PLT- Hva er PoLights potensiale?


Hva er PoLigths potensiale? Det er ett av mange spørsmål jeg ikke har kompetanse til å svare fornuftig på. Hva kan jeg om hva Google, Apple og andre i bransjen driver med? Ingenting som er verdt å nevne. Det jeg derimot mener å ha noe kompetanse om er at teknologi som stammer fra Sintef, det er ikke juggel teknologi. Det er solid forankret i sin vitenskapelige bakgrunn. Det er ikke " fake science" det er " real science".

Så har altså PoLight en teknologi som er bygget på "real science" og som de arbeider for å kommersialisere. De sier de har levert 33000 linser til et selskap og jeg tror dem på at det virker rart om noen bestiller det dersom de ikke har en tanke bak neste skritt. Og da ett skritt som inkluderer PoLigth.

Jeg har kjøpt noen aksjer fordi jeg mener selskapet ser lavt priset ut sett i forhold til teknologien de sitter på som virker å ha revolusjonerende elementer i seg.Med ca 8 mill aksjer så er selskapet nå priset til 200 mill. Synes det virker attraktivt for folk som er villig til å ta litt risiko. Ganske små positive meldinger kan ha stor virkning på kursen.

Om PoLigth linser blir å finne i GOOGLE watch har jeg ingen ide om, men har sans for argumentene til de som mener det virker urealistisk. Samtidig har jeg sans for folk som jobber hardt for å skaffe informasjon som kan være verdifull og synes det er all grunn til å fortsette med det.

Så hva er PoLigths potensiale. Å tallfeste det i dag kan ingen gjøre med noen grad av troverdighet. At det kan bli veldig høyt har jeg ingen problemer med å slutte meg til.
Computum
11.09.2019 kl 19:58 3009

Bra initiativ, focuss. Vi trengte en ny tråd om Polight der det ikke bare er en person som dominerer og regjerer.
Polight er et fantastisk produkt som vil finne sitt marked innen relativt kort tid. Og, som du nevner, virker en selskapsverdi på ett par hundre millioner svært beskjeden dersom dette blir den nye standarden når det gjelder linser i alt, fra spesialprodukter til masseprodukter.
Uten konkurranse når det gjelder energibruk, og uten konkurranse når det gjelder responstid.
Det lover godt.
Redigert 11.09.2019 kl 20:02 Du må logge inn for å svare
focuss
11.09.2019 kl 19:59 3008

Dette er vel noe av hva vi vet.

poLight ASA – Record shipments of TLens and drivers to support customer projects in Q2
16 August 2019
KEY EVENTS

* All-time-high deliveries of TLens and ASIC drivers in the second quarter of 2019

* TLens and drivers shipped to support potential customer projects at various stages of maturity

* Progress made on three projects which may lead to design-win in late 2019 or first half 2020 related to smartphone, wearable and barcode

* First TLens purchase order received for Product Verification Testing (PVT) for a wearable device

Horten, 16 August 2019 - poLight ASA (OSE: PLT) today announced its results for the second quarter of 2019. poLight’s TLens technology is subject to attention from a wide range of industries representing multiple applications.

In the second quarter the company delivered a total of 6 515 TLens units and 12 650 PDA50 drivers to support testing by potential customers. These shipments reflect continued progress along the path to a potential design win. Combined with high market activity and interest for TLens products, these deliveries support increased confidence in commercialisation of poLight’s technology. An increasing number of businesses evaluate TLens for various use-cases and offer a more diversified future revenue base and reduced risk of poLight being exposed to one single market.

Second-quarter EBITDA was NOK -13.3 million, compared with EBITDA of NOK -14.9 million in the second quarter of 2018.

“We are very pleased to see continued inbound interest for our TLens technology, representing a widening range of applications for both mass-market consumer products and high-end industrial solutions. Going forward, we will continue to market more actively towards these segments as they represent an attractive diversification of our customer base along-side the position we are building in the smartphone segment. Design-win candidates are maturing and support increased confidence in commercialisation of our TLens technology,” said Øyvind Isaksen, the CEO of poLight.

