Photocure - Salget i 1Q18

Merlin
PHO 23.04.2018 kl 16:57 25636

Jeg kan gjenta listen over positive ting som kan bidra til økt salg i 1Q18;

1) Refusjon Cysview fra og med 1Q18.

2) Oppdemning av operasjoner i 4Q17 i påvente av refusjon fom 2018.

3) Sterkt økt salgsstyrkekapasitet.

4) Etterslep pga. økt skopsalg i 4Q17.

5) Kraftig økt utnyttelse av eksisterende skop utover i 2017.

6) AUA-ANBEFALINGEN. Begynner å slå i gjennom, ikke bare hos sykehusene og urologene, men også hos pasientene.

7) Svært gode resultater for bluelight i forhold til annen behandling slår også gjennom hos pasientene, som i større og større grad vil forlange bluelight.

8) Godkjenning av gjentatt behandling fra og med 2018.

9) Svært lav bruk prosentuelt av Cysview pr. i dag. Selv en liten prosentuell økning kan gi mangedobling av salget. Med andre ord et veldig høyt potensiale.

10) Påviselig svært gode resultater med bluelight i Tyskland og de nordiske land, spesielt i Danmark - i forhold til i USA. Det har amerikanerne merket seg og undret seg på forskjellen i suksessrate. Svaret har de funnet: Mye hyppigere bruk av bluelight.

11) Opphevelse av kravet om at det skal gå 90 dager etter bruk av BCG. Man står altså fritt til å benytte Cysview mye tidligere etter vanlig blærekreftbehandling med BCG. Regelen med 90 dager var for å unngå såkalte falske positiver. Med kyndigere og kyndigere urologer reduseres slike feil. Dermed kan Cysview vise seg fornuftig i bruk mye tidligere enn etter 3 måneders ventetid. Dette er svært positivt for hyppigere bruk av Cysview.

12) NBI degradert. Refusjon fratatt. Cysview mottar i stedet refusjon. Om bruken følger pengene vil det bli dobbelt vinn-vinn for Cysview fra og med 1. januar 2018.
Redigert 20.01.2021 kl 18:40 Du må logge inn for å svare
focuss
26.04.2018 kl 21:02 9582

Må si jeg misliker dette fokuset på Q1 resultatet. Q1 resultatet er ikke noe mål på om Cysview vil bli en suksess i USA. Når man ser på hva BLC Cysview bidrar med så er det ingen tvil om at det blir en suksess. Det er imidlertid tvil om når eksplosjonen i etterspørselen vil komme. I den virkelige verden så er det liksom ikke å skru på en bryter for å endre et marked. For all del, blir q1 bra så er det flott, men ikke egnet til å trekke konklusjon på hvordan PHO vil lykkes i USA. Alle har prosesser de skal gjennom.
bravi
26.04.2018 kl 22:17 9533

For kursutviklingen nå fremover er Q1 resultatet viktig, det er helt klart. Mange som er klar over det, du også focuss. Har sett litt på Photocure trådene nå og det er tydelig at flere driver med bortsnakking og bagatellisering av Q1 resultatet. Det bekrefter at mange forventer et dårlig resultat og psyker seg opp i forhold til det. At man ikke kan guide før etter Q3 for å inkludere surveillance markedet med flex skop er bare tull, det er mulig å guide ut i fra det man vet per i dag. Mener ikke at det er aksjonærene som skal guide, de vet ingenting om salget med refusjon etter 1 januar 2018, de som vet noe om den utviklingen er selskapet men de sier som kjent null og nada, de venter til etter GF med å presentere salgstall. Dette fører selvfølgelig til usikkerhet og spekulasjoner.

