Siden oppstart har IDEX tapt 1,7 milliard kroner


1,7mrd har investorer tilført IDEX og fått fylt lommene med gråstein i bytte.

Når IDEX en gang ikke klarer å balanseføre R&D fordi de ikke ser noen måte å kapitalisere på "forskningen", forteller det veldig mye..

En annen kuriositet jeg kom over er at de hadde cash i forskjellig valuta 31.12.18: (tall i millioner norske kroner)
72,2 NOK
7,1 USD
3 GBP
1,4 CNY.


Hvordan kan de ha "alt" i norske kroner om kostnadene skjer i dollar?

Cost:
Norge 0m
America 121,6m
UK 40,7m
Shanghai 11,2m

Her er veldig mye som skurrer rundt IDEX...

Mulig de beskjedne inntektene verdenslederen viser til faktisk kommer fra interne valutagebyr etter overførsler....:-)
Gi_Fan
25.09.2019 kl 09:21 336

Alle "inntektene" er jo i NOK.
Hver eneste emisjon fyller opp kontoen med NOK.
Selvfølgelig kunne idex redusert valuta risiko ved å fordele det utover de valutaene de brenner, valuta-risiko er vel mest interessant for selskap som faktisk prøver å gjøre business, for idex betyr det ikke annet enn noen dager fra eller til på neste emisjon.

de tapte 2mill på valuta i 2018. Men poenget her var hvordan de kan ha all cashen i norge om de bruker den i USA? Cashen de hadde i US holder jo knapt 3 uker med deres angivelige cashburn

Hvorfor skal IDEX ledelsen bry seg om sånne bagateller når Woodford, Invesco, Abu Dhabi, og andre aksjonærer uansett betalte moroa?
Gi_Fan
25.09.2019 kl 10:03 287

Nei, det henger ikke på greip, men det er mye som ikke gjør det. Også det du nevner om at de ikke inntektsfører utviklingskostnader er "merkelig"; Idex har et verdensledende produkt i et mega marked de er sikker på at kommer for fullt i Q4 i år, likevel sier regnskapene at de usikre på om de får noe igjen for R&D kostnadene.
Igjen er det interessant å se parallellene til thinfilm, de satt også med hele pengehaugen i NOK (den gangen de hadde mye på bok), men hadde alle kostnadene i USD/CNY (og thin fører regnskapene i USD).
Valuta-spekulasjon? Thin hadde et knall-kvartal (tapene godt under USD 60M) et par år tilbake når det stod end halv milliard NOK på konto og NOK styrket seg kraftig mot USD.

Sterk nu, verdenslederen.