DNB Markets ber investorer satse på NRC Group


"«Innenfor sektoren ser vi i øyeblikket størst potensial for Olav Thon og NRC Group», skriver DNB Markets i torsdagens rapport."

"NRC Group får en kjøpsanbefaling og et kursmål på 75 kroner."

kilde: https://finansavisen.no/nyheter/bors/2019/09/19/6958070/dnb-markets-ber-investorer-satse-pa-olav-thon-og-nrc-group

Utover dette må det igjen nevnes at det ligger flere triggere på lur, men at også kursmål 75 bør anses som attraktivt i ft. dagens lave kursnivå, som ligger like over et kjent støttenivå. Ser man dette i lys av børsklimaet som råder for tida, så skal oppgangen til 75 være en fin marsj bare den oppfylles ila. høsten. Enhver får gjøre sine vurderinger, google nyheter, se an børsmeldinger eller annet høvelig fornuftig. En får i alle fall ikke med seg de første 10 kronene per aksje i en oppgang om en må vente til de har vinka adjø før man endelig beslutter å kjøpe, og dessuten får man som regel kjøpt seg et lavere antall aksjer ved å vente. Tar en fram kalkulatoren, så skal man ikke ha mer enn 2 i matte fra videregående for å skjønne at slikt påvirker effekten. Nei, jeg tror faktisk man kan se det med strykkarakter også...

Fra fredagens sluttkurs til 75 er det en økning på 28,65%, men teknisk sett skal det ikke være motstand før cirka 84 etter at cirka 67 er passert (sluttkurs som teller), sånn at det er nevnt. Fra fredagens sluttkurs til 84 er det en økning på i overkant av 44%. Vil kursen kunne bykse opp til cirka 84 minst like raskt som den har gjort tidligere..? I så fall må det være lukrativt å ha NRC-aksjer nå.

Børsmeldte kontrakter i millioner så langt i år / oppstart:

SEK 221 / februar
EUR 3,1 / februar
SEK 73 / mars
SEK 40 / mars
EUR 8,25 / februar
EUR 10,9 / mars
SEK 173 / mars
NOK 56 / april
SEK 142 / april 2021
NOK 76 / mai
SEK 44 / april
NOK 34 / juni
NOK 68 / mai
EUR 3,2 / mai
EUR 220 / juni
NOK 123 / august
NOK 60 / april 2020
NOK 33 / juni
SEK 103 / juni
NOK 43 / august
EUR 7,4 / januar 2020
EUR 3,4 / august
EUR 20,7 / september

Ordreboka antas nå å være på godt over NOK 8 milliarder, og husk at q3 skal være et sesongmessig godt kvartal. Selskapet opererer i Norge, Sverige og Finland, og kundene er i hovedsak solide nordiske stater, så NRC er nærmest isolert fra handelskrigen, med kunder som kan betale for seg selv om det måtte bli dype krisetider. NRC ser dessuten ut som et soleklar oppkjøpskandidat.


Selskapets nettside:
https://nrcgroup.com/
Rockall
23.09.2019 kl 15:11 1316

Da er nok aksjen nedi kjelleren og henter krefter for oppturen, og ikke blir jeg overraska om det kommer en fin kontraktsmelding ila. uka heller.
Rockall
24.09.2019 kl 08:17 1238

Kursen ligger nå meget nært støtten, og aksjen skal derfor anses som billig, men billig er den for så vidt på vesentlig høyere kursnivå, så meget billig er vel heller ordet.

Det har nok vært salgspress grunnet et par utålmodige forvaltere og kanskje pga. visse opsjoner. Sjefen selv kjøpte jo aksjer utenom opsjoner til høyere kurs enn dagens kursnivå, og det er slettes ikke lenge siden. Se relevant børsmelding.
Redigert 24.09.2019 kl 08:19 Du må logge inn for å svare
Rockall
24.09.2019 kl 11:22 1196

Jeg virkelig digger å ha sånne motaksjonærer med på laget altså. Veldig trivelig, men om dere tror jeg selger så tar dere skammelig feil. Aksjen skal bare få gå i 0 for min del mens jeg synger opera og drikker rødvin.

Har vært inne i NRC en god stund, men vektet meg ned under siste stigning. Har de siste dagene brukt tiden til å bygge opp en relativt stor posisjon til meg å være.