On 15 August, poLight received a purchase order for 33,320 units of TLens Silver and 30,000 ASIC drivers related to a specific wearable project. The units will be used for Product Verification Test (PVT) and potential initial mass production (MP) related to a planned product release.


Redigert 11.09.2019 kl 20:01 Du må logge inn for å svare
Matsern
11.09.2019 kl 20:05 2981

Hvis dette produktet er så revolusjonerende, hvorfor står det ikke et kløyva ord om polight på internasjonale tech-nettsteder.
pengex
11.09.2019 kl 20:12 2958

Tror mest på ett oppkjøp lik falanx som ble til ARM grafikkort. Deretter solgt til sofbank for 2-300mrd. Sagaen kan gjentas.
focuss
11.09.2019 kl 20:16 2944

Dette fra Q2 presentasjonen mener jeg det er grunn til å ta til vurdering.

• Final testing phase before decision to launch product
and award design-win/mass production • Order for 33,320 units of TLens Silver and 30,000 ASIC
drivers for a specific planned product • Will also cover need for initial mass production
• Follows successful POC and shipments of 1,540 TLens
Silver and 2,380 drivers for EVT and DVT phase
• Order to be shipped by end of August, no significant
revenue impact • An important milestone towards award of a mass
production contract • Project remains subject to potential changes for various
technical and market related reasons
merida1
11.09.2019 kl 20:50 2885

Hvis linsefabrikantene og mobilprodusentene finner ut at de har gode nok kamera som det er, eller finner ut at denne linsetypen ikke er stabil nok for å tåle de påkjenninger en mobil blir utsatt for kan en tenke seg hva som da skjer.
Og det er en ganske tung avgjørelse å ta hvis produsenter med lange kontrakter skal bli satt på sidelinjen.
Usikkerheten ved denne nye linsen tror jeg gjør at den blir sett på som interessant, men ikke noe de vil basere seg på. I hvert fall ikke uten langvarig utprøving.
focuss
11.09.2019 kl 21:03 2854

meridal1
Det var et par "hvis" her på den negative siden også er det et par "hvis" vi har hørt en del om nå på den positive siden. Det representerer jo den usikkerheten som gjelder for alle selskap som har ambisjon om å bringe verden fremover. Liker man ikke det så kan man jo satse på Equinor som blir bra "hvis" oljeprisen utvikler seg ok.Skal man ha høyt potensiale uten stor risiko så kreves det at du er smartere enn de fleste investorer. Så får du bare finne ut av hvor du befinner deg i dette bildet.
focuss
11.09.2019 kl 21:27 2795

Så er det jo selvfølgelig slik at kommer det en melding om Polight samarbeid med GOOGLE med det første så vil det være eksplosivt for kursen. Jeg er sterkt tvilende til at det skjer, men jeg er sterkt troende til at vi vil få andre meldinger som vil være mer enn bra nok til å bedre markedets verdsetting av PoLight. Det betyr egentlig at vi kan ha valget mellom veldig bra og ekstremt bra. Begge deler er til å leve med.
Redigert 11.09.2019 kl 21:31 Du må logge inn for å svare

Enig med deg!!!! Ikke Google men noe annet stort ;-) Trur kursen kommer til å smelle til himmels i morgen eller Fredagen. Noe stort er på gang... Men hva?????Hmmmm Mye nervøsitet i PLT i dag. Trua i morgen, da skal alle løpe etter ;-) Ingen proff men ser mønsteret ;-)

Har en liten trading post å ser med en gang at de store gutta ikke likker det ;-) Mitt tips er sats litt og litt til å erte gutta med til det blir melding. Det kan sikkert ta dage, uker, måneder ;-) P.S ingen ekspert :-) Men har trua på dette ta av ;-)

ingen som har lagt inn varig kurs;-)
Muggost
11.09.2019 kl 22:40 2643

Fint at noen rydder opp her. Nå håper jeg vi kan få en faktabasert diskusjon fremover. Jeg har trua på produktet til PoLight, men jeg tenker det er sannsynlig at kunden som bestilte 33000 enheter finner en eller annen feil eller begrensning med produktet som vil kreve ytterligere utvikling. Sånn er det nesten alltid med ny teknologi, du treffer sjeldent jackpot på første forsøk. Så da er det tilbake til arbeidsbenken igjen. Kanskje stuper kursen igjen, men så lenge nok folk har trua på en løsning vil det alltid være mer kapital å hente. Og da vil kursen stige igjen på sikt. Tror man må holde på PLT lenge for å få mer gevinst nå :)
Computum
11.09.2019 kl 23:55 2561

