KAHOOT! - PÅ BØRS 10.OKTOBER

Herga
KAHOOT 23.09.2019 kl 19:15 45345

KAHOOT! kan bli en IT-gigant på lik linje med Twitter, Uber, Snap, Spotify, Netflix osv. Prisen for aksjen er nå 3-4 milliarder, men det spiller ingen rolle om den er priset til 3, 6 eller 10 milliarder. Fortsetter utviklingen og ambisjonene innfris kan man lett sette en null bak det siste tallet i første omgang.

Kahoot! er en læringsplattform som man kan si har fått et internasjonalt gjennombrudd. Kahoot! har 100 millioner unike brukere hver måned. Halvparten av alle amerikanske elever spiller Kahoot! på skolen. Man kan lett miste fatningen av omfanget her. Betalingstjenesten Vipps f.eks. opererer i et marked på størrelse med Alabama. Kahoot! opererer i USA, Europa, Sør-Amerika og ASIA.

Strategien til selskapet kan minne litt om Netflix. I tillegg til nettverk, Gettys image, millioner av quiz, katalogsystem kommer Poio (hjelp til lesing) og Dragonbox (matte) også under Kahoot! Man kan tenke seg første årene med Netflix og hvor tynt innholdet var i forhold til i dag. Slik vil utviklingen gå i Kahoot! også helt til man ikke kan klare seg uten den. Flere oppkjøp vil komme!

https://kahoot.com/files/2019/09/Kahoot_Company_Presentation18September2019.pdf



Redigert 21.01.2021 kl 09:33 Du må logge inn for å svare
Bruns
26.09.2019 kl 15:45 22826

Tror Kahoot har truffet en nerve når det gjelder endringen i måten man lærer på. Gamification som læringsform er en stor trend vi i Norge ikke har omfavnet helt enda. Ser man til USA, hvor de fleste store trender starter, er man mye mer fremtidsrettet når det gjelder teknologi som hjelpemiddel innen læring og utdanning. Om læringsteknologi brukes riktig og sammen med andre tradisjonelle former for læring, tror jeg også at Kahoot kan bli et redskap man ikke kommer utenom.

Det store spm i dag er vel hvordan man kan forsvare dagens prising av selskapet. Men fortsetter selskapet å levere i henhold til guidingen, med flere spennende oppkjøp, kan dette bli en hyggelig reise for aksjonærene. Fundamentet er der nå, med selve kahoot quizen som et viralt fenomen og døråpner til et globalt utdanningsmarked. Så godt mulig dagens pris kan forsvares med tanke på det urealiserte potensialet som ligger der.

Merkenavnet er kjent verden over, og det skorter heller ikke på omtale fra alle verdenshjørner, så da gjensår det å se om veksten fortsetter og de store pengene på sikt kommer inn i kassa.

Med Microsoft på eiersiden, og samarbeid med både Amazon, Google og Disney er nok selskapet en het oppkjøpskandidat, hva tror folk?

Her er noen utvalgte artikler jeg fant på selskapets nettside og nett:

https://www.nasdaq.com/articles/faces-of-entrepreneurship%3A-asmund-furuseth-ceo-of-kahoot-2018-08-17

https://www.gettingsmart.com/2019/08/kahoot-kids-game-that-all-the-fortune-500-companies-use/

https://www.wired.co.uk/article/best-startups-oslo





Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare