DNB Markets ber investorer satse på NRC Group


"«Innenfor sektoren ser vi i øyeblikket størst potensial for Olav Thon og NRC Group», skriver DNB Markets i torsdagens rapport."

"NRC Group får en kjøpsanbefaling og et kursmål på 75 kroner."

kilde: https://finansavisen.no/nyheter/bors/2019/09/19/6958070/dnb-markets-ber-investorer-satse-pa-olav-thon-og-nrc-group

Utover dette må det igjen nevnes at det ligger flere triggere på lur, men at også kursmål 75 bør anses som attraktivt i ft. dagens lave kursnivå, som ligger like over et kjent støttenivå. Ser man dette i lys av børsklimaet som råder for tida, så skal oppgangen til 75 være en fin marsj bare den oppfylles ila. høsten. Enhver får gjøre sine vurderinger, google nyheter, se an børsmeldinger eller annet høvelig fornuftig. En får i alle fall ikke med seg de første 10 kronene per aksje i en oppgang om en må vente til de har vinka adjø før man endelig beslutter å kjøpe, og dessuten får man som regel kjøpt seg et lavere antall aksjer ved å vente. Tar en fram kalkulatoren, så skal man ikke ha mer enn 2 i matte fra videregående for å skjønne at slikt påvirker effekten. Nei, jeg tror faktisk man kan se det med strykkarakter også...

Fra fredagens sluttkurs til 75 er det en økning på 28,65%, men teknisk sett skal det ikke være motstand før cirka 84 etter at cirka 67 er passert (sluttkurs som teller), sånn at det er nevnt. Fra fredagens sluttkurs til 84 er det en økning på i overkant av 44%. Vil kursen kunne bykse opp til cirka 84 minst like raskt som den har gjort tidligere..? I så fall må det være lukrativt å ha NRC-aksjer nå.

Børsmeldte kontrakter i millioner så langt i år / oppstart:

SEK 221 / februar
EUR 3,1 / februar
SEK 73 / mars
SEK 40 / mars
EUR 8,25 / februar
EUR 10,9 / mars
SEK 173 / mars
NOK 56 / april
SEK 142 / april 2021
NOK 76 / mai
SEK 44 / april
NOK 34 / juni
NOK 68 / mai
EUR 3,2 / mai
EUR 220 / juni
NOK 123 / august
NOK 60 / april 2020
NOK 33 / juni
SEK 103 / juni
NOK 43 / august
EUR 7,4 / januar 2020
EUR 3,4 / august
EUR 20,7 / september

Ordreboka antas nå å være på godt over NOK 8 milliarder, og husk at q3 skal være et sesongmessig godt kvartal. Selskapet opererer i Norge, Sverige og Finland, og kundene er i hovedsak solide nordiske stater, så NRC er nærmest isolert fra handelskrigen, med kunder som kan betale for seg selv om det måtte bli dype krisetider. NRC ser dessuten ut som et soleklar oppkjøpskandidat.


Selskapets nettside:
https://nrcgroup.com/
Redigert 20.01.2021 kl 17:35 Du må logge inn for å svare

Da har jeg sett gjennom ulike kvartalspresentasjoner: https://finansavisen.no/fatv/kvartalspresentasjoner/2020/02/07/7495801/nrc-group-webcast-kapitalmarkedsdag og https://nrcgroup.com/investor/reports-and-presentations/

Skjønner at her er det store problemer fremover

Se forskjellen i de ulike presentasjonene, fremoverlent og proaktiv i februar 2020, men i q3 2020 ser det ut som en har vasket gulvet med både Olsen og Fladby;)
Redigert 10.02.2021 kl 10:42 Du må logge inn for å svare

Hva har skjedd i den perioden? Har vi hatt en pandemi eller noe sånt? Kan det ha påvirket resultatet noe? Noe mer vi lurer på?

Du har vel skrevet at Covid ikke hadde noen innvirkning på NRC. Jeg mener det vil forårsake en kapitalinnhenting/emisjon om vekstambisjonene holdes. Selskapet har ikke noe annet valg. Derimot skrote ambisjonene og slikke alle åpne sår(mange av disse i dette konsernet), kutte ansatte, få ned sykemeldingstallene. Valutaeffekten er og en sak som blir dysset ned
dells
10.02.2021 kl 11:02 1168

Haha null aksjer short i NRC så denne surmulingen hjelper lite kompis (BL)

Men du er artig da, og underholdende når vi alle har hjemmekontor :D Det gjelder vel ikke alle, noen er bare hjemme.
Redigert 10.02.2021 kl 11:03 Du må logge inn for å svare