Bemerker meg samtidig at Datum ikke fortsatte nedsalget i den påfølgende uken, og står fremdeles med 4.26 % eierandel per 22.09. På samme liste er man at to av fondene til Eika har dukket opp på top 20 % med eierandeler på 1.82 % og 1.46 %. Forøvrig mindre endringer, men top 20 har redusert eierandelen totalt sett fra 70.31 % til 69.05 %. Ingen stor endring med andre ord, da de har bølget mellom 69 og 71 gjennom hele sommeren. Sist sommer lå de stabilt på rundt 67 %, så top 20 øker sakte men sikkert.
Rockall
24.09.2019 kl 18:45 1123

Ja, NRC kan være treig og seig i bunnen, he-he... Måtte bare ventilere litt...

Jeg har kjøpt under prisen som direktøren kjøpte på, og sier meg fornøyd med det, men det var synd at den stigende trendkanalen som starta så fint ble brutt. Hadde den ikke blitt punktert grunnet generelt stygge børsdager, så tror jeg den hadde holdt seg videre.

Det at Datum solgte kan være noe som har vært bestemt lenge med en viss deadline. NRC har vært en av Haudemann-Andersens største plasseringer, og han solgte med god gevinst selv på lave kursnivå. Han har kanskje planer om omdisponering, eventuelt stå mer i cash, men han har solgt like før gode kursoppgangen før også han, som i NEL f.eks.

Slik jeg leser NRC nå, så er 2019 et år å jobbe fram resultatbedringer på, og det har jeg tro på at de klarer. Det er jo tross alt markedets skuffelse som har gjort det mulig å kjøpe seg inn såpass langt ned, og jeg er ikke interessert i noe som ser ut til å befinne seg ved en topp, der alle faktorer spiller på lag. Der er det ofte ikke mer å hente. Bare irriterende at jeg kjøpte for mange måneder siden og ikke nå, men slikt skal man tydeligvis gjennom.

Ordreboka vokser den, og markedet i Sverige kommer nok tilbake. Den riktig dårlige nyheten har jeg heller ikke sett. Hvor er den liksom..? Jeg kan ikke finne den...

Du gjorde det bra med en slik vandring da, KoneptInvesto, at du vektet deg ned under forrige stigning. Jeg er mer sånn at «alt skal lengre opp»... eller ned...
Redigert 24.09.2019 kl 20:34 Du må logge inn for å svare
Rockall
24.09.2019 kl 20:31 1092

Nå har en rekke andre nevneverdige selskaper blitt ferdigprisa på oppsiden for en stund, inkluder SSO, og laksen er sur og oljen er usikker. Nei, nå må det komme kapital over hit.

Ordreboken vokser ja, men spørsmålet er jo hvor store marginer de har på kontraktene. Har du noen historiske tall? Mener å huske at enkelte av kontraktene går i minus, men at flertallet går i pluss.

Multiconsult og NRC er vel kandidater for handelskrigs klima, men de er jo ikke akkurat populære... Folk kjøper jo mer eller mindre ikke frivillig.

Max
Rockall
25.09.2019 kl 09:20 979

Har ikke den fulle oversikten, men andre innen entreprenørbransjen gjør det også godt, så det vil nok også NRC gjøre etter hvert. De sonderer også flere bein å stå på. Bare vann og avløp har et potensial på flere hundre milliarder kroner i NRC-landa. Veldig mye som må skiftes ut grunnet klimaendringer og gamle rørsystemer. Havvind og annet kan til havrommet kan de også levere til, om de bare vil slå seg inn på feltet. De sitter da ikke urørlige og ser på at slike resultater blir å fortsette. Ta AF Gruppen f.eks., har blitt et entreprenørkonsern som betaler "feita utbytter" mens kursen tikker opp, opp, opp... Heller ikke AF Gruppen var der i sin barndom.
Rockall
25.09.2019 kl 09:24 976

NRC er nærmest isolert fra handelskrigen, men akk ja, ikke særlig populær for tida, men der har NRC vært før. Aksjen blir meget populær tvert den skyter seg inn på 70-tallet. Da våkner flokken, og psykologien i aksjen er en helt annen.

Planen min var å selge meg ut på nye høyder i disse tider. Bare kontrakten på over 200 millioner euro i Finland skulle ha kickstarta aksjen tidligere i sommer. Vel, NRC får en deadline på seg, noen måneder til. Er den like død da så kastes den ut.

Etter en kryssing av diverse poster i lavt terreng nå, så tror jeg bare det er de mer små og useriøse som selger. Skal vises på lav omsetning. De som har kjøpt stort i det siste, har da vel ikke kjøpt i blinde. Håper på bud på selskapet om ikke børsen setter en mer rettferdig pris på det.

