BørsXtra: Bunnfisker i børstaper, fintech-bølge


THIN FILM: Da Thin Film Electronics sikret finansiering, greide ikke investor Haakon Sæter å holde seg unna. – Det er bunnfiske og ikke noe annet, sier han. -Jeg så at selskapet inngikk en låneavtale og ble fristet til å ta et lodd. Siden aksjen har falt så mye, er det naturlig at kursen får en reaksjon opp siden selskapet ikke vil gå konkurs med det første, sier Sæter som tillegger at han fortsatt sitter på 10 millioner aksjer med kostpris på ca 10 øre per stykk. . Middelborg Invest har vært oppført på Finanstilsynets shortregister for Thin Film i lang tid, men sier nå at de har dekket inn shortposisjonen. Forrige torsdag ble det også kjent at tidligere største aksjonær i Thin Film Wooddford Investment endelig hadde solgt seg ut av aksjen. Fondet er i krise og hadde tidligere meldt at de skulle ut av alle mindre illikvide aksjer. (FA)
Dagens Næringsliv skriver på sin side om investor Tom Thorsen som via sitt Algot Invest den siste tiden har kjøpt seg opp reelt nest største aksjonær. Han henviser til salgbarheten av selskapets utstyr der de har investert USD 37 millioner, selskapets fremførbare underskudd og verdi som børsskall samt diskusjoner med industrielle partnere og mener derfor at aksjen bør prises til 3-4 ganger dagens børskurs.

SUBSEA 7: Morningstar øker til NOK 142 (123), gjentar kjøp.

NEGATIV INNSKUDDSRENTE I DANSK BANK: Jyske Bank-kunder med over DKK 750 000 på kontoen får fra 1 desember i år en negativ rente på -0,75 prosent. Det skriver banken på sin hjemmeside. (Finwire News)

NORDEA ANBEFALER: Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management anbefaler kjøp av Fjordkraft, Olav Thon Eiendom, Klaveness Combination Carriers og Sparebanken Vest, mens han har mindre tro på lakseaksjene Mowi og Bakkafrost.

FINTECH BØLGE: De største amerikanske bankene fortsetter iht CB Insight å øke sine investeringer i nye fintech-aktører i 2019 etter å ha økt sine investeringer i området med 180 prosent i 2018. De tre mest populære områdene er payments/settlement ( a la Square, Klarna), kapitalmarked og data analytics. Bankene ser ikke bare på avkastning på investeringene slik som venture selskap, men også om de kan inngå strategiske partnerskap for å utnytte deres teknologi/know how/kundemasse. (CNBC)

DNB: ABG øker kursmålet til NOK 163 (158), gjentar hold-anbefaling.

….og i rekken av mindre relevante børsmeldinger må vi i dag nevne MPC Container Ships som er «proud to announce the launch of its redesigned website”. Mange børsnoterte selskap har brukt meldingssystemet til mye rart (noen etter redaktørens mening tilnærmet misbruk) gjennom årene – kanskje toppet av selskapet som børsmeldte hvilket nummer de hadde på sin stand på en industriell messe.

OCEAN YIELD: Selskapet avholdt en 25 minutter lang live video event via Xtrainvestor onsdag spekket med nyttig informasjon.Du kan se sendingen på Xtrainvestors side på Facebook samt her på YouTube: https://youtu.be/OfXtadZ_f6k - ta en titt!

BØRSXTRA…. når daglig over 20.000 personer. Mottar du den ikke allerede per mail? Da bør du legge inn emailadressen din her: https://bit.ly/2ULE5Op - du kan til enhver tid avmelde deg ved å klikke på lenke i mottatt mail.

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public and non-public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. Xtrainvestor, its holding company or staff in Xtrainvestor may perform services for, solicit business from, hold long or short positions in, or otherwise be interested in the investments (including derivatives) of any company mentioned in the publication or report. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.
ofs
24.09.2019 kl 12:56 2392

Volumn can cross yesterday's record.
ofs
24.09.2019 kl 12:53 2411

pusimiga skrev Snart over 26
It close today in minimum 0.30.

