-Norske rente "eksperter" hadde igjen en dårlig dag.Renta opp !


Rente "spåmenn/kvinner" er som eksperter på USA valg og Nei til Brexit eksperter.

Skremmende.
Nå står de frem en etter en og syter.
Redigert 20.09.2019 kl 11:28 Du må logge inn for å svare
livecnn
20.09.2019 kl 11:28 1114

Største rentehopp i pengemarkedet på over fire år
Øystein Olsens fjerde rentehopp på ett år vekket oppsikt i utenlandske banker. Det sender renten i pengemarkedet kraftig opp, og sjeføkonom tror den kan stige videre.

Renten i det norske pengemarkedet bestemmer i stor grad hva norske husholdninger og bedrifter må betale for sine lån.

Pengemarkedsrenten, også kalt nibor, har steget jevnt og trutt sammen med Norges Banks stadig høyere styringsrente, men etter rentemøtet torsdag kom det største hoppet på over fire år.

Nibor med tre måneders løpetid steg fra 1,62 til 1,76 prosent, hvilket er den største oppgangen på en dag siden mars 2015.

Høyere pengemarkedsrente kan bety at renten på blant annet boliglån vil øke, sier sjeføkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i hedgefondet Nordkinn Asset Management.

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/naXVJQ/stoerste-rentehopp-i-pengemarkedet-paa-over-fire-aar

Krona styrket seg markant rett etter rentemøtet, men falt tilbake igjen etter at markedet fikk med seg at Olsen senker rentebanen. En såkalt «dovish hike». Kanskje burde han ha latt den være.

Men renteøkningen er en sterk signal til verdensmarkedet om at Norge er annerledeslandet.

Det er ganske lurt å øke renta nå. Håper det kommer flere renteøkninger tidlig neste år. Kronekursen virker til å være nærmest immun uansett. Med høy rente har vi ammunisjon når det smeller. Mens andre land må sette i gang med kvantitative lettelser og tømme pensjonskassene, kan vi bare senke rentene.
Redigert 20.09.2019 kl 21:41 Du må logge inn for å svare
kator
21.09.2019 kl 20:49 878

I all hovedsak enig. Men man skulle jo tro at vi fikk litt "gjennomslag" for å ha en ryddig og ordentlig økonomi. Har kjøpt en leilighet under bygging i Spania og nå blir den 10% dyrere enn jeg hadde budsjettert med. Ikke noe stort problem, men synes det er litt pussig at det er sånn når nesten hele Europa sliter og vi tross alt har ting på stell (?).
Redigert 22.09.2019 kl 06:26 Du må logge inn for å svare

Hvorfor kjøper ikke NB kroner,nei renta skal ned og dollar i 10 og euro i 11 .
Sentralbanksjefen er livredd norsk gjeld,mot utenlandsk valuta er norske boliger moderat/lavt priset.

Kator, hvorfor kronen er så svak til tross for renteøkninger, er et mysterium, som ikke ekspertene har så gode svar på.

Men alle de trekker frem at norsk krone er liten og lite likvid. Det er ikke småinvestorer som spekulerer i krona. Og hvis man skal spekulere i krona, så må man ikke bare ta hensyn til hva som skjer i norsk økonomi, men hva de storfiskene «tror» skjer i norsk økonomi. Jeg har lest at de kjøper krona enten i bulk med den svenske, eller i bulk med «småvalutaene» i fremvoksende økonomier (Sør-Amerika og Sørøst-Asia). Går det svakt der, påvirker det dermed oss. Mye av handelen skjer også mellom roboter.

Må nok en dramatisk og brå oppgang i oljeprisen (f.eks krig mot Iran) eller en hemningsløs Olsen til å riste krona løs fra de båsene. Hvis USA går inn i Iran over nyttår, og Olsen smeller til med 0,5 prosent oppgang, det lager vei i vellinga, tenker jeg.

Kan skje at megainvestorer kvitter seg med Euro og dollar og kjøper Sfranc og nok. Soros gjorde for noen år tilbake artige veddemål på selveste pundet.

