PGS - ingen kontraktsarbeid på norsk sokkel


PGS har to pågående innsamlinger på norsk sokkel til sitt eget multiklient invest selskap. Det er ikke planlagt noen nye innsamlinger i nærmeste fremtid heller. Dette gjøres for å holde flåteutnyttelsen kunstig høy. Når man ikke har kontraktsarbeid på bestilling fra oljeselskapene, må man finne på noe. Derfor samler man inn data som man håper skal bli kjøpt av kunder seinere.

Ikke minst er det fin sminke, når brura skal sminkes til refinansiering, ser fint ut i stolpediagrammer på corporate slides

Npd.no
Redigert 20.09.2019 kl 00:29 Du må logge inn for å svare
Stubben
20.09.2019 kl 07:33 2157

Rart hva du vet. Har du skiftet beite fra positiv EMGS til å sverte alt annet. Hva tror du om PLCS.? Har vært moro å fått en beskrivelse her også. Er selv litt opptatt av fremtidig utvikling innen sektoren
Odi.1
20.09.2019 kl 08:01 2134

PGS må nok vise til en stor omstillingsplan for nye teknologi og håndtering, vil tro dette savnes enormt blant eierne.
Matsern
20.09.2019 kl 08:20 2099

PLCS har en bedre flåte tilpasset dagens streamermarked enn PGS. Men det er overkapasitet i markedet og det ser ut til å fortsette, så lenge nodeseismikk opplever vekst og tar over for high-end streamer.

PGS tar seg ikke bryet med å fortelle at Vanguard ikke skal jobbe på kontrakt, men internt for egen kost. De som leser rapporten, tror at skipet skal jobbe for kunde.

Pgs q2: « reintroducing the Ramform Vanguard, which started to operate late April. The cost to rig the vessel came in below the estimated $25 million and a portion of the costs, primarily streamer repair, was charged to expense. As a result, the capital expenditure relating to the reintroduction ended at $15.5 million.»
MrBoring
20.09.2019 kl 08:35 2079

Matsern, du omtaler det som negativt at PGS skyter multiklientseismikk og ikke på kontrakt. Jeg har hørt at i Nordsjøen tilhører kontraktdata oljeselskapet i to år før det blir offentlig informasjon mens det for multiklientseismikk tar fem år. Det er derfor i en del tilfeller betydelig fordel for oljeselskapene å kjøpe multiklientseismikk. PGS har vel også vanligvis betydelig prefunding fra oljeselskaper når de skyter multiklientseismikk.
Jeg skjønner du er negativ og gjerne vil svartmale bildet, men det er åpenbart flere sider ved seismikkmarkedet du ikke kjenner til. Det er ikke tvil om at PGS har høyere enn ønsket belåning, men jeg velger å tro at det går i riktig retning. De sminker ikke brura, men arbeider i et marked i bedring. Glem heller ikke at PGS vurderer å drifte åtte båter gjennom vinteren. Det ville de ikke gjøre dersom markedet ikke var der.
Stubben
20.09.2019 kl 08:38 2072

Blir en spennende tid fremover. Seismikk er et tiltrekkende innvisteringsobjekt om man satser på rette hesten. Ser SBX er i støtet for tiden. Vil tro og håpe på at PLCS snart kommer med en melding som trigger kursen. For tiden er den i spill som tildels er latterlig.
Matsern
20.09.2019 kl 10:13 1999

Det er overhode ingen garanti for at PGS har prefunding for aktiviteten til Vanguard og Sanco Swift. Poenget mitt, er at dette kan være sminke for PGS i forkant av refinansiering. Markedet kan ikke ettergå og sjekke om de har prefunding eller ikke. Multiklient ligger i navnet, det et spleiselag. En lisens deles som oftest av flere selskaper. De vil naturlig nok ha samme datasett å jobbe med. Derfor er det økonomisk gunstig for oljeselskapene med multiklient. Det er drøyt å kalle egen multiklient aktivitet for «fully booked», i tillegg ligger minst fire skip til kai i Norge. EMGS er «fully booked», de leier to skip og begge er i arbeid på kontrakt for oljeselskaper.

PGS Q2: The seismic market continues to improve. The order book increase in the quarter is mainly driven by a higher volume of contract work. At the same time we are progressing on firming up MultiClient programs for the second half. We are now fully booked for the third quarter, and also fully booked for seven vessels in the fourth quarter, which is one additional vessel compared to the six vessels we operated last winter season.
In May we initiated a refinancing which was subsequently withdrawn due to a negative change in capital market conditions. We expect to generate positive cash flow and reduce net debt in 2019. Our existing capital markets debts still have 17 and 20 months to maturity and are at attractive terms. We expect to refinance these facilities in 2019.”