0,30 før dagen er omme, det kjører seg opp igjen....

Da er det kok bunnfiske i dag for de som ønsker inn i TJIN.
Les dere opp på caset etter lånet på 118 millioner er sikret og med ny strategi. Det kan bli meget bra fremover

En positivt nyhet fra THIN og det kan ta helt av. Spennende dager etter at investorer også er begynt å kjøpe seg opp og tror på en mangedobling.

Biasserne må gjerne fortsatt sitte på gjerde om de ikke ønsker å være med å tjene penger på den videee ferden oppover.
Reprisingen av THIN er i startfasen, investorer laster opp, ny ledelse gjør de rette grep.
Det går nok raskt til 0,40 (i første omgang) og deretter videre oppover. Som en av de nye investorene i THIN uttalte tl DN, her kan investeringen mangedobles og en annen investor sa dette er bunnfiske.

Hvem skal en følge, seriøse investorer som kjøper et lass med millionvis av aksjer eller enkelte ukjente/anonyme hibbyskribenter som bissser (24/7) her inne?
For meg er det enkelt «put your money where the mouth is and «follow the money»!! Neste uke er nok kursen over 0,30?
Redigert 21.09.2019 kl 10:08 Du må logge inn for å svare
Gi_Fan
21.09.2019 kl 08:35 3476

Det er vel ikke noe av den "dritten" som har endret seg fordi om det ble klart at noen av de millionene thin hadde tilsynelatende brent, faktisk hadde endt opp i kurant utstyr som de kan låne penger på. "Dritten" har handlet om dårlig "corporate governance", misinformasjon til markedet, ingen tro på de billion markedene thin har identifisert osv. Det aller meste av "dritten" har jo thin selv bekreftet etter at Barber tok over og legger ned den ene syke satsingen etter den andre helt til nå hvor absolutt alt det thin holdt på med for 9 måneder siden er lagt ned - ja alt thin har holdt på med de siste 20 år er lagt ned.
DavidM
21.09.2019 kl 08:34 3477

Godt poeng av Rosgun.

Hvilke motiv har da Reserven - han som sår tvil om DNs helt legitime reportasje. Når en aksje stiger over 100% og er i ferd med å mangedobles på høyt volum, er det på sin plass å omtale det. DN gjør det for alle aksjer som er i vinden.
rosgun
21.09.2019 kl 05:02 3552

Dere har glemt hvor mye dritt som har blitt skrevet om Thinfilm i Hegnar før eller? Skulle tro det var dere som var kjøpt og betalt for å skrive kursen ned. Det er faktisk sant. Nå kan de som har blitt lurt av dette mediet stå igjen og være etterlatt på sidelinjen....... dere kan gjerne mase og mase om den artikkelen..... men poenget er jo at flere investorer har handlet i dette verdipapiret lenge før artikkelen.

Anbefaler å lese dere opp på mine innlegg:
- derfor skal kursen mangedobles(noe som er i ferd med å skje)
- hvordan thin skal tjene penger del 1
- hvordan penger skal tjene penger del 2 (NB: denne må dere lese flere ganger..... det gjelder et sykt potensiale i et nytt segment..... faktisk passer det som hånd i ganske til thins prod utstyr)

I tillegg er ledelsen viktig at ble byttet ut :
Barber og Burak er ikke noen småfisker akkurat.
De ville snudd ethvert synkende skip, ref tidligere triumfer i business foretak.

Et råd til baissergjengen som jeg faktisk tror er en person med flere ulike nick..... ikke kjøp dere inn i thin noengang.... tror ikke jeg orker å høre på mer gnål. Innse nå at slaget er tapt mot markedskreftene..... ikke gidd mer nå vær så snill. Det begynner å bli usakelig- Finn en annen aksje og sett shorten deres der....
Hvorfor skal denne aksjen være så interessant for dere.
Begynner å mistenke at dere har vært ansatt for å få kursen lengst mulig ned for å få århundrets rekyl og at dere kjøpte tungt på bunnen ..... vel det er en mulig teori....og århundrets rekyl har fått en bra start.... ser ingen grunn til hvorfor vi ikke skal mot nye høyder i et annet segment som hører fremtiden til, Ref del 2 i tråden jeg referer til.

