Nå tror selv Sissener på løsning for Norwegian


Nå tror en av Norwegians største kritikere, Jan Petter Sissener, på en gjeldsløsning for selskapet. – Det er som det er, sier han.
1 min
Publisert: 16.09.19 — 12.45
Oppdatert: ett minutt siden
Jan Petter Sissener i Sissener Canopus.
Jan Petter Sissener i Sissener Canopus. (Foto: Elin Høyland)
Jonas Christensen og Jacob Trumpy

Facebook

Twitter

LinkedIn

Epost
Klokken 13 møtes långiverne for å avgjøre Norwegians skjebne. Da skal de stemme over en forlengelse av selskapets to usikrede obligasjonslån på 3,4 milliarder kroner.

Les også:
Norwegian-aksjen letter igjen før skjebnefrist i dag
En av de mest kritiske til Norwegians redningsplan har vært investor Jan Petter Sissener og hans fond Sissener Canopus, som er den største enkelteieren i lånet som forfaller i desember.

Nå tror selv Sissener at Norwegian vil lykkes.

–Opplever ikke dette som noe nederlag
– Jeg regner med at de får et ja. De har vært rundt og fortalt eventyrhistorier om hvordan dette går videre. De har fortalt investorer at 85 prosent vil stemme ja, sier Jan Petter Sissener.

Norwegians gjeldsknipe
Norwegian har mye gjeld, og noen av lånene er finansiert i obligasjonsmarkedet – der gjeld i private selskaper blir kjøpt og solgt mellom investorer.
To lån på til sammen 3,4 milliarder kroner skal betales tilbake til investorene i desember 2019 og august 2020, men Norwegian har lite penger og ser etter alternativer.
I en børsmelding 2. september foreslo selskapet at forfall på de to lånene utsettes inntil to år, og i tillegg får investorene sikkerhet og noen ekstra fordeler i en ny avtale. Lånene skal derimot ha samme rente som før.
Fondet Sissener Canopus, ledet av Jan Petter Sissener, er største eier av det største euro-lånet og har protestert kraftig på tilbudet fra Norwegian.
6. september sendte Sissener et eget forslag: De mener aksjonærene bør gå inn med mer penger i selskapet og betale tilbake lånene, eller at gjeld omgjøres til aksjer.
Tirsdag denne uken sendte Norwegian et justert forslag, med litt bedre vilkår for investorene hvis lånet kjøpes tilbake før tiden.
Onsdag meldte selskapet at en foreløpig opptelling viser at det sannsynligvis har nok støtte til forslaget.
Mer
Sissener Canopus trenger en tredjedel av stemmene på møtet bak seg for å stemme ned planen til Norwegian.

– Det er det som det. Jeg opplever ikke dette som noe nederlag. Vi mener bestemt at selskapet burde hente egenkapital, men det vil de ikke gjøre, sier han.

Sissener og hans sønn Phillipe Sissener, som leder fondet, har tidligere tatt til orde for at Norwegian burde hente egenkapital eller utstede en konvertibel obligasjon som kan omgjøres til egenkapital.

Foreløpig opptelling viser nok støtte
Det har vært stor dramatikk rundt Norwegians finansiering av gjeld – og motstand blant enkelte långivere mot selskapets plan – som ble oppveid av positive meldinger fra og med onsdag sist uke. Da sa flere mindre långivere at de støtter Norwegians tilbud om å forlenge forfall på to obligasjonslån inntil to år i bytte mot sikkerhet og litt bedre vilkår. Onsdag ettermiddag sa Norwegian at en foreløpig opptelling viser nok støtte – to tredjedeler av stemmene – til en slik plan.(Vilkår)


https://www.dn.no/luftfart/na-tror-selv-sissener-pa-losning-for-norwegian/2-1-672459

Sisserner skulle imponere pappa og spilte "tøff", men gikk rett på trynet. Dette spillet behersket han ikke, og godt er det.
Nå skal NAS endelig "ta av" igjen fremover.
EXTrader
16.09.2019 kl 12:56 1314

Skal ikke se bort fra at v passerer 45 kr i dag :-)
lektor79
16.09.2019 kl 13:11 1177

Det passerer 45 i dag. Garantert. Blir ja.
Herman*
16.09.2019 kl 13:16 1086

Neste trigger er antagelig JV. Antar at en god avtale drar oss over 50. Så er det å vente på kompensasjon, kortselskapene og en overbevisende q3 presentasjon.

