TOMRA -SLIK KAN DET GJØRES!!!


Meget bra artikkel i DN om resirkulering/gjenvinning av plast. Bransjen får kritikk hvordan ting foregår i Norge rundt dette. Samtidig blir det nye gjenvinningsanlegget til IVAR i Sandnes nevnt på hvordan ting skal gjøres i fremtiden. Og hvem er den STORE leverandøren til dette anlegget? Selvfølgelig er det TOMRA!!!!

https://www.dn.no/magasinet/dokumentar/plast/plastforurensning/norsk-gjenvinning/-hvis-forbrukerne-faktisk-hadde-visst-hvor-lite-som-gar-til-gjenvinning-ville-de-ikke-sortert-plastavfallet/2-1-641716

Investor
Redigert 08.09.2019 kl 09:06 Du må logge inn for å svare

Da kom responsen fra politikerene. Slik kan vi ikke ha det. Ønsker flere sorteringsanlegg/gjenvinningsanlegg i Norge ASAP. Hva betyr dette? Mer ordrer til TOMRA selvfølgelig!!!!

https://www.dn.no/miljo/hoyre-topp-om-plasten-som-ikke-gjenvinnes-det-er-en-helt-uholdbar-situasjon/2-1-667672

Og husk at resten av verden har det samme problemet!!!!

Investor
Redigert 07.09.2019 kl 19:01 Du må logge inn for å svare

OBS det er ifølge Investtech avgitt salgssignal fra en hode skulder formasjon og aksjen har falt på høyt volum. Analytikeren hevder at dette kan være innledningen til at aksjen går inn i en fallende trend.

Vær oppmerksom på at støtten på 250 har røket og at neste støtte er på 235. Ryker det også, kan den fort gå under 200 kroner. Hvis dette skjer, vil det nok gå over en viss tid. Minner også om at aksjen har tredoblet seg på relativt kort tid, så nedsiden er vesentlig.

Det behøver ikke å gå slik, men anbefaler de som vurderer inngang her, å se an utviklingen litt og ev. kjøpe i porsjoner. Jeg hadde tenkt å ta en post i går, men leste analysen til Investtech og studerte det tekniske bildet og bestemte meg for at dette er altfor risikabelt. Ser an 2-6 måneder på denne.

Lykke til og happy hunting.

Max

Der må jeg nok si at jeg tror mer på den globale trenden, nødvendigheten og reguleringer innenfor klima og miljø enn Investtech sine data maskin analyser. Dette markedet blir ekstremt fremover. Som man vet skal feks. 77% av alle plast flasker som selges i EU fra (innen) 2025 lages av resirkulerte plastflasker. Dette stiger til 90% innen 2030. Disse tallene er ikke mulige å oppnå uten pantesystemer!!! Her snakker vi om oppgaver for TOMRA!!!! Og husk dette er bare i Europa. Resten av verden kommer i tillegg!!!

En ting til. Dette er ikke noe som kanskje kommer. Dette kommer!!!!!

Investor
Redigert 07.09.2019 kl 20:39 Du må logge inn for å svare

Ingen er uenige det, men det er ingen grunn til å være med ned fra 295 til 245 eller videre til 190. Alle aksjer går i bølger. Man prøver å kjøpe på dupper og selge på topper. Ingen grunn til å kjøpe Tomra før fallet har stabilisert seg. At aksjen har falt tungt på høyt volum er jo ikke noe Investtech finner på. Det er faktum.

Å si noe annet er bare dumt.

Max

At vi i Norge ikke greier å gjenvinne plastavfallet, sier bare sitt om hvor stort problemet er. Fy skamme seg de som sitter med ansvaret...ikke før de har fått ordnet opp i dette, kan de fortsette med å leke "wannabe" verdenspoliti.

Det finnes faktisk noe som heter børsmeldinger som snur slikt på hodet på et øyeblikk. Dere som studerer det tekniske bilde lever i en verden med triste selskaper som kun produserer forventede kvartalsrapporter.

