NAS - Er der kommet et dementi?


Er der kommet et klart dementi fra enten NAS eller IAG?

Der har været skrevet så meget om den spanske nyhedsartikel at jeg forventer at Investor Relation i både NAS og IAG må være opmærksom på artikkelen. Jeg vil forvente at særlig IAG havde behov for at komme med et dementi. Da en ligende historie fra samme spanske medie kom i sommer kom der et dementi via en talsperson hos IAG men dengang var IAG også i karantene perioden for at vise interesse for NAS. Men det er IAG ikke længere.

Hvis nogen kan henviser til nyheter med et dementi fra enten NAS eller IAG så er jeg interessert i at se dem eller høre om dem.

Ytterligere er det interessant at Goldman Sachs ikke har været rådgiver på nogen af de seneste transaktioner. Og solgte Goldman Sachs ikke også ud aktier i Norwegian tidligere i år? Er det fordi de et NAS’s Investment Bank rådgiver på opkøbstranaktionen?
Artige
19.09.2019 kl 08:20 4908

De har visstnok Change of Controll klausul i låneavtalen. Så det henger ikke på greip av de skulle vente til forlengelse var klar.
mundus
19.09.2019 kl 08:30 4836

Artige: "Så det henger ikke på greip av de skulle vente til forlengelse var klar." Kan du utdype dette??
Herman*
19.09.2019 kl 08:31 4820

Det er jeg ikke enig i. En eventuell change of control klausul bør ikke ha noen betydning i denne saken. Et bud fra f eks AIG vil gjøre obligasjonene til et «gullpapir», og de vil handles til pari eller til og med overkurs. Det vil derfor ikke komme nevneverdige krav om innløsning, noe IAG vet. Det er dog ryddig at disse lånene er «håndtert» før et eventuelt bud. Det samme gjelder aksjene i bank Norwegian som ikke har noen interesse for AIG eller andre flyselskaper. Tror ledelsen i NAS forsøker å få «alt» på plass innen 24.10. Skjønner at traderne har det moro, men det er risikabelt å være ute av et selskap som er i spill.
Opp+
19.09.2019 kl 08:38 4771

Vil tro om dette var tilfelle så var det nok ikke et krav om å få utsatt obligasjonsgjelden, mer at de ville avvente å se om norwegian klarte å håndtere obligasjonsgjelden før de la inn bud. Hadde ikke det, kunne de jo fått selskapet mye billigere, derfor tror jeg de ville se an situasjonen med gjelden. Men det blir bare spekulasjon selvfølgelig.

Herman*, hva er det med datoen 24.10 ?
Redigert 19.09.2019 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Artige
19.09.2019 kl 09:18 4558

Synes det er rart denne klausulen er i avtalen hvis de vet at et bud er på vei. Det er en kostbar forlengelse og IAG har kapital til å løse ut disse ved forfall. Så jeg synes det er rart at dette skulle være avgjørende. Men jeg tar mer enn gjerne feil.

Sorry - det var dumt spørsmål :)
EliotS
19.09.2019 kl 12:27 4209

Artige - Jeg har både læst og søgt i de nye lånedokumemter. Jeg kan ikke se noget om change of control. Men jeg har ikke læst de original låne dokument som kom ved utstedelse. Men hvis nogen har de konkret formuleringer er det fint at få frem. Men hvis de IKKE eksistere bliver diskussionen en anden.

BørsXtra torsdag Sep 19: "NORWEGIAN AIR: I gårsdagens BørsXtra skrev vi om nye budrykter fra Spania og at argumentasjonen på hvorfor dette skulle komme nå (låneforlengelsen) forefalt noe skral ettersom et change of control klausul uansett ville innebære at långiverne ville ha rett til å få innløst lånet ved oppkjøp. Aktører i markedet mener imidlertid det likevel kan være et tema for en beiler som ville fremstå som vennlig mot ledelse og aksjonærer og dermed ikke fremsette bud og på så måte utnytte usikkerheten rundt obligasjonslånene."
Herman*
19.09.2019 kl 13:01 4064

Har fått bekreftet at det finnes en change of control klausul. Som nevnt tidligere bør det være lite attraktivt å innløse en gullkantet obligasjon hvis et oppkjøp fjerner en hver tvil om selskapets likviditet og soliditet. Er enig i at det kunne ha blitt oppfattet som litt opportunistisk om det kom bud rett før obligasjonseiermøtet, men usikker hvor taktiske og «vennlige» AIG er. Det jeg dog er rimelig sikker på, er at et eventuelt oppkjøp skjer i år. Til neste år kan det rett og slett bli for dyrt. Har forsøkt å få journalistene i OKdario i tale, men det har jeg ikke lykkes med.
Redigert 19.09.2019 kl 13:12 Du må logge inn for å svare

RE - Skjønner at traderne har det moro, men det er risikabelt å være ute av et selskap som er i spill.