Kanskje er forventningene rett og slett for høye, selskapet taper penger hvert kvartal og kursen ligger fremdeles under 30. Leste på annen tråd at Hexvix/ Cysview nå har vært til salgs i EU og norden i tolv (12) år, i USA har det allerede vært til salgs i hele åtte (8) år. Det er lang tid og forteller at blærekreft pasienter som "standard care" i stor grad har blitt behandlet uten å benytte Hexvix eller Cysview. I løpet av så lang tid er det mistenkelig at ikke flere sykehus urologer har blitt klar over risikoen for ufullstendig diagnose hvis de bare brukte hvitt lys. Den vesentligste forskjellen mellom tidligere og nå er fase-3 og anbefalinger i guidelines og mere refusjon, ellers er preparatet akkurat det samme.

Etter Q1 kan man frykte kurser langt nede på 20 tallet, som MM sier kan man ikke forvente et vesentlig positivt Q1 resultat, det ville i så fall ha vært meldepliktig.
Merlin
26.04.2018 kl 23:54 9475

Det er svært gode muligheter for en konvertering fra WLC til BLC allerede i stor grad fra 1/1/18.

Husk at WLC er fratatt refusjon, mens BLC har fått. Tror du sykehusene ikke får det med seg?

Jeg tror vi allerede kan få en positiv overraskelse 23/5!

Noen mener at Photocure skal flagge en stor salgsøkning dersom de har det. Men Photocure har tidligere hatt store salgsøkninger i USA uten noen flagging. Skal det skje en slik flagging må det være helt ekstraordinært. Og ikke bare prosentuelt, men også nominelt. Det er dermed lite sannsynlig at selv en sterk prosentuell salgsøkning blir flagget. Og det er normalt ikke en slik salgsøkning som blir flagget, men en stor endring i resultat. Og dit er det uansett et stykke.

Photocure kan faktisk få et US-salgsgjennombrudd uten at det flagges, men som vil ha en stor innflytelse på kursutviklingen. Prosedyrene for flaggemeldinger omfatter som kjent normalt heller ikke lenger rene regnskapstall. Fra 5.02.2017 kom det nye kategorier for selskapsmeldinger. Antall meldingskategorier ble redusert fra 43 til 25.
Slettet bruker
27.04.2018 kl 05:51 9429

Om man følger med litt i resultatperioden så ser man mange selskap overrasker positivt og negativt.Og eg må seie eg
foredrar de som guider lavt og overrasker positivt. Isteden for de som guider høyt og kommer med negativt resultat,
Vilket kan bli kostbart for aksjenærer. Og ser man på bruken av hvitt lys så er det en bred oppfatning bland urologer
att de i kombinasjon med kontrastvæske ser all kreften i blæren.
Det er ikke en godkjend kombinasjonsbehandling
men godkjend var for sig. Men efter fase 3 studien har det gått opp for Amerikanske og Europeiske myndigheter
sammt urologer att blålys er overlegen. Norden og Tyskland har reden førstått det
Flexible cystoskop finns med både hvitt og blått lys og gir en bedre behandling
uten narkose. Men skall du få med all kreften så må du bruke blålys. Det er ikke uten grunn eksperter spår cyswiev
en lys fremtid. Men om någen vil blikke bak i historien og påstå att det ikke hjelper med fakta og informasjon
for att endre en oppfatning så er det opp til dem. Men verden og tiden står ikke still. Og BLC er bevist beste behandling
i dag. Så eg foredrar den her guidingen da blir det ikke nåt ras snarare tvert om..
Og det kommer nok nye analyser og guiding innen året er omme.
Medisinmannen
27.04.2018 kl 07:56 9366

Merlin/PAFO: Det dere skriver er bare tull.

Merlin: Hvitt lys har ikke mistet refusjon.