Lykke til Graptor, reserven, tynnidioten, fy faen og hva du nå enn kaller deg/dere.
Redigert 21.09.2019 kl 05:06 Du må logge inn for å svare
Gi_Fan
21.09.2019 kl 02:38 3611

Det er vel en "sannhet" som delvis er feil, og i tillegg har gått ut på dato. Viser klart hvor lite skribenten har giddet å sette seg inn i det han skal hausse.
Sannheten er at thin aldri har laget merkelapper som kan kommunisere med noen betalingsløsninger.
De lagde først proprietære merkelapper som kunne leses av en android telefon som så åpnet en webside. De proprietære lappene kunne ikke leses av Apple produkter og var i tillegg alt for dyre å produsere. Noe av det første ny CEO gjorde etter at han fikk oversikt var å stoppe det vanvittige pengesluket til proprietære lapper, og da kunne thin kjøpe standard lapper i markedet og likevel selge billigere og de virket også med Apple produkter. Så langt, så greit. Hadde det vært noe marked for sluttproduktet kunne dette gått greit. Men det har ledelsen nå innsett at det ikke er og de har lagt ned standard lappene også og den cloud løsningen som støttet begge.
Faktisk har thin idag ingen produkter i det hele tatt. De leter etter noe de kanskje kan bruke utstyret til, men det kan han ikke skrive i en hausseartikkel (og mest sannsynlig vet han det ikke, for han har ikke giddet å lese meldingene fra thin)
Redigert 21.09.2019 kl 04:14 Du må logge inn for å svare
donolini
21.09.2019 kl 01:29 3652

brandeggen eier et lass med tynnaksjer, så han har stor personlig interesse og potensiell gevinst av å hausse idiotartikler om tynn.
Matsern
21.09.2019 kl 01:12 3685

Fra artikkelen: « De siste ukene har investoren kjøpt seg kraftig opp i tynnfilmselskapet, som utvikler merkelapper på konsumprodukter som kan kommunisere med betalingsløsninger på mobiltelefoner.»

Reserven. Er ikke dette også en sannhet med modifikasjoner? Er det ikke slik at disse brikkene bruker en propritær løsning som ikke støttes av mobilprodusentene? Dvs at du må ha en egen thinfilm app? Det betyr at den ikke kan kommunisere med mobiltelefonens innebygde native betalingsløsning
GPACTOR
21.09.2019 kl 00:56 3721

"Det må jo være underliggende verdier i det selskapet der, hvis ikke skjønner jeg ikke en dritt."

Må det egentlig det?

Er det seriøst å investere i et selskap med en slik innstilling?

Hva er underliggende verdier? Er det driftsløsøre og maskiner? Patenter? Eller hva?

Hva har leasingselskapet tatt pant i og hva er til overs?
Reserven
21.09.2019 kl 00:54 3733

Hva med å holde deg til saken, at "doldis"-investor Tom Arne Thorsen uhemmet får hausse Thinfilm i DN artikkel, som BørsXtra ukritisk videreformidler - til tross for at du åpnebart er meget godt informert om OPC/Thin Film historien.

Å videreformidle FA artikkelen var helt greit, DN artikkelen burde BørsXtra ha skjønt hva er, og droppet.
GPACTOR
21.09.2019 kl 00:49 3753

Enig Matsern.

