Skal dere stemme ved Kirkevalget?

Slettet bruker
08.09.2019 kl 11:36 1397

Jeg har aldri stemt før. I år skal jeg da kirken har utviklet seg i negativ retning. Kirken tar standpunkt i all verdens politiske saker fra et venstrevridd ståsted, blander inn klima og miljø og har blitt alt for inkluderende av all slags skit.

Så i år går jeg og stemmer for Bønnelista som står for Back To Basic.

Benytt stemmeretten dere også og stem Bønnelista hvis kirken er helt uinteressant for dere.
Redigert 08.09.2019 kl 11:37 Du må logge inn for å svare
Hr.Suhr
10.09.2019 kl 13:34 266

Kun pga tipset her inne, kunne jeg konstatere at kirkevalg
muligens bevisst holdes skjult for den gemene hop. My story:
1)Utenfor stemmelokalet hang ett skilt, "Her kan du stemme".
2)Køen for kommunevalget gikk herfra i strak linje til stemmebåsene.
3)Underveis kikket jeg meg rundt i salen for å se etter 'kirkevalget', men
oppdaget ingen tegn på dette.
4)Ferdig å stemme, spurte jeg derfor om det ikke skulle være kirkevalg også?
5.Da ble det pekt mot en standard bøttekott-dør med A4-lapp, hvor det sto KIRKEVALG.
6.Hadde aldri i livet funnet dette om det ikke var for HO.
Redigert 10.09.2019 kl 13:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.09.2019 kl 09:27 226

Avisene bobler ikke akkurat over av informasjon. Her er litt gammelt nytt om resultatet.

Foreløpig resultat i kirkevalget 2019

12.9.2019
Det foreløpige resultatet for årets kirkevalg er nå klart. Opptellingen så langt viser at Bønnelista får mandat i alle ni bispedømmer der de stilte liste. Åpen folkekirke beholder flertallet av leke medlemmer i seks bispedømmer, mens Nominasjonskomiteens liste over lekmedlemmer får flertall i ett; Sør-Hålogaland.
https://kirken.no/nb-NO/om-kirken/aktuelt/resultat%20i%20kirkevalget%202019/



Det gikk verre enn ventet i kirkevalget. De foreløpige tallene viser at oppslutningen om selve valget har gått ned med omlag 4 prosentpoeng. Bare 12,7 prosent av de stemmeberettigete stemte i valget til Kirkemøtet i år. Selv i 2011 var det høyere, med 13,5 prosent.

Det tapte sannsynligvis Åpen folkekirke på. For fire år siden fikk de 61,5 prosent av stemmene. I år fikk de betydelig færre, det nøyaktige tallet er ikke klart ennå. På grunn av måten mandatene fordeles på får de likevel et flertall av de direkte valgte medlemmene i Kirkemøtet: 39 mandater, mot 29 fra nominasjonslistene og 9 fra Bønnelista.

Hva dette betyr for den faktiske sammensetningen av Kirkemøtet, er usikkert. Hele 39 mandater – og da snakker vi ikke om Åpen folkekirkes – er enten faste, eller velges på andre måter. Ingen av disse kan forplikte seg på konkrete listeprogram, og kanskje heller ikke delta i listenes gruppemøter. Det er derfor åpent om det største «kirkepartiet» vil greie å skaffe flertall for sine standpunkter i ulike saker.

Vinneren

Omstendighetene tatt i betraktning må Bønnelista kåres som valgets vinner. De fikk inn delegater i alle bispedømmene de stilte lister i. Årsakene er flere, de var først og fremst et tydelig, konservativt alternativ. Det var viktig for omlag 35.000 velgere.

Ikke minst kan det ha betydd noe at sjefredaktøren i Dagen, Vebjørn Selbekk, gikk ut med sin støtte til Bønnelista i en lederartikkel. Dette kan ha styrket legitimiteten til listen, som i utgangspunktet hadde minimal støtte blant nåværende konservative kirkemøtedelegater.

Men Bønnelista har ikke bare vokst fra null til ni delegater, de kan også indirekte ha bidratt til å svekke Åpen folkekirke. Tre lister forsterket inntrykket av at Åpen folkekirke var et «fløyparti» på den teologiske venstresiden. Det er grunn til å tro at mange blant det mest aktive kirkefolket av den grunn valgte nominasjonslistene.
https://www.vl.no/meninger/kommentar/dette-var-verre-enn-ventet-1.1583878


Valgresultat 2019 etter bispedømme.
https://kirken.no/nb-NO/om-kirken/slik-styres-kirken/kirkevalget/valglister-og-kandidater-til-kirkevalget/

Noni
29.09.2019 kl 09:39 220

Nei, har ikke snakket med Siv, jeg stemte sikkert det samme som henne.
Noni
29.09.2019 kl 09:41 217

Det samme sier jeg, her var det 2 personer som satt ute ved inngangen, uten plakat eller opplysning om at det var kirkevalg. Men jeg fikk da stemt.