PAFO: Det er en kombinasjonsbehandling der man aktivt og enkelt skifter mellom hvitt og blått lys.


focuss
27.04.2018 kl 08:27 9341

Sørlendingen, tror jeg det var, skrev et godt innlegg for en tid tilbake om hvorfor Cysview tidligere har solgt så lite i USA . De har trodd at Cysview ville selge seg selv. Dette har ført til at når et sykehus går tom for Cysview så har det ikke vært noen der for aktivt å fylle på. Tror nok dette bare er deler av sannheten.
For meg ser det ut som at PHO bevist har ventet med å bygge salgs/markeds organisasjon i USA til deres registrerings studie for surveillance var ferdig. Når det var ferdig fjor vår ble bygging av salgsorganisasjon i USA prioritert. Det vitner om en sterk prioritering av begrensede økonomiske midler og at de har ventet med å starte bruke mye penger til de var sikrere på at investering i USA organisasjon ville betale seg. De har ikke lagt seg på emisjonslinja som andre kanskje ville gjort. Selskap som ikke kjører emisjoner får heller ikke gratis goodwill fra meglerhus.
Slettet bruker
27.04.2018 kl 08:37 9330

Det eg skriver er att hvitt lys med kontrastvæske er ikke en godkjend kombinasjonsbehandling.
Men att BLC er det og forøvrigt den ende.
Merlin
27.04.2018 kl 10:26 9267

Så hva er refusjon for KUN hvitt lys?

Det gis ved bruk av BLC, men ikke alene, slik jeg har oppfattet de nye reglene. https://www.photocure.com/Pressmedia/News/CMS-final-rule/

We are pleased that CMS has implemented new improved coverage and coding for Blue Light Cystoscopy with Cysview procedures. We, along with many stakeholders, including the American Urological Association (AUA), Society of Urological Oncology (SUO), the patient advocacy group Bladder Cancer Advocacy Network, Hospitals and Urologists, have worked hard to secure a reimbursement path for Cysview, in order to ensure better access for Medicare patients to this leading-edge technology for the management of bladder cancer. We estimate the new rule will positively impact approximately 50% of Medicare bladder cancer resection procedures (TURBTs), so this is an important step forward both for patients and our mission to improve the management of bladder cancer,” commented Kjetil Hestdal, President and CEO of Photocure ASA.
Redigert 27.04.2018 kl 10:32 Du må logge inn for å svare
focuss
27.04.2018 kl 10:29 9262

Merlin
Dersom det du skriver er rett så er det gull.
Merlin
27.04.2018 kl 10:54 9272

Foreslår at MM finner de nøyaktige reglene og beløp inkl nbi og legger ut her
BenteBazooka
27.04.2018 kl 11:43 9083

Om man sammenligner med en bil da, så dersom klinikken skal kjøpe en bil(WLC) så dekket staten tidligere bare bilen(WLC) å ikke ekstrautstyret(BLC)

Nå dekker staten både bilen(WLC) og ekstrautstyret(BLC)

Det var vel NBI(photocures konkurent) som fikk avslag på refusjonsøknaden sin i høst
Medisinmannen
27.04.2018 kl 11:57 9076

Bente har forstått det. Man får 1000USD i tilleggsrefusjon for BLC. Man forsøkte å få separat koding for blålys, det fikk man ikke. Nå er det tilleggskoding til hvitt lys.

Mer info:

Www.vysview.com
Merlin
27.04.2018 kl 12:38 9048

Da beklager jeg misforståelsen og takker for oppklaringen. At NBI da ikke lenger gis refusjon er vel enda bedre. Det står at BLC alltid brukes sammen med hvitt lys.

Å benytte hvitt lys alene er ikke lenger med i AUA anbefalingen. Når NBI ikke lenger refunderes bør vi kjapt se en overgang til der pengene er ==> BLC!

Dette er gull!
Redigert 27.04.2018 kl 13:05 Du må logge inn for å svare
rgkap
27.04.2018 kl 13:09 8568

Orkla, Google, Facebook, Amazon, Netflix, Microsoft, DNB, Statoil er alle eksempler på???

Virksomheter som har rapportert sine Q1 resultater....

Kan jeg få forklaringen på hvorfor det er de som har feil og Photocure som har rett ved at de ikke skal rapportere før i slutten på mai?

