Og saudiernes beste venn i nøden er

Sotah
16.09.2019 kl 07:10 460

Donald Trump. Smak litt på den.
Slettet bruker
16.09.2019 kl 07:31 455

Intet er som norsk valgresultat 2019, med MDG som klar vinner. MDG krever at norsk gass- og oljeproduksjon nedlegges! En gavepakke til de arabiske oljesjeikene, en viktig konkurrent blir borte, - og deres produksjon kan gå for fullt, - til høyere pris. Mmmmm, snadder. Og fjortisene i MDG sitter forundret og ser på, - uten å ha forstått noesomhelst. Konsentrasjonen av den livsviktige og "miljøfiendtlige" gassen CO2 minker jo ikke, til tross for nedlagt norsk produksjon av fossilt energi. "Kom med kunnskaper og konsekvensvurdering, her skal dere finne motstand". Donald Trump? Blir her kun nevnt i en bisetning.
Slettet bruker
16.09.2019 kl 08:02 438

Er det noen som tjener på uroen, så er det vel Trump.

Det er fristende å si "follow the money", men det KAN ikke være SÅ vilt, dette. Trump er desperat, men...nei. Jeg må skyve de tankene vekk. Han er desperat og gal, men...nei..
Sotah
16.09.2019 kl 08:13 435

I den grad det finnes noe sted i verden som praktiserer sharia så er det nettopp Saudi-Arabia. Morsomt for noen av oss at forumets superhelt rasler med sablene for å opprettholde ordningen der. Når kommer påstanden om at Donald er muslim?
Redigert 16.09.2019 kl 08:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.09.2019 kl 08:16 431

...og for noen dager siden sa bartemannen opp jobben sin. Da var man plutselig veldig sinna på ham på HO. Han var slik en krigshisser og det var et genialt trekk av Trump at han sa opp.

ladaen7,30
16.09.2019 kl 11:14 397

Det er vel derfor den norske kronprinsfamilien trives så godt der nede blant sine venner:-))

Ufattelig at Vesten i det hele tatt har noe med denne rabiatgjengen å gjøre, men de har jo olje, så da så......
Redigert 16.09.2019 kl 11:15 Du må logge inn for å svare
Zorin
16.09.2019 kl 12:02 387

Saudi Arabia og Trump er mye til felles. De dyrker begge diktaturer og kriminelle statsledere.
Redigert 16.09.2019 kl 12:02 Du må logge inn for å svare
siko1
16.09.2019 kl 12:53 375

Og så kjøper de fly, F-35.
Derfor.

Donalds retorikk mot muslimer for en tid tilbake var soleklar. Men det blir alltid noe mer overskyet om man har økonomisk gevinst å hente, da kommer tåken og fortielsene.

De er seg selv like, saudiere og deres frender rundt om, og iranere. En iransk kvinne som våget seg på en fotballkamp her forleden ble fengslet og mishandlet, hun satte til slutt fyr på seg selv i protest mot det islamske styret som ble opprettet på -70 tallet - og døde.

Endel muslimske menn har fortidssyn på kvinner med seg som ballast når de entrer vestlige land som migranter. Vesten må vite hva som prekes i moskeene, om det er i samsvar med vertslandets kvinnepolitikk.

Man blir etterhvert lei av det generelle gnålet mot muslimer. Men tar noen opp kampen mot negative, konservative muslimers holdninger som kolliderer med likestilling, norsk lovverk etc., og især om motstand kommer fra kvinnene selv, så må det støttes. Det er kvinnene som har nøkkelen til forbedringene på feltet, det skal ikke være nødvendig at de må brenne seg til døde for å bli hørt. Eller bli forfulgt av moraldogmer osv tilhørende en annen tid.
polemiker
16.09.2019 kl 14:39 354

Om du har et land med 30 millioner rabiate muslimer og som er arnestedet for radikal islam, bør man tenke seg litt om før man destabiliserer det. Vi vet vel at det var galt å styrte Sadam Hussein. Det åpnet opp for en massiv flyktningstrøm og banet vei for IS.

Vi vet vel også at det var galt å styrte Gaddafi. Riktignok en gal og brutal leder, men de var tross alt det mest vellykkede landet i Afrika etter at apartheid ble avviklet. Det samme kan sies om Iran og at det var en massiv tabbe av USA å ikke komme Sjahen av Iran til unnsetning.

Historien bør vel ha lært folk og ledere at land dominert av muslimer ikke fungerer uten at det innføres diktatur i en eller annen form. Uten en sterk leder som styrer med knallhard justis vil hele landet ende i blodbad. Klankultur, religiøse og etniske forskjeller lar seg ikke forene i et demokrati. Det vil stadig flere land i Europa også få merke etterhvert.

