Archer- Høst 2019 - et selskap i stadig forbedring.


Jeg fyrer av en tråd som vi kanskje kan kjøre videre med gjennom den nære høsttid med kommentarer på daglige og langsiktige fokus.
Vi er som kjent mange med langsiktige kursmål som har lastet en del Archer på nivåer like rundt 4 kroner.
Ledelsen har gjennom 2019 så langt bevist at de gjør som de guidet i 2018, og har evnet å levere på dette med resultat at selskapets iboende verdier nå er i økning. Det vil si at aksjonærverdier er i økning i selskapet, mens aksjekurs foreløpig lagger.
Kursen er så lav at man kan anse dette som en opsjonsinngang. Selv om selskapet ser ut til å ha kontroll på gjeld, og skal klare en brukende refi fremover, så er det likevel så solid gearing i selskapet, at kursen kan eksplodere om dagens drift både forbedres og kontinueres uti 2021.
Slik aksjen har ligget gjennom siste 3-4 måneder så har vi sett meget lavt volum generelt, men en aksje med ganske så positiv volumbalanse. Det betyr god økning når aksjen viser oppgang, og svært lavt volum på tilbakesig.
Den har subbet sidelengs stort sett på oversiden av 4 kroner. Det ser ut som en langsiktig bunn for meg, og spenningen vil da være når vi ser et forsøk og evnt lykkes med breakout på bevegelse oppover.
Ligger en slags horisontal motstand rundt 4,70 og 6 kroner. Brudd av disse gir signal om breakout.
Redigert 11.09.2019 kl 06:00 Du må logge inn for å svare
Vikusen
11.09.2019 kl 08:50 3710

Ser bra ut, håpe bare argentina betrer seg og får økonomien på stell.
Anywhere
11.09.2019 kl 10:34 3663

Synes det er relativt overbevisende status fra Archer på halvårsrapporten pt:

• Four quarters in a row with EBITDA margin above 10%
• Best EBIT margin since IPO of Archer (som da er 2011)
• Robust operational cash flow and ample liquidity
• Continued activity growth expected in 2020

Når det gjelder likviditet, så er følgende status pr i dag:

• Main credit facilities mature Q3 2020 with subordinated loan from Seadrill maturing in 2021 (lån til Seadrill er konvertibel på ca 17 kroner/aksje)
• Archer operates well within all covenant requirements including liquidity, EBITDA and Capex
• Significant EBITDA-improvement and reduced NIBD
• Robust liquidity position of approximately $145 million as of Q2 2019

Man kan ikke si annet enn at ledelsen i selskapet har snudd skuten ekstremt overbevisende og at dersom denne status gis forbedringspotensiale utover dr vi er i dag, så gir det en ekstrem oppsidemulighet ut fra prisingen i dag. Man kan ikke forklare prisen pr aksje slik den fremstår ut fra grunnleggende forhold i selskapet. Ledelsen har svært stor fokus på økning av aksjonærverdier og har lykkes solid med det. At markedet ikke tør å prise det inn enda er grunnlag for kjøp med opsjonsaktig oppside på aksjen.


Valuttaen i Argentina har ingen innvirkning på inntjeningen til Archer. Det kommer til å satses på olje i Argentina, og der har Archer store deler av sin virksomhet

Vikusen
11.09.2019 kl 12:19 4818

Leste du rapporten?

Vikusen skrev Leste du rapporten?
Utdrag fra en sak i E24 i august

– Frykter ikke for våre operasjoner

Dag Skindlo er finansdirektør i Archer Well. Oljeserviceselskapet har en omfattende virksomhet i Argentina med om lag 2.000 ansatte og en omsetning på 2,5 milliarder kroner i landet.
– På kort sikt er vi ikke veldig bekymret for vår drift i Argentina. Våre kontrakter vil i stor grad beskytte vår bunnlinje. Videre har våre kunder stort sett inntektene sine i dollar og de vil nå få lavere kostnader. Argentina er avhengig av olje uavhengig av hvordan valget går. På kort sikt er det liten risiko knyttet til vår drift, sier Skindlo til E24.

