Archer - GullkalvenArcher er i solid stabilt sideleie, med lange kontrakter - ingen ting kan rokke dagen posisjon negativt av betydning da de har mange og lange kontrakter - de har stålkontroll.

EBITDA på rundt 100 mill. dollar pr år, EBIT på rundt 50 mill. dollar pr år.

Da renter og capex tilsvarer DA i EBITDA, så kan resterende EBIT benyttes til nedbetaling av gjeld.

Dersom et selskap som nedbetaler sin gjeld med rundt Nok 400 millioner pr år, ikke er verdt mye mer enn nok 600 mill. utover sin gjeld, som tilsvarer børsverdi i dag....

Så vet kun Salah svaret på det....største idiot i verden

Hjelper lite siden det er "in" å styre unna oljebransjen. Positivt at qes stiger markant i USA, siden dette også har vært noe husene har lagt vekt på i sine analyser. Selv om de har nedjustert kursmålene, så ser de fleste en solid oppside (bortsett fra DnB, som har kursmål på 5)

Var en aktør som var tydelig desperat på å komme seg ut av aksjen denne uken, lempet ut i stor stil. Heldigvis så er det kjøpere. Får håpe vedkommende har tømt seg nå

Er ikkje gjelden rundt 5,5 mrd? Da tar det vel fort minst 10 år å betale ned hele lånet og da blir det dårlig med utbytte til aksjonærene i uoverskuelig fremtid. Dette i kombinasjon en meget usikker fremtid for oljebransjen, er det kanskje ikke så rart at "ingen" vil eie slike selskaper. Alternativet kan være å selge ut eiendeler, men spørs hvor høy betalingsvilligheten er i dagens marked.

Ja, det er her alle snubler.

Det bør ikke være et ønske å bli helt gjeldsfri, halvering av gjelden burde holde i massevis. På det tidspunktet vil renter og avdragsbeløp være betydelig lavere, i tillegg til at verdien av nedbetalingensbeløpet er overført til aksjonærene. Da er det rom for utbytte.

Rask delnedbetaling kan som nevnt gjøres med salg av noen eiendeler, p.t. er det samlet 10 mrd. I bokførte verdier.

Markedet kan bedres betraktelig, p.t. er det vel så svakt det kan bli. Oljeselskapene vil ikke kunne kjøpe disse tjenestene i lengden hvor leverandørene har uakseptabel lav avkastning, det er naturlov. Archer er her i en unik særstilling, som allerede er verdensledende og bygget konsernet gjennom 40 år i 40 land. Det er ikke gratis og tar som sagt tid. De har allerede lange etablerte kontrakter, det er ikke raskt å etablere seg fra scratch.

Uansett er cashflow så sterk at det som samlet går til renter og avdrag i dag, utgjør ca 15 % av selskapsverdi inklusiv gjeld. Det er dette som bør vurderes til en god del høyere verdi. Vipps, så øker lønnsomheten, de gjør salg av Modu rigger, Dls, eller hele dritten blir kjøpt opp, så står nu Salah der på perrongen da. Ka ska han gjør da, da:-)
Redigert 21.09.2019 kl 23:22 Du må logge inn for å svare
Anywhere
21.09.2019 kl 23:22 1326

Sjelden selskaper tar sin gjeld ned til 0. Man vil jo gjerne øke sitt fotavtrykk og finansierer assets med gjeld. Poenget er at om gjeldsnedbetaling stopper og man ikke finansierer nye eiendeler, er altså utbyttekapasitet med dagens forretning rundt 3 kroner pr aksje....hva er det verdt?

Senkes avkastningskravet til 10 % skal kursen stå i ca. Nok 12 allerede i dag.

Investorene har bare en periode der de skyr denne sektoren og skåret alle over en kam.