Det er ikke et relevant aksjefaglig innspill. Ingen kan baserer seg på ønsketenkning.

Max

Ses når Tomra bunner ut på 150-160 om 6-9 måneder.

DA er jeg med.

Max

Tomra klarer seg nok uten deg, så da kan man jo for eksempel utvide horisonten litt i stedet.

Dette er hva som ble sagt i svenske ekspressen på fredag:

https://www.expressen.se/tv/ditv/borsmorgon/agnetha-jonssonom-tomra-har-75-procent-av-varldsmarknaden/

Det er bare å lene seg tilbake og slappe av. Sist ukes kursfall må sees på som en mulighet og ikke som at ting ser dårlig ut fremover. Jeg tror heller at dette kan være et spill der noen virkelig store er på vei inn. Da tenker jeg på et oppkjøp!!

Investor

Tomra er et av selskapene på OSE jeg har vært tungt inne i. Dette ikke minst på grunn av at selskapet vel er et av de mer solide og som er verdt å ha med i porteføljen. Selv om dette var en aksje jeg var helt hekta på, gikk jeg helt ut på 275 kroner da aksjen var på stødig kurs videre nedover og den ser jo nå ut til å fortsette samme vei, merkelig nok.
Personlig ville jeg lyttet til de som mener man bør avvente med å gå inn, men selvsagt er det uansett gambling for plutselig kommer det inn en melding og man blir stående igjen på perrongen. Dét har jeg opplevd flere ganger og har måttet hekte meg på når aksjen var i ferd med å nå en midlertidig topp.
Nei, aksjer er egentlig ikke noe for amatører, slik som undertegnede, men akkurat når det gjaldt TOMRA har det gått bra.
Lykke til.

Dette ble postet i forrige uke om mega prosjektet i India. Her er selvfølgelig TOMRA med gjennom sitt eksklusive partnerskap i alliansen. Tragisk å se i videoen all plastikk som flyter rundt. TOMRA vil med sine RVM’s være med å stoppe dette. Og her trenger de ikke et tiltalls maskiner. Her snakker vi om 10 tusenvis på sikt!!

https://endplasticwaste.org/latest/plastic-waste-along-the-ganges/

Investor
Redigert 08.09.2019 kl 10:31 Du må logge inn for å svare

Det er nok smart å være litt forsiktig her. Det kan fort komme negative meldinger fra Tomra også. De er vel ikke immune for handelskrigen.

Ofte så ligger den tekniske trenden i forkant av det markedet er kjent med. ETTER fallet, så ramler plutselig skjelettene ut av skapet. Se bare på B2 Holding som falt som en stein og ingen ante hvorfor. Inntil resultatvarselet kom. Sier ikke at det vil skje med Tomra, men et såpass kraftig fall er neppe tilfeldig. DA blir det litt feil å hausse som bare det.

Max

Det er klart at man ikke investerer i miljø-tiltak når noen pamper leker stor-karer innen tollsatser. Da får miljø være miljø...gud bedre

Ja, noe rufs er det her. Vel mye haussing. Savner samtidig HO. Sammenslåing med FA likte jeg dårlig.
Sherik
11.09.2019 kl 09:40 550

Noen som har sett denne?
https://graphics.reuters.com/ENVIRONMENT-PLASTIC/0100B275155/index.html
Meget interessant grafisk illustrasjon over hvilken enorm verdensutfordring Tomra er plassert midt innenfor.
Ingen tvil om at det er jobb som må gjøres her

Takk for en meget bra grafisk illustrasjon. Her ser man klart i hvilken retning det bærer. Man ønsker sirkulær økonomi på alle plan nå. Da kommer man ikke unna TOMRA sine fantastiske pantemaskiner og sorteringsanlegg for plastikk og annet avfall!!! Fremtiden er lys for jorden og TOMRA ;-)

Investor

Hvordan går det med skjellettene og det tekniske...og alt det andre som det er lurt å ta hensyn til? Gjorde det max vondt når skuta snudde?