Photocure: Er gjennombruddet er faktum?

Medisinmannen
PHO 15.04.2018 kl 11:02 10563

Cysview fikk refusjon i USA 1.januar 2018. Denne nyheten har gått relativt upåaktet hen i Norge. Både kursmessig og omtalemessig. I midten av mai får vi den første rapporten som viser salget etter refusjon. Hva kan vi forvente av salgsøkning i TURBT markedet? Noe mindre enn 50% omsetningsvekst vil jeg anse som alt for svakt og at en da bør gå ledelsen etter i sømmene.

Hva er standingen til Cysview blant de ledende klinikkene i USA?

68% av de 25 beste klinikkene innen urologi for voksne bruker Cysview som "standard of care". Cysview er også standard of care blant NCCN nettverket (62%).

Et klarere bevis for at Cysview er godt mottatt kan man ikke få.

Er det mulig at Photocure kan feile innen TURBT? Det skal ikke være mulig å feile.

Spørsmålet er hvor stor suksessen blir. Hva er ambisjonene til ledelsen?
Redigert 21.01.2021 kl 04:15 Du må logge inn for å svare
Medisinmannen
16.04.2018 kl 16:37 5696

Det vil ta mange år før Cysview fyller opp kassen hvis Hestdal skal nå sine mål.

Photocure kan umulig være interessant for en rasjonell investor. Leser man siste kvartalsrapport så er det absolutt ingen grunn til å være optimist hvis man bruker guidingen til ledelsen som en rettsnor. Hvorfor skal man kjøpe Photocure hvis man satser på å omsette for mellom 20 og 25 mill USA i året i 2020?

Er man rasjonell, objektiv og noenlunde oppegående så kjøper man ikke Photocure. Et selskap der ledelsen tror at man i løpet av de neste årene skal øke kostnadene for å få opp salget litt. Kurspotensialet ut fra ledelsen er ca. 20% opp i løpet av de neste to årene.

Det er klart at de aller fleste velger et annet selskap når man skal kjøpe aksjer.

Nei, hvis det finnes mange nok nesten tullinger så kanskje kursen går opp. De som er enda fjernere enn oss velger NANO, NATTO e..l. De rasjonelle kjøper veldrevne selskaper.

Photocure har alle muligheter til å bli en knallsuksess, men da må Hestdal bort.
focuss
16.04.2018 kl 17:06 5662

MM
Helt enig i at skal man ta guidingen på alvor så er det ingen grunn til å kjøpe Photocure. Det er også slik at for meglerselskapene er det vanskelig å lage en analyse hvor de overser guidingen ,og en analyse basert på guidingen blir jo ikke særlig sexy. Så er det slik at det er vanskelig å guide når man ikke har noe historie og bygge på.

Derfor er det slik at skal man kjøpe Photocure nå så må man stole på seg selv og egne vurderinger. Årsaken til at for eksempel jeg har kjøpt så mye at Photocure nå er mitt største lodd, er at jeg har stor tro på at Photocure vil erobre minst 20% markedsandel både i TURBT og Surveillance. Klarer de det vil Phpotocure bli en av de beste investeringene i OSE sin historie.

Dette med guidingen fra Photocure tar jeg ikke mye på alvor. De er i ferd med å bygge en ny organisasjon som skal innkjøres. De nye ansatte får målsettinger som skal nåes eller overoppfylles. Det er viktige i organisasjonsbygging å ikke gi målsettinger for en helt ny organisasjon som er vanskelig å nå. Nå skal det skapes entusiasme og optimisme. Dette er det som skal til for ikke bare oppfylle min målsetning om 20% markedsandel men overoppfylle den. Det kan vel like godt bli 40 %.

Går ikke min investering slik jeg tror har jeg ingen andre enn meg selv å klandre.


Redigert 16.04.2018 kl 17:07 Du må logge inn for å svare
Medisinmannen
16.04.2018 kl 18:01 5602

Det er klart at man ikke kan klandre andre. Hestdal er åpen og ærlig om sin målsetting. Han har ingen ambisjoner og vi som eiere synes det er helt greit.

Det er kjedelig når man vet hvor bra Cysview er og stort sett alle ledende klinikker bruker det som standard of care.

Vi har dessverre ingen eiere som tar affære.


clanz
16.04.2018 kl 18:20 5581

Nå har jo KH varslet at det kommer ny guiding når de ser hvordan Cysview treffer markedet med ny refusjon i slutten av 2018 om jeg ikke husker feil?

Så da kan man som potensiell investor investere nå som kursen er lav... eller vente til evt. guiding blir revidert basert på oppdaterte salgstall.