* Det går vel begge veier - at det også er risiko å skulle være inne i et selskap man innbiller seg er kommet i spill for så lenge selskapet ikke har bekreftet noe som helst så er det ikke annet enn et håp og som kjent er håpet en investors største fiende.

Det gjelder å forholde seg til realitetene og så langt inkluderer ikke det at selskapet er i spill … ;)

For ordens skyld så kan jeg opplyse om at jeg har aksjer i selskapet.
Herman*
19.09.2019 kl 13:32 3890

Tar poenget ditt. Jeg hadde ikke vært aksjonær i NAS om jeg ikke trodde oppsiden var stor uavhengig av et eventuelt oppkjøp. Akkurat nå virker det som ledelsen gjør alt rett.

Faller på mikrovolum i dag, mens det var dagsomsetning på 150m + i oppgangen. Viser at oppsiden er større enn nedsiden. Stor uro i markedet for ikke å være med når det skjer, mens noen selger seg rolig ned i den tro at de kan tjene penger andre steder så lenge.
EXTrader
19.09.2019 kl 13:59 3745

Skjer ikke noe med Iran ! bare mye lyder og støy !!!! Hadde dette vært grunnen ! så hadde vi ikke hatt et micro volum på nedsiden.
Redigert 19.09.2019 kl 14:00 Du må logge inn for å svare

Ok. Det vi kan være enige om er at det er turbulens i finansmarkedene. Derfor fester mange investorer sikkerhetsbeltene. Sånn for sikkerhets skyld.
EliotS
19.09.2019 kl 15:12 3496

Nu har jeg tjekket i det oprindelig prospekt for NAS07

"LISTING PROSPECTUS, EUR 125,000,000 Senior Unsecured Fixed Rate Bonds Due 11 December 2019 - The denomination of each bond is EUR 100,000, 21 December 2015"

og kan jeg finde følgende "change of control" afsnit:

"The Issuer may not be able to finance the repurchase of Bonds following a Change of Control Event or De-Listing Event -

Upon a Change of Control Event or De-Listing Event, the holders of Bonds are entitled to demand repurchase of the Bonds at a price per Bond equal to 101.0 per cent of its nominal amount plus accrued interest to the date of such repurchase. The source for any repurchase required as a result of any such event will be available cash or cash generated from operating activities or other sources, including borrowings, sales of assets, sales of equity or funds provided by subsidiaries of the Issuer. If a Change of Control Event or De-Listing Event occurs, there can be no assurance that the Issuer will have or will be able to generate sufficient funds to repurchase the Bonds that have been requested to be repurchased.".

Change of control event er også defineret i låne-dokumentet på følgende måde: "Means if any person or group (as such term is defined in the Norwegian Limited Liability Companies Act § 1-3), in aggregate becomes the owner of 50.00% or more of the outstanding shares and/or voting capital of the Issuer".

Change of control event er også beskrevt i forhold til Put Option - "Upon a Change of Control Event, De-Listing Event or a Material Disposal Event occuring, each Bondholder shall have a right of prepayment (Put Option) of the Bonds at a price of 101.0 per cent of par value (plus accrued interest) during a period of 60 days following the notice to the Trustee of a Change of Control Event , De-Listing Event or a Material Disposal Event. Please see Annex A, clause 10.2."

I "Annex A - 10 Maturity of the Bonds and Redemption" er den mest udførlige beskrivelse:

"10.2 Change of control, de-listing and certain disposals

10.2.1 Upon the occurrence of a Change of Control Event, a De-Listing Event or a Material Disposal Event, each Bondholder shall have the right to require that the Issuer redeems its Bonds (a "Put Option") at a price of 101 % of par plus accrued interest.

10.2.2 The Put Option must be exercised within 60 days after the Issuer has given notification to the Bond Trustee of a Change of Control Event, a De- Listing Event or a Material Disposal Event. Such notification shall be given as soon as possible after a Change of Control Event, a De-Listing Event or a Material Disposal Event has taken place.

10.2.3 The Put Option may be exercised by each Bondholder by giving written notice of the request to its Account Manager. The Account Manager shall notify the Paying Agent of the redemption request. The settlement date of the Put Option shall be the third Business Day after the end of the 60 days exercise period of the Put Option.

10.2.4 On the settlement date of the Put Option, the Issuer shall pay to each of the Bondholders holding Bonds to be redeemed, the principal amount of each such Bond (including any premium pursuant to Clause 10.2.1) and any unpaid interest accrued up to (but not including) the settlement date."