– Når det er sagt, er den politiske situasjonen ustabil, og ingen vet helt hvilken politikk som vil bli ført. Vi er alle litt bekymret hvordan dette vill slå ut i 2020 og årene etter. Peronistene under Kirchner støttet oljesektoren i den forrige periode hun satt, så tross usikkerheten i markedet, frykter vi ikke for våre operasjoner og aktivitet på kort sikt, sier han videre, med referanse til landets tidligere president.

https://e24.no/makro-og-politikk/argentina/norske-selskap-foelger-uroen-i-argentina-noeye-den-politiske-situasjonen-er-ustabil/24675339

Argentina er avhengig av inntektene olje, gass og mineraler fremover, uansett hvem som kommer til å styre landet. Pesoen i landet har svinget voldsomt de siste årene, og kommer sikkert til å svinge mye fremover.
HitIT
11.09.2019 kl 13:39 4769

Ser bra ut nå, satser på at den ikke faller tilbake mot slutten slik som i går.
mini3
11.09.2019 kl 14:03 4762

Om den slippes ned på lavt volum betyr det kun at prosjoneringen som har foregått de siste uker ikke er ferdig.
Men plutselig blir man ferdig og da drar den på 10-20% i en turn.
Det er ekstremt liten interesse i å selge på disse nivåer.
Anywhere
11.09.2019 kl 16:16 4704

Hadde selvsagt nå satt pris på om aksjen trakk rundt dagens høy mot slutt. Da kan vi ane en breakout på oppsiden, og tørketiden på volum og kursutvikling har større sannsynlighet for en ende. Breakout ut av positivt divergerende kile kan gi store bevegelser på oppsiden😉
Anywhere
11.09.2019 kl 18:31 4646

Eneste kommentar jeg har i dag er at aksjen viser bruddtendenser rent kursmessig, men volumet overbeviste foreløpig ikke, så det kan fort ebbe noe ut.

Dog er ledelsens status gode bekreftelser på at de er i den rute som vi har sett siste år. De er også såpass fremoverlent med tanke på økonomisk status at jeg tror de pt ser gode kort på hånden for Topaz og samtidig har grei feeling med mulighetene for ref til OK betingelser. Begge deler spennende fokus utover høsten.
Redigert 11.09.2019 kl 18:55 Du må logge inn for å svare
hofa
11.09.2019 kl 21:20 4586

De fleste ligger inde med tab, men det er jo ikke aktiens skyld. Olierelaterede aktier er lagt for had, men selv om 20 - 30 år er over halvdelen af verdens energiforbrug fossile. En oliepris på over 100 er ikke utænkelig indenfor få år og så skal du se Archer kurser.

Står own and operate 2 modular rig i denne rapporten. Da er d kanskje rett før det meldes at den siste er ioperasjon.
mini3
12.09.2019 kl 07:53 4462

Det er en kar som har vært stille de siste dager, tenkte jeg skulle ta opp arven etter han og påstå at archer går i dass.

Det var spøken, så kommer revolveren.
Blir spennende å se hvordan Archer oppfører seg i dag, brudd ut av nedadgående trend siden APRIL i fjor.
Tidligere brudd av tekniske signal har bydd på volum opp eller ned, alt etter hva som ble brutt.
Men er usikker, med Trump som får orgasme av å se hvordan markedet reagerer på Tweets og avtagende volum etter Store ulv kjøpte back.
750K mannen skal vise seg denne uka om han følger uketall.
Det er uansett ikke volum å hente. Håper Pareto konferansen ga interesse for langsiktige.
Det er 2 kontrakter som snart kommer vil jeg tro Aker BP tampen og MDR.

