Tiggere - nå også som mobile narkoomsetningsledd !

Betonghue
13.09.2019 kl 14:29 444

Ifølge gårsdagens nyhetsoppslag. SP kunnet sikret et nasjonalt forbud mot tigging på gata i sin tid, men sviktet da det gjaldt!
Så sitter romerne der da, med koppene sine og ser elendige ut, mens de utvalgte, samt bakmennene, driver med alvorlig kriminalitet i alle slags former.
Denne forsøplingen av våre bymiljøer skal altså få fortsette, takket være våre politiske gummirygger, og merk; med SP i front!
I Rødt/SV er jo ellers dette helt greit !

Zorin
13.09.2019 kl 14:31 444

Det er ikke en kriminell handling å be om penger. Du kan heller ikke forby fattigdom.
Betonghue
13.09.2019 kl 15:05 433

Jaha, du har lært leksa di av APE-folket? Forstår du ikke hva som skjer rundt deg?
Slettet bruker
13.09.2019 kl 15:07 430

Hvorfor er dette viktig for deg, betong?
Blåveisen
13.09.2019 kl 15:09 427

De burde blitt stoppet da de først kom,slik de gjorde de fleste steder i Sverige og i Danmark.
Nå har de fått fotfeste og om tigging mot firmodning skulle bli forbudt vil de bare pusse sko ,selge stjålne blomster ( fra kirkegårder) og spille trekkspill.
De som gir dem penger øker problemet.
Slettet bruker
13.09.2019 kl 15:11 428

Du vil ikke ha turister til Norge, altså?
Zorin
13.09.2019 kl 15:13 428

Sorry. Det eneste jeg har lært av FrP er a de ønsker å karre til seg mest mulig på bekostning av de som har minst.
Slettet bruker
13.09.2019 kl 21:45 404

Tiggere er velkomne av sosialistene. For dem gjelder det at folk er folk. Samme hva slags avskygninger det er snakk om. Er de slemme så er det sikkert noen som tar seg av det osv. Kardemommeloven er førende logikk...
Redigert 13.09.2019 kl 21:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.09.2019 kl 06:48 380

Sosialiseringsprosessen handler om en gradvis endring av samfunnet, men viktigst av alt en gradvis endring av befolkningens oppfatning av samfunnet. Uten denne gradvise tilvenningsprosessen ville ikke befolkningen ha akseptert de radikale endringene, og det unormale og ulogiske ville derfor ikke like enkelt kunne erstattet det normale og logiske.

Kun gjennom en langvarig prosess med tilhørende politiske teaterforestillinger, og liksom-demokrati, der befolkningen innbilles at det spiller en rolle hva de stemmer på ved politiske valg, vil befolkningen gradvis endre sin oppfatning om hva som er normalt og logisk.

Organiserte kriminelle tiggerbander er jo bare en bitteliten del av prosessen, men prøv å forestille deg at denne endringen skjedde over natten, altså at alle byer og tettsteder i hele landet over natten fikk utplassert rumenske tiggere utenfor alle kjøpesentrene og lokale dagligvarebutikker. Det ville jo blitt ramaskrik, for hva i all verden har de egentlig her å gjøre, og hvorfor i all verden kjører de gjennom hele Europa for å komme til småsteder i Norge for å tigge. Alle med et snev av fornuft skjønner jo at dette er organiserte kriminelle bander som står bak.

Men det er jo nettop det geniale med sosialiseringsprosessen, vi har nå blitt så vant til situasjonen at vi ikke hever et øyenbryn lenger. Selv om statsstøttede medier (som står bak sosialiseringa) i dag kjører reportasjer hvor slottene til bakmennene filmes, hvor tyveri, ran, narkotikahandel, eller menneskehandel tas opp, ja så sklir det bare rett gjennom. Kommentarene på denne tråden er opplysende i så henseende.
Slettet bruker
14.09.2019 kl 07:06 377

Historien gjentar seg fordi alle nye generasjoner tror de er så mye smartere enn alle som har levd før dem selv, og derfor nekter de å lære av forfedrenes feil. Det er synd for de aller fleste feil er begått mange ganger før, men sånn er «dessverre» menneskets natur, syklisk som alt annet i universet.

