Kjøper kamp og angrepsfly for milliarder når Droner gjør susen-

Slettet bruker
MUMLE 25.09.2019 kl 09:57 312

isteden. NOBEL freds nasjon er vi og!

Vedtaket om at Norge skal kjøpe 52 kampfly av typen F-35 blir en større og større skandale. Kostnadene er hinsides fatteevne og flyene lever overhode ikke opp til produsentens løfter.

Kampflykjøpet er den største offentlige investering som noen gang er gjort. Selve anskaffelsen skulle koste oss 68 milliarder, men den virkelig store kostnaden blir å drifte flyene. Totalkostnadene ble i 2017 stipulert til 268 milliarder kroner. Men erfaringene fra USA tyder på at F-35 er enda dyrere i drift enn det Forsvaret har lagt inn i kalkylene. På Forsvarsdepartementets egen nettside kampfly.no er kostnadskalkylene imidlertid ikke oppdatert siden november 2017.

https://www.derimot.no/den-bare-vokser-kampflyskandalen-f-35/
Slettet bruker
25.09.2019 kl 09:59 308

Russlands forsvarsminister: Forsvarsvåpen er mykje billegare enn angrepsvåpen. «Vi treng ikkje hangarskip, vi treng våpen til å senke dei med», seier Russlands forsvarsminister
Det kan vere at USA har eit militærbudsjett som langt overgår Russland sitt, men det betyr ingenting ettersom det russiske militæret er der for å forsvare landet, ikkje angripe andre nasjonar, seier den russiske forsvarsministeren.

https://www.derimot.no/russlands-forsvarsministerforsvarsvapen-er-mykje-billegare-enn-angrepsvapen/
Slettet bruker
25.09.2019 kl 10:01 306

Ministeren kritiserte også Washington for vanen med å rettferdiggjere sine militære intervensjonar rundt om i verda med at det er i interessa til folket som bur i desse landa.

«I kva for land dei har dratt til ‘for å bringe demokrati’ har demokratiet blomstra? Var det Irak, Afghanistan eller Syria?» spør Sjoigu. «Og ein kan visseleg gløyme sjølvråderett og fridom frå avhengnad etter at USA har involvert seg.»

Han legg til at USA ikkje verkar ha mista sin appetitt for å øydelegge andre nasjonar, enten det no blir gjort militært eller på annan måte.

«Våre vestlege kollegaer elskar å skulde Russland for å drive ‘hybridkrigar’ og alt mogleg. Vel, eg seier at Vesten er den som faktisk fører hybridkrig. USA står no i ferd med å forlate Afghanistan i halvruinar, og samtidig arbeider dei hardt med å røre opp ting i Venezuela – alt for ‘demokratiets triumf’, sjølvsagt.»

USA prøvde i år å styrte den venezuelanske regjeringa ved å støtte Juan Guaido, som erklærte seg sjølv til interim-president for det latin-amerikanske landet. Men denne liksompresidentskapen hans har ikkje vore særleg vellykka. Dei to forsøka hans på å starte eit storstilt folkeopprør og styrte president Nicolas Maduro blei med ei lita brusing, trass løfta frå Washington om at dei ville heve dei invalidiserande økonomiske sanksjonane mot Venezuela straks deira mann tok kontrollen.
Slettet bruker
25.09.2019 kl 12:01 277

Storfinansen er klar for å utnytte klimafrykten.
Sovjetunionens sammenbrudd ble for eksempel brukt til å innføre et ultraliberalt mafiaregime i Russland som klarte å privatisere og plyndre russisk økonomi så brutalt at landets BNP ble halvert og levealderen for menn falt med ti år i gjennomsnitt.
https://steigan.no/2019/09/storfinansen-er-klar-for-a-utnytte-klimafrykten/
Slettet bruker
25.09.2019 kl 13:33 258

I edru tilstand fikk Norge bukt med inflasjonen på samme måte som Borris Jeltsin i fylla avviklet hele Sovjetunionen. Vi ble alle markeds styrt, ja det var tider dere.

Om idiotene ikke går på markedet, vil aldri en feilvare bli solgt. https://www.bt.no/nyheter/okonomi/i/8mW1G2/dnb-tar-tap-paa-en-milliard-etter-thomas-cook-konkursen

Slettet bruker
25.09.2019 kl 16:05 239

Det er godt at apekattene står klar med åpen lommebok, når tapene til bank politiker økonomene skal inndekkes. Nu går alt så mye bedre sa idioten. Bæærekraftig breket fjolset!