Kanskje de har så mange bilag..... Jeg synes det ikke er veldig investor vennlig. Men regner med at jeg er i mindretall.
liang
29.04.2018 kl 10:28 8356

https://community.auanet.org/blogs/policy-brief/2017/11/03/cms-publishes-new-payment-rates-for-urological-services-performed-in-outpatient-hospital-departments-and-ambulatory-surgical-centers-for-2018

"Complexity Adjustment for Blue Light Cystoscopy Procedures

As proposed, CMS created a new HCPCS code (C9738 Adjunctive blue light cystoscopy with fluorescent imaging agent (List separately in addition to code for primary procedure)) to describe blue light cystoscopy (Cysview® (hexaminolevulinate HCI) to allow for a complexity payment adjustment. When Cysview is reported in combination with HCPCS codes 52204, 52214 and 52224, these services will result in a payment reassignment from proposed APC 5373 with a payment rate of $1695.57 to APC 5374 at $2696.58 for CY 2018."

Av interresse ????
Medisinmannen
29.04.2018 kl 10:43 8344

Dette er de nye kodene og dette endrer alt for Photocure. Bedre refusjon endrer alt. Det endrer konkurransesituasjonen mellom klinikkene. Det endrer synet til forsikringsselskapene på BLC der de vet at Medicare også dekker blålys. Det endrer standingen til blålys osv osv.

Det skal så utrolig lite til før vi får en fantastisk vekst. Q1-17 så omsatte Cysview i USA for 10 mill. Ved årsslutt 2017 så var det 104 operative klinikker med blålys. Hvis alle de klinikkene har en Cysview behandling ekstra i uken pga refusjon så får man følgende scenario.

Det er 13 uker i Q1-2018: Dvs. 104 ekstra doser pr. uke x 13= 1 353 doser x 9000 = 12,17 mill. ekstra.

Mer skal det ikke til for å løfte salget fra 10 til 22 mill. og det er en situasjon der man er i break even.

Dette vil ikke skje ved Q1, men det bør ikke være langt unna at man passerer 20 mill.

BenteBazooka
29.04.2018 kl 11:12 8326

Her er litt av det edison skriver om refusjonen:
"Prior to this rule taking effect, Medicare had not separately reimbursed centres for use of the BLC with Hexvix/Cysview procedure, but instead bundled it with the total reimbursement for TURBT procedures, so any additional cost related to the product was absorbed by the centre. This has had a direct impact on the availability of BLC with Hexvix/Cysview in the US."

" The CMS has issued a final rule, which is set to take effect at the beginning of 2018. The rule significantly improves the reimbursement (by ~$1,000) for certain blue light cystoscopy (BLC) with Hexvix/Cysview procedures in Medicare patients. As 73.4% of bladder cancer patients are over 65, according to the National Cancer Institute, this should help accelerate penetration of the product in the US."

Utplasseringstakten av skop var også høyere i Q4 enn i resten av året(q1:6 skop, q2:4 skop, q3: 3 skop, q4: 8 skop), så kan tenkes det er pga refusjonen.
Blir spennende å se utplassering av skop i Q1?
liang
29.04.2018 kl 11:17 8323

Dette er vel noe av det rareste jeg har lest på lang tid.

Krefttypen vi snakker om her er vistnok en av de største utgiftpostene i de fleste lands helsebudsjett og PHO trenger 1 stk pasient for å øke inntekten 100%/uke og da er selskapet i break even??

Høres ut som en god spøk :)

Hvilke selskap øker inntekten 100%/uke med <<<<1>>>>pasient pr utplasert maskin pr uke ? , hehe.
Missforstår jeg noe?

Rart å være aksjonær i et selskap som ikke reagerer på gode nyheter.
Dårlige derimot så er det full action :)

lykke til

Slettet bruker
29.04.2018 kl 11:22 8315

Nei liang, får vi salgsøkning vi vil ha, så kommer kursmålene som vil få andre som er ute til å dåne.
Merlin
29.04.2018 kl 11:33 8312

Godt å se at det er flere enn meg som oppfatter at Photocure allerede i 1Q18 kan oppnå stor salgsmessig økning ved hjelp av refusjonsendringen.