Har aldri skrevet at Covid ikke har noen innvirkning på NRC. Det har innvirkning på alle selskaper. Jeg har skrevet at du endrer argumenter på hvorfor NRC sliter etter hvert som du blir motsagt, blant annet har du argumentert med Covid. Men det gjelder som sagt alle selskaper og er et forbigående fenomen. Det er vel heller ikke naturlig å satse på stor vekst i en slik periode? For de fleste selskaper så er dette en periode der man må kutte kostnader for å øke lønnsomheten, dette gjelder også NRC. Ingen kriseemisjon nødvendig på nåværende tidspunkt slik du hevder.
dells
10.02.2021 kl 11:18 1140

Geo: Kunsten er å ignorere små hunder som bjeffer :)

Nei har ikke villet mase om covid 19, har vel 1 innlegg om det. Viktigere er det å ha fokus på disse veksambisjonene til 10 millarder med minusresultat i "baggen". Hvordan skal selskapet ta pengene fra til alle disse nødvendige investeringene som er helt nødvendig. Det er jo ikke slik at det står 100 millioners maskiner ledig og ruster. Selskapet må investere i ny 4 milliarders vekst, det vet AF guttene veldig godt. Rentene/leverage covenant har også steget fra 4 til 5,25 i en periode ut 2021 der vekstmaskinen skal tjene mer penger. Dette slår hardt inn på en allerede tungt belastet bunnlinje

Jeg har lest alle rapportene tilbake til 2018 og lurer på hva du konkret sikter til.

Hvilken konsekvens mener du corona har for nasjonale transportplaner og investeringsvilje i jernbane i tiden som kommer? Og videre, hvordan påvirker det guiding i 2021, 2022 og 2023? Om noe vil svak aktivitet i 2020 gi rekyl pga. økt vedlikeholdsetterslep og utsatte prosjekter.

Du kommenterer utelukkende NRC på forumet, er utelukkende negativ med svake argumenter og er særdeles aktiv. Du har åpenbart svært sterke motiver for å snakke selskapet ned. Har du fått sparken fra NRC? Jobber du for en konkurrent? Vil du gå inn på lavere inngang? Jobber du for noen som planlegger å gå inn med en større post i selskapet?


Pipline for Sverige er vel krafig redusert iht 2 års prosjekt pause som Olsen snakker om i q3 presentasjonen

Dette har du mast om i flere uker nå, det betyr ikke at det er rett. De vil vokse på en sunn måte, ikke eksplosjonsartet vekst som du prøver å fremstille det som. Vekst over flere år, i 2024 er vel målet 10 mrd. Men om Covid og markedet ikke tillater det, vil de selvsagt justere på dette. Det viktigste nå er inntjening. Ingen vekst uten inntjening. Det skjønner sikkert du også-

Faktisk enig, ingen vekst uten penger. Så få noen emisjonsmilliarder inn i denne cocvidmaskinen så tar det nok av iom noen år. Får vi en makrosmell i tillegg ser vi fort teknisk bunn her på 5 kr

Penger har de, det er inntjeningen som er svakere enn ventet. Det har de iverksatt tiltak på for å endre.

nettopp, og det blir gjerne utsatt til 2022-2023 slik svenskene har gjort det, i mellomtiden blir den lille lommeboken tom for penger og du må være med å redde selskapet , kanskje for 2 gang. Jeg venter til neste emisjon i 2021, innen q2 er over skjer det.

Tiltakene skal være implementet til Q1. Prosjekter som går i null er i sluttfasen. Covid vil være over i løpet av året. Inntjeningen vil bedres alt i 2021. Kursen vil være doblet ved årsslutt.

Jeg skal ihvertfall lese regnskapet med lupe og stille det vanskelige spørsmålene som ikke blir besvart på 20 min i enkle q presentasjonene. Mine spørsmål skal omhandle de mange valgmuligheter som er i IFRS-regnskapet og NRC må følge. Jeg vil fremover i de ulike q presentasjone være ørvåken og ledelsen skal få svare på hvordan disse covid pausene i både Norge, Sverige og Finland har impact på regnskapet fremover:

- avsetninger / betingede utfall?
- avskrivninger?
- oppkjøp og nedskrivning?
- derivater/sikring?
- pensjon?
- valuta?
- utsatt skatt?

nei ikke i sluttfasen, q3 sier Olsen at det er fortsatt 150-200 mill med 0 i inntjening bare i sverige

tipper det er like mye eller mer i Norge. Maskinene er fastlåst til 0 inntjening ut 2021..blir penge av slikt
thief
10.02.2021 kl 12:13 1062

He..He,ja så det er kanskje 300-400mill i omsetning med 0 inntjening av ca 7mrd!!Altså rundt 5%!Og det er krise sier du!Stå på😂

Bare å lese Q3 om du lurer på hvordan Covid påvirker selskapet: The Covid-19 pandemic has had limited operational impact for NRC Group to date. Still, if outbreaks intensify and additional restrictions are implemented by the governments, it will impact the Group’s day-to-day operations leading to higher production cost and slow progress in affected projects.