Så det var korrekt at der var en "Change of control" paragraf MEN jeg syntes umiddelbart det virker mere attrativt at forblive i obligationen end at udløse denne paragraf, hvis bond-holder er en vanlig fond som investere i obligationer.
Redigert 19.09.2019 kl 15:14 Du må logge inn for å svare
Opp+
19.09.2019 kl 15:20 3444

Takk for den👍
solb
19.09.2019 kl 16:10 3287

Ellers, hva har skjedd? Jeg har satt både Hammers og Frodon på blokker. Har de skygget banen i NAS? Ikke det at jeg savner dem, men påfallende hvis de er borte nå?

Lett å lokke dem fram hvis en legger ut åte, f.eks denne: https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010196140
solb
19.09.2019 kl 16:31 3228

Det er kanskje ikke like stor bruk for dem når oblligasjonssaken er ute av verden?

Kjedelig uansett å se på at vi forlater 40 tallet og begynner å sige nedover på 30 tallet (igjen). Noe vanskelig å forstå (for meg iallefall)
solb
19.09.2019 kl 16:54 3101

Slett ikke vanskelig å forstå. Meglerhusene rår over verktøy som i fellesskap bytter ned kursen. Robotene deres programmeres for et daglg 0-spill. Fint lite de sitter på over natta. Full kontroll hvis det ikke kommer drivende nyheter.

IAG har tidligere alltid dementert uriktige presseoppslag, det er denne gangen IKK kommet neon kommentarer.
Oljeprisen ligger 10 usd lavere enn i snittanslagene til analytikerne.
Change of control betyr ingenting, da et oppkjøp sikrer obligasjonseierne .
Obligasjonene vil stige kraftig veg oppkjøp og finansieringskostnadene falle ditto.
tbone99
19.09.2019 kl 17:17 2993

Neste fra nas blir å gå ut med at de har avslått bud på 60-65 kr.

Sant som som du sier om IAG. Kan hende det denne gang er noe i avisoppslaget som man ikke bør ignorere?
Vel, kjedelig å stå igjen på perrongen når toget går. Rutetidene er ennå ikke bekjentgjort, men toget kan gå når det måtte være, uavhengig rutetider.

Jeg må bare få rette en stor takk til administrator for å fjerne Frodon fra
NAS-trådene!
Om det blir salg eller JV som meldes snart... Viktig å være inne når det smeller!
Redigert 19.09.2019 kl 18:58 Du må logge inn for å svare
Marianne
19.09.2019 kl 19:19 2627

Dersom det er riktig er det tragisk . Tror Frodon ble drittlei av all drittkastingen og gidder ikke bidra mer. Det er ikke Frodon sin skyld at dere har tapt penger
Redigert 19.09.2019 kl 19:20 Du må logge inn for å svare

Jeg har tjent på Norwegian, bare så det er sagt. Håper kritiske betraktninger kommer fram fortsatt, men det Frodon holdt på med finnes det en diagnose for! Ser fram til dine vurderinger fremover, Marianne.
Opp+
19.09.2019 kl 19:37 2571

Det hørtes ut som et frodon uttrykk ”dere har tapt penger”.😂 hvem har tapt penger? Alle som skriver på nas tråden utenom deg da sikkert?

Enda en fake nick ;)
EliotS
19.09.2019 kl 20:43 2400

IAG ska ha forhandlingene med piloterne hos BA afsluttet før der kommer et bud. Men Norwegian bør også ha et klart billed av avtalen med Boeing for at kunne forhandle fra bedst muligt utgangspunkt.
undrende
19.09.2019 kl 21:14 2311

hehehe, da er jo både kart og kompass hivd over bord, men dere styrer jo på tro , håp, og jeg skulle nesten si kjærlighet uansett, såååå
Det at IAG tidligere har vært ute og dementert fake News fra den spanske blekka, gjør det helt naturlig å ignorere dette nå, siden det faktisk ikke kan være noe annet. Man kan jo ikke forvente at IAG skal ut å dementere noe som ikke stemmer fra samme kilde mange ganger. Helt åpenbart
Herman*
19.09.2019 kl 21:25 2269

AIG bør ikke kommentere denne typen rykter, sanne eller ei.
EliotS
19.09.2019 kl 22:54 2081

Det er vel også helt åbenbart at IAG to gange tidligere har haft lagt bud ind på Norwegian. Det er vel også helt åbenbart at IAG har haft købt sig stort ind i Norwegian tidligere inden de måtte smide aktierne fordi det var tydligt at der kom en giftpille. Det er vel også helt åbenbart at hovedeier af IAG har været positive på Norwegian. Og hvor er det nu at Frode Foss jobber i dag???

Hvis europeisk luftfart skal igennem en konsolideringsbølge er Norwegian et oplagt mål for IAG.

Hvorfor skulle et spanske medie syntes det var sådan en gode ide at bringe en fake news historie i omløb om et norsk selskap. Kan ikke se at det tjener dem meget.
Noni
19.09.2019 kl 23:03 2030

Har ikke sett noe.