NAS i MAI

cinet
NAS 01.05.2018 kl 17:52 39923

Blir en spennende og kanskje avgjørende måned. Rep.emisjon og sonderingssamtaler fram til et konkret bud. Ryanair/Olarey har snakket ned NAS i lengre tid. Mr.Walsh er selv fra Irland, og skal ikke se bort fra at Walsh/Kjos har funnet hverandre - og ser frem til å peke nese til Ryanair. IAG har Russland-tillatelsen mot Asia, de er i en allianse, trenger nye drivstoff-vennlige fly osv osv. Blir vinn vinn. Tror fremdles den vil ligge på 280-310 fram til nyheter siger ut -da bud 390-420. Ser også muligheten av valgfri kontantbetaling eller x/y antall IAG aksjer. Synspunkter?
Redigert 01.05.2018 kl 17:53 Du må logge inn for å svare
Hektar
06.05.2018 kl 14:27 5650

Dette med at de skal kjøpe 50% eller selv 30% ser jeg som en ganske kraftig feilvurdering. Topp 10 kontrollerer over 60%, topp 20 70%. Det er ikke å få tak og ikke bare det, men om de skulle støvsuge markedet måtte prisen opp noe kolossalt før de fikk tak i såpass mye. Da får du budpris med enorm premie pluss pluss pluss uansett. Skjer ikke.

Men det man må tenke på er driften og snu minus til pluss. Det er faktisk noe som teller for beslutningen her.
hstray
06.05.2018 kl 13:36 5686

Alle som har hatt aksjer i norwegian vet at det går fort opp og ned. Økte kostnader har vel vært primært pga økt fuel kost. IAG har på kort tid gitt norwegian styret to bud på hele selskapet. IAG ledelsen er tydelig på at de nå vurderer alle muligheter ihh til videre prosess med norwegian. Det er selvsagt mulig at de backer ut og selger aksjeposten og børsmelder dette når de er ute. Jeg tror imidlertid det er en større sannsynlighet for nytt bud, og at IAG vil øke med flere aksjer og komme over 5% grense. Dette vil flagges til markedet umiddelbart og vil vise at IAG vil forsøke seg på ett fiendtlig oppkjøp mot norwegians øvrige aksjonærer. Jeg tror derfor at det haster virkelig for Kjos å få frem verdiene i norwegian før IAG iverksetter denne prosessen og forsøker å kjøpe seg opp til over 50% eierandel med en god kurspremie som virker forlokkende på øvrige norwegian aksjonærer.
hstray
06.05.2018 kl 13:35 5687

Alle som har hatt aksjer i norwegian vet at det går fort opp og ned. Økte kostnader har vel vært primært pga økt fuel kost. IAG har på kort tid gitt norwegian styret to bud på hele selskapet. IAG ledelsen er tydelig på at de nå vurderer alle muligheter ihh til videre prosess med norwegian. Det er selvsagt mulig at de backer ut og selger aksjeposten og børsmelder dette når de er ute. Jeg tror imidlertid det er en større sannsynlighet for nytt bud, og at IAG vil øke med flere aksjer og komme over 5% grense. Dette vil flagges til markedet umiddelbart og vil vise at IAG vil forsøke seg på ett fiendtlig oppkjøp mot norwegians øvrige aksjonærer. Jeg tror derfor at det haster virkelig for Kjos å få frem verdiene i norwegian før IAG iverksetter denne prosessen og forsøker å kjøpe seg opp til over 50% eierandel med en god kurspremie som virker forlokkende på øvrige norwegian aksjonærer.
Hektar
06.05.2018 kl 13:35 5689

Det du må forstå er besparelsene de har lovet ikke har materialisert seg. Derfor jeg er mer skeptisk nå. Drivstoffprisene øker og Norwegian har lav hedging pluss at pga kostnadsbildet er de avhengig av lav drivstoffpris. Et case endrer seg fortløpende og med 2x økt kostnad på kort tid er det vanskeligere å se snuoperasjonen nå.

Merk, jeg er fortsatt positiv til Norwegian men jeg vil heller ikke ignorere den vanskelige situasjonen vi ser i dag. Finansiering er fint det. Emisjoner og flysalg og aksjer. Men på et eller annet tidspunkt må de bli lønnsomme også.
Titleist
06.05.2018 kl 13:31 5696

Alt dette maset om at NAS skal gå tom for cash og gå på en stjernesmell.. Tror dere Kjos er helt ute på viddene med det han driver med?
NAS har masse muligheter til å hente både fremmedkapital og egenkapital om de trenger cash. Husk at ved forrige emisjon hadde selskapet rundt 4 MRD kr på bok.

NAS hentet sist ca 1,5 MRD (ink kommende rep.emi) på ca 1 ettermidagstime.. Boken var raskt overtegnet. Hva er da caset til shorterne? Selskapet beviser at de ikke vil gå på en smell.

2018 er siste året de bygger selskap. Fra 2019 begynner mange år med "høsting". Ikke alle har forstått dette.

For Kjos er det nok et dilemma. Han vet at selskapet er verdt ca 1000 kr pr aksje i (kanskje) år 2022.

Skal man da selge til f.eks 480 kr om budet kommer i 2018?

Selv Sissener som satt kraftig short har forstått dette. Nå kjøper han både gjeld og aksjer. Det er en god egenskap av Sisssener og ta nye realiteter innover seg og snu sine posisjoner.

