5 sept. Innovasjon Norge om Magseis


https://www.innovasjonnorge.no/no/tjenester/kundehistorier/magseis-fairfield/

Ny seismikkteknologi effektiviserer oljenæringen
Redigert 08.09.2019 kl 21:46 Du må logge inn for å svare

Vakkert! Blir hyggelig reise fremover når folk virkelig skjønner hva Magseis driver med!
Matsern
08.09.2019 kl 22:04 529

109 mill netto gevinst i Q2. Utrolig at aksjekursen er så lav. Åpenbar kandidat til årets børsvinner i 2020

Når folk får øynene opp kan det bli bra - men mye må fortsatt falle på plass, noe jeg tror det gjør. Oljeselskapene er inne i en helt ny tid med helt nytt fokus på å holde kostnadene nede. Seismikk skal være så bra som mulig for å best mulig være istand til å ta avgjørelsene på hvor, hvordan og hvor mye som skal borres. Det nytter ikke lenger å velge nest beste teknologien når reservoarene skal kartlegges - medfører store kostnader å gjøre feil noe som ikke lenger kan tillates. Magseis og lignende teknologi vil bli foretrukket i fremtiden .
Matsern
08.09.2019 kl 22:37 496

Husk at majoriteten på børsen er trege i oppfattelsen, som en nittiåring bak rattet.

Enn så lenge har det ikke lønnet seg spesielt å tenke fremover i dette tilfellet akkurat , men jeg har troen og har i mitt hode en meget fin inngang her. Spennende blir det!
Warom
09.09.2019 kl 07:42 393

DAgens Myrseth med Dovreporteføljen.

Magseis
Paradoksalt nok har etterspørselen etter havbunnsseismikk mer enn doblet seg de siste to årene, mens aksjekursen i Magseis har falt 40 prosent over samme periode. Selv om den sykliske gjeninnhentingen i oljeservice generelt går tregt, ser det strukturelle skiftet innen seismikk ut til å være i full sving.

Dovre-porteføljen

• Magseis
• Okeanis
• Norsk Hydro
• Infront
• Vistin Pharma
• Crayon

Inn: Crayon, Vistin Pharma
Ut: Elkem, NRC Group

Rettelse, det var forrige ukes kommentar.
Redigert 09.09.2019 kl 07:45 Du må logge inn for å svare
Odi.1
09.09.2019 kl 07:52 376

Og Revenue på 132 USM. Q3 vil ytterlig bli enormt.
Baclog er godt i gang med oppbygging for 2020. Noe arbeid er flyttet q4 inn i 2020 også.
Uansett, det kan enda smelle godt inn med Jobb i Q4 kapasiteten også, kan bli en kjempe trigger , og er farlig å undervurdere for Short gutta.
Spørsmål til PCG: " så Revenue blir 453usm med flytting fra q4"
Svar PCG : Stammer frem.... " ææ,, nei vi stopper NOK IKKE der "

:-))

Det ser bra ut ja - men jeg mener også det er en vei å gå.. Du skriver at backlog for 2020 bygges - men det er lenge siden sist kontrakt ble børsmeldt. Går mye arbeid rett i backlog uten børsmelding, eller skal alt publiseres ? Forventer egentlig litt mer aktivitet nå fremover og litt mer bekreftelse på at man faktisk hanker inn nye jobber !

Det er et taktskifte i seismikk om dagen. Prata med to i bransjen i helgen. Han ene mener hele seismikkbransjen ville bedre seg, ikke kun Magseis. Vi er i starten av en sykel og når det begynner å gå oppover kan det gå svært fort. Har mye med trenden (neg renter) fremover å gjør samt at timingen for for settlements for oljeselskaper er på denne tiden. Historisk sett er september, oktober, november mnd med høy kontraktsaktivitet. Vedk (som jobber som letesjef og brønnovervåker) mente at det var heller regelen enn unntaket fremovet at noder skal overvåke reservoar til en hver tid og i det minste benyttes sammen med eksisterende seismikksystem til leting. Han mener Magseis har størst fremtid ifht etterspørsel som blir et must for fleste selskaper.
Matsern
09.09.2019 kl 09:18 267

Så lenge fremtidsutsiktene for oljeprisen er så dårlig, er det kun leting nær eksisterende produksjon som vil være lønnsomt. Derfor øker etterspørselen etter havbunnseismikk. Det er en dumpehuske, med havbinnseismikk på den ene siden og streamer på den andre siden. Det er umulig at begge deler for en oppsving. Hvis fremtidsprisen på brent hadde ligget vesentlig høyere enn spot og vi ikke hadde visst at saudi kan åpne kranene når som helst, som igjen vil føre til oljepris på 20-30 dollar, ville jeg kjøpt streameraksjer.

Tydelig at folk er uenige om dette. Monitorering av eksisterende felt brønner blir mer enn standard fremover. Og kan generere milliardverdier for Magseis. Ihvertfall på Norsk sokkel er det ett av insentivene mtp å sette mindre karbont avtrykk.
Redigert 09.09.2019 kl 10:09 Du må logge inn for å svare