Flere nullprosjekter i Sverige er i sluttfasen. Several of the zero margin projects, following the project adjustments in Q4 2019, are in the final completion stage.

nettopp, største restriksjoner siden mars ifjor nå i q1. % regning er ikke for alle, du tar med finland for å lage bedre tall;) Ta SVerige og Norge du, så ser du, i tillegg kommer økte finanskostnader. Tipper Olsen utsetter både det ene og andre, TING ble ikke helt slik vi trodde ...osv;)

Nedskrivninger for disse prosjektene er alt tatt.

IFRS bestemmer nok dette, her kjører ledelsen slalåm mellom hvert kvartal og tar nok ikke mer en nødvendig

Nok en udokumenterbar påstand fra deg (begynner å bli ganske mange).

Et dokumenterbart faktum er derimot at ledelsen har sterk tro på selskapet, på en langt høyere kurs enn i dag. 5 personer har i løpet av 2020 kjøpt aksjer for 2,7 MNOK til en volumvektet kurs på 24.8 NOK (ja, det er her justert for emisjoner). De er per definisjon innsidere frem til den faktiske Q4-fremleggelsen og kan ikke kjøpe aksjer før det.
dells
10.02.2021 kl 13:11 969


Velg et innlegg , der finner du 3 prikker på høyre siden. Trykk på de og "blokker innlegg / bruker" .

Vips: Så slipper man alt maset om endeløs krise.
Redigert 10.02.2021 kl 13:20 Du må logge inn for å svare

Ja, det har du rett i. Det hjelper imidlertid kun for meg, ikke alle andre som leser påstandene og legger noen vekt på dem. Tenker derfor det er viktig at leserne her inne blir møtt med fakta og ser at dette er en bruker med en åpenbar agenda om å snakke aksjen ned. En av de mer suspekte brukerne jeg har sett her inne faktisk. Andre som snakker aksjer ned er som regel aktive i andre aksjer og har sterkere faktagrunnlag.

Etter å ha satt meg grundig inn i caset er jeg overbevist om at dette er ett av de beste investeringscasene på Oslo Børs hensyntatt risk/reward.

Ja om en lukker begge øynene og tror at dette snur raskere en lynet. Snu en slik tung "Nrcskute" krever sitt og ikke minst mye lengre tid en 2 kvartal. 2 år tipper jeg
Redigert 10.02.2021 kl 15:22 Du må logge inn for å svare

Det er tatt grep for over ett år siden så man er langt inn i snuoperasjonen allerede. Arild Ingar Moe, EVP Norway, kjøpte aksjer for 1 MNOK 1.12.2020, kurs: 24.25. Jeg er rimelig sikker på at han sitter på mer innsikt om prosjektporteføljen enn deg :)

Musepiss for den nye norske sjefen dette👍, sjekk opsjons programmet ledelsen har, det er slik de bygger rikdom på småaksjonærene og emisjon kapitalen bekostning, ledelsen må ha litt mellom dyre aksjer på vps skal en få tildelt billige aksjer fremover.

Tatt grep? Disse tiltakene og besparelser dekker knapt den økte renteetalingen på finansieringen i 2021. Gjelden til NRC har minst doblet seg siste årene samtidig med dårligere resultater. Dere må huske at politikerne dytter forpliktelsene foran seg i disse corona årene. Dette blir smalhans i 2021 og aksjetrykking til eksisterende aksjonærer og ledelsen sitt opsjon program.

Hvem av topp 20 selger seg ned fremover, alt over kr 10 er gode salg neste 2 årene, det er jeg rimelig sikker på. Har dere sett volumet og sjekket salgs trykket siste ukene, det har jeg, står mye aksjen til salgs i hver slutt auksjon
Redigert 10.02.2021 kl 18:37 Du må logge inn for å svare

BLOODLINE - du har ikke sans for noget som helst udover at spamme.
Blokere dine intetsigende indlæg!!