Begge deler er rasjonelt. Risikoen er høyere nå samtidig som aksjen kan risikere å gå endel før man rekker å reagere når nye salgstall i q2-3 2018 foreligger.
Medisinmannen
16.04.2018 kl 18:31 5568

De skulle vurdere å komme med en ny guiding når man så hvordan refusjonen påvirket salget. Alt Hestdal gjør er rasjonelt og gjennomtenkt. Det tror jeg ingen tviler på. Poenget mitt er at han er defensiv, nølende og svært forsiktig. Det preger hele selskapet. Salget, utviklingen og avtalene. Det eneste Photocure gjennomfører prikkfritt er de kliniske undersøkelsene der de har eksterne som leder utviklingen. Da går det unna i rekordtid.

Mulig jeg er alt for kritisk, men jeg kan ikke forstå at noen er fornøyd med Hestdal etter 12 år som CEO? Han kunne vært en flott søndagsskolelærer, men leder for et børsnotert selskap?

Hvordan finner vi oss i at valgkomiteen leier inn konsulenter for å finne styreformann og styremedlemmer?

Hvordan finner vi oss i et styre som har null interesser for selskapet og ikke en eneste av de som sitter i styret ønsket RSU?

Styret viser 100% klart at de IKKE tror at selskapet verdi skal opp og hvorfor skal de da sitte i styret? Skamløst!
focuss
16.04.2018 kl 19:05 5539

Hestdal har ikke gitt oss noe fasit på hva salget vil bli, men han har illustrert hva jeg regner med at han mener er fornuftig å tenke på fremover. Da viser han at om Cysview blir brukt i 8% ( 20% av 40%) av de amerikanske operasjoner/oppfølginger så vil PHO selge Cysview for over en milliard i året. Så skjønner jeg godt at han ikke legger seg på det nivået verken når det gjelder guiding eller som målsetting til den nyetablerte salgsorganisasjonen. Han legger til grunn at hver selger til og begynne med vil selge mindre enn de som driver i Europa. Han skiller da mellom et "modent" marked i Europa og et "umodent" marked i USA.

Men herregud, 8 % av amerikanerne skal få optimal behandling og 92% skal ikke få det? Hvor realistisk er det? Her er det opp til den enkelte å være klok. Hva som var klokt vil tiden vise. Selv om 92 % av amerikanerne ikke får BLC Cysview så vil det bli solgt Cysview i USA for en milliard. Før prisøkning. For meg virker det litt meningsløst at ikke alle skal få det så langt det ikke er noe god grunn for at de ikke skal få det. Vi snakker ikke om en kostnad per pasient på millioner av kroner. Vi snakker om 1000 usd. Hva er risikoen ved ikke å få BLC Cysview?

- Hyppigere tilbakefall, dårligere QoL, og økte kostnader
- Må fjerne hele blæren .Hva slags QoL er det? ( Quality of Life)
- RIP

For 1000 usd?
Redigert 16.04.2018 kl 19:18 Du må logge inn for å svare
OleKyryliuk
16.04.2018 kl 19:18 5517

Medisinmannen:

Du skriver "68% av de 25 beste klinikkene innen urologi for voksne bruker Cysview som "standard of care". Cysview er også standard of care blant NCCN nettverket (62%). "

Har du link til kilde?
bravi
16.04.2018 kl 20:12 5481

Mulig flere er for optimistisk med hensyn på salget av Cysview, guidingen til Hestdal er denfensiv og forsiktig men vil tro den er basert på tidligere erfaringer. Ikke sikkert det er så enkelt å få sykehusene til å anskaffe skop og kjøpe Cysview som mange ser for seg. Jeg tror ikke BLC med Cysview er så kjent blant urologer og sykehus som enkelte her på forumet hevder.

Gjorde nettopp et enkelt søk på nettet, skrev bare inn «bladder cancer diagnosis» og fikk opp mange sider. Av de 7-8 sidene jeg så på var det bare en (1) som nevnte blue light cystoscopy, det var American Cancer Society. F.eks NHS.uk nevnte ikke blålys i hele tatt. På alle de forskjellige nettsidene står det at det utføres CT scan, MRI scan, cystoscopy (antar at det er hvitt lys) og andre diagnosemetoder i tillegg til vanlige førstelinje undersøkelser. Det er klart blærekreft kan detalj diagnostiseres på mange måter.

At NHS ikke nevner blålys er skuffende, det viser at det fremdeles er en lang vei å gå i Europa, det betyr at det også kan ta lang tid i USA før denne diagnosemetoden blir mye utbredt. Påstanden om at et sykehus kan bli saksøkt hvis de ikke bruker Cysview har jeg ingen tro på.
focuss
16.04.2018 kl 20:32 5461


https://www.cancer.net/cancer-types/bladder-cancer/diagnosis

Cystoscopy. Cystoscopy is the key diagnostic procedure for bladder cancer. It allows the doctor to see inside the body with a thin, lighted, flexible tube called a cystoscope. Flexible cystoscopy is performed in a doctor's office and does not require anesthesia, which is medication that blocks the awareness of pain. This short procedure can detect growths in the bladder and determine the need for a biopsy or surgery.
rgkap
16.04.2018 kl 20:51 3752

Medisinmannen <3 Jeg er så enig at jeg kan ikke få sagt det. Potensialet er enormt og Kjetil er fornøyd med smuler.
Hør bare hva styret synes om 2017.