«Fully booked for seven vessels». Med PGS sin tolkning av «fully booked», vil de alltid være fullbukket. De kunne likegjerne sagt «fully booked for one vessel».
Redigert 20.09.2019 kl 10:22 Du må logge inn for å svare

Å betvile om pgs som er verdens største innan salg av MC og som selv i kriseårene har solgt stor mengder prefouding og mc og er Deres største satsningsområde fremover.Les deg opp på data i verden så ser du at de er posisjonerte i land som kjøper og skal kjøpe MC.
Og bare så du skjønner det har PGS hele tiden sagt siste 4 år at markedet for kontraktseismikk er labert men er bedret pris,det er heller ikke Deres satsningsområde noe du ser på størrelse skip som er egnet 3d/4d MC biblotek med over 35% av markedet WW.
Du snakker som om pgs driver med kontraktseismikk ja,men i langt mindre grad enn MC med og uten prfunding og for 2020-2021.Dette bygger de etter hvert det skal inngås kløp av mc innen 0-2 år.Derfor har de verdens største MC bibotek og brorparten av oms er der,skjønte du det??
De melder ikke om kontrakter under 50 mill usd,eller mc salg.
Om du tror de på deg selv se oms for MC for pgs i res.
De harb verdens beste og største og mest interesante Biblotek ww.
Skipene Deres er laget for Databiblotek og prefunding,mc.Ikke dårligere betalt kontraktseismikk,da kan de dra frem de gamle som ligger kalde.
Kontraktseismikk passer gamle skip som Mseiss og Emgs og sbx.

Redigert 20.09.2019 kl 17:22 Du må logge inn for å svare
Matsern
20.09.2019 kl 19:59 1828

Kontraktseismikk passer gamle skip?

Kontraktseismikk er det som er best betalt. Leser du ikke PGS sine rapporter? Dette har du ikke mye greie på, men det er ikke noe nytt i PGS-leiren.
Redigert 20.09.2019 kl 20:30 Du må logge inn for å svare
Odi.1
20.09.2019 kl 20:14 1838

Mseis har bare ett skip, på charter den også ,egentlig. :)
0 kr utgifter på "Morred" ( litt leasing på Artemis om den ligger varm )
Alder nå på dem som er leiet inn, eller operatører holder skipene selv :
2008
2010
2014
2008
1998^* Veritas Viking
2007
2012
2013
1991 * ARTEMIS ATHENE

Av 9 topp moderne skip , med kraner og hely dekk, er det kun to som kun er egnet til gammeldags seismikk.
7 Stk kan brukes av operatørene til andre oppgaver i forbindelse med olje/gass leting og produksjon
Skal en rundt jord kloden, trenger en ikke 1 måned med dyrt mannskap og flere millioner i drivstoff, en chartrer ett transportfly, og flyr
container-operasjonene til området en skal operere i, Crewe også , båt velger operatør om de vil holde selv, eller MF leier inn på oppdraget.
Pris-pris-pris , Ta å Flytt en PGS Gigant Båt med mannskap fra Europa til sør Asia, se hva dette koster.
Magseis rigget opp ett stort prosjekt på 3 dager, og dette var rigget ned på 2 dager etter at prosjektet var over, Europa/ Mitt-Østen. All inkluded..
Pengene MF soper inn går ikke til å betale gigantlån på båter til Bond Haier og Griske Banker, båter som har 0 verdi og heller ikke kan brukes til annet
en spiker etter at de er utdatert , Magseis Farfield bruker pengene på Moduler, Noder med verdensledende teknologi, og trening av Crew.
Kundelisten er meget lang nå, er vel bare Brasil en ikke har vert å produsert moderne Bilder og teknologi. De er SULTNE der også Nå på MF :)
Følg med...følg med , Der kommer det Store ting snart,. + 2-3 Andre gigant jobber som blir høy aktuelle for Magseis Farfield


https://magseisfairfield.com/efficient-logistics/
https://magseisfairfield.com/2373-2/


Magseis Farfield er mange hestehoder foran gammel og ut daterende konsepter og teknologier.
En dag vil nok lyste bli slukket på av enkelte... :)

* Edit , ALLE er i fullt arbeide for MF i Q3 :)
Redigert 21.09.2019 kl 12:56 Du må logge inn for å svare

Du vet utmerket godt at Pgs er verdens største på Biblotek og prefunding rundt dette er flere og har mest lønnsom avkastning siste 5 år,dette er forskjellen på Pgs og alle andre seismikkere,Tgs er eneste som er samarbeid i dette.Skipene samler bibloteker og dette er hva de primært holder på med,defor så sterk ebitda.
De har samlet et biblotek som har en sterk salg og ser bedring i seismikksektoren totalt med bedre priser og ettersoørsel.
Pgs bruker 1 mnd på det andre bruker 3.5 mnd på det sier litt om skipenes kraft og størrelse.
De opererer ww og med sine nye skip er de i en annen klasse enn andre konkurenter da skipene kan utføre alle seismikkoperasjoner.
Nodene er ikke laget for Datainnhenting biblotek,blir bare blåbær i forhold i databiblotek sammenheng.