"kunden som bestilte 33000 enheter finner en eller annen feil eller begrensning med produktet"

Det kan selvfølgelig ingen garantere at ikke skjer. Men kunden som har bestilt flere titalls tusen eksemplarer har testet et lavere antall av produktet først, og har funnet ut at det holder mål:

"poLight has for some time supported the potential customer through a successful proof-of-concept (POC) phase and have so far shipped a total of 1,540 TLens Silver and 2,380 ASIC drivers which have been used for Engineering- and Design Verification Tests (EVT and DVT)."
Sydney
12.09.2019 kl 00:00 2548

Order to be shipped by end of August, no significant
revenue impact • An important milestone towards award of a mass production


Liker spesielt dette. An important milestone towards award of a mass production. Covers initial phase of launch.


Da må det uansett vært en stor produsent av wearables. Oh hvorfor ikke Google watch.. hm
Sydney
12.09.2019 kl 00:01 2542

Det der tar jo bort en eventuell nedside i produktet. De må jo være en big fish
Matsern
12.09.2019 kl 00:02 2535

Det er vel på tide å stikke fingeren i jorden her. Selv om de har fått "order for 33,320 units of TLens Silver and 30,000 ASIC drivers related to a specific wearable project" for testing, er det etter all sannsynlighet bare småpenger. Jeg vil tippe det er et norsk selskap innen retail. Mens gjengen på HO drømmer om Google.

Artikkel fra Februar 2016
https://www.tu.no/artikler/neste-ar-kommer-mobiler-med-norsk-super-kameralinse/277441

"Det er ikke mobilprodusentene som er våre kunder. De kjøper det meste av innholdet i mobiltelefonene i form av komponenter. For oss betyr det at det er kameraprodusentene vi selger til. Det betyr selvfølgelig at vi ikke snakker med mobilprodusentene. Vi snakker med alle sammen for å tromme opp interessen og den mangler ikke. 90 prosent av dem er veldig entusiastiske og ser potensialet for T-lens, sier salgssjef Joakim Nelson, som har jobbet i mobilindustrien i flere tiår."

2016: "Foreløpig ser det veldig bra ut. Vi får bekreftet av de store produsentene vi snakker med om at vi ligger godt plassert i teten av denne utviklingen på dette området. Jeg tror vi ser de første mobilene med vår teknologi på markedet i første halvår neste år, sier Isaksen."
Redigert 12.09.2019 kl 00:03 Du må logge inn for å svare
provence
12.09.2019 kl 00:33 2496

Du trenger absolutt ikke forvrenge sannheten.

Denne linken er nyere, 2 år senere
https://www.tu.no/artikler/har-levert-unik-linseteknologi-til-fire-mobilprodusenter-vi-er-veldig-naer-noe-stort/431782

"Har levert unik linseteknologi til fire mobilprodusenter: – Vi er veldig nære noe stort"
Ticker
12.09.2019 kl 00:50 2477

Når de sier selv at de tror at de første mobilene med deres teknologi vil komme på markedet første halvdel av neste år
så kan en jo ikke dra andre konklusjoner enn at det er en mulig stor ordre/avtale på gang.
Meget spennende aksje å ha fremover....
Matsern
12.09.2019 kl 01:05 2465

På kvartalspresentasjonen, ble det sagt at det ikke er plass i de fleste av mobilene, på grunn av at de har et for lite kamerahull i front-glasset. For at TLens skal passe, må telefonen endre design. Da vil det samme gjelde klokker. Ingen populære mobilprodusenter, vil være aktuelle. Apple setter standarden for design og det er med et lite knappenålshull til frontkamera.

