SSO - på tide å se på neste bølge


Scatec har nå mer enn nok byggeaktivitet for de neste 7-8 kvartalene. Etter mine beregninger vil det dryppe i snitt EBITDA på MNOK 195 per kvartal i 2018 kun fra Construction(tror på 100-150 i Q4 2017 fra C). Videre synker C-tallene forsiktig nedover gjennom 2019 på kjente anlegg - men nye kan legges inn i god tid før det. Nye PP og O&M inntekter fra ferdigstilte anlegg kommer inn fra og med Q2. De som ikke har fulgt med i timen vil få bakoversveis da 2018-tallene skal sammenlignes mot tidligere år, og alt tyder på at det er mange som ikke har fulgt med i timen. Sistnevnte er kanskje min viktigste kritikk av selskapet for tiden. IR-aktivitetene ser ut til å nedprioriteres i en periode hvor selskapet har veldig mye annet å jobbe med. Men, aksjen er vel egentlig først og fremst for de mer langsiktige. Likevel tenker jeg at veksten/lønnsomheten selskapet nå kommer til å levere gjør dagens prising til et svært gunstig kjøp også med tanke på kortsiktig/mellom langsiktig kursoppgang.

Nå skal det legges til rette for neste bølge prosjekter inn i backlog, for å opprettholde aktivitetsnivået i Construction med kontinuitet (ikke gå i samme fella som de gjorde i 2016/17). Ikke tvil om at Scatec/Statoil JV har store forventninger til denne; https://www.pv-magazine.com/2017/11/15/brazil-sets-ceiling-price-of-100mwh-for-pv-in-power-auction-to-be-held-in-december/ (Brasil - A4). Den nye selskapskonstruksjonen er lagt til rette for å kunne ta i mot store volumer i Brasil - fra denne runden og A-6 som også går inneværende år. Jeg tror sjansen er stor for at Scatec/Statoil har god kontroll på det de nå driver med i Brasil. Pakistan ser også ut til å få fart på seg - Smog-problematikken får mye fokus også i Pakistan nå og solar pekes på som et viktig virkemiddel fremover. SSO/Nizam tariff-forespørsel på sitt første 150 MW anlegg fikk mye oppmerksomhet for å ligge veldig lavt. Endelig tariff fra myndighetene ventes ila inneværende år. I Nigeria ble det gitt en 6 mnd. fristforlengelse(det måtte gjennomføres kontraktsmessige justeringer for å gjøre prosjektene bankable) for en rekke solprosjekter på sensommeren, inklusive Nova Scotia. Det betyr at det bør gå mot en FC innenfor Q1 2018 der. Har også god tro på Egypt(nye prosjekter), Sør Afrika(Pipeline), Bangladesh og Ukraina noe lenger frem i tid. Sudan derimot .... tror ikke det. Så vet vi at det plutselig dukker opp noen overraskelser vi ikke har tenkt på.
Redigert 20.01.2021 kl 06:08 Du må logge inn for å svare
farmern
06.03.2018 kl 20:20 6845

Kongeparet er i Argentina, med på lasset har de bl.a Statoil og Scatec Solar...

https://www.lanacion.com.ar/2114456-mauricio-macri-y-juliana-awada-reciben-hoy-a-los-reyes-de-noruega

I morgen vil det bli møter mellom lokale og norske forretningsmenn: de møtes på San Martín-palasset i seminaret. En ny allianse for verdiskapning. Det vil være konsernsjefene i norske, Statoil, Hydro / NHO, Kongsberg Group og Scatec Solar.
farmern
06.03.2018 kl 20:40 6844

Et stort norsk selskap Scatec Solar ser aktivt på mulighetene for å investere i fornybar energi i Ukraina, der det er planlagt å bygge flere kraftverk som bruker solenergi. Dette kan bli den største utenlandske direkte investeringen fra Norge til Ukraina etter Telenors investering på 1990-tallet.

https://inosmi.ru/social/20180306/241650155.html
thomasb
07.03.2018 kl 11:15 6844

Samlet sett ser man konturene av sterke "regioner" som hver for seg blir store enheter; Sør Afrika, inklusive Mozambique og kanskje Kenya - mye aktivitet i alle ledd fremover. Sør Øst Asia med Malaysia som hovedsete, men med kommende aktivitet i Vietnam, Burma, Indonesia - mulig de derfra styrer opp Pakistan og Bangladesh inntil det kan bli veldig stort region alene. Sør Amerika med Brasil og Honduras og med ytterligere muligheter i Brasil og Argentina m. flere. Nord Afrika/Midt Østen med Jordan og Egypt, samt ytterligere muligheter i blant annet Egypt, Iran m. flere - samt mulig de styrer Vest Afrika derfra - inn til det også kan bli stort alene - med Nigeria, Mali, Burkina Faso, Ghana...

