihet (kun for MEG!), og demokratiet (merkes spesielt nå etter at Trump ble president))
* rasisme/fremmedfiendtlighet
* forestillinger om at "fremmede kulturer" truer "vår egen" kultur
* forestillinger om at visse folkeslag er bedre enn og overordnet alle andre folkeslag

Mange på HO kan altså, med rette, kalles for høyreekstreme.
Slettet bruker
05.09.2019 kl 15:41 204

Venstreekstremisme er en betegnelse for ulike former for politisk og ideologisk ekstremisme som er knyttet til den ytterliggående venstresiden. Venstreradikalisering forståes da som en prosess hvor et individ i økende grad aksepterer vold eller voldstrusler, for å oppnå sine og/eller gruppens målsetninger.
Venstreradikalisering kan oppstå som en motreaksjon på historiske og samtidige politiske og ideologiske bevegelser på ytterste høyrefløy. For eksempel som del av antirasistiske kampanjer og kamp for minoriteters rettigheter. Andre eksempler kan være miljøvern, dyrevern, kapitalisme, globalisering og likestilling. Det er viktig å understreke at når vi snakker om venstreradikalisering, gjør vi dette med utgangspunkt i den generelle forståelse av radikalisering som å handle om vilje og evne til å utøve vold. Som del av en motkultur kan grupper danne et totalitært og polarisert verdensbilde av rett og galt, venner og fiender. Dette i kombinasjon med idealiserte forestillinger om direkte handling som metode, kan føre til voldelige handlinger mot representanter for fienden. Det være seg politiske motstandere, politi, symboler, selskaper eller privatpersoner

I Norge er det i hovedsak motstand mot høyreekstremisme som tidvis samler det venstreekstreme miljøet. Mangelen på en samlende ideologi og tydelig ledelse gjør at aktivitetene i hovedsak begrenser seg til demonstrasjoner mot personer og arrangementer som assosieres med høyreekstremisme. Samtidig advarer PST om at økt aktivitet i det høyreekstreme miljøet vil kunne medføre økt aktivitet i det venstreekstreme miljøet. I trusselvurderingen for 2017 vurderer PST at de venstreekstreme miljøene først og fremst vil bli et ordensproblem i år, ikke en terrortrussel.

I følge PST er de voldelige venstreradikale miljøene i Norge små i forhold til mange andre europeiske land. Aktiviteten i og rekrutteringen til disse miljøene kan imidlertid øke som reaksjon på politiske beslutninger og hendelser, eller som resultat av økt polarisering mellom høyreekstreme organisasjoner og venstreradikale.
Slettet bruker
05.09.2019 kl 15:45 203

Kun den ytterliggående venstresiden, altså.
kokkohill
05.09.2019 kl 16:14 194

Så alle som går i 17 maitog er høyreekstreme ? Og vår konge the big one ?

Nå er det ingen som er mere bekymret for ytringsfrihete enn de som kalles høyreekstreme på HO

Rasisme / fremmedfientlighet finnes ikke blant Nordmenn , reiser over hele verden og er godt likt.

Nei ingen er redd for at vår kultur er utrydningstruet , men Fakta er at vi er bare en liten bygd i New Dehli og kan ikke redde verden

Forestillingen om at visse folkeslag er bedre enn og overordnet andre folkeslag : Her synder Norge grovt og Nasjonen oppfører seg meget nedrig og ekstremt overfor de fleste land i verden.
For eks. Kommer det en fra Afghanistan og søker asyl her så får denne mest sannsynlig det for landet de kommer fra er så dårlig, farlig ,underutviklet etc.
Våre myndigheter fornærmer så mange land med sin rasistiske høyreekstreme holdninger at jeg skjemmes .
Slettet bruker
05.09.2019 kl 16:19 190

Jeg lurer på om du ikke projiserer din egen nasjonalisme over på oss skikkelige folk her. Den nasjonalsimen dere høyreekstreme står for er usunn og farlig. Men det å være høyreekstrem handler altså ikke bare om denne usunne nasjonalismen.