Trump innfører USAs største sanksjoner noensinne - mot Iran

brahman
20.09.2019 kl 21:55 166

Han foretrekker tydeligvis økonomisk krigføring - det skaper ikke så mye rabalder som miliære angrep. Dessuten så har kampen mot nasjoners uavhengige sentralbanker, ofte vært på agendaen fra USA.

Fra NTB:

"USAs president Donald Trump sier at landet har innført nye sanksjoner mot Irans sentralbank. Trump kaller sanksjonene "de største noensinne".

Presidenten offentliggjorde de nye sanksjonene nær en uke etter angrepet mot oljeproduksjonen i Saudi-Arabia.

- Dette er de største sanksjonene fra USA mot et land noensinne, sa presidenten til presse i Det hvite hus."

Redigert 20.09.2019 kl 21:56 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.09.2019 kl 22:32 154

Det internasjonale Swift systemet er basert på det gjeldsbaserte fiat penger systemet. Nå kommer det alternativ og om litt så kan det bli en konkurranse der det pengersystem som har mest substans “vinner”. Et skremmende scenario…

Det internasjonale banksystemet formidler transaksjoner gjennom et system som kalles SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Communications). Det har hovedkvarter i Belgia og derfra kom det beskjed i 2018 om at de suspenderte en del iranske banker. Dette var et direkte produkt av USAs ulovlige og ensidige sanksjoner mot Iran, og det illustrerer hvordan USA bruker det internasjonale finansielle systemet som et politisk-militært våpen.

https://steigan.no/2019/09/bruddet-med-dollaren-fortsetter-iran-og-russland-etablerer-banksystem-utenfor-swift/
Slettet bruker
20.09.2019 kl 22:33 154

Nicolas Véron, som er seniorforsker ved Peterson Institute for International Economics sa i 2018 at et forsøk på å militarisere SWIFT vil være en trussel mot hele systemet. SWIFT eies av 2400 banker og det er dette systemet som gjør effektive globale betalingssystemer mulige. Det brukes av 11.000 banker over hele verden daglig og utfører i gjennomsnitt over 28 millioner transaksjoner per dag.

Russland har for lengst skjønt at det er nødvendig for land som ønsker å bevare sin uavhengighet å kunne operere utenfor SWIFT, så landet opprettet alt i 2017 sitt System for Transfer of Financial Messages (SPFS) til det formålet.

Iran har skapt et tilsvarende system som kalles SEPAM. Og nå har Russland og Iran blitt enige om å knytte disse to systemene sammen slik at de to landene kan gjennomføre hvilke økonmiske transaksjoner de måtte ønske uavhengig av det USA-kontrollerte SWIFT-systemet.

Kina har også for lengst innsett hvor farlig det kan være å være avhengig av SWIFT, så de har opprettet sitt eget system. Det kinesiske systemet CIPS er allerede innarbeidet og er konstruert slik at det samarbeider sømløst med SWIFT, men også slik at det kan fungere like bra uten SWIFT. Det russiske og det kinesiske systemet kommuniserer allerede med hverandre.