Her er det vel omtrent bare historikken til Photocure som gjør at aksjemarkedet ikke reagerer.

En oppgang mot 20 mill i omsetning vil nok ta tid, men hvor lang tid tar det egentlig for brukerne å legge om rutinene?

Og hvor mange skop har Photocure solgt i 1Q18? 8 ble solgt i 4Q17, som er langt over gjennomsnittet fra tidligere kvartaler. 21 skop ble solgt i fjor. Dvs. 13 i de første tre kvartalene av 2017. Man har dermed omtrent en dobling av antall skop solgt i 4. kvartal ifjor i forhold til tidligere. Det tyder jo allerede på at det er begynt å røre på seg hos kundene!

Dermed har vi allerede et bevis på at ting er i gang. Riktignok kanskje ikke noe sterkt bevis, men antydning om at det vil skje mer fremover.
Redigert 29.04.2018 kl 11:33 Du må logge inn for å svare
Merlin
29.04.2018 kl 11:54 8298

Bare på grunnlag av skop i markedet og prisutviklingen, bør som tidligere analysert salget øke over 30% i forhold til 1Q17. Det skal dermed svært lite til før vi er 50-70% opp i salg av Cysview i 1Q18.

Klarer Photocure 50% økning vil det være en kurstrigger.

Klarer Photocure 70% er det et gjennombrudd allerede i 1Q18 de facto og vil gi kursrally.

US-salgsøkning på disse nivåene vil uansett vise forventninger om et Cysviewsalg med momentum fremover.
Redigert 29.04.2018 kl 11:55 Du må logge inn for å svare
Medisinmannen
29.04.2018 kl 12:18 8274

Det er ren matematikk og et bilde på hvor lite som skal til for å få fart på salget i USA. Jeg tror ikke salget øker med mer enn 2-3 mill. fra året før og havner på 12-13 mill. i sedvanlig Photocure tempo.

Så stiller jeg et retorisk spørsmål som ble vanskelig for enkelte å forstå, uviss av hvilken grunn. Hva skjer hvis hver eneste av de 104 operative klinikkene behandler en (-1-) ekstra pasient hver uke Q1-2018?

Det er 104 klinikker?
Det er 13 uker i Q1-2018

En ekstra pasient som behandles på alle klinikkene per uke: 104 x 13= 1 352 doser.

Salg: kr. 9000,-(salgspris Cysview) x 1 352= 12 168 000,-

Salg året før: 10 000 000,-

Da ville totalt salg blitt: 22 168 000,-

Margin er 95%., da sitter man igjen med 21,57 mill. og selskapet er i break even.

Det er skremmende lite som skal til før Photocure genererer overskudd.
Merlin
29.04.2018 kl 12:47 8257

>Det er ren matematikk og et bilde på hvor lite som skal til for å få fart på salget i USA. Jeg tror ikke salget øker med mer enn 2-3 mill. fra året før og havner på 12-13 mill. i sedvanlig Photocure tempo.

Ja det ser ut til å være markedskonsensus!!

Alt over er en bombe.
Merlin
29.04.2018 kl 13:04 8242

Med en så lav markedsverdi som 600 mill, og en fantastisk bruttofortjeneste på tilnærmet 140 mill er det de ekstraordinære salgskostnadene på nesten 100 mill. som noen tror skal være evig som stopper kursen. Men salgskostnadene vil gå kraftig ned etter hvert. Og med økende salg bør vi derfor se en akselererende overskuddsutvikling. Men det forutsetter effisient salgaktivitet. Mai blir usedvanlig spennende - ikke minst for kursutviklingen.
Medisinmannen
29.04.2018 kl 13:04 8237

Jeg mener at alt under 15 mill. i omsetning Q1-18 vil være enormt skuffende mtp refusjon, økt organisasjon, alle studiene man har brukt penger på, AUA guidelines etc .etc. Flere av disse prosessene har vart i over ett år og selv om refusjon gjaldt fra nyttår så var det klart flere måneder før at refusjon var i boks fra og med 1.1.2018.