Ett kunnskapsforum det kan være en ide å lage konto.

https://www.xtrainvestor.com/channel/archer
Redigert 12.09.2019 kl 07:56 Du må logge inn for å svare
Trj89
12.09.2019 kl 10:55 4410

Takk for link, virker vanskelig i mobilutgave. Skal sjekke på pc seinere.
Går tregt igjen denne. Får se ut over dagen, og i morgen.
Anywhere
12.09.2019 kl 12:11 4383

Omsetning i så langt i dag på linje med en månedslønn, det er tilbake på rekordlave volum. Aksjen burde på slik tørke trukket mer ned, men holder så langt en flat utvikling. Oppgang over bruddsted gikk på lite volum, volumet nå på oppsiden av bruddsted er enda mindre, således bidrar dagen i dag bare til oppskriftsmessig utvikling i den positive volumbalansen.
Det er ingen som vil dumpe aksjen pt, og det er foreløpig heller ingen som tør å starte løpet oppover.
Pareto mener at 10 mill fat olje pr dag må det bores som hekkan for å unngå å miste utover 2020, og samtidig ser de ikke de store forbedringene for oljeservice og lønnsomhetsnivå. Skulle de få rett, så får ikke Archer-kurs drahjelp fra sentimentet, men må klare seg på egenhånd. Det kan fort også gå greit:)
Anywhere
12.09.2019 kl 15:55 4345

Mot slutt av dagen har omsetning karret seg til et par månedslønner.
Aksjen gjesper seg ned mot "bruddsted" fra kileformasjonen. Men jeg mener at bruddet ikke overbeviste pga lavt volum, dog var volumet på all handel godt over bruddsted for to dager siden lovende.
Nå kan man hevde at konsolidering som i dag skjer på ditto enda lavere volum, så helt uten sammenheng og konsistens er det kanskje ikke.
Men hele omsetningen i aksjen er uansett et gigantisk gjesp. Det er knapt omsettelige aksjer igjen i markedet..

Det er null drive fra sektoren. Alt oljerelatert faller på OSE med Trumps standard sabelrasling.
HitIT
12.09.2019 kl 22:27 4273

Registrer at Qes gjorde et lite hopp på slutten ikveld i stede for det vanlige dykket ned.
Anywhere
13.09.2019 kl 11:20 4188

Da er Archer på sin ferd gjennom dagen så langt fortsatt i ferd med en lavomsetningsfokus. Men tross lav omsetning er man dog allerede på nivå med hele gårsdagen som var ekstremt lav. Det er på ingen måte signifikante volumer, men relativt til de lave volumene så er altså aksjen i ferd med å bekrefte dette omtalte bruddet ut av kilen på 4,25.
Opplasting av aksjer rundt 4 blank er allerede 10% i pluss, så det betyr at ledelsen gjør en god jobb for tiden dersom man skal vurdere en aksjes utvikling i det korte bildet slik noen i sin blindhet mener man skal. Når det er sagt så er det da slik at man skal jobbe en stund for å få ut 100K aksjer i en slik trade på 4,40. Jeg legger meg 40-50 øre høyere på ultrakortsiktige midler.
Skulle aksjen prestere å stadfeste mer omsetning på nivå rundt 4,40 så vil jeg tro at man ser at bruddet kontinueres med høyere volum og at aksjen starter drift oppover.
For tiden er ledelsen og selskapet relativt fremoverlent og ved bordet på de størstes installasjoner på boresiden. De akter å holde fast ved den posisjonen og utvikle den videre på egen drilling samt tools, og der er man bra posisjonert.
Som aksjonær med kikk inn i selskapets drift, så må jeg si meg fornøyd.

Ser ut som de som ville ut koste hva det koste vil, nå har fått solgt seg ut. Hva skjedde i dag tidlig? Hadde de glemt å skru på robotene?
Vikusen
13.09.2019 kl 13:40 4123

Er du anywhere som selger litt di siste dagene?
Anywhere
13.09.2019 kl 15:19 4089

Intet solgt av meg, nei.
Jeg har sagt at jeg har ørlite tradesalg like under 5 på long-salg, deretter rundt 5,80. Men her snakker vi kun om ca 50K aksjer. Resten ligger long så det holder - enden på 2021 er egentlig siktemålet i første omgang. Jeg tror jeg må forholde meg noenlunde til planen, selv om 10% på trade fra 4 hadde være grei skuring i dag. Det har faktisk gått nok volum til at flere kunne sikret seg svært kortsiktige gode gevinster. De fleste som er her inne har noe lengre horisont etter det jeg forstår.

