PNOR - PETRONOR ROADMAP 2019 - DEL 3

FkL
PNOR 18.09.2019 kl 08:55 30114

PNOR - PETRONOR ROADMAP 2019

Fusjonen mellom African Petroleum og PetroNor er i Boks og det nye selskapet har mange gode triggere fremover.
https://newsweb.oslobors.no/message/484279

Har forsøkt å se rekkefølgen og ca. når de forskjellige triggerne vil inntreffe.

12.09 - BYTTE AV NAVN TIL PETRONOR E&P / NY TICKER - KLAR
12.09 - TILDELING AV WARRANTS TIL TIDLIGERE EIERE - KLAR
24.09 - NYE HJEMMESIDER FOR PETRONOR E&P - KLAR

XX.XX - SALG AV NOR ENERGY AKSJER FOR Å FINANSIERE LÅN TIL PETRONOR / BØRSMELDING OM OPPTAK AV LÅN PÅ $7MILL
Det er et åpent spørsmål hvordan dette skal benyttes og når dette lånet skal tas opp. Her vil det komme en egen børsmelding når dette blir aktuelt. Tas det opp nå så blir det trolig til en lav salgskurs i forhold om det tas opp etter at eventuelle opsjoner har slått inn. Antallet aksjer som Nor Energy må selge for å finansiere lånet vil også variere ut i fra kurs. Nedsalget kan også være knyttet til spredning på 25%.
http://www.africanpetroleum.com.au/media-centre/press-releases/publication-exempted-document

XX.XX - AVKLARING RESULTAT ETTER BORRING PÅ ROP
Jeg tenker at vi bør få en avklaring på hva er status på ROP i løpet av året, kanskje før Oil & Power i oktober?
https://africaoilandpower.com/
Vil vi ende opp med noen andel av ROP og har Total funnet olje? Det er enn så lenge ikke kommer noen offisiell melding fra verken Senegal eller Total, kun artikler i Upstream.
https://www.upstreamonline.com/live/1834376/senegal-wildcat-disappoints-for-total
Vi vet at Total skal borre i Senegal igjen til neste år og det er spennende å se om også dette er på ROP.
https://www.upstreamonline.com/live/1836510/total-taps-pacific-rig-for-us-gulf-well

09.10 - SENEGAL LANSERER NY LISENSRUNDE PÅ AFRICA OIL & POWER (9-11)
Senegal skal lanserere sin nye lisensrunde og Macky Sall skal motta prisen "Africa Oil Man of the Year award".
https://africaoilandpower.com/2019/07/26/senegal-to-launch-next-oil-gas-licensing-round-in-october-at-africa-oil-power-2019/
Fra tidligere så har har direktør i Petrosen, Mamadou Faye, meldt om at 10 blokker skal legges ut i denne lisensrunden.
https://africaoilandpower.com/2018/09/06/senegal-to-open-10-blocks-for-2019-bidding-round/
Det har også versert andre tall og usikkerhet rundt antallet i andre artikler. Spørsmålet er jo også om inndeling av enklete blokker er endret og hva som skjer med våre blokker.

12.10 - 90 DAGER SIDEN SISTE ENDRING I SENEGAL
Det er å anta at vi vil få et svar på vårt saksfremlegg i ICSID saken mot Senegal innen 90 dager. Når det gjelder Senegal så har det versert mange rykter om løsninger og fordeling av andeler. Det blir spennende å få en fasit.
"July 19, 2019 - The Claimant files a memorial on the merits."
https://icsid.worldbank.org/en/Pages/cases/casedetail.aspx?CaseNo=ARB/17/38
En slags avklaring må jo også komme før AOP messen.

19.10 - 90 DAGER SIDEN SISTE ENDRING I GAMBIA
Det er å anta at vi vil gi et svar på deres saksfremlegg i ICSID saken mot Gambia innen 90 dager. Det blir også spennende å se hva slags rolle BP får uansett om det blir løsning eller ikke.
"July 12, 2019 - The Respondent files a counter-memorial on admissibility, jurisdiction and the merits."
https://icsid.worldbank.org/en/Pages/cases/casedetail.aspx?CaseNo=ARB/18/24

30.11 - ANTATT FRIST FOR SPEDNING PÅ 25% AKSJER TIL FOLKET
Selv om selskapet melder om at det er et ønske om rask oppnåelse av 25% spredning fra Oslo Børs' side så vil jeg anta at vi her snakker om opp mot 90 dager. Uansett vil det først komme en plan og så vil nok den praktiske delen ta noe tid. I og med at det ikke er kalt inn til en EGM så er foreløpig emisjon utelukket og da holder jeg en knapp på Warrants :)
https://www.oslobors.no/Oslo-Boers/Notering/Aksjer-egenkapitalbevis-og-retter-til-aksjer/Oslo-Boers-og-Oslo-Axess/Vilkaar-for-notering
https://newsweb.oslobors.no/message/483688

