Kjøp-renovering-salg


Driver hovedsakelig med kjøp for utleie via mitt AS. Dersom jeg velger å kjøpe en bolig for å renovere og salg, hvordan blir dette mtp mva? Noen fradrag?
Noni
28.09.2019 kl 22:53 567

Må bare si at jeg kjenner ikke reglene, men regner med at du kan trekke fra utgifter
til renoveringen. Hvis du driver firma kan du vel beregne moms etter vanlige regler.

Driver boligspek via AS
+ kan ikke reglene for MVA
= KRAKKVARSEL

Hvorfor er det krakkvarsel paneldata?

Idet folk som ikke vet hva de driver på med (les driver boligspek som AS og ikke kan mva, kjører Taxi og har lomma full av kontraktposisjoner, etc) går inn boligmarkedet, så er det et tegn på at man er kommet ganske langt i syklusen. Et tegn på at det å gå inn for spek i boligmarkedet nå, er skummelt.

Folk som normalt ikke driver en type spek, og likevel går inn for å bli rike slik andre før dem har blitt det, er ikke spesielt for boligmarkedet. Se historien om tulipankrakket. Folk uten kunnskap om blomster ville bli rike på tulipaner. Mange hadde jo blitt det før dem. Det var jo så lett.

Ser ingen sammenheng mellom en som har manglende mva-kunnskap(selv om han driver med uleie og allerede forholder seg til mva-loven) og krakkvarsel. Selvsagt så er det ingen vansker med å koble slike hendelser i ettertid hvis man ønsker det, spørsmålet er hvor pålitelig og reell er de. Mulig Kjos sitt aksjekjøp på rundt 230-240 også var et varslet krakk? TS har ikke nevnt geografisk område men går ut fra at det gjelder Oslo, og de som er bekymret for krakk der de nærmeste årene bør for all del komme seg ut av boligmarkedet raskest mulig.

Vel om man er villig til å drive spek både med og uten mva fradrag( som TS tydeligvis er), så må forventningene til avkastning være svært høye....

Driver selv AS med kjøp og salg av bolig.

Selskapet er Mva pliktig da regler for fradrag for moms ikke gjelder for bolig.

Dette er nok på grunn av at bolig ikke selges med moms når du selger.
pengex
29.09.2019 kl 22:11 223

Nå kan du jo få fradrag på mye annet innen oppussingen av bolig.
Her er et innlegg. : https://www.nettavisen.no/okonomi/disse-far-skattefradrag-for-arbeidsinnsats-pa-egen-bolig/3423657587.html
Og husk å registere adresse på oppussingsprosjektet. Da frafaller all beskatning etter 12mnd.
Registert på as må overskudd beskattes. Kjøp og bygg privat. Det lønner seg.