Overbevist om at interessen for Archer kommer til og vil snu om ikke lenge. Archer blir mer solid for hver dag som går, og anser at det finnes ingen risiko for store smell som Salah manipulerer med.
Redigert 21.09.2019 kl 23:41 Du må logge inn for å svare
Anywhere
21.09.2019 kl 23:53 1284

Man gir løpende i alle fall ikke mer enn 10% fra seg i aksjemarkedet, så da skulle det betyr mer 30 pr Archer aksje i et slikt scenario.

Problemet i dag er vel at Archer aldri har betalt utbytte? Null prosent der altså. Er det noe håp om utbytte i fremtiden?


Topas på vei :-)

Nytt rekord resultat sidene 2014 på vei :-)
23.09.2019 kl 21:03 874

Qes er også opp 7,18%
Men tørr vi satse på et rally? Vil det komme nok kjøpere til og løfte Archer over motstandsnivåene?

Skulle vært kjekt om oilservice-ratene også tok seg opp. Noen som har oversikt over det btw?
Redigert 23.09.2019 kl 21:03 Du må logge inn for å svare

Noen få prosenter til så er Qes opp 100% fra bunnen for et par uker siden...for Archer er samme reaksjon ca 7,5 kroner pr Archer-aksje. Ingen utopi, men man blir stemplet som overtroisk og innbilsk om man mener det kan skje innen et par-tre uker. Omtrent samme tidshorisont Salah hadde på at Archer skulle under 1 krone sist Archer bunnet på 3,87 den 3. juni😁😉
23.09.2019 kl 21:33 809

Det kunne jo nesten skje i dag 🤔 Archer fikk et spark ned til 3,7. Sist den fikk et spark, hva ned på 4,2 fra 4,8. Har så vidt sett 5eren etter det. Feigt og sparke de som allerede ligg nede 🤣


Topas! coming, I think tomorrow. :-)

QES sluttet opp 11,11 prosent. Husene har nå sett en dobling av aksjen og kan samtidig ta en ny vurdering av Archer, siden de mente at usikkerheten rundt QES gjorde at de senket kursmålet (som fortsatt har en solid oppside)
helbru
24.09.2019 kl 09:38 507

Equinor skulle komme med avgjørelse i slutten av august. Har forstått det slik at partnerene ønsker å drive Heimdal 1 år til, og at endelig beslutning om Topaz skal komme i slutten av September. Men, vet at Topaz er høyaktuell for andre kontrakter, så her kan det komme overraskelser i positiv forstand! Rent kurs messig, er det tydelig tørke fra de store, med nedsalg pga den spente geo politiske tiden vi nå er inne i. Men, i kjølevannet av dette, vil det oppstå et vakuum i markedet, der det blir kamp om å komme seg inn igjen. Om det blir om 4 mndr eller 2 år, vil vise seg. Er uansett overbevist om at det er nettopp det som kommer til å skje.....

Jeg tok i mot en god del aksjer i går. Måtte selge noe annet for å gjøre det. Ubalansen i portisen økte derfor. Jeg kan ikke fortsette sånn. Jeg er ikke et fond, men ei pølsebu.. Men om vi går ytterligere ned på tretallet skal jeg klare å hoste opp litt reserver for å ta i mot mer. Archer er et middels stort selskap i oljebransjen internasjonalt som har positiv EBIT. Det er klart det er verdt mer enn dagens prising. Jeg tenker 12 kroner passer bedre enn 4.
Redigert 24.09.2019 kl 09:52 Du må logge inn for å svare
helbru
24.09.2019 kl 09:55 466

Nettopp, og det er det som gjør denne aksjen mer og mer attraktiv! Har lastet opp på disse nivåene, og vil fortsette med det fremover dersom dette vedvarer. Så her er det kun tålmodighet som gjelder....
hofa
24.09.2019 kl 10:58 402

Der er fonde m.v. der åbenbart skifter olie ud med vedvarende energi uden at se på økonomien i det. Jeg er dog også overbevist om at dette vil snu. Det eneste der irriterer mig er hvorfor trådte CEO tilbage efter et fantastisk turnaround og hvor er JF i dette spil. Mangler en positiv melding fra bestyrelsen.