Jeg ser av dagens handel at kjøpere har forsøkt å trukket seg unna, og det er dumpet noe få aksjer noe ned, men selgere har stort sett holdt stand slik at kjøperne har måttet gå på best oppover. Det betyr at salgsviljen ikke er særlig stor.
Det startet på lavvolum i dag tidlig, men gjennom dagen er volumet kommet betydelig opp, dog fortsatt ikke voldsomme greier, godt under volumet som flere av oss som skriver her besitter på VPS...Men det er en signifikant endring fra de siste måneder, og på stigende kurs.
Det ser unektelig ut som noe mer definitivt forsøk fra aksjen på trendendring.
Avslutning rundt dagens høy vil være svært lovende.
Anywhere
13.09.2019 kl 16:20 4079

Fulgt med litt, det plukkes på beste selger, og det legges ikke salg nedover.
Det kan jo bli litt artig å se om det er en kjøper som skal ha med seg en del i sluttauksjonen før helgen setter inn.
Noen kan ha fått litt hastverk i så fall...
Anywhere
13.09.2019 kl 16:23 4105

Sakset kommentar om Archer:

Hunting opportunities find Archer as an undercover gold mine ... Archer has been maintaining for many years with a few wireline and down hole tools but we must not forget that Archer has a company called DLS Argentina which has a lot of equipment of perforation that is not negligible that at any time can be sold or demobilized to other countries, apart from that QES shares in the US only cost $ 9 per share and it was expected that the price would fall in its price for being recently quoted in the US stock exchanges, QES has been growing and increasing its contract portfolio ... I particularly think that the price was brought down and while that happened the scenario showed other things ... For now another Archer can give a surprise and leave many impatient with their mouths open ... I think this is the lowest time to enter to take a good bite of the cake ... I don't know what you think but here it is the next investment opportunity ...
Anywhere
13.09.2019 kl 16:26 4307

Ingen salgsvolumer som kom ut heller i sluttauksjonen, og da blir det vanskelig å matche med noe større kjøp.
Men aksjen slutter bra opp. Godt tegn er notert!
Vikusen
13.09.2019 kl 16:44 4295

Slik den ligger nå, hvis det kommer en trigger alla topaz så kan den lett gå 10%+.
hofa
13.09.2019 kl 18:49 4244

Anywhere, hvorfor tog du ikke 1000 i luk, så havde den været 4 ører højere, ikke uvæsentligt til ny uge, eller på kontoen i dag. Der er kun et par stykker der sørger for den ikke går direkte ned i luk. Det koster, men på sigt er det pengene værd.
Anywhere
13.09.2019 kl 22:13 3874

Jeg pleier ikke løpe etter en aksje, men forsøker å plukke nedturer der det forhåpentligvis finnes bunnivåer.
Mener selv jeg er ferdig lastet i Archer for en stund, og håper og tror det kan høstes under en kommende opptur.
Aksjen slutter nær dagens høy og ligger med omsetning stort sett rundt dagens høy hele dagen på økende volum. 4,41 eller 4,45 er ikke vesentlig, vi er på veldig lave nivåer uansett. Jeg ofrer heller ikke kurtasje på 1000 aksjer i slengen.
Ny dag med nok en styrking av volumbalansen er bra. Indikatorer i aksjen generelt kan tyde på start av opptur. Vi er vel såvidt også over 50 dagers snitt. Svake motstander mot 100 og 200 dagers snitt rundt 4,5 og like under 4,9 er neste "kamp" for aksjen.
hofa
14.09.2019 kl 09:59 3171

At kursen er latterlig lav er vi enige, men der hører enigheden også op, at ofre en kurtage på nogle få kr, gør jeg dagligt og på bundlinien udgør 4 ører adskillige tusinde kroner for mig, men gratister der lever på andre vil der altid være. Åbningskursen sættes dagligt ud fra lukkekursen foregående dag. Go weekend.
Vikusen
14.09.2019 kl 10:03 3180