Matsern
21.09.2019 kl 00:03 1719

Kaller du et tap på en halv milliard i kvartalet for lønnsom avkastning? Du skriver bare tull. Hele poenget med noder er at bildene blir bedre enn det PGS klarer å levere. Når det er så kraftig vekst i nodemarkedet, sier det seg selv at da er det noen andre som opplever mindre etterspørsel. De som taper er streamerselskaper som leverer high-end streamer, type PGS og PLCS.

Det er feil at noder ikke brukes til multiklient. Det er ikke store biblioteker på det enda, det kommer til å vokse fremover etter hvert som kostnadene faller for nodeteknologi. TGS har noe node multiklient og Magseis har bittelitt.
https://magseisfairfield.com/multi-client/library/

Den linken til bibloteker er jo som jeg sier bare en prikk i størrelse.De klarer aldri og skyte som Pgs og de sier Deres nye teknologi er billigere og bedre enn noder mm.
Når det gjelder Kvartalvise tap etter oljekrisen er tallene i posetivt terreng i flere av siste 6 kvartaler og gjelden er ned med 1 mrd.
Pgs omsetter for 750-800 mill usd i år hva driver sharkselskapet ditt med foruten og tape stygge penger?De kan vinne oppdrag når de ikke kan bruke kalkulator men det har svidd og det sees på aksjekursen til Mseis.
Du virker forøvrig ikke så markedsorientert angående bedring i markeder og at det har vært en snuoperasjon i samtlige selskaper i påvente av dette mens du satser alt på en teknologi som taper stygge penger.

Matsern
21.09.2019 kl 09:59 1579

Det er fysisk umulig at streamer gir bedre bilder enn noder. Det er opp mot 3,5 kilometer fra havbunnen på det dypeste og opp til lyttekablene til PGS, de voldsomme vannmassen fører til at bildene blir mindre detaljerte. Det spiller heller ingen rolle hvor mye de etterbehandler bildene, det blir aldri i nærheten så bra som nodebilder. Nodene til Magseis ligger helt nede på bunnen og unngår vannmassene. Det er enormt stor forskjell på bildekvaliteten.

Magseis tjente over 100 mill netto i Q2, PGS tapte en halv milliard. Det er en grunn til at PGS må refinansiere vet du, det er ikke fordi butikken går bra, det er fordi butikken går så dårlig, at de ser det er umulig å møte sine økonomiske forpliktelser, langt frem i tid.

Aksjekursen til Magseis lever sitt eget liv, jeg forholder meg til det fundamentale og fremtidsutsiktene til nodemarkedet. Streamerselskaper befinner seg i en utforbakke som i tillegg er en blindgate. Nodeteknologien blir billigere for hvert kvartal, kniven kommer med andre ord nærmere strupen på PGS for hvert kvartal. Ingen oljeselskaper vil ha streamerdata, når de kan få nodedata til en overkommelig pris.

Når du åpenbart bare ignorerer nodenes inntog og årsaken til at det skjer, da blir det en lite fruktbar debatt på HO.
Redigert 21.09.2019 kl 10:09 Du må logge inn for å svare
Odi.1
21.09.2019 kl 10:24 1554

Bare å se på topp 20 listen Pgs kontra Mseis siden Begge selskapene falt i kurs, pga verdens uroen og handelskrig ,osv..
En må studere Gjelden Pgs kontra Mseis opp mot antall aksjer.
For ikke å snakke om miljøavtrykket.
PGS har ett godt og stort oppbygget bibliotek men stort sett må operatører verifisere beder for å kunne være mer sikker på å finne olje og gass.
Her sikrer operatører mer med Mseis, om en er i tvil får en heller bare lese Adward MF har mottatt fra kunder. Les: Prospekter! :)

Hva har vokst mest de siste 4-5 årene , gammel teknologi, eller Noder og verdensledende teknologi ? Tenk litt på dette...
Hvorfor er ikke Node større? Veldig enkelt svar, INGEN havbunn selskap har vert store NOK til å konkurrere på store kontrakter tidligere, dette såg nok Ringreven Farfield da han "lot" seg kjøpe opp av lille Magseis :)
Nå kan de sammen levere på de aller -aller største m2 Anbudene i verden , og han er størst i selskapet, dog med kun 18% og en liten warrant.