XX.XX - AVKLARING PETRONOR OPSJONER I NIGERIA
I løpet av året så vil vil også måtte få en avklaring på om vår opsjon i Nigeria slår inn. Er det denne vårt "interne lån" på $7mill skal benyttes til?
https://newsweb.oslobors.no/message/473270

31.12 - FRIST FOR OMGJØRING AV WARRANTS TIL AKSJER
Alle som hadde aksjer ved børsslutt 24. april 2019 har Warrants i likt antall aksjer de hadde ved dette tidspunktet. Disse blir enten omgjort til nye aksjer ved løsning enten i Gambia eller i Senegal eller slettet ved utgangen av 31.12.19. Det kan være slik at innløsning av Warrants er PetroNor's planlagte løsning for å nå en spredning på 25%.
https://newsweb.oslobors.no/message/474113

Hva betyr partnerskapet med Petronor for våre saker og ikke minst hva kan Adbu Dhabi bringe til bordet både for disse sakene og som styrke for selskapet i fremtiden? Her kan det komme pakkeløsninger og betydelige triggere på rekke og rad. Uten tvil en av de mest spennende aksjene ut året.
Redigert 02.10.2019 kl 14:12 Du må logge inn for å svare
thief
23.09.2019 kl 22:00 3367

Helt på linje der denvise2🙂Disse 25% skulle fikses så fort som mulig,etter fusjonen var i boks.Så skulle dette bli gjort gjennom emi eller nedsalg, ville vel det blitt meldt nesten på dagen vi ble petronor.For var det planen deres,hadde det ikke vært noe å vente med.Men skal disse 25% oppnås ved innløsning av warrents,er det ikke rart de ikke har foretatt seg noe,så kan virke som det er planen deres.De må jo ha informert oslo børs,om hvordan de skal gjøre det.Så positivt at vi ikke har fått meldinger om tiltak,som vil spre aksjene!Så holder en knapp på forlik og partner.Spesielt etter uttalelsene til ledelsen, hvor de sier at de har kommet et godt stykke på vei,og at innløsning av warrentene er realistisk 🙂Og selge nå da,blir helt uaktuelt.Og hvertfall ikke på disse kursene som er nå om dagen,der ingenting er innbakt.Verken sjanse for forlik, nigeriadeal,fremtidig produksjonsvekst eller andre prosjekt.Så er latterlig lavt priset nå,null nedside. Blir jo veldig spennende å se hvilke lisenser som er med i lisensrunden til Senegal,kan vel fort dukke opp info om det nå,lekkasjer er jo ikke uvanlig.Er jo bare litt over 2uker til kickoff🙂
denvise2
23.09.2019 kl 21:35 3411

Hadde ikke selskapet vert sikre på å nå 25% aksjer til folket via forlik, så hadde nok en EMI eller nedsalg vært meldt nå, tenker jeg. Sitter selv musestille i skuta og at folk selger til spottpris er en del av gamet, dei tolmodige kommer som regel best ut av aksjemarkedet. Selv sover jeg mye bedre om natta, nå etter vi ble PetroNor :) Det blir en spennende høst!
tuja
23.09.2019 kl 19:10 3584

Automatisk teknisk analyse. Middels lang sikt, 23. sep 2019
Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i PetroNor E&P Limited og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen har en mulig omvendt-hode-og-skuldre-formasjon under utvikling. Etablert brudd over motstanden ved 1.36 kroner, helst på økende volum, vil signalisere videre oppgang. Aksjen har støtte ved cirka 1.00 kroner og motstand ved cirka 1.31 kroner. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
Anbefaling en til seks måneders sikt: Kjøp
thief
23.09.2019 kl 10:18 3981

Kanskje en grunn til at det har vært stille fra total angående rop🙂Mulig drillingresultatene ikke var så ille.At potensialet er der,og de neppe vil satse på noe voldgift.Tenker forliket popper inn snart!
tuja
23.09.2019 kl 10:16 2116

Burde ikke bli noe mindre interesse for PetroNor etter dette. Er rimelig trygg på at det snart meldes en avtale iht SOSP. :)
Warom
23.09.2019 kl 10:08 2143

Nabolisensen til ROP :)

https://www.upstreamonline.com/exploration/senegal-probe-firms-up-yakaar-find/2-1-676137

Senegal probe firms up Yakaar find
Appraisal well on giant gas discovery off Senegal hits 30 metres of net pay

23 September 2019 6:39 GMT UPDATED 23 September 2019 6:39 GMT
by Josh Lewis
An appraisal well on the BP-operated Yakaar discovery has confirmed a “world-scale” gas resource off the coast of Senegal.