Hvis man da ikke klarer en større økning enn 3 mill. Dvs. et økt salg på 333 doser (ser bort fra valuta, prisjsutering etc). Det er minimum 104 klinikker operativ og en økning på 333 doser gir da i snitt 3,2 doser i snitt per klinikk i løpet av et kvartal på 3 måneder.

Man burde da klare å få til en økning på flere enn 1 pasient per måned per klinikk pga refusjon selv i startfasen.

Målsettingen ved å innføre refusjon er at flere pasienter skal få tilgang til behandling med Cysview.

En kraftig salgsøkning kan vel ikke engang Hestdal rote til?
Redigert 29.04.2018 kl 13:06 Du må logge inn for å svare
liang
29.04.2018 kl 15:03 8182

Er der en sammenheng mellom lav salgsinnsats i USA og lav guiding fra selskapet?
Kanskje?
Men tror ikke det.

De ansatte i USA vil jeg anta er veldig gearet på å gjøre 100% innsats for å oppnå gode resultater.
De er nylig ansatt i et vekstselskap med stort potensiale og de kan langt på vei definere og bygge opp "selskapet" i USA som vil gi dem gode stillinger og gode inntekter.
De har vel takket ja til jobb i PHO-USA fordi de er veldig motiverte og vil bygge opp et selskap med stort potensiale vekstmessig.

https://www.photocure.com/About-Photocure/Management/

Ambaw BelletePresident, Photocure Inc. and Head, US Cancer Commercial Operations

Ambaw Bellete joined the Company in 2012. He has over 26 years of experience in the biopharmaceutical and medical device industry. He has held senior executive positions across multiple therapeutic areas in business development, commercial operations, managed care, marketing and sales at companies such as Pharmacia and Sanofi. Prior to joining the company he was the President of Medical Compression Systems.

Ambaw Bellete holds 2,000 shares in Photocure. He holds 76,600 share options in the Company.

Bortsett fra Ambaw Bellete så finner jeg svært lite om "organisasjonen" i USA.

Lykke til

liang
29.04.2018 kl 16:45 8109

Viser denne noe av interresse?

https://govtribe.com/vendor/photocure-photocure-inc-us-cancer-princeton-nj


Size
$23.6M annual revenue / 65 employee(s)


???????


Redigert 29.04.2018 kl 17:00 Du må logge inn for å svare
BenteBazooka
29.04.2018 kl 18:34 8037

Limer inn denne fra årsrapporten:
"It is Photocure’s judgment that the operation in the US will be profitable. This is based on a cash flow model taking into account a balanced view of the market share for Cysview in the US compared to partner sales of Hexvix in Europe and Photocure’s own sales in the Nordic region. The expansion of the US sales and marketing force which commenced in 2017, will continue in 2018 and enable Photocure Inc to cover larger parts of the US market in order to gain further market shares. Furthermore, in 2017 a significant milestone was reached in the US as cystoscopy with Cysview was decided to be reimbursed by the US Health Care at hospital outpatient departments from January 2018. This decision provides strong recognition of the clinical benefits of Cysview/Hexvix and is an important foundation for future growth in the US.

The application for the fullfillment of the post marketing committments for US market approval and expanded indications that was filed in 2017, has been approved by FDA in February 2018. The approval expands the indication in the current rigid setting by including the detection of pre-cancerous leasons in bladder cancer patients as well as the repeat use of Cysview."
Medisinmannen
29.04.2018 kl 20:16 7978

Nå ble jeg letta Bente: "It is Photocure’s judgment that the operation in the US will be profitable. "

Da er det bare å konstatere at Photocure bruker mange millioner og vurderer det dithen at USA satsingen vil bli lønnsom. Flott at Photocure gjør dette klinkende klart for aksjonærene da noen av oss har i lengre tid trodd at Photocure er en vernet bedrift som driver med veldedighet.

