Demokratene kunngjør at de starter riksrettssak.


Følg med kl, 23:00

Nancy Pelosi, leder for Representantenes hus i USA, varsler en kunngjøring i 23-tida norsk tid.

Ifølge flere amerikanske medier kommer hun til å kunngjøre at representanthuset formelt innleder en riksrettsprosess mot presidenten.
Redigert 25.09.2019 kl 16:47 Du må logge inn for å svare

Dette gjør the Dems på tross av at de (offisielt) ikke har hørt hva samtalene Trump har hatt med den Ukrainske komikeren egentlig går ut på. Siden de går til dette skrittet uten engang å ha noen håndfaste bevis tyder vel bare på at de faktisk har det. Avskrift av denne telefonsamtalen har nok sirkulert blandt sosialistene en stund allerede, som igjen tyder på at Deep State fortsatt er operative.

Donald Trump har annonsert at han vil frigi avskriften fra telefonsamtalen i morgen.
cinet
24.09.2019 kl 22:43 960

Dette er en genial plan fra DT. Har lurt demokratene til å få fullt søkelys på en korrupt hovedkonkurrent . Samtalene vil vise igjen fake news og planting av desinformasjon
Tyr
24.09.2019 kl 22:45 960

Tipper Biden er ferdig nå.
Dråpe
24.09.2019 kl 22:53 939

The whistleblower er ennå ukjent........,så mon tro om dette er iscenesatt av Trump selv for å
presse media til å nevne litt av Bidens utpressingssak og sønnens ufortjent gode betaling som
pay for play....?
Han har åpenbart gode kort på hånda og offentliggjør samtalen for å ydmyke Dems.Om Pelosi
nå kaster seg på riksrett er det høyt spill.

....og det er bare ei drøy uke siden hylekoret løp i flokk og skrek om Kavanaughs angivelige sak ocer 30 år tilbake og hvor
det angivelige ‘offeret’ ikke husker noe........

Dette som trolig skjer nå er svært dramatisk og har bare skjedd noen få ganger tidligere i amerikansk historie. Nancy Pelosi er ikke noen idiot, men vist seg å være en smart dame og dyktig politiker, i motsetning til hva vi kan si om de fleste andre i partiet. Så for min del vil jeg høre hva hun har å si, og ikke minst lese transcript fra telefonsamtalen.

Følger dette live nå, så vi får se hva dette går ut på. Hun er nok avhengig av å få flertall i The House, men det har hun nok allerede forsikret vil jeg tro.

Ok, da er det offisielt. Hun annonserte at demokratene nå vil starte en impeachment prosess. Ganske oppsiktsvekkende, men fra nå av er det ingen vei tilbake. Underlig tidspunkt og et mysterie hvorfor hun ikke ville vente til i morgen.
leifTM
24.09.2019 kl 23:28 900

Om ikke annet får det oss kanskje til å glemme Greta litt.

Committee chair Sen. Richard Burr, R-N.C., and Sen. Mark Warner, D-Va., seeking interview with whistleblower — signifying that the panel is pursuing the politically explosive issue on a bipartisan basis.

Riksrett mot landets president på bakgrunn av anonyme varsler uten håndfaste bevis... ;-)))

Demokratene går virkelig inn for å ødelegge demokrati, rettsstat og alle vestlige verdier. Ikke overraskende: det er jo Dems/DS prosjekt!

De prøver å holde kjøret gående mot Trump med all verdens utspill helt til 2020 valget om 14 måneder - da har de planlagt storstilt valgjuks i håp om å vippe Trump av tronen. Deep State har ALLTID holdt seg med presidenter som de har "noe på" og som de derfor har i sin hule hånd. At folket nå valgte en kandidat DS ikke har makt over, finner DS seg ikke i. MSM løgnmedia vil bli brukt for alt det er verdt.

THEY NEVER THOUGHT SHE WOULD LOOSE! Q
Redigert 24.09.2019 kl 23:40 Du må logge inn for å svare

Believe me, dette kommer du til å høre om i et par år fremover nå. NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten og alle fake news media har satt krigsstab og spisser sine blyanter.

De får null og niks ut av talen til Nancy ut over at hun faktisk observerte undertegnelsen av the 2. amendment i 1867 eller når det var. Hun tror naturligvis at det var en "historisk" tale hun holdt, men hun vil havne i "hall of shame" som de fleste av dem.

