PROPR AS


Vi venter i spenning på 4 kvartal 2017. Har de så mye å gjøre at de ikke får tid til å avlegge regnskapet?

Og så kom tallene for 2017. Som adm dir har indikert tidligere, stor fremgang på inntekts siden opp fra ca 2 mill til ca 8 mill. Grattis! Men resultatet har økt kraftig opp fra minus knappe 12 mill til minus drøye 29 mill. Nok en gang grattis!! Rekk opp hånden de som fremdeles tror dette er liv laga. Eiendomsmarkedet er ikke modne for å gjøre dette selv med den risikoen som ligger i å snuble i regelverket og ikke kunne tilby den trygghet det tross alt er å bruke en profesjonell som både kan forhandle og som må stille forsikring for sin virksomhet. Derfor bruker selgerne i 85% av tilfellene profesjonell hjelp.

Jeg har ikke noe imot at markedet tilbys hjelp til selvhjelp, men synes det er påpfallene at selskapet fremstår som ekstremt sikre på egen fortreffelighet.

Som man gjerne skriver i årsberetningene, regnskapet gir et korrekt bilde av virksomheten. Og det lover ikke godt for fremtiden.

Tror folk flest antar (kanskje med rette?) at det er en slik enorm risiko ved å snuble i en 3-5 millioners lånekontrakt at de betaler gladelig 60.000 ekstra bare for en del ekstra trygghetsfølelse. Det er en veldig tykk psykisk sperre det er vanskelig å bryte gjennom. Hadde kanskje fungert bedre hvis det ikke handlet om slike summer.

I Sverige er det foretatt noen undersøkelser på hvorvidt eiendomsmegler oppnår bedre pris enn de som selger selv. Sist i 2017 hvor mange titalls tusen boliger er med i undersøkelsen. Resultatet er oppløftende for meglerstanden, megler oppnår klart høyere pris enn private salg. Kjetil Erisson. daglig leder i PROPR As er selvfølgelig dypt uenig og mener at selger er vel så kvalifisert til å foreta salget selv.

Når PROPR AS går dukken blir det spennende å se hvor Kjetil E får seg jobb, megler kan han jo ikke bli da de jo er helt ræva!

PS Millionunderskudd for PPOPR AS også i 2019. Spørsmålet er: hvilken omsetning bør PROPR AS ha for å få overskudd? Hvis du har svaret skriv på HO, da er du svært sannsynlig et geni.