Saudi Arabia er et monarki som har "fått lov" til å regjere i en skjør allianse med de religiøse lederne i landet. De har fått drøssevis med penger og har i prinsippet fått lov til å holde på som de vil. Kongedømmet og de 2000 prinsene har også nydt godt av at de har hatt tilgang til både harem og sexslaver.

Kongedømmet har fra tidenes morgen vært svært så vestlig orientert og har sluppet til utenlandske bedrifter og investorer (selv om de blir gjerdet inne i egene enklaver - "for your own protection"). Araberlandene raslet litt med sablene på 70-tallet og ved et par andre anledninger, men fant fort ut at det ikke var spesielt lønnsomt og en stor tabbe.

Nå samarbeider de seg stort sett med resten av verden og prøver å rette opp sitt image. Trump har skjønt at krigføringen til Bush, Clinton og Obama med å destabilisere de arabiske landene har vært en stor katastrofe, så derfor akter han ikke å gjøre samme tabben. Derfor gjør han heller det stikk motsatte og selger fly og våpen til Saudiene slik at de kan holde disse muslimene i sjakk på hjemmebane,

SA har da også hatt en rekke terroraksjoner fra islamske ekstremister og bedriver en kontinuerlig kamp mot dem i sitt eget land. Når de først får fakket noen er de ganske effektive og henretter dem relativ kjapt. De har også henrettet en rekke muslimske ledere, spesielt gjelder dette de som påberoper seg å være direkte slekninger med Muhammed - sjiamuslimer.

Apropo sjiter, nå har de akkurat bordet et nytt skip i Hormuz stredet ser jeg. Litt dårlig timing fra den Iranske revulosjonsgarden dette.
Slettet bruker
16.09.2019 kl 14:41 353

Brende i Sør-Sudan
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/boerge-brende/brende-i-soer-sudan-kan-ende-i-hungersnoed/a/23829979/
Hilde Frafjord Johnsen KRF har brukt 14 milliarder som vi vet om i Sudan og ikke oppnådd noe. Brende skal bruke 28 milliarder.
Brende i Saudi-Arabia: De har en nøkkelrolle i Midtøsten Jemens utenriksminister: – Vi forventer at Norge vil hjelpe oss.
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/saudi-arabia/brende-i-saudi-arabia-de-har-en-noekkelrolle-i-midtoesten/a/23889685/
https://www.aftenposten.no/verden/i/WLBej/Somaliske-statsansatte-far-lonn---Norge-betaler

siko1
16.09.2019 kl 17:17 337

Saudierne støtter også moskeene i Norge der du aldri ser en kvinne gå inn, bare menn. I endel av disse moskeene forkynnes konservativ islam med forbilde av levesett som inngår i sharia. Som Sota var inne på.
Denne form for islamisering foregår altså ved støtte av Saudi-Arabia samt Den norske stat. Det foregår gjerne i det stille, man kan godt kalle det en form for snikislamisering.

Tar et parti opp avstand fra snikislamisering av denne art, fordi de heller ser muslimer fremme en sekulær retning tilpasset et moderne vestlig samfunn som Norge, så kommer drittsekken Abid Raja på banen og kaller Frp's avstandtagen fra denne underhånden Saudi- islam for rasisme.
Drittsekk også fordi han ønsker på en billig måte å fronte seg selv. Innlegget hans om seg selv her forleden som selvutnevnt statsmann med dertil vidsyn var bare grelt.

Nåvel. Jeg er imidlertid enig med Havfruen som her forleden syns Frps ordvalg vedr. islamisering har gått ut på dato. Det er forslitt. Det bør finnes bedre retorikk å bruke på saudiislams fordekte (snikende) påvirkning av muslimer i Norge enn snikislamisering.
Selv om det er aldri så rett innen endel hold.
Fluefiskeren
16.09.2019 kl 17:24 335

Lang tradisjon for dette, Sotha. USA har opptil nå vært helt avhengig av olje fra SA. Grunnet skiferoljen er de ikke det lengre. Ihvertfall ikke i samme grad.

USA bør lære av fortiden og ikke legge grunnen klar for terrorgrupper slik de gjorde i Irak.

I det hele tatt må de slutte med å være verdenspoliti. Langt fra USA til SA. Hva er det de tror de er? SA er virkelig et land man bør ta avstand tatt i betraktning terrorhahdlingen prinsen organiserte i ambassaden i Tyrkia. Det er også grunn til å minne om at nesten all flykaperne ifm terrorhendelsen i NY i 2001 var fra Saudi. Istedet valgte haukene å angripe Irak basert på to løgner og legge grunnen åpen for ISIL.
Redigert 16.09.2019 kl 17:29 Du må logge inn for å svare
Sotah
16.09.2019 kl 22:22 296

Money talk...