Nancy var trengt opp i et hjørne og har nok skjønt at eneste mulighet for dem å komme til makten er riksrett. Hun vet kanskje mer enn det jeg vet akkurat nå, så skal ikke være for eplekjekk før jeg har lest avskriften fra denne famøse telefonsamtalen. Har de rett, så vil det bli trøbbel, men noen impeachment blir det garantert ikke. Det er nok heller ikke intensjonen, men at det kan påvirke valget, er nok en annen ting.

Dette setter i hvert fall Greta i perspektiv for alle og enhver - som en totalt uviktig liten jentunge - en parentes i en stor og stygg verden!

Må innrømme jeg er litt i villrede om dette, og litt vanskelig å holde tunga rett i munnen her. Jabba og jeg hadde en diskusjon tidligere på en annen tråd om dette med impeachment og hvordan den prosessen var. Han hadde rett i at det kun krevdes rent flertall (i the House) for å formelt starte en "impeachment process". Det skal han ha, men han har vel ikke helt fått med seg hvordan kongressen er sammensatt.

Så vidt jeg har forstått så er det altså ikke vært noen votering i the House. Det det vi snakker om er betydelig mindre dramatisk enn jeg tidligere har sagt. Det vi snakker om nå er at the Democrats kun iverksetter en impeachment inquiry prosess. Det er noe helt annet enn det jeg, og trolig noen andre har sett for seg.

CNN og Fox ble alle "fired up" av dette, og jeg lot meg lure. Dette betyr egentlig null og niks, og betyr egentlig bare at de diverse komiteene som sosialistene kontrollerer skal fortsette med det de har holdt på med siden midterm, da de overtok kontrollen. Det kommer til å bli høringer, de fleste lukkede, men med fyldige utvalgte lekkasjer til NYT og andre media. Dvs. business as usual.
Redigert 25.09.2019 kl 00:28 Du må logge inn for å svare

Har fulgt med litt på CNN for å se hvordan de reagerer, og det tok omtrent en times tid før redaksjonen fikk summet seg og kom med sin strategi. Da kom det en rekke "eksperter" på banen og snakket glødende om "impeachment process", selv om det altså ikke hadde noe med saken å gjøre.

Det er nok fortsatt en laaang vei frem til en votering in the House og noe jeg vil tippe aldri kommer til å skje. De vil ikke engang klare å overbevise sine egene kongressmenn!
leifTM
25.09.2019 kl 00:50 822

Demokratene er generelt flinke til å drite seg ut, så om det er som du skriver må dette være et overraskende smart trekk av Nancy. Nå kan de kan male på i det uendelige frem til valget om at de forsvarer det flotte amerikanske systemet, står opp for amerikanske verdier blablabla uten å risikere et sviende nederlag ved votering?

Må nesten beklage at jeg nok engang lot meg forføre eller lures av NRK fake news. De hadde og fortsatt har (i skrivende stund) overskriften som også er tittelen på denne tråden.
https://www.nrk.no/urix/representanthusets-leder-vil-starte-riksrettssak-mot-president-trump-1.14716486

Som nevnt ovenfor, fullstendig missvisende! Det er som kjent milevis av avstand fra å starte en (politisk) etterforskning til noen riksrett sak. Til NRks forsvar så var de gjengse meldingene fra fake news media i USA nettopp dette, men NRK fikk avslørende nok ikke med seg at de i ettertid har endret dette.

Politikerne må gjøre noe med denne institusjonen nå. Det kan rett og slett ikke fortsette, og det med skattebetalernes penger.

Det Pelosi har satt i gang er en formell granskingsprosess - omfattende 6 komitéer - som KAN føre til Riksrett.

Egentlig nokså skandaløst å åpne slik gransking på så tynt grunnlag. Dems har en fiks idé om at Trump oppfordret til etterforskning for å stoppe Bidens motkandidatur, så vi får håpe Trump har uttrykt seg tydelig nok på at det gjaldt den korrupsjonen Biden selv skryter av på et video opptak.

Med tanke på siste hørings sirkus, så vil nok dette bli en temmelig grisete forestilling.