Det som er betenkelig er at det er "unaudited", altså ikke kvalitetsikret.
Redigert 21.09.2019 kl 00:57 Du må logge inn for å svare
Matsern
21.09.2019 kl 00:46 3776

Ja, at noen helt ukjente plutselig får så mye oppmerksomhet for sin investering, er spesielt. Det stinker.
LarsBrnd
21.09.2019 kl 00:32 3803

OPC/Thin Film har vært en disaster fra råhaussingen rundt årtusenskifte til i dag. Du trenger ikke fortelle meg det. Men det er fortsatt ikke min oppgave å frembringe personlig syn på en aksje i BørsXtra - det gjør jeg heller i de sosiale media hvor jeg skriver egne oppfatninger som investor. Ellers kan et gjennomført shitty selskap ha en billig aksje og et gjennomført godt selskap kan en boblepriset aksje. Og alle aksjer kan tidvis være en bra kortsiktig tradingmulighet.
GPACTOR
21.09.2019 kl 00:32 3757

Veldig bra Reserven.

Forumet trenger slike som deg. Dyktig, velformulert og kunnskapsrik.
Reserven
21.09.2019 kl 00:21 3803

Du trenger null kunnskap om historien til Thinfilm for å skjønne at DN artikkelen er kjøpt og betalt av Tom Arne Thorsen. Den er attpåtil ikke bak DN betalingsmuren, slik nesten alle artikler som skal stå på trykk eller har stått på trykk i papiravisen, gjør. Artikkelen står på trykk i DN 21.09, over dobbeltsiden 14+15. Ganske tidlig i en avisutgave på 96 sider.

Google:
https://www.google.com/search?q="Tom+Thorsen"+algot
https://www.google.com/search?q="Tom+Arne+Thorsen"+algot

Nær NULL treff i aviser og andre media.

Søkt igjennom DN og FA online avisarkivet, tilbake til 2010, etter "Tom Arne Thorsen", "Tom Thorsen" og "Algot Invest".
3 treff i DN, 2 fra 2017 pluss det i dagens DN 21.09.2019.
3 treff i FA, alle fra 2014. 2 om investeringen i Oncoimmunity, og en om deltakelse i Birkebeinerrennet.

Denne type artikler med enkeltinvestorer har DN egentlig aldri, bortsett i fra med de mest kjente som Andresen, Spetalen, Hagen, Ringes & co. Men aldri sett at de får lov til å hausse et selskap eller en enkeltinvestering slik Thorsen gjør, men det ville de som proffe investorer heller aldri gjort.

Men etter at Thorsen på kort tid har kjøpt 50 millioner Thin aksjer, får han hausse Thinfilm helt fritt, uten at journalsten gjør noen faktasjekk av det Thorsen sier.

Redigert 21.09.2019 kl 00:22 Du må logge inn for å svare
DavidM
20.09.2019 kl 23:51 3855

Konspiratorisk.

Når THIN skal mangedobles må man da kunne kjøpe aksjer og få være med på den kraftige oppgangen.

Helt legitimt.
Matsern
20.09.2019 kl 23:25 3917

Meget interessant dette. Hvis det overhode er noen form for kobling mellom journalisten i dn og thorsen familien, så er det en sak som burde undersøkes av rette instans. Det er meget strenge regler for hva en journalist kan publisere. Hvis det Reserven skriver stemmer, så er det åpenbart en ren hausseartikkel. Jeg kan ikke caset og det er ekstremt mye historikk å sette seg inn i. Men det virker som Reserven er godt informert.

Når man ser på journalisten sin facebook-side, finner man noen yngre jenter med Thorsen som navn. Disse er tydeligvis datter av en eller annen Thorsen.
En ved navn Terje Thorsen og Jonas Ø Christensen (ikke journalisten i dn) har drevet selskap sammen før. Mulig brødre eller fettere? https://www.dn.no/oljeservice/rtc-offshore/telemark/jonas-christensen/opptur-midt-i-nedturen-for-gasellevinneren-i-telemark/2-1-437904

Synes det var litt mye Thorsen og Christensen her i forskjellige nivåer, til at det går utenfor radaren.
DavidM
20.09.2019 kl 22:41 4019

THIN skal videre opp til uka.
Kommer til å bli høstens hit.

