NAS - shortere og mulig ny krise-emisjon..


NAS-aksjen er blant de mest shortede på Oslo børs. Sissener fikk ikke viljen sin om konvertering av obligasjonslån til aksjer samt ønske om å nekte å utsette obligasjonslånene, hvor sissener prøvde å få med seg de andre obligasjonseierne på dette. Sissener mener kapitalstrukturen i NAS er feil med for mye gjeld og mente at en emisjon på 5 milliarder til kurs 5 skulle rette opp i dette, kursen var antatt å bli kr 5 på grunn av den lave aksjekursen til NAS på cirka kr 31 på det tidspunktet. Dette ville høyst sannsynlig føre til en massiv utvanning av eksisterende aksjonærer.

NAS hadde ved utgangen av 2 kvartal cirka kr 1,7 milliarder på bok og fikk solgt aksjeposten i NOFI og får inn 934 millioner som følge av dette, hvis salget blir godkjent da. Dette er ikke mye over grensen på kr 1,5 milliarder satt av bankene for å unngå brudd på lånevilkårene, NAS har en meget høy gjeld i forhold til konkurrentene og veldig høye renteutgifter. NAS har flere milliarder i utestående hos Rolls Royce, Boing og hos kredittkortselskapet som holder tilbake ekstra penger (pga høy risiko), dette utgjør mer enn kr 5 milliarder i mindre arbeidskapital, og det kan ta lang tid å få inn på konto og som kan bli kritisk. Sissener påstår nå at de har solgt hele aksjeposten og har nå begynt å shorte NAS, det er det garantert mange flere som gjør. Snart kommer vintersesongen med forventet mye lavere etterspørsel og veldig lite penger på bok. NAS har meget høy operasjonell og finansiell risiko, det er ikke mer enn en terrorhandling, mye høyere oljepris eller en askesky som skal til før det blir virkelig krise i NAS.

Har Sissener rett i at det bør bli en massiv utvannende emisjon til en meget lav kurs, som i fjor vinter - eller klarer NAS seg - med Guds hjelp - frem til neste sommer uten en emisjon? Det ser ikke bra ut, og jeg synes det lukter en emisjon, og jeg har redusert beholdningen min av NAS aksjer!

Alle opplysningene som er nevnt her er hentet fra en rekke artikler i dn.no, E24 og finansavisen.
Redigert 21.10.2019 kl 12:42 Du må logge inn for å svare
kimh
25.09.2019 kl 12:21 3653

Hvis man ønsker lange reflekterte innlegg så anbefaler jeg at man leser Mysterymanx sine innlegg. Om dagene er kjøre, og man helst vil bare lese gode nyheter, så forstår jeg at det kan bli hard kost, og da forstår jeg de tre siste "debattantene" med innlegg av enkle setningslengder.
exuptro
25.09.2019 kl 12:27 3629

Nok et selskap som sliter med å holde vingene i lufta.

https://www.lecho.be/entreprises/aviation/en-difficulte-adria-airways-annule-ses-vols/10165368.html

Adria Airways, et slovensk selskap som tidligere er statseid måtte kansellere alle flyvninger både i går og i dag grunnet mangel på likviditet. Det spås med andre ord tøffere konkurranse om passasjerene i Europa.

Svartmaling og ensidig negativt. Tror neppe jeg gidder å lese flere innlegg fra denne ‘skribenten’ .
Epona
25.09.2019 kl 12:39 3588

Enig, - bare blokkere de som henger i stroppene til * Sissener * Co *

Sisseners disipler er desperate med flere brukere pr. person inne på forumet.
Hold fast i aksjene deres!
Omsetningen er ekstremt lav på nedgangen å det betyr at folk nekter å gi fra seg aksjer her nede på disse nivåene.
Snart må shorterne igjen opp i pris for å få tak i aksjer.
En positiv melding da smeller vi KRAFTIG opp!

Da vil man ikke stå utenfor!
Redigert 25.09.2019 kl 13:41 Du må logge inn for å svare
Claude
25.09.2019 kl 14:10 3429

"Da vil man ikke stå utenfor!"
Tja, oppgangen vil eventuelt skje over litt tid, så tror nok det er mulig å kjøpe når man ser en bevegelse.
Pr nå er det vel mye sideveis bevegelse.
omac
25.09.2019 kl 14:25 3387

NAS aksjen eksploderer på bare rykter, det er kø inn ved gode nyheter
Gonzo
25.09.2019 kl 14:33 3360

Vel, jeg har ikke så lang fartstid i aksjemarkedet men mitt inntrykk er at det lønner seg å være litt i forkant av bevegelsene. Nå kan det jo også virke som om at planen med å dekke seg inn med ny trykkede aksjer under 30 kr er utsatt på ubestemt tid, om det skjer i det hele tatt er jo høyst usikkert, hvis ikke så får vi håpe for bjørnene sin del at de får dekket seg inn før aksjen står betydelig høyere enn dagens utbombede nivåer.
Redigert 25.09.2019 kl 14:35 Du må logge inn for å svare
kimh
25.09.2019 kl 14:44 3327

Tror du det er flest storaksjonærer som har falt av siden nyåret, eller småsparere? Det er en grunn til den ensidige positiviteten her, og det er at folk her er nye i aksjen. Om folk hadde sittet med 80 % urealisert tap her så hadde nok pipa vært en annen. Korttidshukommelsen på denne tickeren er utrolig.