Hvordan PR klarer å få det til at MF taper penger, så har han ikke lest Rapportene. Seriøs skribent?
Les seg opp på fakta , spesielt avkastning MSEIS kontra PGS med GJELDSTAKET i begge selskapene. HVA FÅR DU MEST LYST PÅ ? :)


EDIT: hvorfor enorm rente på OBL og Refinansiering som ble avlyst?? Kun for at Bankene ser at disse gamle Bibliotekene absolutt ikke lenger har den "PANTE" verdien med dagens enorme konkurranse fra mye bedre, og sikrere teknologi fra Noder i ekstrem utvikling.
På NODER er det også mye "hemmelig" i gjerde. ( Plutselig står dem på bunnen av seg selv ) …. følg med følg med …. :))
Redigert 21.09.2019 kl 10:36 Du må logge inn for å svare

Nå må dere slutte å skrive fjas og vas her døgnet rundt.
De PGS aksjene jeg handlet , har jeg tjent penger på. Hadde jeg derimot handlet MSEIS - så er det et håpløst case å tjene noenting som helst på.
MSEIS aksjen står i ro, eller går nedover. En liten oppdatering fredag førte til en viss oppgang - volumet uteblir. Noe annet en ned på mandag ? Neppe.

Hjelper lite hva dere MSEIS fanatikerne klarer å gulpe opp her - bortkastet energi fra en guttegjeng i kortbukser.

At noder og ny teknologi er spennende og muligens har ei fremtid. Det tror jeg på. Nå er det vel nesten 20 år siden jeg var med et norsk firma og satte ut et av deres pilot prosjekt. Det har vært en tung vei å gå.

Å gjentar: Om jeg ikke vil ha PGS, så kjøper jeg automatisk ikke i et annet seismikkselskap !
MSEIS har ikke omsetning. DVS ingen eller liten interesse blant investorer. Hvor vanskelig kan dette være å forstå.....

PS Ser Odi.1 skriver litt på Equinor tråder også. Det er bra. Så er det litt håp om at han tjener seg noen kroner ;)

Odi.1
21.09.2019 kl 11:09 1513

Eqnr må en selvsagt ha nå, sammen med Hydro. Dog har jeg like mye i Mseis , doblet opp nedover. (relativt)
Er 100% sikker at Mseis vil ta av , 1-2 gangen, før 01.07-2020. Om jeg tar feil, er det mitt problem :)
Mye vil komme på plass etter Klondyke Q 3 for Mseis.
Savner dog mer aksje handel i MF, der er PGS mye bedre, grunnen er at topp 20 Øker hele tiden i Mseis, og besitter over 80% , så det er ikke så mye aksjer å "spille" med i markedet. Her må en tenke Long. Litt NAPA over dette nå , lite aksjer som var ledige, markedet som tikker som en Bombe, verdensledende på teknologien. Napa var det og 0 handel før det smalt OPP , store topp 20 som besitter meste parten av aksjene , de små usynlige short Bukket under som tørre Spagettistenger.
Odi.1
21.09.2019 kl 11:16 1504


Det ble litt Tandberg/Koda Invest over innlegget ditt :)
" var med på dette for 20 år siden " hehe..

2019 ----->>> https://magseisfairfield.com/technology-2/
https://magseisfairfield.com/services/
https://magseisfairfield.com/about-magseis-fairfield/
Matsern
21.09.2019 kl 11:18 1496

PGS på 40kr; ratene er opp 30% sier CEO, markedet er i bedring, til full jubel på HO.

PGS på 30kr: ratene er opp 30% sier CEO, markedet er i bedring, til full jubel på HO.

PGS på 20kr: ratene er opp 30% sier CEO, markedet er i bedring, til full jubel på HO.

PGS på 10kr: ratene er opp 30% sier CEO, markedet er i bedring, til full jubel på HO.

Masdal i DnB har fersk salgsanbefaling og 9kr i kursmål på PGS. For Magseis har DnB kjøp og 18kr kursmål. At dere i PGS-tråden på HO, er så tungnemme at dere ikke ser det åpenbare, er forsåvidt ikke overraskende

Dette har blitt gjentatt i flere år. Ratene må jo være opp flere hundre prosent til nå. Likevel blir det en halv milliard i tap. Det et bare reinspikket tøv at ratene er opp hele tiden. Ratene har mest sannsynlig bare steget 20-30% siden 2014.