“Thin Film Electronics ASA the potential growing player for the Global Printed Electronics Market”

https://arapidnewsnetwork.com/printed-electronics-market-2019-trends-innovation-asa-molex-llc-spec-sensors-llc-novacentrix-corp-nextflex-lg-electronics-inc-enfucell-inc/
Redigert 20.09.2019 kl 22:46 Du må logge inn for å svare
Reserven
20.09.2019 kl 22:09 4076

Lars T. Brandeggen,

Tom Thorsen, med investeringsselskapet Algot Invest AS
https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=990759693
er en "doldis" som sjelden er i media. I løpet av ca en børsuke kjøper han seg opp fra NULL til 50 millioner aksjer i Thinfilm, og blir 3. største aksjonær, og største personlige aksjonær:
https://thinfilmnfc.com/investors-shareholder-structure

Så dukker Thorsen "helt tilfeldig" opp i denne DN artikkelen (dobbeltside i DN papirutgaven 21.09) [ikke bak betalingsmuren slik artikler som skal stå eller har stått i papiravisen vanligvis er]
https://www.dn.no/bors/thin-film-electronics/tom-thorsen/john-fredriksen/tom-thorsen-solgte-nylig-kreftselskap-med-john-fredriksen-na-bruker-han-deler-av-gevinsten-pa-bunnfiske-i-kriseaksje/2-1-674084
som forteller hvilken fantastisk vellykket investor han er, bl.a. sammen med milliardær John Fredriksen, og lar ham bl.a. uttale:

"– Selskapet har vært priset til masse milliarder tidligere og det er brukt hundrevis av millioner kroner for å komme dit de er. Det må jo være underliggende verdier i det selskapet der, hvis ikke skjønner jeg ikke en dritt. Da har jeg i så fall ikke lært noe som mangeårig investor, sier Tom Thorsen."

"Til tross for et kursfall på 90 prosent det siste året, er Thorsen skråsikker på at Thinfilm skal gi ham mangedobbelt avkastning."

"– Jeg mener at nedsiden er veldig, veldig begrenset og at oppsiden bør være kjempestor, sier Thorsen."

"Totalt sett gjør dette at markedsverdien på selskapet som jeg oppfatter det, og ut ifra min analyse, bør være tre, fire ganger dagens aksjekurs, og derfor har jeg kjøpt aksjer, sier Thorsen."

"– Hvis de plutselig går cash positiv, får kunder og kan få inntekter i tillegg, så kan aksjen gå enda mer, sier Thorsen."

"Thinfilm har videre kunngjort at de er i samtaler med to industrielle partnere.
– Skulle de få en av de industrielle partnerne på plass så vil det også gi vesentlig merverdi til selskapet, sier investoren."Når satsingen på "merkelapper på konsumprodukter som kan kommunisere med betalingsløsninger på mobiltelefoner" nå er skrinlagt, kan Thinfilm ikke få noen av de to industrielle partnerne på plass som Thorsen fabler om.

I løpet av sin nesten 14 årige eksistens har Thinfilm børsmeldt samtaler med nærmere 100 industrielle partnere, INGEN av dem har gitt resultater eller nevneverdige inntekter.


Særlig hos en med din bakgrunn
https://www.linkedin.com/in/lars-t-brandeggen-949b5113/
bør da ikke varsellampene bare blinke, men varsellampene og sirenene bør lyse og ule på full styrke.

Redigert 21.09.2019 kl 00:56 Du må logge inn for å svare
LarsBrnd
20.09.2019 kl 20:58 4170

Thin har aldri eier fabrikken - de har lang leieavtale på den og har kjøpt utstyret. Det er utstyret som nå er belånt. Børsmeldingen er litt uklar siden de både bruker betegnelsen "a Master Lease Agreement with Utica" og senere beskriver avtalen som et regulært lån "equipment term loan facility with Utica Leaseco" og "Interest-only monthly payments are due for the first six months, followed by three months of interim payments, and thereafter a four-year amortization period during which monthly principal and interest payments are due.".
Hadde dette vært et regulært salg og deretter leasning burde det klart fremkommet - sale and lease back - og det virker også ut fra meldingen som de fortsatt leter etter kjøpere for fabrikkvirksomheten. Sånn sett tyder teksten på et lån og ut fra det blir det feil å konkludere med at Thin max får 13,2 MUSD. Men jeg vil ikke innestå for at Thin har beskrevet ting korrekt.