Råstoffeksportør og høykostland = idiotstat i alle institusjonelle investors bevisst-heter.
På utflukt til Kina hadde ikke Stas og næringsminister Erna Solberg og Monica Meland annet å tilby Kina enn rund fisk og et bio- kloakkrenseanlegg. Noen vittig Peer Gynter fra NHO og LO fulgte med på lasset. De måtte betale reisen selv? (Føres selvsagt til fradrag, i en eller annen idiot definert norsk lov og forskrift. NB men det var ikke norske leder, økonomer, - advokater, -forskere eller - menneskeretter de hadde å tilby, men kun råvaren rund fisk og et biogass kloakkrenseanlegg?

Byen de begge er oppvokst og selv kommer fra, der satt de og skjet i drikkevannet sitt for noen år siden. Byens borger egne etterlatenskapen ble solgt av kommunen for max pris, til byens egne innbyggere? Revisjonen avdekket at kommunen, ikke bare hadde tatt seg betalt for driten, men kommunen hadde tatt seg for mye betalt også? Sjefen for denne bragden i byen dengang, ble deretter landets helsestatsråd?

Jaggu fungere folkestyret og demokratiet, her i klovneriket vårt?
Redigert 22.09.2019 kl 14:17 Du må logge inn for å svare

Norsk krone var en trygg havn under finanskrisen. Så svekket kursen seg kraftig midlertidig rundt 2009 da flere investorer trakk seg ut og ville investere i noe annet. Dette viser hvor følsom den er.

Så svekket den seg nok en gang rundt oljeprisfallet i 2014, og der har den vært siden.

https://www.pengenytt.no/slik-har-kronen-utviklet-seg-mot-usd-gbp-jpy-og-eur-historisk/

Kanskje regjeringen bør kreve at all norsk olje og gass skal kjøpes i kroner. «Petrokroner».

Norge har mer diversifisert økonomi enn andre «idiotstater». I tillegg til at statlig styring og strenge konsesjoner og oljefondet sørger for at inntektene kommer hele samfunnet til gode.

Det har vært forsøk med statlig styrt investering i fastlandsindustri, men det gikk ikke så bra. Høykostlandet er som en konsekvens av at det blir oppad press på lønninger ledet an av en lukrativ petroleumssektor, og kronesvingninger har hindret lønnsomhet. Mulig disse satsingene var forut sin tid den gangen, og ville ha fungert bedre etter 2015. Men nå er jo petroleumssektoren i ferd med å hente seg inn igjen.

Ang. hva vi har å tilby, det er en del, men Norge er et lite land, og bedrifter produserer ofte i små volum. Kina trenger nok ikke ett eller to biokloakkrenseanlegg, men 1000. Hadde vil tilbudt dem 100 stykker, ville de kanskje ha lyttet mer.

I tillegg til at statlig styring og strenge konsesjoner og oljefondet sørger for at inntektene kommer hele samfunnet til gode.................?

Investeringen foretas i utlandet, slik de beskyldte Libyas Gadafi for, men han invester overskuddet etter alle hadde fått sin del i verdiene. Ikke som dumme Norge, som nå har forgjeldet alle sine.
http://morgenbladet.no/debatt/2011/sannheten_om_libyakrigen
https://www.youtube.com/watch?v=XorKTwkFPDU

Ine Marie Søreide fra partiet Høyre følger opp. https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/11/14/195474518/soreide-vil-ikke-beklage-drap-kaos-og-terror-etter-natos-krig-i-libya
https://steigan.no/2018/09/stoltenberg-ville-ha-bombet-libya-igjen/

FRP Sylvia er harnisk over konsesjonsloven. http://www.abcnyheter.no/penger/okonomi/2014/10/27/210590/listhaug-blaste-opp-tall-fjerne-konsesjonsloven

Redigert 22.09.2019 kl 15:40 Du må logge inn for å svare

Oliver, ta deg en dram og hold deg innenfor relevansen neste gang.