Begynner å mistenke at noen i Photocure ikke er helt god......
Merlin
29.04.2018 kl 20:51 7949

>Man burde da klare å få til en økning på flere enn 1 pasient per måned per klinikk pga refusjon selv i startfasen.

Det viser hvor utrolig lite som skal til. Tidligere beregning viser ca. 22% prisstigning i tillegg.

Kan ikke se annet enn at vi er NØDT til å få mer enn 50% økt omsetning av Cysview i USA/Kanada i 1Q18.

Vi må anta at pasientene nå skjønner at de får refusjon, at de ikke må vente 90 dager etter BCG og at de kan få gjentatt behandling med refusjon da også.

Dette må være en selgers argumentasjonsdrøm, både overfor sykehus og pasienter.

Greier ikke Photocure 50% eller mer må man spørre seg om årsaken. Også økningen i antall leverte skop i 1Q18 bør øke kraftig. Vi må forutsette at når man har brukt 100 mill. på salgsorganisasjonen i 2017, så vil det slå ut på salget. I motsatt fall aner man ikke hva man holder på med.

Likevel som sagt, aksjemarkedet forventer ikke særlig økning, når man ser på aksjekursutviklingen.

For dem som følger med: Dette kan bli et kjøp de neste dagene, man bittert angrer på om man ikke har gjort det. Pho til 29 kr. ser selv med svært begrenset markedsanalyse ut til å være som å stjele sukkertøy fra småbarn.

Medisinmannen
29.04.2018 kl 21:13 7956

Omsetningen fra Canada er partnersalg. Det samme gjelder New Zealand og Australia. I realtieten så er salgsutviklingen til Ipsen enda svakere når man vet at det har vært noe omsetning fra disse landene i tillegg.

Vi får håpe man klarer å kopiere det som skjedde i Danmark. Vanvittig hurtig vekst og stor markedsandel på kort tid. 70% markedsandel for TURBT i løpet av få år.

Hadde man klart det samme i USA i løpet av noen få år så snakker vi... . :)

Merlin
30.04.2018 kl 00:20 7854

Medisinmannen skrev Innlegget er slettet
(Rettet)


Siste statistikk fra American Cancer Society opererer med over 81.000 nye blærekrefttilfeller i USA i 2018.
In 2015, there were an estimated 708,444 people living with bladder cancer in the United States. https://seer.cancer.gov/statfacts/html/urinb.html

Hvis alle disse skulle til TURBT-behandling hver 3 mnd. og alle med bluelight vil det med 9000 kr. i refusjon for alle tilsvare 25 mrd. kr. årlig.

Så kommer verdien av fleksiskope med laser. Man vil da etter hvert få færre undersøkelser, men måtte kunne ta høyere pris, ikke minst på grunn av innsparingene som gjøres i forhold til de mer kostbare blærekreftoperasjonene og den reduserte tilbakefallsandelen. Selv om hyppigheten kan reduseres vil nettovirkningen likevel bety en enorm innsparing for helsemyndighetene i USA.
Redigert 30.04.2018 kl 02:25 Du må logge inn for å svare
Merlin
30.04.2018 kl 11:50 7627

La oss si at de 25 mrd. kr. uttrykker det absolutte totalmarkedet. Med over 700.000 pasienter, som jevnlig går til kontroll kan vi forsøke å realitetsvurdere antall TURBT i året. Så vidt jeg har forstått ligger det på over 1 mill. i USA pr. år. Altså ca. 1,4 kontroller pr. år i gjennomsnitt. Mens det er anbefalt kontroll oftere enn det. Blærekreft er den 6. dødeligste krefttypen. Og det skyldes bl.a. at man ikke greier å fjerne alle kreftsvulstene ved kontrollene. Pasientmotivasjonen for bluelight bør derfor være rimelig høy!