Som TGS skrev i sin presentasjon til Pareto sin oljekonferanse for få dager siden.

https://newsweb.oslobors.no/obsvc/attachment.obsvc?messageId=484916&attachmentId=187932&obsvc.item=1

På side 18. «Current prices are not sustainable for keeping a healthy industry»

Det kan ikke sies klarere. Derfor sliter PGS med å få refinansiert gjeldsbomben sin. Ingen vil kaste mer penger inn i sluket.

Husk at TGS sine biblioteker består av 99% streamerseismikk!


Redigert 21.09.2019 kl 11:41 Du må logge inn for å svare

Tandberg var tidlig ute ;) Og en god gjeng fra Trondheimsområdet.

Equinor største eiere er Staten og folketrygdfondet. ca 70%
Av de siste 30% hvor mye tror du er fritt vilt ? Lite vil jeg tippe på.
Allikevel ganske brukbar omsetning... FORDI, det er interesse for aksjen.

Fra topp omsetning til bånn omsetning. Hvordan skal MSEIS klare løfte seg noen hakk ?
Ved at dere skriver og gjentar dere selv til krampa kommer ?
Rakke ned på andre seismikk selskap ?
Fortelle alle andre som gidder skrive litt her, at de har null peiling ? Dumme ? Ikke satt seg nok inn i seismikk ?

Dere må pent vente til interessen tar seg opp. Eller stay long på fallende kurser.
Odi.1
21.09.2019 kl 11:35 1480

At dem har utgående teknologi og spekter på dette, er vel nesten noe dem innrømmer selv, de setter ned grupper for å møte havbunnsetterspørselen .

Rakker ikke ned, har stor respekt for pgs og tgs mf.. Har faktisk en liten post i SBX , så det er ikke meg.

Men har valgt MSEIS kontra PGS. Så får vi nå se hva som skjer.
Grunnen til omsettning i PGS : NO0010199151
PGS
10 568 498 SHORT SYNLIG... sikkert like mye som ikke er synlig...
3.09%
19.09.2019

Sofa : "Fra topp omsetning til bånn omsetning. Hvordan skal MSEIS klare løfte seg noen hakk ? "

Om du studerte SSO , så er dette temmelig likt., 0 omsetning av aksjer , lav verdi , stor interesse 0 handel , stor eier struktur, så "pling" forstår menig mann cashet …. Short som "lurte" flere til å selge gullet sitt for Gråsten.
( stor over å sammenligne MF med EQNR ) :)

Anbefaler deg å kjøpe mseisfarfield nå . Om den shortes ned la oss si 2 kr til, hva så ?? Topp 20 øker, selskapet skummer inn DOLLAR!!

MagseisFarfield er en tikkende oppkjøpskandidat , men tror ikke det vil skje før etter Juli 2020.
Dere glemmer helt ut at dett er ett USA basert selskap Nå, ikke ett Sirumpet Norsk Nisse selskap...
Farfield har en enorm Kunde Portefolio, og har bygget kunnskap fra 70 tallet innen Havbunnsseismik, Norsk Nisse luer ligger mange lysår bak .
Mseis ble aktuell for dem når de kapret kunder med enda bedre Noder og kapasitet på dem. Sammen er de "Dynamitt", Nisse Norske så ikke den muligheten.
Redigert 21.09.2019 kl 12:01 Du må logge inn for å svare
Matsern
21.09.2019 kl 11:51 1470

Sofasparer, jeg har blitt idioterklært og blit hetset på det groveste utallige ganger på HO. Når EMGS doblet seg i begynnelsen av 2019, stilnet kritikken. Nå hakkes jeg på for mitt engasjement i MSEIS-tråden og for å fortelle at streamer er døende. Jeg kan betrygge dere med at jeg kommer til å fortsette med det :)
really
21.09.2019 kl 12:52 1431

Så det er derfor Mseis stort sett taper penger bortsett fra når de selger noder til konkurrenter? Eller er det fordi de feilbedømmer kostnadene ved operasjonen, populært kalt inkompetanse?
Virker som MSeis menigheten er tomme for argumenter på hjemmebane så det siste desperate forsøket er å sverte de andre i samme bransje.
really
21.09.2019 kl 12:57 1423

MF tapte betydelige beløp i Q2 om en trekker ut nodesalget til kineserne. Cashmessig gikk de også med enda større underskudd på driften.
really
21.09.2019 kl 13:02 1417