I tillegg er det slik at den 30.000 bestillingen er nok til første fase av masseproduksjon. Nokia solgte 2,2 mill telefoner i Q1. Så 30.000 enheter er ikke nok for masseproduksjon hos Nokia, uansett produkt.

Den aktøren som har bestlit 30.000 enheter, er etter all sannsynlighet et lite nordisk selskap, med et lite marked.
pengex
12.09.2019 kl 08:08 2292

Det er blitt sagt mye oppgjennom fra 2016.
Linsa er også ypperlig til selfie bilder da den kan fokusere på to ting samtidig på forskjellig avstand.
Og at den passer inn i alle mobilprodusenters mobiler.
Synes selv at kameraene på mobilene blir større og større.
Har en Motorola selv med stort kamera bak
PaPanda
12.09.2019 kl 08:46 2237

Til nå har ingen av de store produsentene gitt ut smartklokke med kamera.
Det må bygges plass til en hel kamera-modul uansett. Da er et par mm ekstra lettere å få inn enn på en mobil der det ikke eksisterer noe ledig plass.

Tviler på at det er et lite nordisk selskap, da Isaksen nevner at han spør den kinesiske produsenten om hva de ser for deg av volum.
merida1
12.09.2019 kl 09:36 2135

Selv du må innrømme at dette fortjener flere negative 'hvis' enn positive. Og jeg kan ikke se at det har vært det på disse trådene. Man skriver vel ikke på dette forumet for å lure fra folk sparepengene. Det kan bli noe av dette , men sjansen for det motsatte er større.
Idex var også oppe i skyene i sin tid , bare for å dra en sammenligning

Ikkje mulig å sammenligna disse to.
merida1
12.09.2019 kl 10:01 2081

Nei, ikke for deg. Men for de som har opplevd disse teknologiske eventyrene så ser vi en sammenheng. Det behøver ikke være identisk område.
rockpus
12.09.2019 kl 10:05 2071

Forstår det var behov for denne tråden for å opprettholde et visst momentum i aksjen.

Det var uansett viktig at rosgun innså at han ikke kunne fortsette med å forlede lettlurte aksjonærer til å tro at Google "nesten helt sikkert" skulle bruke denne linsen allerede i sine produkter som lanseres denne høsten. Jeg er ikke i tvil om at dette var en del av årsaken til den sterke kursstigningen.
poLight er et spennende selskap. Men risikoen er selvsagt også meget stor.
raven12
12.09.2019 kl 10:16 2049

Target 150 kr......gratis penger her.....
merida1
12.09.2019 kl 10:17 2048

Jeg forstår på en måte at de må holde disse leveransene hemmelige. Men det er egentlig bare proforma. De aller fleste produsenter vet temmelig nøyaktig hva konkurrentene holder på med. Industrispionasjen er ikke så dårlig. Mye ville vært klarere hvis en fikk mer informasjon hvem de samarbeider med.
Computum
12.09.2019 kl 10:34 2011

Det store spørsmålet er om man tror at et unikt produkt som mangler konkurranse både når det gjelder energiforbruk og responstid vil bli en suksess i markedet?
Mange er sikre på det. Noen tror det ikke. Og det må jo være lov å være pessimist. Slike finner man på de fleste tråder her på Hegnar. Noen er også gjengangere og advarer mot det meste.
Jeg tror Polight er så revulosjonerende i forhold til eksisterende teknologi at det etter hvert vil bli enerådende innen sine bruksområder, dersom det holder hva det lover.
Computum
12.09.2019 kl 10:41 1993

Responstid TLens: 1ms
Responstid VCM: 5ms-15ms
Effektforbr. TLens: 5mW
Effektforbr. VCM: 220mW
Minste byggemål TLens: 4,4x4,9mm
Minste byggemål VCM: 8,5x8,5mm
TLens er ikke magnetisk påvirkbar, i motsetning til VCM

Kilde: https://www.polight.com/technology-and-products/tlens-compared-to-vcm/default.aspx
rosgun
12.09.2019 kl 11:10 1944