Joint venture partner Kosmos Energy revealed Monday the Yakaar-2 well had reached a depth of 4800 metres and intersected about 30 metres of net gas pay in similar high-quality Cenomanian reservoir to the Yakaar-1 discovery well.

Yakaar-2 was drilled in a water depth of 2500 metres using the Valaris DS-12 drillship, roughly nine kilometres from Yakaar-1 and Kosmos said the results proved up the southern extension of the field.

“The Yakaar-2 appraisal well demonstrates the scale and quality of the Yakaar resource base,” Kosmos chief executive Andrew G Inglis said.

“Senegal is one of the fastest growing economies in the world and Kosmos is excited to be working alongside BP and Petrosen to support the country’s growing energy needs.”

Kosmos said in Monday’s announcement that the results underpinned its view the Yakaar-Teranga resource base was “world-scale” and had the potential to support a liquefied natural gas project.

The Yakaar and Teranga discoveries have previously been estimated to hold between 10 trillion and 25 trillion cubic feet of gas in-place.

The partners are expected to take a phased approach to the development, with the first phase to provide domestic gas and data to optimise the development of future phases which could see gas exported.

The Valaris DS-12 drillship will now move to drill the Orca-1 well for BP and Kosmos off Mauritania.
thief
23.09.2019 kl 09:13 2243

Med ledelsens uttalelser i minne,er nok neppe sosp med🙂De kan ikke uttale seg slik de har gjort,uten å ha god kontroll. Og petronor virker ikke som noe bingoselskap!Tror vi blir rikelig belønnet med å sitte her.At det selges så lavt som nå,er vel pga veldig utålmodige sjeler🙂
FkL
23.09.2019 kl 09:08 2274

Ja, er den ikke med på lanseringen så er det et veldig tydelig signal på at noe pågår på SOSP.
Warom
23.09.2019 kl 08:04 2419

Ja det blir veldig spennende. Den er jo opprinnelig planlagt uten SOSP og om det stemmer at det blir 9+1 så bør den også være uten. Om ikke vi ser SOSP der så er det nok stor sannsynlighet for at de benytter sjansen til å kjøre den alene, slik de la opp til omtrent samtidig som vi og Petronor startet samtaler. Det var nok ikke tilfeldig at de gjorde det slik, da det gir de langt bedre kontroll til å kjøre et forlik samtidig som de tar inn en foretrukket partner uten å bryte ny oilcode. Her er meldingen fra den gang:

https://oglinks.news/senegal/news/offers-two-blocks

Senegal Offers Two Blocks
Oct 09, 2018 Petroleum Africa
Senegal Offers Two Blocks
Petroleum Africa
Tuesday, October 9, 2018

Senegal’s state-run oil and gas firm, Petrosen, announced that a licensing round for two blocks has been launched. The licensing round coversthe Senegal Offshore South and Deep Offshore Senegal blocks.

Oil and gas companies have been invited to send their applications to the Senegalese Ministry of Petroleum of Energy and have until October 31to submit them. It should be noted that one of these blocks, the Senegal Offshore South block,is the subject of a dispute between the government and African Petroleum.

“In the oil code that we are drafting and which we have adopted, this is what we have will take on as a step forward – and that is to say that the blocks will be assigned by tender,” said President Sall, according to a report by Agence de Presse Sengalese.

*In addition to the invitation to bid on the two blocks, the country plans to offer up a bid round for 10 blocks in Q1 or Q2 2019.*


tuja
22.09.2019 kl 21:15 2706

Det drar seg til. Flotte observasjoner av gode skribenter. :)
FkL
22.09.2019 kl 21:08 2721

Dette blir utvilsomt spennende å være med på. Det er flere kilder som sier 10.

https://africaoilandpower.com/2018/09/06/senegal-to-open-10-blocks-for-2019-bidding-round/
Redigert 22.09.2019 kl 21:11 Du må logge inn for å svare
thief
22.09.2019 kl 18:40 2902

Ikke lenge til fasit nei🙂Er faktisk bare neste uke igjen,så går vi inn i oktober,og ikke umulig vi allerede til uka får greie på hvilke lisenser som er med i denne runden.Er overbevist om at sosp ikke er med,og da burde svaret være gitt,om hva som skjer med den.Siden de ikke har gått noe videre med den tenderprosessen de startet på sosp for ca 1 år siden,så tror jeg det har med petronor sin fusjon å gjøre🙂Meget spennende dager og uker forran oss.
HP17
22.09.2019 kl 15:53 3060