He, he, du er vel den rette til å harselere med PGS ledelsen som har hausset MSEIS hele veien ned og forsøkt etter fattig evne å snu negative nyheter til noe positivt.
Jeg har konstatert det før, Matsern, og kan si det igjen, seismikk har du ikke greie på, selv om du kan mye om det tekniske.
Odi.1
21.09.2019 kl 13:55 1378

really er helt på villspor , en må lese bedre presentasjon,raporter og ikke minst prospekter.
Fyller opp igjen q4 også nå, så dette vil bli enormt.
Selger gammelt tungt, for å så bygge opp POOL med nytt lett og teknologi ledende i verden. Eller god butikk som vi liker å si det.
Cash er brukt av egen kasse, kun for å slippe mer lån og kriditter dette får vi snart igjen i Bøtter og Spann.... SHORT liker selvsagt ikke vi snakker om dette åpenbare på HO :))

" hvorfor jeg tar feil "
Å over investere på ut daterende bibliotek og helt uegnede båter og 0 verdi på andre hånd, må være ett Skrekk senario deluxe for disse bankene, men den gamle regelen gjelder tydeligvis enda, som en gammel ringrev sa de , har du tatt opp nok ekstreme mengder med Lån i en Bank , så kaster dem enda mer penger etter deg for å ikke tape alt så dem få kan stikke av, og neste mann i stolen får ta støyten...
Med så "god " inntjening , hvorfor er dem ikke gjeldfrie da ? Gjelden bare øker og øker...
Banker og Bond holder, holder på å drite på seg av nervøsitet … Helt åpenbart, først hausse det til 50-60 kr , og så STUPER det til Ich 10 kr ???
Ikke med FÅ Aksjer heller, enorme mengder aksjer som har vert handlet og Shortet siden i vinter. TOPP 20 status?? fortell fortell…
Marerittene er for Bankene at dem som har fott nok av dette, ikke vil være med på noen EMISJON , de vet åpenbart at lånene ikke står litt i stil med verdiene på disse ukurante båtene og bibliotek som ikke gir helt det store av seg kontra moderne teknologi PGS ikke besitter .
Så ser dem plutselig Smarte Per Cristian Grynes KØPER opp Verdens største Havbunnsseismik foran nesa på de fleste , lager en Model som kan KNUSE disse antikk selskapene på kort tid i Verdensmarkedet. MAGSEIS FARFIELD er plutselig 3 STØRSTE Aktør i verden , rett bak PGS ….

Ops.. ops.. skal si dette SVIR fra finansverden som har hoppet på ett ESEL og ikke en ARABERHINGST.. DU..!" om vi ditten og om vi datten " Hadde tante hatt pikk ville hun vært Onkel...

Redigert 21.09.2019 kl 16:18 Du må logge inn for å svare
Matsern
21.09.2019 kl 14:04 1368

Jeg sier ikke at det ikke har blitt hausset, når kursen på MSEIS har falt. Det er en vesentlig forskjell på å hausse noe som går litt opp og ned, men som skal videre opp, kontra PGS har en stabil trend nedover siste 5 årene. Jeg har et urealisert papirtap på 26% i MSEIS. For at PGS skal komme seg opp til 40kr igjen, må kursen gå 185%. For at Jeg skal gå i null, må Magsies stige med 35% fra dagens nivå, de som kjøpte seg inn på 20kr, de trenger 94% oppgang. Magseis sin kurs har hele tiden vært kraftig underpriset på grunn av dårlig likviditet i aksjen, hvertfall etter oppkjøpet av Fairfield.

Min spådom er at dette blir snudd opp ned i 2020, Magseis vil få et daglig volum på ca 10 mill kroner.
Redigert 21.09.2019 kl 14:16 Du må logge inn for å svare
really
21.09.2019 kl 15:38 1320

Så du mener jeg er på villspor? Da tror jeg du må forklare meg hvorfor jeg tar feil.
Odi.1
21.09.2019 kl 15:57 1302

Først må du vite NÅR Magseis og Farefield ble ETT selskap... ??
Kan du gi noen få ord om hvor pengene fra Kina går til ??
Det gikk fra 10-12 % avkastning til 20-21 % q1-q2 , er dette å "Tape" penger i din verden ??
Har ASSET til MagseisFarfield Øket eller falt fra 1.1-2019 ??
Rett nok forsvant noe av Baclog til 2020 fra q4 , er dette håpløst , tror du ikke slikt skjer i PGS og andre selskap ??
Fra USM 500 ned til 453 USM , Etter dette er det hanket inn en 2-3 Måneders Jobb på q4 og 1 måned " test" Kontrakt I Arabia etter det.
Har du egentlig noen oversikt over Aktiviteten til MF i Q3 ??
Må jeg enda en gang forklare deg hvor CASH er plassert for MagseisFarfield ??