Sorry, måtte bare (siden ingen klarte å svare på spørsmålet mitt, så måtte jeg svare på det selv)
https://www.gsmarena.com/lg_patents_a_smart_watch_with_a_camera-news-34896.php


http://appft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=1&f=G&l=50&co1=AND&d=PG01&s1=15771296&OS=15771296&RS=15771296

Bilder av alle med patenter på kamera i klokken:

https://www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNQOShMQd8iNsLbBMTe1nRwR3zfxXQ:1568289084438&q=camera+in+the+watch+patents&tbm=isch&source=hp&sa=X&ved=2ahUKEwjYu6GOnMvkAhUsAhAIHbigC9UQ7Al6BAgGECQ&biw=1920&bih=963

Konklusjon på mitt spørsmål:

Derfor må det være en av disse :

Apple ?
Google (Android operativsystem fra google) ?
LG (Android operativsystem fra google) ?
Samsung (Android operativsystem fra google) ?

Wildcard:

https://www.google.com/amp/s/www.nokia.com/about-us/news/releases/2017/07/05/nokia-and-xiaomi-sign-business-cooperation-and-patent-agreements/%3Famp

Noen som vil si noe om hvem de tror det er på bakgrunn av alle som har tatt patent på kamera i klokke. Ta gjerne hensyn til de siste lanseringer som allerede har vært på telefoner/klokker (ser ut som de pleier å lansere telefon og klokke på samme tid, ref Apple)?

rosgun: tipper fortsatt google, men kan også være LG.


https://www.extremetech.com/mobile/284079-google-buys-part-of-fossils-smartwatch-team-for-40-million

Eller begge, glemte denne:, det var visst 2 PoC`s hvorav kun den ene har gått videre-foreløbig (kanskje vil også den andre gå videre snart?):

Fra Q2 rapporten::
"Two PoCs for smart watch applications have delivered positive results
with respect to technical performance. "

"On 15 August, poLight received a purchase order for 33,320 units of TLens Silver and 30,000 ASIC drivers related to one
of the wearable projects."

"AR/wearable may over time represent an attractive high-volume consumer
market for

Hovedkonklusjon :

Egentlig det samme hvem som kommer først.... Hvis de har så mye på gang med hele 8 kameraprodusenter som representerer 10 mobiltelefonmerker og om man i tillegg tar med de som måtte ønske kamera i sin klokke av disse, ja da bør man ikke være bekymret for om dette blir en suksess.

En liten ting til fra nylig ansatt styremedlem-tilbakemelding fra en tidligere kollega(ser lovende ut):
At the time Juha joined the OZO camera division at Nokia, the feedback from the market was indicating that the image quality of the camera was not its strongest point. Within the span of a few months, Juha and the team he had helped build improved the image quality significantly, truly maximizing the capability of the existing hardware. The change was of such magnitude that some professionals who had previously held some negative sentiments about the camera became customers. The comments they provided suggested that their change of heart was primarily because the image quality of OZO was now as good, or better than, the competition.

On top of his established effectiveness, Juha is a fantastic individual to work alongside. He is always receptive of feedback, is internally motivated, and has a great attitude about his work. It is clear that he loves what he does, and strives to achieve something exceptional. Juha would be a valuable addition to any company in need of an outstanding imaging expert who is also capable of assembling and leading an extremely effective team.

https://www.linkedin.com/in/juha-alakarhu-23638/

...og en liten ting til om vår finske venn:

https://www.businessfinland.fi/en/whats-new/news/invest-in-finland/2018/axon-establishes-its-first-european-rd-centre-in-tampere-finland

og hans tidligere kollega som iikte innlegget hans på Linkedin når han delte prøveordren.

https://www.linkedin.com/in/tomiaarnio/?miniProfileUrn=urn%3Ali%3Afs_miniProfile%3AACoAAAAWKwUBYbCwfiqbc44y5w4XxdaEZU0w__w

Takk for meg igjen, og lykke til med himmelferden.

