Vet dere hva er Photocure?

Slettet bruker
PHO 27.04.2018 kl 10:01 1579

Når ingen analytikkhus i verden ikke dekker dette dritt selskap i årevis........
Medisinmannen
27.04.2018 kl 10:14 1564

Jeg vet litt. Det er et norsk biotek selskap som fokuserer på fotodynamisk teknologi. Ledende produkt er Cysview (USA)/Hexvix (Europa). Hexvix er utlisensiert i Europa til Ipsen der Photocure får ca. 30% av inntektene. I USA og Norden har Photocure kontroll over markedet og selger alt gjennom egen organisasjon og får 100% av inntektene (95% margin). Her er man nå i en fase der man bygger opp organisasjonen for å øke salget. Det utføres ca. 1,5 mill. prosedyrer der man kan bruke Cysview. En dose koster ca. kr. 9 000,- og potensialet er enormt. ca. 13 mrd.

Nyheter: Fra og med nyttår så fikk man bedre refusjon i TURBT markedet. Man har også fått godkjent Cysview i surveillancemarkedet og lansering er om kort tid. Dette markedet er 3-5 ganger større enn TURBT markedet.


Selskapet er priset til ca. 620 mill. og det vil si at markedet ikke tror Photocure klarer å oppnå kommersiell suksess. Photocure har vært fulgt av analytikere opp gjennom årene, men de fleste har gitt opp selskapet.

Svakheter: Svake eiere. Der de fleste er uinteresserte fond. Dette gjenspeiler seg i et svakt styre som har ingen eierinteresser i selskapet. Alle i styret takket nei til RSU. Dette tror jeg ikke har skjedd før i et børsnotert selskap. Dvs. de har ikke tro på at kursen skal opp.

Ledelsen er utrolig usikker og tafatt kommersielt. Lite ambisiøs og svært treg.

Blir det suksess? Sannsynligvis ikke med dagens styre og ledelse. Blir det fiasko? Sannsynligvis ikke pga fantastisk produkt og teknologi som vil selge mer. Her blir det seigpining av drømmerne og vi andre som venter på en OK utgang.

Eiere: Vi får håpe det skjer noe på eiersiden der vi får inn en aktiv industriell eier.