Tror slutt 44.68 i dag.
Over kr 55 innen 2-3 uker og over kr 80 innen jul.
Triggerne står i kø: erstatning fra Boing, erstatning fra RR, kredittkortselskaper som "lemper opp", JV-avtale, (bud?), flyforbud opphevet, samt flere til?
Nå som finansieringen er sikret får NAS den nødvendige arbeidsroen og GK/ly leder har gjort alle rette grep.

Vanskelig for Sissener å mene at de skal hente EK, når de ikke sitter på innside om JV og erstatninger. Regner med Norwegian sitt styre ser dette med litt mer informerte øyne enn Sissener.

Norwegian Air Shuttle har brutt opp gjennom taket i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer i første omgang svakere falltakt, eller innledningen av en mer horisontal utvikling. Aksjen har dannet en dobbel-bunn-formasjon og gitt signal om videre oppgang til 46.56 kroner. Ved reaksjon tilbake er det nå støtte ved 38.72 kroner. Aksjen har støtte ved cirka 31.00 kroner og motstand ved cirka 46.00 kroner. Positiv volumbalanse viser at volumet er høyere på oppgangsdager enn på nedgangsdager. Det indikerer at optimismen er økende hos investorene. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som kan være et tidlig signal om innledning av en stigende trend også for kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

BØRSMELDING I DAG KL. 13:24

Lånets navn / Issue name: Bank Norwegian AS 19/22 FRN SEK
Ticker:BANKN25
Instrument ID:1304937
ISIN: NO0010863582
Segment: OBOC
Hjemstat / Home state: NO
Handelsvaluta / Trading currency: SEK
Lånebeløp / Issued amount: 400 mill, åpent lån / tap issue
Rentebærende f.o.m. / Interest accrual date: 16.09.2019
Forfallsdato / Maturity date: 16.09.2022
Kupongrente / Coupon rate: 1,372 % p.a. (3M STIBOR + 1,4 %)
Sektorliste / Sector list: Bank og finans / Bank and insurance bonds
Tilretteleggere / Managers: DNB Bank ASA, DNB Markets, Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Oslofilialen
Verdipapirregister / Central Securities Depository: VPS
ESMA-kategori / ESMA category: Corporate bond
Godkjent prospekt tilgjengelig på / Approved prospectus available on:
[http://www.oslobors.no]
royroy
16.09.2019 kl 13:59 559

Noen som vet når man kan forvente å høre noe offisielt fra møtet?
Hektar
16.09.2019 kl 14:01 513

Fullstendig ras, sissener som dumper?
Herman*
16.09.2019 kl 14:02 475

Nei, men hvis de har tenkt å sende ut melding før børsslutt, tipper jeg det kommer rundt kl 15. De skal jo telle opp og skrive ferdig en melding. Ellers er det mye gevinstsikring nå.
Hektar
16.09.2019 kl 14:03 472

Mistenker survepaven selv ikke vil være med og leke lenger. Mine røyk på SL men fikk litt på 36. Holder meg unna noe mer kjøp her inntil videre...

Skjebnemøte for Norwegian mandag
Mandag ettermiddag vet Norwegian-ledelsen om de har sikret en ordning på flyselskapets lånetrøbbel.


https://e24.no/boers-og-finans/i/OpPy6b/skjebnemoete-for-norwegian-mandag
Hektar
16.09.2019 kl 14:04 430

Obligasjonseierne godtok Norwegians redningsplan: Flyselskapet får utsatt betalingsfrister på milliardlån
https://aksjelive.e24.no/article/rAX81e

https://e24.no/boers-og-finans/i/RR81Ma/obligasjonseierne-godtok-norwegians-redningsplan-flyselskapet-faar-utsatt-betalingsfrister-paa-milliardlaan

Dette var nok Sissener som kastet ut, enten junior eller senior. Regner med det brenner på dass hos shortere også nå, hives ut i hopetall for å stoppe tendensen.
Redigert 16.09.2019 kl 14:12 Du må logge inn for å svare