Husk en ting: "Nyt livet !!!"
Redigert 13.09.2019 kl 18:56 Du må logge inn for å svare
Computum
12.09.2019 kl 13:41 1835

poLight’s positioning within the smartphone market remains focused on front facing cameras. Many smartphone OEMs
acknowledge the need for AF in the front camera, but the current screen-size focus makes it challenging to implement
existing solutions. However, several OEM´s continue to prepare for AF in front in case market trends change. poLight
continues to promote AF in front and the advantages TLens offer and to establish design concepts that reduce the
screen-space needed for integration of TLens.

https://s22.q4cdn.com/177975322/files/doc_financials/2019/q2/poLight_Q2_2019_report.pdf
Slimmy
12.09.2019 kl 16:38 1709

Mulig det er tynn suppe, men forsøker meg likevel med et lite bidrag:
Juha Alakarhu sitter som styremedlem i PoLight (ser ut som han tredde inn i styret 22. Juli 2019 Ref. brreg). Søker man opp navnet hans på Google, dukker det opp flere eldre artikler der han blir beskrevet som mobilkameraguru og tidligere sjef for kamerautvikling hos Nokia og Microsoft. Jeg antar at man sitter med litt kompetanse på mobilkamera når man har en slik tittel. Interessant er det jo da at han har blitt en del av PoLight's styret ganske nylig!

Mulig dette også kan tilføres den tynne suppa, men for å supplere til trådens liste over (u)aktuelle selskaper med Polight's linse, er det kjekt å nevne denne:
https://www.nokia.com/about-us/news/releases/2017/07/05/nokia-and-xiaomi-sign-business-cooperation-and-patent-agreements/

Xiaomi - solgte 119 millioner smarttelefoner i 2018.

Redigert 12.09.2019 kl 16:47 Du må logge inn for å svare
provence
12.09.2019 kl 17:04 1656

Det er flere viktige personer i styresammensetning nå

https://www.investinor.no/nyheter-i-polight/

Svenn-Tore Larsen har vært CEO for Nordic Semiconductor siden 2002. Han har bred erfaring fra halvlederbransjen, blant annet som direktør i Xilinx. Larsen er utdannet elektroingeniør.

Nordic Semiconductor er et selskap 'of excellence' innen design av integrerte kretser. Tanken går da på denne ASIC modulen i kameraløsning til PLT. Det som tema og datakraft kan få til noe helt nytt innen kamerateknologi og databehandling.

Picture som innlegg? som forum .. not so advanced .. http://stocktalk.no !
Redigert 13.09.2019 kl 03:59 Du må logge inn for å svare
provence
12.09.2019 kl 18:39 1556

Man kan da ta stilling til spec'en og hva Computum frembringer mht. poLight linsen .. en revolusjon i seg selv !

Programvare, den enkleste del som skal til nå og utnytte disse egenskapene med linsen til poLight. Multidybde fokusering sekvensielt (linsen kan ikke fokusere multidybdre simultant.. en fysisk umilighet .. optikk). Dette er selve springbrettet inn i en ny verden fordi responsen fra poLight linsen er instantant (1 millisekund vs. beste fall med utgående teknologi VCM og sågar strømforbrukende med 5 millisekund og fokus)

Time is in for a change !
Redigert 12.09.2019 kl 18:47 Du må logge inn for å svare
provence
12.09.2019 kl 19:17 1502

For å snakke litt om datakraft på 'device' nivå og i en verden vi nå lever i .. selve produksjonsteknologien har utviklet seg kraftig i de seneste år med minstestørrelser på 7nanometer og transistorer på en 'die' .. henger dere med ?. En vanvittig verden mtp. å delegere bildebehandling ned på device nivå i motsetning til monolittisk datakraft på et høyere nivå (stikkord mobilprosessor)
Redigert 12.09.2019 kl 19:22 Du må logge inn for å svare

For å følge produksjonsprosessen må man ha
mikroskop om jeg forstår deg rett:)
Møre75
13.09.2019 kl 09:59 1202

Hadde ikke akkurat skadet med en liten oppfølgings mld no ,, siger desverre nedover , så her trengs litt bensin på bålet snarest