Kjøpt utleiebolig i Oslo


Hei.
Har nettopp kjøpt rekkehus i Oslo (Bjørndal) på 104 kvadrat som var tiltenkt utleiebolig. 3 soverom og to etasjer.
Hva tenker dere om dette i dagens marked? Pris ble til slutt 3.210.000 pluss omkostninger. Hadde håpet på en månedsleie på 16-18.000kr.
Felleskost er 7000 I året men man må da dekke alt annet selv typ. festeavgift, søppeltømming osv.

Lite ettertraktet. Ingen vil bo så langt fra skoler og jobb, særlig ikke unge. Tipper du får 15.000 om strøm/oppvarming er inkludert. Gitt prisen regner jeg med det er en relativt middels bolig, som igjen ikke skiller seg ut i markedet. Det må den gjøre når det tar 40-60 minutter å pendle til sentrum.

Man leier vel ikke ut et rekkehus til 15.000 inkludert strøm da denne regningen fort kan komme opp i mange tusen om vinteren og leeiboerne kan gi fullstendig faen i strømforbruk? NAV vil sikkert betale 16-18 måneden + strøm for å bosette en flykningfamile der. Ellers er jeg enig i at Bjørndal ikke kan prises så høyt pga av beliggenhet.
OZZY
30.09.2019 kl 01:37 1753

håpløs kommunikasjon med resten av Oslo. regn med 1 time til Oslo. man må ha bil for å bo der og bil er ikke billig.

Det er bare kneppskaller fra PST som bor der, så der er det umulig å leie ut noenting.

Ja, jeg håper da det. Det er jo faktisk mye skoler, barnehager og kollektivtilbud i området - for de som ikke nødvendigvis MÅ sitte på cafe på Grunerløkka..
Planen her var å leie ut leiligheten til firmaet jeg jobber i, da vi har flere arbeidere som trenger leilighet nærme vår avdeling i Oslo..

Hvordan prisutviklingen i området er fremover jeg selvfølgelig skeptisk til. Ligger to andre leiligheter ute i samme gate f.eks. denne som kun har 2 godkjente soverom:
https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=146821263

Leiligheten jeg kjøpte har nå faktisk 3 godkjente soverom - og ved litt oppussing før salg om 6-7 håper jeg jo på litt gevinst..
Olebole
30.09.2019 kl 10:15 1464

Om 6-7 går det sikkert bra. 2008 kullet vil jo øke behovet for bolig.

Realiteten er at ingen vet hvordan det går denne uken.

500 Saudi Arabiske soldater døde i helgen i Yemen... Norske medier er for opptatt av å skrive om venninnen til Kardashian som har fått en unge.

https://youtu.be/pLmZen8lVBw

Det begynner å bli ganske pinlig for SA etterhvert, hvis Iran og SA bomber oljeanleggene hverandres, så får vi fort 200$ fatet og problemene våres er borte for noen år.Angående å leie ut til bedriften med utenlandske arbeidstagere så har jeg forsøkt det samme.
Det som var greit med det var at bedriften jo betalte selvsagt, men de som bodde der følte intet ansvar for noen ting, så etter kort tid så det ikke ut i det hele tatt.
De trengte bare et sted å sove.
Men å klippe plenen, rydde, vaske osv det ville ingen av dem gjøre. Så det ble et sted hvor alle gikk inne med uteskoa på, hvor møkka grodde og søpla fløt.

Så jeg vil anbefale deg å ta et depositum fra hver enkelt som skal bo der selv om bedriften betaler leien. Da er det lettere å presse frem at de holder det ordentlig.

Bedriften leide i ca 8 mnd og etter det måtte alle rom pusses opp.

Kom på at jeg leier ut til en annen bedrift et annet sted. Der er det bedriften som leier, men de ansatte betaler til bedriften og står ansvarlige opp mot bedriften som leier. Det fungerer.
Redigert 30.09.2019 kl 10:55 Du må logge inn for å svare
Onkel_S
02.10.2019 kl 23:04 1253

Dette rekkehus på 84 kvm med 2 soverom ble annonsert med 14 900 per måned inkl TV/nett dvs ca 14 500 / måned.
https://www.finn.no/realestate/lettings/ad.html?finnkode=158101541 (merket med utleid)

Om ditt har sammenlignbar beliggenhet og standard burde 16000 ikke være umulig å oppnå. 18 er kanskje litt høyt i forhold.

Lykke til med utleien
Redigert 02.10.2019 kl 23:04 Du må logge inn for å svare

Standarden er nok ikke helt der - se link for prospekt: https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=157613813
Det må brukes noen timer på bad og kjøkken, men det trenger ikke koste så mange kronene om man gjør alt selv.

3 godkjente soverom - med mulighet for et fjerde ved å dele inn stuen burde jo gi gode muligheter tenker jeg da.
Onkel_S
07.10.2019 kl 12:35 976

Om du først skal til å bruke noen kroner på kjøkkenet så overvei muligheten for å gjøre det til en åpen kjøkken/stue-løsning. Da kan du nok få til et fjerde soverom i underetasjen, ja. Ikke ideell plassering for studenter, men fire av disse a 5000 kr er vel realistisk?

Tenkte å gjøre minst mulig nå i første omgang. En ny benkeplate, og prøve å finne matchende fronter - evt. bytte ut alle fronter.
På bad tenkte jeg ny baderomsinnredning og et nytt dusjkabinett.

Det å lage åpent kjøkken og flislegge bad tenker jeg kan være OK før salg kanskje?
Onkel_S
07.10.2019 kl 15:46 859

Minst mulig er ofte en bra strategi.
Her kan du dog få utfordringer med vinduene i underetasjen. Om du skal ha et fjerde soverom må du ha vindu som er godkjent som rømningsvei. Og det har du kun i en retning. Altså må det gå en vegg mellom det som nå er kjøkken og det eneste som kan bli til et soverom. Da vil det gi mening å åpne mellom kjøkken og arealet bak som da kan bli kjøkken/stue. Men det vil naturligvis være en større omgang. Samtidig er det lite som gir mer i ekstra utleieverdi enn et ekstra soverom.

Korrekt.
Har sett flere leiligheter i området med lignende løsning, og de har da i prospekt omtalt dette som "soverom" selv om dette naturligvis ikke er godkjent.

Løsning da er jo å grave opp og sette i større vindu uten at jeg helt vet hvor omfattende dette igjen er..
Onkel_S
08.10.2019 kl 11:08 601

Da tror jeg det er en rimeligere løsning å åpne inn til kjøkkenet. Og åpen kjøkken/stue er noe de fleste liker

Ikke bare dårlig med kommunikasjonsmidler som gjør Bjørndal lite attraktivt. Det er jo ghetto deluxe. Alle stedsområder i byen hvor etniske nordmenn er i undertall er billige. Lurer på hvorfor.