Tror hovedgrunnen til kursnedgangen vi har sett skyldes markedenes frykt for renterisiko og generelt sett gitt selskaper med mye gjeld en smell. Dette sier Scatec selv om finansiell risiko: "In terms of specific financial risks, Scatec Solar is mainly exposed to currency risk, credit risk, liquidity risk and to some extent interest rate risk." Ser ikke ut til at de er spesielt bekymret for at de vil rammes betydelig økte renter i internasjonale finansmarkeder. Parallelt er det jo stor mulighet for betydelig rentenedgang for aktører som Scatec om det kommer på plass nasjonale og internasjonale garantiordninger for å støtte opp under utvikling av fornybar energi i utviklingsland. Videre gikk jo rentene betydelig ned ifm. refinansiering av obligasjonslånet. Etter hvert som porteføljens brede forbedres vil selskapets total risiko reduseres og forhandlingsstyrke overfor finansmarkedet forbedres.
hill
07.03.2018 kl 12:17 6839

Meldingen igår var klart en ny gladmelding fra SSO. Her bygges det tydeligvis sten på sten.

"Scatec Solar i mål med finansiering.
Selskapet klar for å bygge storprosjekt i Mosambik.
Scatec Solar opplyser i en børsmelding at det har sluttført finansiering
og vil starte bygging av et 40-megawatt prosjekt i Mosambik.

Kostnadene er 76 millioner dollar, tilsvarende 594 millioner kroner. "


http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/03/Scatec-Solar-i-maal-med-finansiering

Redigert 07.03.2018 kl 12:17 Du må logge inn for å svare
thomasb
07.03.2018 kl 13:36 6837

Sør Afrika og 260 MW nærmer seg igjen - og denne gangen tyder jo alt på at alle stakeholders står bar prosessen, nå som Zuma og er borte, Gupta har flyktet landet og alle deres håndlangere er byttet ut med folk som ser ut til å ville sitt land vel:

https://www.businesslive.co.za/bd/national/2018-03-06-jeff-radebe-will-urgently-attend-to-almost-30-delayed-ipp-procurement-projects/
tore2k
02.05.2018 kl 13:51 6023

Har du google-translate på det eller??...
farmern
02.05.2018 kl 16:32 3226

Å finne Google Translate på det der er omtrent like vanskelig som å skrive " Har du Google translate på det der?" på Hegnar Forum.
Gratulerer.

Awing Group-Star Group konsortium med Scatec Solar fra Norge vil bygge et solenergianlegg i Selayar, Sør-Sulawesi, på 3 MW. Prosjektet heter Selayar Surya Optima.

Presidentkommissær Selayar Surya Optima Project, Fikar Rizky Mohammad, sa konsortiet er rettet mot Solar Power Generation (PLTS) kan innvies på årsdagen til Selayar, 29. november 2018.

"Selayar Island vil være det første swaenergi turisme destinasjonen i Indonesia," Fikar sa i en uttalelse mottatt i Jakarta, onsdag (2/5/2018).

Første besøk har blitt gjort i april til Selayar Island. I møtet med Selayar Regent, PLN Selayar-grenen, grunneier og DPRD, fikk PLTS full støtte og dette prosjektet kan realiseres snart.

Fikar sa Selayar PLTS er det introduserte konsortiumprosjektet, som planlegger å bygge minst 100 MW i Indonesia med Scatec Solar Norway, ledet av administrerende direktør Jan Eide.

"Vår ånd og Scatec er å redde jorden, vurderer Indonesia har en stor rolle på grunn av sin geografiske posisjon," sa Fikar.

Ifølge Fikar er Indonesia verdens 8. største CO2-utslipp, som er 1 giga ton CO2, og opptil 19 siden 1850.

Indonesia selv har potensialet for solenergi 207,8 GW, men bare brukt 0,09 GW eller 0,02%. Ved å maksimere alt potensialet for solenergi, kan CO2-utslippene redusere med 0,3 giga ton CO2 eller 1/3 av utslippsreduktionsmålet.

Solenergi har en betydelig rolle å redusere CO2-utslippene, noe som har ført til klimaendringer som ekstremt vær, stigende sjøtemperaturer, som i siste instans påvirker matkrisen, på grunn av endringer i oppdrettsmønstre, plantasjer og fallende fiskpopulasjoner.