Dems har forøvrig ikke gjort annet i 3 år nå enn å prøve å få Trump impeached. Men denne gangen har de altså valgt en formell prosess. Det kan de komme til å angre bittert på, men det er ikke så lett for Dems å se seg selv med folkets øyne så lenge MSM bare kjører deres narrativ.

"Egentlig nokså skandaløst å åpne slik gransking på så tynt grunnlag"

Denne saken er bare tungen på vektskålen. Veldig mange ønsket å starte impechment høringene tidligere. Blant annet for hans mange tilfeller av obstruction i Mueller etterforskningen og hans åpenlyse beriking av seg selv.via sine golfklubber og hoteller.
Positivt at de jobber bipartisk i senatet for å få frem fakta i akkurat denne saken. Som kjent samsvarte ikke transcript og lydbånd med hverandre i Watergate saken, og med "sharpiegate" i minne, så må det sjekkes mot andre kilder.

Man vil heller ikke kunne se fra transcript av saken at Trump sa rett ut at de ikke ville få pengene med mindre de startet etterforskning av Biden. Han har nok heller brukt metoden som mafiosos gjerne bruker når de går rundt i nabolaget og "oppfordrer" butikkeiere til å betale beskyttelsespenger.
"Dette var en fin butikk, det ville vært synd om noe skjer med den"
Om ryktet til denne mafiosoen er tilstrekkelig ille så er dette en ganske klar trussel og utpressing.
Redigert 25.09.2019 kl 07:29 Du må logge inn for å svare

The intelligence community whistleblower behind the complaint reportedly linked to President Trump and Ukraine has requested to speak to the House and Senate Intelligence committees, their attorney confirmed today.

Why it matters: Congress has yet to hear directly from the whistleblower or be provided the complaint in full by the Trump administration. While Trump has authorized the release of the transcript of his call with Ukrainian President Volodymyr Zelensky, that interaction is said to be only one part of a series of events that make up the complaint.

https://www.axios.com/ukraine-whistleblower-house-senate-intelligence-committees-b5537c11-38c3-4d7f-91ef-3530121bb613.html

"Donald Trump har annonsert at han vil frigi avskriften fra telefonsamtalen i morgen."

Ja. Hurra. Da får vi den fulle og hele sannheten :) Eller? Barr er flink til å manipulere med slikt.

Det er visst snakk om at det hvite hus også skal overbringe varslerens klage til kongressen nå. Bare det at de har trenert prosessen er i seg selv et potensielt lovbrudd. Hvorfor har de sittet på klagen hvis det ikke var noe i den?

Trumps approval rating har steget de siste par ukene. Trump har en fordel av at han har gjort 1000 uetiske/ulovlige ting mens andre politikere kanskje kun har en stygg sak som all fokuset rettes mot. Det er nå forventet at Trump oppfører seg som en idiot og så snart det går en uke eller to uten at han gjør noe hoderystende så går approval ratingen opp.

https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/

Ser man på grafen så kom Trumps mest alvorlige nedgang i approval i forbindelse med at han stengte ned staten i vinter. Folk bryr seg mindre om hans politiske krumpspring men når det rammer dem selv så reagerer de.
Redigert 25.09.2019 kl 08:29 Du må logge inn for å svare

Selve telefonsamtalen er bare en liten del av saken. Det virker som at dette har vært en langsiktig plan fra Trump/Giuliani om å bruke maktapparatet til å svekke sin viktigste politiske rival.


Giuliani pursued shadow Ukraine agenda as key foreign policy officials were sidelined


President Trump’s attempt to pressure the leader of Ukraine followed a months-long fight inside the administration that sidelined national security officials and empowered political loyalists — including the president’s personal lawyer, Rudolph W. Giuliani — to exploit the U.S. relationship with Kiev, current and former U.S. officials said.

The sequence, which began early this year, involved the abrupt removal of the U.S. ambassador to Ukraine, the circumvention of senior officials on the National Security Council, and the suspension of hundreds of millions of dollars of aid administered by the Defense and State departments — all as key officials from these agencies struggled to piece together Giuliani’s activities from news reports.

