Dekadense for alt det er verdt!


NRKs nye serie EXIT.

Til nå har jeg bare lest omtaler rundt serien EXIT.

Hovedpersonene serien er basert på håper og regner jeg med er en marginal gruppe blant investorene i Norge.

De beskriver egentlig simple kriminelle blottet for folkeskikk. Dette er voksne mennesker som sporer fullstendig av. De er i virkeligheten tapere med lommene fulle av penger.

Det er når man leser om slike at man blir trist på menneskehetens vegne. Av alle egenskaper naturlig seleksjon har gitt verden er høy intelligens den sjeldneste. Så vidt vi vet er det kun mennesket som har utviklet høy intelligens. Med andre ord ikke den viktigste egenskapen for langvarig suksess blant artene på jorden (Sett i forhold til hvor lenge mennesket har eksistert kontra andre arter) Dette viser disse gutta så til de grader kan stemme. Deres bruk av intelligens vil neppe bære frukter i det lange løp. De er gjerne smarte. Reflekterte og likandes på overflaten. Men hva bruker de intelligensen til? Jo, kare til seg mest mulig velstand og status. Deretter misbruker de andre mennesker for alt det er verdt. Hvorfor? Jo, de kjeder seg! De har liksom "rundet" livet lenge før de er halves! Tenk å være så hul og enfoldig. Og allikevel ansett som intelligent...

Disse folkene er så forkastelige at det er på grensen til ubegripelig.

Hvordan kan de holde på slik? Jo, besitter du nok penger, makt og innflytelse gjør det deg nærmest immun mot skam og trøbbel.

Dette er mennesker som til syvende og sist ikke bidrar til et bedre samfunn og en positiv utvikling for flertallet. Mennesker som i kraft av midler og "talent" kunne bidratt betydelig. De velger i stedet en destruktivt livsførsel som dessverre speiler mennesker over hele kloden. Mennesker som heldigvis bare blir sett opp til av noen få.

Dette er en serie jeg neppe kommer til å følge. Det blir for trist og pinlig! Det holder å gremmes over at de eksisterer.

Forhåpentligvis er dette trekk ved mennesket som på sikt selekteres vekk. En viss aggressivitet er nødvendig. Men den kan ikke være uhåndterbar.

https://www.dn.no/marked/deutsche-bank/ian-fielding-calcutt/finans/deutsche-bank-sjef-refser-ansatte-som-fikk-skreddersydd-dresser-samme-dag-som-18000-mistet-jobben/2-1-637493

Serien er nok inspirert av det virkelige liv...
Blæringer er det hva vi kaller dem for, ikke nødvendigvis for at de har adresse i blærum men er inspirert av den blæriske dekadensen.

Giljotinen var en oppfinnelse som var ment å besvare noe av dette.