Høyesterett gir Trump støtte for asylpolitikk

Clubs
12.09.2019 kl 15:53 94

https://thehill.com/policy/national-security/department-of-homeland-security/461010-supreme-court-allows-full

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/kJX3Mv/asyl-seier-for-trump-i-usas-hoeyesterett

Nå må asylsøkere gå tilbake til det landet de entret USA fra.Det betyr at Mexico vil bli ansvarlige for de som reiser gjennom Mexico for å søke om asyl
i USA.Mexico er trygt og de har også tilbudt opphold og arbeidstillatelse til mange av migrantene.
Redigert 12.09.2019 kl 15:54 Du må logge inn for å svare

Dette er egentlig en vannvittig stor seier for Trump, så det er kanskje derfor media ikke gidder å blåse det opp så stort.

USA kan altså nå i prinsippet nekte å engang behandle asylsøknader til andre fral fra det Sør-Amerikanske kontinentet enn meksikanere. Dette vil trolig medføre at det blir slutt på disse flykningkaravanene fra land sør for Meksiko. USAs høyestesrett har nå ratisifert loven som gjør det mulig å returnere folk til det første landet de kommer til etter at de har "flyktet".

Det er dårlig nytt for Guatemale, Hondura, Niqaragua, Panama m.fl. De får nok nå en ekstra insentiv til å bevokte grensene sine.

Dette er jo nøyaktig slik asylinstituttet var tenkt at skulle fungere, men vi ser vel her i Europa hvor godt det har blitt praktisert.

Mexico gjør en flott jobb med å bistå USA i å holde grunnløse migranter unna grensen deres.Over 20000 soldater jobber med dette og Trump er takknemlig,skryter av Mexico og forteller hvordan de gjør mye,mye mer enn Demokratene som jo boikotter ethvert initiativ for å sikre grensen og få
kontroll med strømmen av illegale.Til tross for dette kom det likevel nesten 50000 illegale over grensen i august.
Finansiering av murgjerdet er også i boks,så innen ett år vil 700-800 km med ny grensekonstruksjon være ferdig på det mest utsatte stedene.
Dette vil gjøre grensevaktene mye mer effektive.
Mye for media å tie om nå,ja......