For eksempel, hvor har det blitt av 2132, med sine daglige innlegg i "Tråden om kursutvikling i NAS" med 516 svar og 26999 visninger. Tok hen ut tap, og forlot oss for en uke siden?

trenden er positiv. Så du kan like gjerne dekke inn på disse nivåene

Var forresten med på forrige emisjon. Kan si at det ikke så like lyst ut da
ksandal
03.10.2019 kl 16:11 2203

Kan ikke huske en eneste gasng , det har lønnet seg og være med på en emisjon. bedre og vente til etterpå og kjøpe billig.
Proletar
03.10.2019 kl 23:23 2125

Emisjonen på 50 Kr i banken med samme navn i 2016(?) er vel et unntak. Her ble det kun reparasjonsemisjon på "folket" riktignok.

Trafikktallene for september var OK, men ikke på langt nær så bra at det forhindrer en ny krise-emisjon i vinter på 5 milliarder til cirka kurs 5, dvs en total utvanning av eksisterende aksjonærer. Dette er veldig bra for shorterne. Hvor langt ned skal NAS-aksjen nå?
TomW
08.10.2019 kl 16:16 1843

Hvis forutsettningene dine for september tallene er at en rask på 0,35 resulterer i en emisjon på 5mrd til 5 kroner så underer jeg meg fælt på hva slags tall du mener måtte til for å unngå det?

Anbefaler deg å tenke selv og ikke kaste ut fantasitallene til sissener som kun ble brukt for egen vinning. Bare et par måneder før han kom med disse fantasitallene så spådde samme mann Nas til 60 minst og det på dårligere forutsettninger enn i dag. Er dette en troverdig mann å lytte til tror du?
Redigert 08.10.2019 kl 16:18 Du må logge inn for å svare

Igjen masse propaganda. Trafikktall var bra og blir bedre, samt ØKT lønnssomhet.

Alle andre, les dette:
https://www.dn.no/luftfart/norwegian/usa/ferie/norwegian-oker-frekvensen-pa-usa/2-1-687123

"Norwegians løpende optimalisering av ruteprogrammet vil også bidra til å redusere selskapets kostnader", påpeker selskapet.
Strategi
11.10.2019 kl 13:27 1122

Dagens gladnyhet er drømmescenario i forhold til kontrakten med forsvaret!!
Lønnsomhet - Lønnsomhet - Lønnsomhet og sunn struktur.
Bort med ulønnsomme kontrakter og dårlige ruter.

Norwegian øker frekvensen på USA
Norske reisende får nå tre ukentlige avganger fra Oslo til Miami og San Francisco.
1 min
Publisert: 11.10.19 — 09.11
Oppdatert: 2 timer siden

På grunn av god etterspørsel, øker Norwegian frekvensen på en rekke populære ruter mellom Europa og USA, ifølge en melding fredag.

Norwegian øker antall avganger fra London, Barcelona, Madrid, Oslo og Paris, til San Fransisco, Austin, Denver, Tampa, Los Angeles, Boston og New York.

Fra Oslo øker antall avganger fra to til tre ukentlige til San Fransisco og Fort Lauderdale.

- Våre transatlantiske direkteruter har blitt svært godt mottatt av reisende på begge sider av Atlanteren og vi øker nå antall avganger på ruter med spesielt god etterspørsel. De nye avgangene vil bidra til økt fleksibilitet for våre passasjerer, både for de som reiser for jobb og for de som reiser på fritiden. Nå ser vi frem til å ønske enda flere reisende velkommen om bord våre nye, mer miljøvennlige Dreamlinere, sier Matthew Wood, kommersiell direktør i Norwegian.

Norwegians løpende optimalisering av ruteprogrammet vil også bidra til å redusere selskapets kostnader, påpeker selskapet.

Har du ikke gjennomskuet Sissner enda ? Hva var det han ville (drømte om) egentlig ? Han ville konvertere obligasjonsgjelden i nye aksjer. Vanskelig å si til hvilken pris men i sin godhet hadde han vel foreslått mellom 5 og 10 kr. Det hadde vært en kjempedeal for for NAS som selskap men for aksjonærene, små og store, ville det være som å bli ranet på høylys dag. Et ran som hadde satt Nokas ned i smågutte divisjonen. Vær forsiktig med hva du ønsket deg !!
Britax
21.10.2019 kl 12:57 250

Er det narsissisme som gjør at du redigerer uten å endre innhold daglig, Frodon? beklager, Mysterymanx.
Er det et rop om hjelp?

rossi
21.10.2019 kl 20:41 129

Nå er nok noe av pådriveren for økt frekvens på USA ruter krav fra Jet blue som følge av samarbeidet !