Investere i bolig i Bulgaria


Leser av tidligere svar på div innlegg at det er motstand mot å investere i Bulgaria. Uttalelsene er korte og uforståelige, da de ikke har grobunn i noe som helst. Ja, der er de som handlet før krakket i 2009 som må vente på å få igjen sine investeringer om de ønsker å selge. Ja, det er de som har blitt lurt av en megler eller privatperson fordi de tok en snarvei eller ikke sjekket opp på forhånd. Det har skjedd over hele verden, desverre. Det er ingen grunn for å dømme Bulgaria av den grunn. Medlemskap i EU fra 2006 med dertil innskjerpende lover og regler som gagner oss. Byggekvalitet som blir bygget med EU-direktiv, enkle skatteregler og ikke minst så begynner tilgjengeligheten fra Norge å bli bedre. En kjøper leiligheter på ca 70 m2 til halv million NOK, og har i tillegg kort veg til både flyplass og strand. En kan ikke si annet enn at det er en god investering når en ser at prisene nå begynner å stige etter 10 års stillstands prismessig. Oppfordrer dere å sjekke mulighetene før en er kritisk

Jeg synes dette høres interessant ut. Generellt gjelder vel at slike investeringer er mest interessante om man trives der i utgangspunktet, og det er jo veldig individuellt...

Hvor i Bulgaria er eksempelet ditt på 70kvm for 0.5 mill hentet fra?

Klodrik
27.09.2019 kl 14:25 2127

Husker at vi hadde en slik Bulgaria-pusher her på forumet for mange år siden. Det skulle vel ikke være samme person som har kommet tilbake? Kjenner igjen dette med at EU-medlemsskapet skulle bringe en ny tid til dette underutviklede landet. Det er usikkert nok å gjøre investeringer for utlendinger i vesteuropa om man ikke skulle rote seg østover. Bulgaria, Romania eller Tyrkia - lykke til!

Så litt på det over en periode en gang, og fant ut av sesongen er ikke veldig mye lenger enn i Norge, så det er ikke som Spania mhp å være der om vinteren.
Og i området der jeg tittet bygges det hele tiden masse så det er ikke så lett å selge brukt når det stadig kommer noe nyere som ikke koster mer tror nå jeg.
Uansett lykke til!
Olebole
27.09.2019 kl 14:33 2103

Grunnen til at prisene ikke stiger er jo at det bygges ut av mafia og korrupsjon, og da bygges det bare helt villy nilly rundt hele landet, Ingen som bryr seg. Slik var det i Spania før og. Først i de siste årene at Spania har hatt opprydning. Vil ikke se prisstigning før lønningene øker og de begrenser utbyggingen litt. Man kan også kjøpe i de andre landene oppover kysten som Romania, Ukraina, og sørover i Tyrkia.

Kjenner en som kjøpte i Tyrkia. Var så billig at om man måtte gi det fra seg etter noen år (nasjonalisering?) så hadde vekommende levd fint med det. Gikk inn med lave forventninger og lavt beløp. Har hatt glede av det. Har ikke blitt rik.
Redigert 27.09.2019 kl 14:38 Du må logge inn for å svare
Olebole
27.09.2019 kl 14:58 2054

Jeg sjekket ut den gamle klasikkeren Natal i Brasil. For 150k får man 100kvm hus.

https://www.finn.no/realestate/leisuresale/ad.html?finnkode=131915010

Minner litt om et fengsel, med vakttårn og elektriske gjerder. Man må også ha Taxi med 4 hjulstrekker for å komme frem, men pyttpytt.