Oktober blir en meget spennende måned for PetroNor.
Stor sannsynlighet for at brikkene endelig faller på plass og warrants blir innløst.
FkL
22.09.2019 kl 15:42 3070

Bare for å oppsummere hvis noen ikke fikk med seg konklusjonen; 9 nye offshore ultra deep lisenser, 1 onshore og SOSP ikke med.... tror vi.
Warom
22.09.2019 kl 15:40 3081

Ja, når det er så enkelt som dette :)
FkL
22.09.2019 kl 15:00 3106

Personlig så tenker jeg at når Total fikk inn sin klausul på ROP i ettertid, så fikk nok Senegal opp øynene og det gjør nok at SOSP ikke sitter så løst allikevel. Jeg tenker i tillegg som deg at 9 er et fint tall. Det er jo ikke så lenge til vi får fasit heller.
Warom
22.09.2019 kl 14:31 3140

Nå er det vel kanskje nok fra min side i dag ;)
Det er bare å kjøre debatt :)
Warom
22.09.2019 kl 14:30 3137

Likte godt 9+1. På denne tiden i fjor gikk Senegal ut med en runde på 2 lisenser (den SOSP var på) + de planla de en ny med 10 lisenser.

Her er den på 9+1:
https://www.petroleumafrica.com/senegal-plans-licensing-round/

Og her er den med SOSP:
https://oglinks.news/senegal/news/offers-two-blocks


9+1 nå gir gode indikasjoner på at SOSP ikke er med :)
Warom
22.09.2019 kl 14:23 3143

Following the expiry of Total’s Technical Evaluation Agreement for the Ultra-Deepwater area in Senegal in March 2019, there will also be acreage opportunities here, both to farm-in to the acreage that Total is to acquire as a full PSC, and also via a potential licensing round that is anticipated to be launched at some point following the passage of the new Petroleum Code.

https://www.enverus.com/blog/african-bid-round-bonanza/
Warom
22.09.2019 kl 14:21 3137

I tillegg har BP/Kosmos gitt tilbake områder tilsvarende to lisenser.

Syns det er veldig interessant om det er 9+1, da bærer det preg av at ikke SOSP er medregnet. Vi husker jo tidligere at dusinet ble brukt på antall, nå ser det altså da ut til å være 9, pluss en onshore.
Warom
22.09.2019 kl 14:11 3155

Nå er det jo slik at Total ville ha UDO, så helt uinteressante er de nok ikke. Hva fremtidens kostnader/boreteknologi vil vise vet vi jo ikke, men jeg tenker jo det samme, de burde ikke være like interessante, men det kan jo være at seismikk viser noe annet.
FkL
22.09.2019 kl 14:09 3152

Ja, jeg tenker også at det må være snakk om områdene utenfor dagens lisenser og på dypere vann, men jeg ser ikke for meg at disse lisensene kommer til å være like attraktive som de som ligger opp langs folden?
Warom
22.09.2019 kl 13:53 3168

Når total fikk sin litt spesielle avtale på UDO så var de allerede alt for store innenfor ny oljelov. Disse(dvs både udo nord og sør) er enorme og vil nok reduseres til maks 10000 km2 PR lisens. I tillegg så ble SOSP redusert for noen år siden(mener det var 2014, men her tar jeg det på husken). Det ligger derfor enda enorme arealer utenfor Senegal på ultradypt vann, og disse er det nok som blir delt opp(tenker jeg) og vil bli utlyst i den nye runden.
FkL
22.09.2019 kl 13:45 3183

I utgangspunktet ikke da ingen av våre nåværende leteblokker er større enn de krav som er satt i den nye oljeloven. I sammenheng med oppdeling så tenker jeg på andre blokker som ikke oppfyller de nye kravene og er for store. Dog er det ikke bare bare å reversere dette uten noen form for kompensasjon for de som i dag innehar blokkene.

9 nye offshore blokker må jo ligge et sted og spørsmålet er jo om det i det hele tatt finnes mer areal utenfor Senegal som ikke allerede er lisensiert bort og som til samme tid kan være prospektivt. Her tenker jeg kanskje at FF eller andre her inne mulig kan mene noe.