Kan ikke forvente det Hofa. Med dette volumet så er det nok at en selger 1000 stk neste dag og anywhere har da tapt kurtasje og mulighens hevet snittet sitt om ikke mye. Hadde det vert høyt volum og elleville tendenser da kan slikt lønne seg.
Trj89
14.09.2019 kl 19:49 3095

Ikke småtterier altså...
"Saudi-Arabia stenger ned rundt halvparten av den totale oljeproduksjonen i landet etter droneangrepene, opplyser kilder til Wall Street Journal.

Nedstengingen av produksjonen utgjør et tap på rundt fem millioner fat olje per dag, opplyser kildene, rundt 5 prosent av verdens daglige produksjon av råolje. Saudi-Arabia produserer 9,8 millioner fat olje per dag."

Dette bør absolutt ha en effekt på oljen, som ingen smitter over på energi sektoren. Men i hvor høy grad dette igjen smittes over på Archer tørr ikke jeg og svare for. Vi vet jo av erfaring at Archer lever sitt eget liv, selv om det vises tegn til forbedring.
mini3
14.09.2019 kl 19:54 3104

Det kan fyre skikkelig dette.
Risikopåslag på oljepris vil ihvertfall komme back.
I bakgrunnen lurer mange skjulte elementer.
Vikusen
14.09.2019 kl 20:27 3096

Sitter i eqnr også så dette blir spennende.
mini3
14.09.2019 kl 21:00 3105

Kan gratulere med den:)
Archer, qec, DNO på meg.
Ingen av disse er nok shortet, men tenker det er noen svette shortere som har shortet oljepris nå..
Neste drone/rakett angrep vil nok være oljelagre, blir noe slikt vellykket kan man gå back til oljekrisa på 70 tallet.
Det betyr ikke at det vil skje, men markedet må faktisk ta hensyn til at det kan skje.
Tradere har brukt oljepapapirer som tradingopgjekter uten å skjønne hvor sårbart noe vi er 100% avhengig av er.

HitIT
14.09.2019 kl 21:08 3109

Tja, noen mindre shorteposisjoner i Archer kan det vel være? Uansett blir det nok et byks i oljeprisen til uka ja.
Anywhere
14.09.2019 kl 21:35 3132

Joda, Hofa, 4 øre opp ville gitt en månedslønn høyere VPS-verdi for meg, men motivet mitt med aksjer er ikke å sitte å stirre på en VPS-verdi gjennom helgen. Motivet er heller ikke å delta i aktiv kurspleie. Jeg sjekker nå og da aktører på salg/kjøpssiden, men det er når jeg er på aktivsalg/kjøper fokus. Jeg er her for mellomlang og langsiktig fokus, og da er fredagens sluttkurs uvesentlig. Er det tiltakende momentum så betyr det heller lite på mandag hvor vi starter fra. Vil aksjen kontinuere med moment så er det motstandsnivå oppover som gjelder. Første er rundt 4,8
hofa
14.09.2019 kl 22:16 3137

Jeg løftede kursen en fredag fra 3,96 til 4,08, hvilket jeg ikke mener er uvæsentligt, heller ikke på mellemlangt sigt. I næste uge er olien over 70 us$ og Archer vil stige væsentligt, selv om olieprisen ikke er udslagsgivende for Archer drift, men sådan er der jo så meget ????
Trj89
15.09.2019 kl 20:26 3035

Vil en økt oljepris kunne gi en bedre avtale på siste rigg(topaz) til Archer?
mini3
16.09.2019 kl 08:45 2932

Nja, regner med kontrakt inneholder rater pluss bonuser ved diverse oljeprisnivåer.
Archer er en potensiell rakett i de neste ukene med tanke på den ekstremt lave salgsinteressen de siste med.

Vikusen
16.09.2019 kl 09:19 2926

Opp 2% ZzZz. Herregud for ei hengemyr.