Selvfølgelig er jeg irritert over at det har gått slik som dette, så langt i år, for jeg har da sett andre aktuelle kandidater. Nå er de ferdigprisa for en stund, så de er ikke aktuelle for tida. Nå står jeg i all min stahet i NRC og nekter å selge. NRC kommer tilbake, men det er synd at akkurat dette selskapet må bevise så himla mye mer enn diverse andre selskaper som bare hangler og går, som aldri noensinne har hatt verken ordrebok eller plussresultater.
Redigert 25.09.2019 kl 09:32 Du må logge inn for å svare

Så lenge man har studert det fundamentale og gjort seg opp en mening, mener jeg man må overveie nøye om man skal kaste kortene kun på grunn av at aksjekursen står i stamp. De har jo fokusert mye på effektivisering og kostnadsbesparelser. Samtidig ser man jo at ordre-backlogen fra 2018Q2 til 2019Q2 økte fra 2.7 mrd til nesten 8 mrd. Ser man økte marginer på disse kontraktene vil resultatet (og aksjekursen) reflektere dette. Jeg mener det er dette som er mest interessant i de neste rapportene. Man ser jo at marginene på EBIT/EBIDTA allerede er i bedring, så synes det ser lyst ut.
Redigert 25.09.2019 kl 11:52 Du må logge inn for å svare
Rockall
25.09.2019 kl 14:02 917

Tenker det samme, KonseptInvesto. Det blir lite profesjonelt å kaste kortene bare fordi man er sur på selve aksjekursen da ja...

Har nevnt AF Gruppen. Vi skal ikke mer enn fem år tilbake i tid før vi ser en aksjekurs som var nedi 68,5, men nå er den altså på 185. De som kasta korta på 68,5 er kanskje ikke så glade for det i dag. NRC kommer nok til å utvikle seg i rett retning etter voksesmertene. Tror de kan komme med spennende nytt etter årets sondering. Det er meget godt skodde folk som tar tak i NRC nå. Må være blant toppfolka i Norden bak roret.

Akkurat nå, i høysesongen, kan det hende at pengene ruller mer inn på plussiden enn hva markedet tror. Flere større kontrakter i ryggen.

Jeg er der også når oppturen starter!
Redigert 25.09.2019 kl 14:04 Du må logge inn for å svare

Nytt kryss i dag på 55.8 med 200 000 aksjer. En av fordelene når enkeltinvestorer selger seg ned er at de erstattes med andre likesinnede som tror på høyere verdsetting.
Rockall
25.09.2019 kl 17:59 854

Ja, det er det. Det er smitte over til NRC også på fall i andre aksjer, og flere ommøblerer vel i disse tider. Nå skraper vi i bunnen, tror jeg. Finansieringen er vel på plass, og dessuten mener jeg å huske at selskapet har mer å selge unna verdt store summer, som visse deler av maskinparken som enkelt kan selges til land utenfor Norden. Nye oppkjøp blir det vel heller ikke før tidligst uti 2020. Dette er hva jeg har fått med meg, men om det må sjekkes ut, så søk opp på nett eller se meldinger fra selskapet. Jeg har ikke tid til kildegraving akkurat nå.
Redigert 25.09.2019 kl 22:05 Du må logge inn for å svare

Da kan det se ut som man har touchet bunnen for nå. Blått i dag kan styrke dette videre mtp. 3 sammenhengende oppgangsdager.

Datum ut med neste 1.000.000 aksjer i dag. Har da igjen 1.200.000. Burde ikke tilsi fall og prispress alene, da det ble krysset ut. Blir spennende å se hvem som fortsetter å øke. Utgjør jo en ca 2% av alle aksjer.
falcon
14.10.2019 kl 14:43 272

Virker som Nrc er på vei tilbake til utgangspunktet når jeg kjøpte dem første gang som Blom til 10,40 kr
Jeg hadde på dette gamle forumet en del innlegg som " veien videre til 50 kr, 60 kr, 70 kr, 80,kr og 100 kr" men et sted rett over 80 kr snudde den i døra og gikk nedenom og hjem. I etterkant av dette har dem ekspandert i alle retninger og ordrereserver andre bare kan drømme om. Likevel så selger en storaksjonær seg ut i stort monn. Kan noen forklare all denne ulogiske utviklingen ?
Burde passert hundrelappen for lenge siden mener jeg .....
Redigert 14.10.2019 kl 14:47 Du må logge inn for å svare

Teke tapet i Nrc no Rockcall?

Både Rockcall og Max payne slikkar såra sine no tenkjer eg. Haussinga av denna aksjen på kr 68;) Skal nok ned på lavt 40 tale. Her er det nokon store som skal ut
Redigert 15.10.2019 kl 10:57 Du må logge inn for å svare

Kursen har ikke vært lavere siden 2016