Hvorvidt vi blir berørt av denne lisensrunden er jo også et åpent spørsmål, men da handler det nok ikke om oppdeling.
Redigert 22.09.2019 kl 13:46 Du må logge inn for å svare
FkL
22.09.2019 kl 09:03 3418

I oktober så skal Senegal lansere minst 10 nye letelisenser. Det ryktes at det er snakk om 9 offshore og en onshore. Jeg forstår derimot ikke hvor de nye offshore lisensene skal legges ut da så og si alle på både grunt og dypt vann er delt ut allerede. I tillegg er alle lisensene som stekker seg over folden lisensiert bort. Så hva er igjen?

Oppdeling av eksisterende lisenser? Det har kommet arealkrav i den nye oljeloven, men vil det være mulig å dele opp allerede tildelte leteblokker?

Dypere vann? Disse vil jo være dyrere å utvinne og trolig befinne seg i mindre prospektive områder.

https://www.spectrumgeo.com/wp-content/uploads/Fig1.png

Noen andre som har noen tanker rundt dette?
Adamek
21.09.2019 kl 19:11 3666

Jer har vært, og er veldig optimistisk, som thief, og har og kursmål 3-4 i første omgang. Og, jeg sitter også på både aksjer og warrants.
Når det gjelder den artikkel som jeg kommenterte i går, virker det som om journalisten kan ha misset noe på "notatene". Hele artikkelen virker noe usammenhengende. Men mitt syn.

Angående tidsbruk angående nye meldinger, tror jeg det kan ha noe med disse som har sakene i både Gambia og Senegal.
Alle skal ha en mening om det som foregår, så det kan vel bli disputter om standpunkter og formuleringer. (bare å se på de representanter vi har her på berget innen politikken). Og det er politiske avgjørelser som skal tas.
Men som thief påpeker: PNOR har med sikkerhet "bearbeidet" motpartene hele veien, også under fusjonsarbeidet.
Og de lisenser som er disputt om, tror nå jeg var et viktig argument for fusjonen mellom Petronor og APCL.
Da vil det være utrolig om det ikke er kommet positive meldinger til Petronor om lisensene, under fusjonsprosessen.

Da gjenstår kun å få dette inn i formelle former. Og det må skje før de kan gå ut til aksjonærene med dette.

thief
21.09.2019 kl 17:31 3770

Ja takk,begge deler🙂Ingen tvil om at forlik vil komme,så da blir det god gevinst på aksjene.Kurser mellom 2 og 3kr burde være en realitet innen jul!
FkL
21.09.2019 kl 17:26 3788

Har gjort akkurat de samme vurderingene og sitter med både warrants og aksjer. Tror på begge :)
barts
21.09.2019 kl 16:53 3824

Om man ville gøre indsats for at få warrants var en beslutning man traf tidligere i år da fusionen skulle besluttes ved EGM - den indsat gjorde jeg og jeg har nu disse warrants som enten bliver gode penge eller 0 værd, alt efter om de indfris senest 31/12-19.
Da er kursen og dens udvikling resten af året reelt lidt ligegyldig nu og her. Er med på at jo højere kurs jo mere bliver warrants værd HVIS de indløses.

Derimod er det en anden indsat nu og her om man vil spille på en kurs udvikling - som med alle andre aktier.

Jeg har valgt at spille på begge og har både warrants og aktier i stort tal, og sidder helt stille i båden - under om warrants slår ind eller ej, får jeg en god gevinst på de aktier jeg har i dag enten nu i 2019 eller 2020.

FkL
21.09.2019 kl 15:10 3911

Absolutt og vi må ikke glemme at vi er avhengige av å oppnå 25% eierandel til folket. Garantert i løpet av året. Det vil jo også kunne løses med Warrants.
Redigert 21.09.2019 kl 15:11 Du må logge inn for å svare
Funlight
21.09.2019 kl 15:06 3922

JP vil også ha med flere i ledelsen store fordeler av at warrants innløses. Det er rimelige å anta at det er tilstrekkelig grunn til å jobbe for at det skjer.
Redigert 21.09.2019 kl 16:01 Du må logge inn for å svare
FkL
21.09.2019 kl 13:47 3984

Litt synd hvis det blir etter. Det blir jo et tap for alle gamle i APCL og ikke minst så er det mange som har satset på bare warrants. Jeg holder derimot en knapp på at det går i boks. Oktober bør gi noen svar.
HP17
21.09.2019 kl 13:25 4017

Det hadde passet perfekt om det kom på plass en avtale med Senegal eller Gambia i løpet av oktober og deretter warrants innen 31.12.19.
Det som er sikkert er at PetroNor er i en helt annen forhandlingspossisjon med Adbu Dhabi på laget. At det kommer et forlik i de to landene og at PetroNor beholder lisensene er jeg rimelig sikker på, om alt dette skjer innen 31.12.19 derimot er mer usikkert.