- Jødene er ikke de eneste som har vært mishandlet av nazistene

Slettet bruker
17.09.2019 kl 22:51 169

Hvem skrev det mon tro?

Likegyldige til jødene

Det som likevel er helt entydig i AP-regjeringens politikk, er dens nær likegyldige holdning til de jødiske flyktningene som søkte til landet på grunn av Hitlers vilkårlige terrorregime. Da Odd Nansen i Nansenhjelpen ba de norske myndighetene om oppholdstillatelse for tsjekkiske jødebarn i 1939, skrev ekspedisjonssjef Carl Platou i Justisdepartementet i en betenkning at han hadde klare motforestillinger mot å slippe inn i landet de jødiske barna. Spesielt de foreldreløse. De ville bli en belastning for den norske stat. Det tjener justisminister Trygve Lie til liten ære at han godtok dette. Arbeiderpartiregjeringen la notatet til grunn for sin restriktive innvandringspolitikk.

Selv etter at rapportene med de grusomste beretninger om jødenes vanskjebne i Polen og Tyskland kom, skrev Aps justisminister Trygve Lie - senere FNs første generalsekretær - følgende: «. . . Jødene er ikke de eneste som har vært mishandlet av nazistene. En må også ta i betraktning at de mishandlinger det her gjelder knytter seg til forhold som har med krigen å gjøre . . .» Samtidig med deportasjonen av 532 jøder med «Donau» til konsentrasjonsleirene på kontinentet, skriver Trygve Lie i et tilsvar til den politiske sekretæren i den britiske avdelingen av World Jewish Congress om norsk motstand mot jødedeportasjonene at han, Trygve Lie, aldri har funnet det nødvendig å appellere til det norske folk om å hjelpe eller beskytte andre personer eller klasser i Norge mot forfølgelse fra tyskerne.

Vel, den tids migranter var ikke særlig velkomne under AP ser det ut til.

Innlegget er noen år gammelt men innholdet er verdt å lese...

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/Rx96xJ/gerhardsens-vakling-var-ikke-enestaaende






Slettet bruker
18.09.2019 kl 10:03 156

Det stemmer nok det, og uten at jeg finner noen link for øyeblikket mener jeg at Johan Nygaardsvold, Ap under krigen, i sin tid sa noe slikt som "Norge for nordmennene."
Ellers så kan det nevnes at Arbeiderpartiet endret seg vesentlig under Gro Harlem Brundtlands tid som statsminister og aktiv politiker.

Hva nazister angår så var de jo også mot negere, sigøynere, homofile og det som ble beskrevet som krøplinger og andre svakstilte.

Vi skal også huske at Arbeiderpartiet er et sosialistisk parti og har visse fellestrekk med nazisme. (nazi; nasjonalsosialistiske).
En ting er stor stat med ønske om et stor og sterk stat som arbeidere skal skape og tjene, vi kan nevne AUFs hat mot Israel, og avslutningsvis deres syn på mennesket som til all tydelighet kommer til syne i spørsmålet om abort (herunder fosterreduksjon og downs) og aktiv dødshjelp.
Redigert 18.09.2019 kl 10:20 Du må logge inn for å svare