Det er bunnfiske nå i THIN. Vanskeligere er det ikke. Godt mulig st en kraftig oppgang starter til uken. Det er for mye positivt o THIN til å ignorere.
Reserven
20.09.2019 kl 20:32 4260

Fra DN artikkelen.

----- ----- ----- ----- ----- -----

Slik jeg forstår børsmeldingen
https://newsweb.oslobors.no/message/485001
eier ikke Thinfilm lenger utstyret (egentlig roll-to-roll fabrikken) de har betalt USD 37 millioner for, men Utica Leaseco.

I meldingen står det tydelig at Thinfilm nå leaser roll-to-roll (R2R) fabrikken fra Utica Leaseco, som impliserer at Thinfilm enten har solgt den til Utica Leaseco og leaser den tilbake, eller har pantsatt den mot et lån på maksimalt USD 13,2 millioner og leaser den tilbake. Når Thinfilm nå leaser R2R fabrikken av Utica Leaseco, er den ikke lenger Thinfilms eiendom.

Av lånet på maksimalt USD 13,2 millioner har Thinfilm fått utbetalt USD 5,6 millioner, og venter på å få videre inntil USD 7,6 millioner utbetalt som impliserer at Utica Leaseco trenger mer tid for å fastslå annenhåndsverdien av R2R fabrikken.

R2R fabrikken til Thinfilm består av lite hyllevare, men stort sett av veldig spesielt spesialbestilt og kundetilpasset utstyr for Thinfilms EAS og PDPS produksjon, som er lite anvendelig for andre. Ingen andre enn Thinfilm forsøker seg på PDPS produksjon av halvledere og andre elektroniske komponenter. Eneste firma før Thinfilm som har forsøkt seg på det, var Kovio som gikk konkurs, og Thinfilm kjøpte Kovio konkursboet for USD 2,7 millioner i kontanter pluss USD 1 million i THIN aksjer:
https://newsweb.oslobors.no/message/344481
https://newsweb.oslobors.no/message/344221
https://newsweb.oslobors.no/message/344720


Når Thinfilm betalte USD 3,7 millioner, derav 1/4 i aksjer, for Kovio konkursboet, er et Thinfilm konkursbo neppe mer verdt en ca det
4-dobbelte, det Utica Leaseco gir. Så går Thin konk, vil det for aksjonærene neppe være noen penger å hente for R2R fabrikken eller annet utstyr.

----- ----- ----- ----- ----- -----

DN artikkelen fremstår som kjøpt og betalt av Thorsen for å hausse kursen.

"– Selskapet har vært priset til masse milliarder tidligere og det er brukt hundrevis av millioner kroner for å komme dit de er. Det må jo være underliggende verdier i det selskapet."
Det blir ikke verdier av å pøse 2,5 milliarder inn i totalt feilslåtte teknologi-utviklinger, feite lederlønninger og konsulent-honorarer.

"Thorsen ble overbevist under en presentasjon fra Thinfilm kort tid tilbake. Det fikk han vite at selskapet har kjøpt maskiner og anleggsutstyr for 37 millioner dollar, og at dette var salgbart for det samme eller mer. – Hvis han (daglig leder Kevin Barber, red.anm.) i verste fall skulle avvikle har du anleggsmidler til rundt 400 millioner kroner,"
Maskinene og anleggsutstyret anskaffet for 37 millioner dollar eier ikke Thinfilm lenger, men Utica Leaseco.
Å strekke USD 37 millioner til NOK 400 millioner med vekslingskurs USD/NOK = 9 er ganske drøyt. Det er et påslag på 20% = 1/5.