"2017 has been a year with significant revenue growth for the
Hexvix®/Cysview® brand"

Jeg har egentlig planer om å selge meg ut av Pho, men dersom vi får vekk Kjetil som CEO og får noen utskiftninger på styret så kan dette blir et fantastisk selskap.

Potensialet er enormt. Men selskapet er blottet for ambisjoner.

Management matters !!!!
Redigert 16.04.2018 kl 20:55 Du må logge inn for å svare
Medisinmannen
16.04.2018 kl 21:01 3742

Vurderer det samme selv, men har ikke lyst å selge. Det finnes ikke et eneste selskap på Oslo børs med de mulighetene som Photocure har. Et etablert produkt innen pharma som har refusjon og er i sin spede begynnelse.

Salget og veksten treneres av dårlig ledelse med null ambisjoner.

Nok en GF blir gjennomført med et elendig og uinteressert styre. Det er valgkomiteen som har vurdert at styret er godt nok?

Utrolig!

Det er sannsynligvis ikke noe å vente på da det ikke blir noe vekst der vi får økt aksjekurs med dagens ledelse. Trist, men det er sannsynligvis den mest riktige vurderingen.
Redigert 16.04.2018 kl 21:16 Du må logge inn for å svare
OleKyryliuk
16.04.2018 kl 21:27 3723

Takk for link MM og BenteBazooka. Har ikke fått med meg disse bildene på presentasjonen.

Skulle egentlig bare mangle at BLC blir standard. Hvem ønsker vel ikke bruke litt vekslepenger på å bli kvitt så mye blærekreft som mulig. Merkelig at ikke dette synes mer i salgstallene fra Q4, men forhåpentligvis vil snittbruken pr scope med refusjonsordningen vise klar økning.
BenteBazooka
16.04.2018 kl 21:31 3718

Hos meg er det helt motsatt. Jeg har økt i vinter, å tror refusjonen, adgang til surveillance-markedet samt gjentatt bruk per pasient gjør at salget eskalerer betraktelig fremover enten Hestdal vil det eller ikke?


Medisinmannen
16.04.2018 kl 21:42 3707

Det blir altså til tross for Kjetil Hestdal?

Det virker ikke som han har tenkt å komme med ny guiding før på slutten av året da han også vil se hvordan surveillancemarkedet utvikler seg.

Det er klart at refusjon vil øke salget.
focuss
16.04.2018 kl 21:52 3699

Er det noen som tror at ikke Hestdal vil selge så mye som mulig? Det er ansatt 18 selgere til fokuserte områder i USA. På lag med pasientorganisjoner og studier som demonstrerer at det er samfunnsøkonomisk lønnsomt å bruke BLC/Cysview. Fem presentasjoner på AUA18 i mai. Hva er det dere egentlig mener han skulle gjort? Joda guidingen er forsiktig, men det betyr ikke at organisasjonen ikke setter alle kluter til. Om guidingen hadde vært ti ganger høyere så hadde ikke amerikanske sykehus kjøpt mer Cysview av den grunn. Synes kritikken ikke henger på greip. Får da i det minste vente til dere får q1 tallene før dere begynner å sutre.
bravi
16.04.2018 kl 22:06 3683

focuss, som du viser til ser det heller ikke ut som cancer.net sier noe om BLC med Cysview
focuss
16.04.2018 kl 22:13 3674

Dere som er så misfornøyde bør jo sende in forslag til temaer dere ønsker tatt opp på GF. Det vil sikkert ikke skade om styret opplever at eierne ikke er fornøyd med kursen. Det selskapet har levert siste året må jeg si jeg er mer enn fornøyd med, men selvfølgelig ikke fornøyd med kursutviklingen. Kursutviklingen er imidlertid de største aksjonærene en stor del av årsaken til. At vi har en styreformann som er leder for et investeringsselskap som har som målsetting å kjøpe seg opp i nettopp selskap som Photocure er det jeg ser som det rare med Photocure. Mindre rart blir det ikke av at de så langt ikke har kjøpt en aksje. Det synes jeg faktisk fortjener en forklaring. Spørsmål til styreformannen: Har hans selskap, Veritas Investments, eller andre selskap styreformannen har interesser i intensjoner om å kjøpe seg opp i Photocure?
focuss
16.04.2018 kl 22:18 3673

.
Redigert 16.04.2018 kl 23:00 Du må logge inn for å svare