Tror ikke dette er av interesse av deg, så til å forklare noe som kun går ut på andre siden , virker fånyttes...
Du forstår rett og slett ikke det geniale med å selge gamle tunge noder til Kina, da blir det håpløst å forklare noe som helst.


really
21.09.2019 kl 18:55 1232

Først må jeg bare beklage at jeg dro diskusjonen om MSeis inn på PGS tråden.
Diskusjon av småselskaper er neppe spesielt interessant for aksjonærer i en av tungvekterne. Men siden tråden er startet av en av sjefshausserne i MSEIS svarer jeg her denne gangen.

For å ta cashen først, MSEIS genererte cash fra operation med 32 MUSD og solgte noder for 40 MUSD. Med andre ord, resten av operasjonen gikk 8 MUSD i minus.

Netto resultat i Q2 var 11,8 MUSD hvorav profitten på nodesalget var 21,1. Med andre ord underskudd på 9,3 MUSD på øvrig virksomhet.

Og de to foregående kvartalene var værre. Hovedsakelig på grunn av elendig håndverk i gjennomføringen av ett prosjekt.

At en lettere forvirret Odi ikke får med seg slike elementære fakta bør ikke forundre noen, når en leser det foregående innlegget kan han lure på hvorfor han skriver her inne.
Matsern
21.09.2019 kl 19:18 1217

Du kommer bare med halvsannheter really. Det var en del engangskostnader i forbindelse med salg av nodene i Q2, disse forsvinner i Q3.
"USD 18.7 million related to system sales of the MASS nodes"
I tillegg vil den generelle kostnadsstrukturen reduseres. Det tar tid å bli kvitt overflødige personer, systemer, kontrakter etc. Det blir bedre for hvert kvartal.

Risken er altid utføring av prosjektene, tekniske problemer i forbindelse med nytt utstyr osv. Magseis ligger lengst freme på teknologi, og da kan det oppstå uforutsette midlertidige problemer med det tekniske.
Redigert 21.09.2019 kl 19:27 Du må logge inn for å svare

Ratingen til pgs er fra moodys er b og er vel markedsrelatert mot markedet generelt etter noen svake år pga krisen som generelt har vært utfordrende,men kost kuttes og innen biblotek har og er Pgs nr 1 i verden med en sterk flåte..
Det som er sikkert er at om markedet bedres ytterligere er det en vinn situasjon mens rigg er i en dyp dal fortsatt,bedres seismikk kommer rigg etter.
Det er syklisk hele greia stor eller liten men de store må dra de små om det skal bedres.
Synes og se på Tgs og Pgs at dette bedres,da kommer andre etter.
Regnskaps spesefikk kan ikke si mere enn interne greier,der er jeg enig i og markedene er nådeløse det er ikke vanskelig og se.
Min tanke er at diverse teknologier og muligheter ligger i at seismikk blir mere spesialisert mot store og små interne skytinger som utfyller hverandre,for olja er vanskelig og finne selv om den er der.


really
22.09.2019 kl 02:12 1081

Nå må du lære deg å lese, Matsern. Når jeg skriver at 21 MUSD er resultatet fra nodesalget i Q2 så er det tallet MSEIS oppgir, ikke noe jeg har funnet på. I tilfelle du mangler kuleramme, 39 minus 18 er 21.
Odi.1
22.09.2019 kl 09:39 1014


Se på Note 8 , så forstår en bedre trådens main budskap... https://magseisfairfield.com/pareto-conference-2019/
Ta en liten titt på 9 også:)
Matsern
22.09.2019 kl 09:56 998

Du unnlater å fortelle at det var mye høye engangskostnader. De måtte lage MASS noder kun til salg. Det ble opplyst muntlig på presentasjonen. Slik man tolker outlook, blir inntektene fra nodesalget erstattet med større innsamlede datavolumer, høyere utnyttelsesgrad og høyere marginer.

Markedet trigget negativt på at det ble opplyst om at det var risiko for EBITDA-guidingen, på grunn av noe ledig kapasitet i Q4. Mener de hadde til sammen 5 måneder ledig i Q4. 3 mnd for ett crew og 2 for et annet. Med den siste kontrakten 20sept, har de potensielt bare 2 mnd ledig i Q4.