Ved svartehavet og om en går på ibulgaria.no så finner en mange eksempler

Jeg har ikke vært her tidligere, og jeg synes dine råd om investeringer faller for sin egen dør. Men som en sa lenger oppe. Det er individuelt hvor man investerer og jeg tipper du ikke har sett mulighetene i Bulgaria. Ønsker deg en god helg
chention
27.09.2019 kl 19:28 1947

Mer enn andre plasser vil jeg anbefale å sjekke absolutt alt grundig i forhold til investeringer der... kjenner flere som er rundlurt - både av norske og bulgarske utbyggere .. og prisene stiger ikke såvidt jeg vet - heller fortsatt nedgang , og mange blir ikke kvitt det de sitter med uten å ta tap ... EU medlemskap har foreløpig ikke hjulpet noe heller av det jeg hører - fortsatt styrer mafia mye...
Redigert 27.09.2019 kl 19:30 Du må logge inn for å svare

Varmen er fra april til ut oktober. Selvsagt ikke 30 grader hver dag, men mye bedre enn i Norge. November kan være bra, desember og januar er det mye vind og i mars begynner våren. Men det er prisene og mulighetene for god investering som er bra. Her som andre plasser hvor prisen er riktig for hva man får
Bertelli
27.09.2019 kl 20:56 1889

Hvor kan jeg henvende seg til deg trådstartet for å kjøpe en leilighet.
Stephen
28.09.2019 kl 09:30 1747

Med det klimaet kan man like gjerne ta en danmarksferie, spe på litt "rykter" om mafia,forhasta byggetid og diverse mangler. At Bulgaria er på vei oppover er det ingen tvil om, en så lenge Nye dårligere tider lurer rundt neste sving. Tipper strømmen av kapital da konsentreres mot det som kalles "etablerte", mer normale strøk. Jeg kjenner folk som flyttet til Bulgaria, det er totalt usnobbete folk uten store krav, som har sliten lever; pga lav uføretrygd lever de tålig greit der. Men så er krava billigere mat og drikke ; og klart tv bilde på eurosport.

Mvh. Stephen
Redigert 28.09.2019 kl 09:57 Du må logge inn for å svare

En går inn på www.ibulgaria.no så er en i kontakt med folk som hjelper deg med det

En skal alltid sjekke ting før en kjøper i utlandet. Både om nasjonale og lokale regler. Så langt i ditt innlegg er jeg enig. Prisene på både lønninger og byggekostnader har begynt å stige. Matprisene økte med 12% fra i fjor. Byggekostnadene med 8%. Jeg ble selv forsøkt lurt av norsk meglere her, men om en bruker folk som ikke kun er ute etter snarlig profitt så får en hjelp til gode investeringer. Og i tillegg til et billig feriehjem i et trygt land. Mafia og korrupsjon finnes i alle land. Jeg fornekter ikke at det har vært og er noe korrupsjon i Bulgaria, men det blir bedre og bedre. Og at EU-medlemskapet har innvirkning er jeg ikke i tvil i. Men det tar tid før alt er ryddet opp i og det gledelige er at de er på god vei.

De har "norsk" vinter i Bulgaria. Idioti å kjøpe der med så kort sesong. Sats på Torrevieja eller granCa

Å kalle det idiotisk er vel å ta hardt i. 2-3 mnd (des, jan og feb) med temp fra 5-15 grader synes jeg er bedre enn «norsk» vinter og det kommer vel an på hvor mye en vil legge i en investering i utlandet. 2 mill for en liten 1-soveroms leilighet på gran canaria eller en 100 m2 2-soveroms til 500.000,- langs Svartehavet. Det må være opp til vær og en å avgjøre hva en ønsker.

Absolutt - finnes helt sikkert gode eksempler - sikkert flere enn dårlige ... problemet er å skille de som kun er der for å gjøre seg selv rik og driter i lover og regler .. jeg har kikket en stund på leilighet både i Bulgaria og flere steder - men ikke kjøpt der nede . kikket blant annet på et anlegg som heter Svartehavet Sun Sea - visstnok drevet av nordmenn ... vil anbefale alle å holde seg langt unna de iallfall - bare svindel.
Noni
26.10.2019 kl 21:20 464

Ville aldri kjøpt noe i Bulgaria, heller ikke i Tyrkia, selv om en svoger har kjøpt der
og bruker den flittig.

Du får sjekke inne på ibulgaria.no Kanskje du blir beroliget. Ingen som har blitt lurt og er misfornøyde der. En får det en vil ha