Det er fort gjort å glemme at det fantes lynende intelligente personer for hundrevis, eller tusenvis av år siden, store tenkere som skrev ned sine tanker, som vi kunne tatt lærdom av i dag, for hvor er egentlig de store tenkerne i dag? mitt inntrykk er at det hovedsakelig er de minst intelligente som fremmes i dagens samfunn, mens verkene til de store tenkerne samler støv innerst på loftet. Men det er vel en del av sosialiseringsprosessen det også, en slags omvendt darwinisme, der de dummeste og svakeste løftes opp og frem, mens de smarteste og sterkeste holdes nede og skjult. Populært kalt utjevningspolitikk.
Redigert 14.09.2019 kl 07:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.09.2019 kl 07:19 373

Den utvikling dagens samfunn har vært gjennom, og som hylles av flere på denne tråden, er jo heller ikke noe tidligere tiders store tenkere unnlot å filosofere over. De så nemlig for seg at samfunnet kunne utvikle seg i en sånn retning, det var jo nettop derfor de amerikanske grunnlovsfedrene utformet grunnloven som de gjorde. De skjønte at det ville komme korrupte psykopater til makten etterhvert, som ville gjøre sitt ytterste for å ødelegge eller omgå denne grunnloven.

En av de store politiske og økonomiske tenkerne skrev om det mange opplever at dagens samfunn har utviklet seg til i boka “Economic Harmonies” utgitt i 1850:

When misguided public opinion honors what is despicable and despises what is honorable, punishes virtue and rewards vice, encourages what is harmful and discourages what is useful, applauds falsehood and smothers truth under indifference or insult, a nation turns it's back on progress and can be restored only by the terrible lessons of catastrophe.

Frédéric Bastiat
Redigert 14.09.2019 kl 07:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.09.2019 kl 07:58 366

Kjapt oversatt til norsk:



«Når den feilopplyste opinionen respekterer det som er foraktelig og forakter det som er ærbart, straffer dyd og belønner ondskap, oppmuntrer det som er skadelig og fraråder det som er nyttig, applauderer usannhet og smeder sannheten under likegyldighet eller fornærmelse, snur en nasjon ryggen til fremgang og kan bare gjenopprettes av den forferdelige lærdommen av en katastrofe.»

Hva tenker folket om det, har Bastiat rett, må det en katastrofe til for å snu utviklingen?

Personlig er jeg redd han har rett, denne Høyreregjeringen er nå verre enn AP regjeringen var, den er nemlig også grundig sosialisert. Selv Siv som har oppgitt Ayn Rand som sin favorittforfatter, praktiserer nå stikk motsatt politikk. Det pæpler inn med forskrifter og vedtak, det ene mer idiotisk enn det andre. Staten eser ut med nye håpefulle byråkrater, saksbehandlere, og kontrollører, som ivrer etter å sette igang karrieren med å regulere, saksbehandle, og kontrollere de stakkars gjenværende idiotene i landet som fremdeles prøver å gjøre noe fornuftig som bidrar i positiv retning. Sosialiseringsprosessen bremses altså ikke av å stemme FrP eller Høyre, den akselererer.

Empirisk har han dessverre også rett, den sykliske trenden snur ikke 180 grader før den når ytterpunktet sitt, historisk sett ender sånne prosesser enten med implosjon, altså hyperdeflasjon, og der er vi på god vei med å kvele all tiltakslyst med skatt og byråkrati, eller med eksplosjonsartet hyperinflasjon, og der er vi også på god vei med euro på 10kr, dollar på 9kr, og chf på 9kr.

Pasientene har tatt kontroll over asylet, og den gir de ikke fra seg frivillig før institusjonen er brent til grunnen.

Her blir det altså utenlandsk tiggermafia, båtmigranter, velferdsgoder, og Big Government så langt øyet rekker, mens verdiskapningen som fremdeles ikke har flagget ut fortsetter å skvises fra alle kanter, helt til de resignerer.

Stadig mer av det som ikke fungerer, og stadig mindre av det som fungerer, helt til ikke noe fungerer lenger, og alt kollapser. Jeg antar at vi kan stole på at SSB fortsetter å koke bøkene hele veien til bunnen, hvis vi lærte noe av sovjetveldet så var det jo at det er viktig å kunne vise til gode resultater hele veien ned for å holde moralen oppe.
Redigert 14.09.2019 kl 08:18 Du må logge inn for å svare