At Thinfilm maksimalt får 13,2 millioner dollar for utstyret, 1/3 av anskaffelsesprisen, viser bare at Barber tok veldig feil i at det kunne selges for mer enn anskaffelsesprisen, og derfor ikke skjønner så mye av hva han og Thinfilm driver på med, og derfor ikke er rett CEO.

I DN artikkelen står det at Thinfilm fortsatt satser på "merkelapper på konsumprodukter som kan kommunisere med betalingsløsninger på mobiltelefoner." I børsmeldingen står det at denne satsingen nå er skrinlagt, og at Thinfilm med den leasete R2R fabrikken skal forsøke å produsere ett eller annet for andre firmaer.

Se også:
https://finansavisen.no/forum/thread/49211/view/929564

Redigert 20.09.2019 kl 20:45 Du må logge inn for å svare
LarsBrnd
20.09.2019 kl 18:54 4460

BørsXtra skal som regel være nøytral - gjengi nye anbefalinger/kursmål fra meglerhus ispedd å nevne visse artikler fra media som kan være av interesse for enkeltaksjer/markedet og som ikke er blåkopi av børsmeldinger. I det øyeblikk vi begynner å vurdere "substans" kommer det et hylekor som vil hevde at vi promoterer egne posisjoner (tro meg... ). Substansen overlater vi til folk her, på XI og Børsforum på Facebook å vurdere og diskutere og det er klart ut fra Thin-artikkelen at dette er noe fra Finansavisen og DN. Det er åpenbart - bare ved å se kursutviklingen i dag - at Thin-artiklene var av interesse - so don't shoot the messenger.

Men siden jeg kommenterer her så kan jeg som privat investor kommentere hva jeg synes om de spørsmålene du stiller - jeg har vært borti en del av de som styreleder i et selskap som ble benyttet som børsskall i sin tid.
Fremførbare underskudd er vanskelig å benytte for andre selskap - derfor ender man ofte opp med å fusjonere inn selskap inn i børsskallet med skatteposisjon. Selv da er det masse regler og fallgruver (gjennomskjæring) for benyttelse - her avhenger mye av hvilken jurisdiksjon (mye Norge iht Thin Films årsregnskap) og til hvilken virksomhet det kan benyttes i. Det er en vanskelig vurdering i om noe er åpenbart skattemotivert - det er ikke noe rart i om et selskap kjøper opp et annet selskap med betaling i aksjer hvis de driver noenlunde likeartet. Spetalen og Middelborghar vel vært inne i en del slike selskap.
Verdien av et børsskall - avhenger av hvilken liste de er på om hvor mange aksjonærer de måtte ha. Blir gjerne priset til 10 MNOK +.
Thins eiendeler: Det er vel bare å lese regnskapet selv. De skriver i rapporter at selve utstyret montert på fabrikken hadde en kostpris på 37 MUSD. Uten å vite de nøyaktige lånebetingelsene bør det være fair å anta at långiver mener at utstyrsverdien - som de helt sikkert har pant i og mere til - betydelig overstiger lånebeløpet-

Kanskje en ide å bidra med noe substansielt, mer enn å gjengi det reneste sludder.

Hvilken verdi kan det fremførbare underskuddet ha for et annet selskap?

Er det sannsynlig at skattemyndighetene vil godta en åpenbart skattemotivert transaksjon?

Hva kan verdien av et børsskall være?

Hvilke eiendeler har egentlig THIN?

Er det ikke sannsynlig at långiver har tatt sikkerhet i alt som kan tenkes å ha en verdi?
1013
20.09.2019 kl 17:23 4604

utroligt at du ikke er blevet smidt ud af dette forum med alle dine postulater om alle der bare er lidt positive omkring denne aktie, du må have tabt alle dine penge trist at du ikke kan se at der er kommet ny ledelse.
LarsBrnd
20.09.2019 kl 17:06 4654

Usanne påstander og ren løgn - hvorfra??
Reserven
20.09.2019 kl 15:32 4724

At BørsXtra ukritisk videreformidler usanne påstander og ren løgn er ikke noe nytt.