Several officials described tense meetings on Ukraine among national security officials at the White House leading up to the president’s phone call on July 25, sessions that led some participants to fear that Trump and those close to him appeared prepared to use U.S. leverage with the new leader of Ukraine for Trump’s political gain.

https://www.washingtonpost.com/national-security/giuliani-pursued-shadow-ukraine-agenda-as-key-foreign-policy-officials-were-sidelined/2019/09/24/ee18aaec-deec-11e9-be96-6adb81821e90_story.html

Fokuset på Fox News

WH to release document showing intel community watchdog found whistleblower had 'political bias,' official says
https://www.foxnews.com/politics/trump-impeachment-inquiry-whistleblower-complaint-release-congress-white-house

Som om det spiller noen rolle. Skal man bare ta anklager mot Trump seriøst dersom de er en tilhengere av han?

Hehe. For deres seere spiller det en stor rolle. Roger Ailes laget nyhetskanal for å tjene penger, ikke først og fremst spre nyheter. Selv om den drittsekken er long gone nå, så henger galskapen igjen i veggene der.

Load
25.09.2019 kl 09:37 646

The loudest voice :)

Justin Amash
@justinamash
·
It’s not about the transcript of a call. Don’t let President Trump or Republican officials distract you with a straw man. It’s about his continuing abuse of the office of the presidency.

Justin Amash kan lett bli den neste republikanske presidenten. Han har den type inegritet som mange mangler i Washington, spesielt nåværende president.
Redigert 25.09.2019 kl 09:39 Du må logge inn for å svare

Amash har stått ganske alene på republikansk side og har snakket om riksrett mot Trump i mange måneder.

Men det ser ut til at flere republikanere tør å komme ut av skallene sine nå. Har ingen tro på at det blir så mange at Trump blir dømt, men alle som står opp mot galskapen vil kunne gå med hevet hode.

Det blir nok slik at enten snur alle eller ingen, akkurat som i Watergate saken. Da kollapset støtten til Nixon på et par uker og han trakk seg.
Trump vil nok også trekke seg om støtten i senatet kollapser og sørge for at Pence benåder han for alle kriminelle handlinger han har gjort slik at han slipper å bli straffeforfulgt etter at han er ute.

Trump har vel et litt annet tak på sitt stemmekveg enn hva Nixon hadde? Jeg gjetter her, men selv om Nixon var en skurk, så var han likevel en mer "normal" politiker. Det virker som at folk nå har et nærmest religiøst forhold til den oransje og den gangen hadde de ikke FoxNews og andre propagandaorganer som tutet øra deres fulle av hjernevask.

Skal nok en del til før demningen brister denne gangen.

Nixon hadde en lignende, om enn lavere kjerne av hardcore supportere. Mange av hans tilhengere aksepterte ikke utfallet av watergate saken. De mente det var en liberalt setup istedet for en seier for den frie pressen, som er den almenne oppfatningen idag.

Blir spennende å følge med.

Da er avskriften fra telefonsamtalen frigitt. Den kan leses her
https://www.foxnews.com/politics/trumps-ukraine-call-transcript-read-the-document

En søt samtale hvor de skrøt hemningsløst av hverandre og om seg selv. President Zelenskyy støtter Trump 1000% :-)

Det er som forventet ingenting her som er i nærheten av å være straffbart eller noe grunnlag for impeachment. Trump nevnte Joe Bidens sønn og sa at det har vært en masse omtale og snakk om dette i USA, så han spurte om Ukraina kunne sjekke ut om det var noe hold i dette.

Det var forøvrig Zelenskyy som først brakte opp dette temaet. Han fortalte at han var blitt inspirert av Trump slik at de også ville drain the swamp. Han forsikret Trump om a de nå ville sette inn sine egene folk som var ærlige og ville utføre sine oppgaver med åpenhet og transparens.

Her vel den delen som omhandler Bidens.
“There’s a lot of talk about Biden’s son, that Biden stopped the prosecution and a lot of people want to find out about that so whatever you can do with the Attorney General would be great,” Trump said in the phone call. “Biden went around bragging that he stopped the prosecution so if you can look into it…It sounds horrible to me.”

Militær hjelp eller donasjoner ble forøvrig ikke nevnt med et ord. Så om noen påstår at dette er "pay for play", så burde nok heller ta en kikk på hva Biden allerede har innrømmet. Blir nok enda en dårlig dag for demokratene dette. Snakker om skyte seg selv i beinet.