Magseis Fairfield signs node crew lease contract

(Oslo, 20 September 2019) Magseis Fairfield has signed a 2-3 months contract for the lease of a MASS I node crew to a client in the Asia Pacific region. The contract includes nodes, containerized automated handling system and service personnel, and will commence in the fourth quarter 2019 when the nodes are released from an ongoing survey in the North Sea.

Matsern
22.09.2019 kl 10:07 986

Ja, i eksempelet streamer vs havbunnseismikk, ser du dobbelt så mye hydrokarboner med havbunnseismikk

Feltet Pgs med 3d og senere 4d utenfor trøndelagskysten er attraktivt og er i et område som fort kan pumpe olje,betegnes som elefanten i rommet.
Er lisensutdelt fra før og ferdigskytt allerede noe som gir tidligere resultater for oljeselskapene.4d ferdig 2020 men 3d vil vise mulige funn og kan være verdifullt for pgs.


Matsern
22.09.2019 kl 19:57 871

Når du kommer med synsing om et spesifikt område på norsk sokkel, må du i det minste opplyse om hvilken lisens det er snakk om. 4D på norsk sokkel utføres i dag stort sett med havbunnseismikk.

Pågående undersøkelser på norsk sokkel
4x havbunnseismikk (3x4D, 1x3D)
7x streamerseismikk (5x3D, 2x2D)
1x Elektromagnetisk

Kilde er npd.no sine faktasider
Redigert 22.09.2019 kl 20:04 Du må logge inn for å svare

Pgs skriver at det er lett og ta beslutninger i området da det er perfekt for og nå ressursene på kort tid.
PGS has started acquisition of a 9 500 sq. km 3D GeoStreamer® survey over exciting frontier acreage within the Trøndelag Platform and Helgeland Basin. Final PSDM data will be available in July 2020. This regional 3D GeoStreamer survey is being acquired with a triple source to maximize data density. The results will allow you to unlock the potential of a highly underexplored area that is perfectly positioned to bring resources quickly to market. In addition to providing an excellent basis for exploration decisions, the dataset can be used as a baseline survey for future 4D studies, making this a cost-effective solution for exploration, evaluation, field development, and production monitoring.
Matsern
22.09.2019 kl 21:14 804

Jeg kan ikke se i noe sted at den multiklienkampanjen der har noen prefunding. Det er ingen børsmelding i forbindelse med innsamlingen heller. Hvis ikke PGS klarer å selge de dataene i etterkant, er det rent tap. Hvis det hadde vært prefunding for prosjektet, hadde det garantert vært fremhevet i nyhetsartikkelen på PGS sine sider, eller i børdmelding.

Multiklient-butikken til PGS generelt, den stuuuper, som du kan se i Q2 rapporten.. NB! Reduction of $135.3 million, or 69%

MultiClient pre-funding revenues
In the first half 2019, MultiClient pre-funding revenues, As Reported, were $61.1 million, predominately driven by completion of surveys in Asia and Africa. This was a reduction of $135.3 million, or 69%, compared to first half 2018, owing to less projects completed in the period. In Q2 2019, MultiClient pre-funding revenues, As Reported, were $43.6 million, predominately driven by completion of surveys in Asia and Africa. Compared to Q2 2018, the pre-funding revenues in Q2 2019 decreased by $90.7 million, or 68% as a result of fewer surveys completed and delivered to customers in the period.
Redigert 22.09.2019 kl 21:17 Du må logge inn for å svare

Det er riktig med lavere multi 2q,men hvorfor dra frem 1 kvartal av kanskje 12.
Det du ikke forstår er at de guider Høyere for 2019 totalt enn tidligere år med bedre priser,hvorfor sier du ikke alt?
Ordrereserven var best på flere år.
Du bør se hva som beveger seg fremover i 2020 og 2021 også der de vil levere guidet fra husene sterke pluss tall.
Du henger deg fast i at Nodesharkselskapet skal ta over verden.Jeg tror du bommer,sånn var det i Emgs og teknologien som skulle knuse alle.
Etter at Spectrum ble oppkjøpt av Tgs som vil dobles neste 2 år,sånn er det bare med pgs også.E det godt marked vil sharkfartøyene få betalt også om de evner og tjene penger.

Du skrev svaret selv hva som skjedde:
flere prosjekter var ikke ferdig i perioden,og Ifris regnskap som ble innført 2019 kan ikke inntektsføres før arbeid er fullført,dette betyr ingen ting for 2019 da guiding står ved lag ref svar fra IR i annen tråd.
Du sier andre feilinformerer men se på dine egne innlegg og tap av mseiss som har falt som et lodd i hausseperioden din.

Redigert 22.09.2019 kl 21:55 Du må logge inn for å svare