Hvis man når danskenes nivå på 70% av TURBT utført med BLC kan vi benytte 700.000 som en målsetting i året. Det tilsvarer 6 mrd. i året og en bruttofortjeneste på omtrent 5 mrd. i året. La oss si man klarer 10%, dvs. 100.000 med BLC i løpet av et års tid. Det vil si 900 mill kr. i omsetning. Det betyr en omsetningsøkning på 22 ganger, bare i løpet av 2018. Så får den enkelte regne ut hva det betyr verdimessig.

Hvilke hindre for å nå frem finnes? På meg ser det ut til at Photocure har definert det nøye, og der hovedinnsatsen må legges direkte på urologer og sykehus. Jeg kan ikke forstå annet enn at Photocure nå arbeider målrettet og riktig, og gjør det som skal til for å få opp bruken av BLC.

Vi skal huske at salget i 4Q17 tross alt ga en økning på 27% i omsetning og salget av skop doblet seg i forhold til tidligere. Vi må regne med at 1Q18 MÅ vise en kraftig forbedring. Salget i 1Q18 vil fortelle oss om Photocure greier å få til en forståelsesendring og bruksendring blant kundene. Vi vet samtidig at flexiskop kommer til å overta en stor del av markedet, og det er mulig at kundene vil vente med å kjøpe særlig mange nye faste skop og heller gå får flexiskop når det introduseres. Det er flexiskop med laser som virkelig vil gjøre livet enklere for blærekreftpasientene. Og det et stykke frem, selv om det tekniske er bevist fungerer og finnes ref. de danske utprøvningene. I mellomtiden vil TURBT med fastskop med refusjon nok vise en formidabel stigning, men lite i forhold til det vi bør få se når flexiskopene gjør sitt inntog.

Dersom salget øker bra i 1Q18 vil Photocure allerede om kort tid kunne komme med en oppgradert guiding. Det har allerede gått 4 mndr. av 2018, så selskapet bør ha alle muligheter til å forstå adskillig mer om hva de bør guide. Jeg håper på en oppjustering allerede ved 1Q18-presentasjonen. Selv om man ikke har kommet i gang med flexiskopsalget enda, bør man vite veldig mye om interessen pr. nå.
Redigert 30.04.2018 kl 13:18 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.04.2018 kl 14:21 7571

Jaggu kom der ikke noen å solgte 18k på 28
rgkap
30.04.2018 kl 15:18 7531

Det føles godt å ha kvittet seg med siste rest av PHO i dag. Tjent bra på Pho og satser på å tjene enda mer i fremtiden. Med en slik ledelse som Pho har så regner jeg det som mer sannsynlig at aksjen skal ned før den skal opp. Basert på antall nye scope i Q1 (ref kun cysview.com med argusøyne) er jeg redd de kommer til å vise oss dårlige tall i Q1. Jeg vurderte å sitte i for å kunne stemme for aksjene, men ettersom at folk er mer opptatt av å klappe Kjetil på ryggen enn å kreve resultater så regner jeg med at det ikke kommer noen endringer.

Men planen er å kjøpe mer etter Q1 når folk selger i panikk og i sjokk av at Photcure ikke klarte å selge mer i Q1.



Krosta
30.04.2018 kl 15:24 7524

Fin plan rgkap. Håper for din del at du lykkes med strategien. Skal man ta historien til grunn får du nok rett. Jeg setter mine penger på at vi får et lite avvik fra den historiske kursendringen etter kvartalsrapporter. Det er ingen tvil om at du har tatt det mest rasjonelle valget. Lykke til.
focuss
30.04.2018 kl 15:26 7522

Skulle gjerne visst hvem som selger på dette nivået. Ser ikke ut til å være noen store aksjonærer. Omsetningen er stort sett lav i aksjen. Dersom en eller to eller tre investorer med mye penger oppdager caset så vil kursen stige fort og brutalt. Ja skjønner at man ikke trenger være rakettforsker for å forstå det.
Slettet bruker
30.04.2018 kl 15:30 7525

ja vi får no se. eg håper du blir løpende etter men så er no eg inne.