Fiat money

paneldata
22.09.2019 kl 09:40 1100

Det er noen fellestrekk med Euro idag og Zimbabwe dollar for noen år tilbake: ønsket om å ikke ha disse kontantene. Idet man fikk et trillebårlass med zimbabwe dollar var det omågjøre å forte seg å veksle dette inn i noe spiselig før de ble enda mindre verdt. Nå forsøker Europeiske banker velte europenger over fra seg selv til andre. Euroen er en penge du ikke vil ha. Fiat money.

Dette virker ikke særlig stabilt. Er nok bra vi har våre egne penger nå framover. Det kommer en ny finanskrise. Helikopterpenger har funnet veien inn i en masse ideer og prosjekter som vil vise seg verdiløse.


https://resett.no/2019/08/21/den-kommende-okonomiske-nedsmeltingen/



En av grunnene til at det har vært mulig å holde på med pengetrykkingen så lenge er «this time its different»- argumentet: det blir jo ikke inflasjon denne gangen.
Dette er selvsagt ikke sannheten. Faktum er at metodene for å måle inflasjon er endret over tid, og metodeendringene gir systematisk lavere målt inflasjon.
Nye metoder justerer for kvalitetsforbedringer på produkter. Høyere husleie skyldes for eksempel økt attraktivitet og standard....
Samtidig skyldes lavere pris på klær og leker ikke at kvaliteten på billigprodukter fra Kina er mye lavere enn produkter vi kjøpte på 80tallet.

Statistikken er rigget for å lage Fiat penger av Euro og dollar, tilsynelatende uten at inflasjonsmålet brytes.

Målt med gamle (1980) metoder er inflasjonen i USA 10%.


http://www.shadowstats.com/alternate_data/inflation-charts

Hvordan dette vil ende når det kollapser vet ingen.


Redigert 20.01.2021 kl 02:44 Du må logge inn for å svare
mrpotato
22.09.2019 kl 20:51 987

Du kan vel ikke bruke resett.no som en seriøs kilde til informasjon?
paneldata
22.09.2019 kl 22:17 952

At jeg legger inn en lenke til resett betyr ikke at jeg bruker dem som en kilde til informasjon. Jeg lenker til en artikkel med gjennomtenkte argumenter. Det er noe mer enn informasjon. Olav viser god forståelse gjennom sin argumentasjon. Jeg skiller innholdet fra kilden. Mange anerkjente kilder har svakt innhold. Samtidig kan godt innhold komme i mindre anerkjente fora.

Kildekritikk er ikke lett. Man må spe på med eget vett, så godt man kan.
paneldata
23.09.2019 kl 10:45 853

Selv med den lave renta, er gjeld strevsomme greier.....

Thomas Cook kunder sperres inne og presses til å betale hoteller før de får sjekke ut. Charter-reisende må kanskje plasseres i midlertidige leire i påvente av hjemreise!

https://www.express.co.uk/news/uk/1181344/thomas-cook-latest-news-bust-tunisia-hotel-charges-holidaymakers