Seks av de åtte mest rasistiske landene i verden er muslimske.

Slettet bruker
20.09.2019 kl 21:26 2892

Undersøkelse viser: Seks av de åtte mest rasistiske landene i verden er muslimske

Washington Post skrev i 2013 at India var det mest rasistiske landet i verden. Tre år senere kom Businesstech til samme konklusjon. Seks av de åtte mest intolerante land i verden har muslimsk majoritet. De to øvrige har betydelige muslimske minoriteter (India og Filippinene).

Undersøkelsene var beslektet, men uavhengige. Nettstedet Good fokuserer på at amerikanere er langt mindre rasistiske enn det man skulle tro.

Noen nøkkelpunkter fra 2013-undersøkelsen er:

Engelskspråklige og latinamerikanske land er mest tolerante
Storbritannia og tidligere kolonier som USA, Canada og Australia er lite preget av rasisme. Det samme gjelder Latin–Amerika, med unntak av Venezuela og Den dominikanske republikk.

India og Jordan er minst tolerante
Dette er de to landene hvor mer enn 40 prosent sier at de ikke vil ha en nabo av en annen rase.

Overraskende resultater fra Europa
Frankrike er for eksempel mindre tolerante enn de østeuropeiske landene. Hviterussland og Latvia er mer tolerante enn resten av Europa. På Balkan er den rasemessige toleransen lav, noe som ikke er overraskende etter krigen på 90-tallet, som var preget av etnisk rensing.

Lite toleranse i Midtøsten
Særlig innvandring skaper konflikter i land som Egypt og Saudi-Arabia.

Liten rasemessig toleranse i diverse asiatiske land
I land som Indonesia og Fillippinene er skepsisen til mangfold stor, det samme gjelder for Kina og Kirgisistan. Undersøkelsen finner lignende trender i deler av Afrika, sør for Sahara. Pakistan er dog et unntak, der er den rasemessige toleransen relativt høy.

Samtidig ser man av kartet nedenfor at Norge og Sverige rangeres blant de mest tolerante landene. Men det fins helt klart samfunnsforskere som er uenig i dette, og anklager om rasisme er en velkjent del av samfunnsdebatten både i Sverige og Norge. Et eksempel er FAFO-rapporten som ble sterkt kritisert da den ble publisert våren 2019.

Et annet eksempel er selvsagt den pågående kampen mellom Venstre og Frp etter Rajas utspill om «brun propaganda». Samtidig hevder politikere som Hadia Tajik at muslimhatet øker.

https://resett.no/2019/09/20/undersokelse-viser-seks-av-de-atte-mest-rasistiske-landene-i-verden-er-muslimske/
Slettet bruker
20.09.2019 kl 21:38 2887

Uventet Bekte?

Nei det var visst bare tull fordi det er Resett som bringer det til torgs.

Kanskje denne linken er litt mer troverdig for deg da? https://businesstech.co.za/news/lifestyle/116644/the-most-racist-countries-in-the-world/

Nå er det bare å lene seg tilbake og vente på kveruleringen.
Redigert 20.09.2019 kl 21:40 Du må logge inn for å svare
polemiker
20.09.2019 kl 21:51 2867

Selvsagt er det de landene som har flest muslimer som er mest rasistiske. Det er nok ikke den eneste rekorden de har. De er også mest korrupte, mest voldelige, flest voldtekter, mest dyresex, dårligst når det gjelder menneskerettigheter, likestilling og homofiles rettigheter, osv. osv. De er også de landene hvor det er mest vanlig med et totalitært styre.

Islam har aldri tilført noe godt til noe land. Kun faenskapet beskrevet ovenfor.
Redigert 20.09.2019 kl 21:53 Du må logge inn for å svare
Noni
20.09.2019 kl 21:53 2853

Bra det kommer frem hvem som er mest rasistisk. Det er det ikke vanskelig å skjønne, når muslimene
tenner på biler, kaster stein, ikke vil håndhilse på den norske kronprins osv.