Redigert 06.05.2018 kl 13:32 Du må logge inn for å svare
Hektar
06.05.2018 kl 13:14 5729

Kursen kan nok gå på guiding, men det er noe helt annet om guidingen denne gangen er realistisk. To ganger siste halvåret har de gjennom børsmelding måtte gå ut og guide høyere kostnader. Reduksjonene lar vente på seg og prisen på drivstoff øker.

Også verdt å huske at dersom konkurrentene virkelig ikke tror Norwegian kan overleve så vil de ikke gi noen kjempepremie men heller forsøke å snappe opp restene på billigsalg etter hvert. Håper også på realistisk budpris og det er klart uttalelser kommer ift hvor de står i forhandlingene.

Jeg tror det er bare gjetting å eie eller ikke eie Norwegian neste uke. Greit å ha en liten posisjon men man må være forberedt på at det kan smelle.
hstray
06.05.2018 kl 12:53 5760

Hektar du glemmer en vesentlig del. Til tirsdag er det generalforsamling i Norwegian. Kjos har varslet norwegian vil guide 2019 og 2020 resultate. Kjos har også varslet han vil få frem verdiene i norwegian, og det begynner å haste for han. Det er ingen tvil om at IAG vil gjør alt de kan for å snappe norwegian foran eks easyjet som eks kan danne ett joint venture med norwegian på langdistanse og eks kjøpe seg inn i norwegian langdistanse satsningen. Dette vil danne en Long haul lavpris gigant med base i UK som vil angripe kornjuvelen i IAG systemet. BA Long haul trafikk til Amerika. At Kjos har varslet salg av 150 fly, mulig børsnotering av Reward program samt guiding av gode tall for 2019 og 2028 vil få frem verdier i Norwegian. Jeg tror at IAG vil forsøke seg et par ganger til på Kjos & Kise før de begynner å jobbe aktivt mot Norwegian øvrige aksjonærer og øke eierandel.

Kan godt være at trafikktall for april er dårlig som du skriver, men jeg velger å være inne grunnet general forsamling neste dag
Hektar
06.05.2018 kl 10:42 5888

Forventer ikke store forskjellen i yield i morgen og ikke like stor økning i antall passasjerer grunnet påsken i mars. I tillegg er det høy oljepris og dermed dyrere drivstoff med lite hedging for året som fører til høye kostnader. Når det gjelder kostnader ex fuel sa Klund at kostnadsreduksjonene de sikter mot blir først synlige i Q3 og Q4.

Jeg tror ikke tallene blir spesielt oppløftende og er forberedt på at det kan komme en smell på kursen. Vi nærmer oss også emi for oss vanlige dødelige der jeg tror en veldig stor andel ønsker å bare sikre kronasjer umiddelbart. Kursen holdes fortsatt oppe på forventninger til bud, ikke tro noe annet. Så vi får håpe at det kommer litt fremgang der som motvirker resultatene.

Dersom det fremlegges et konkret bud skal aksjonærene ta stilling til budet.
Styrets oppgave er å rådgi aksjonærene, ikke å avvise eller godta et eventuelt bud.
Aksjonærene i nas er ganske slitne etter to år med nedgang , underskudd og dårlig drift.
Bud over 300 er kanskje ikke strålende, men Bjørnene skal være ganske sikre på seg selv og selskapets muligheter fremover for å avvise bu på dette nivået.
Nå får vi se hva som guides fremover på gf til tirsdag .
Trafikktallene i morgen må vise bedring for å gjenopprette tilliten til selskapets evner til å snart komme i overskudd.
cinet
06.05.2018 kl 02:49 6095

Minner om at et ENSTEMMIG styre stemte ned de to budene fra IAG. Det betyr i klartekst at et samlet styre er veldig komfortabel med at videre selvstendig drift er bedre for aksjonærne - enn et bud som må ha vært mellom 300-350 ( med diverse DD-reservasjoner?) Et alternativt tettere samabeid med Easyjet kan bli svært intressant ! 8.5. kommer strategien / visjonene for de nest to årene. Gled dere, med eller uten aksjer
shokosta
05.05.2018 kl 18:20 6356

Jeg har fulgt med på NAS kommentarene, både her og andre steder, uten å være aksjonær selv (solgte en liten tradingpost på 300 før aksjene bykset ytterligere 10% opp, uten å være lei meg for tapte muligheter. Men stusser på mange kommentarer her inne; senest da fallet kom i går, om "sykt billig inngang" osv... Det vet ingen, men at det kan gå begge veier, er helt sikkert.

Ser jo at "alle" snakker om at andre flyselskaper er het ville etter NAS nye flyflåte, noe som sikkert også er tilfellet for noen, men langt fra alle. Og historien har vist at det selv i pressede perioder aldri har vært vanskelig å få tak i fly. Nye som gamle. For min del, vil jeg til alle dem som tror at Kjos & co har stålkontroll på driften, si at slik jeg ser det, kan mange ting tyde på det stikk motsatte. At IAGs framgangsmåte i forhold til mulig bud på NAS i seg selv har vært ganske spesiell, uten noen form for sikkerhet for at oppkjøp vil skje, vitner om en ekstrem forsiktighet fra den kanten. Jeg tror heller ikke veldig mange konkurrerende bud kan eller vil komme. Jeg tror bransjen ser på NAS og Kjos med nysgjerrighet, men de ser også at NAS er i ferd med å kjøre seg opp i et hjørne, der noe må skje- og det raskt. Salg av bankaksjer har reddet dem to ganger, nå en emisjon, og om ikke det er nok så har man varslet mulig salg av minst 140 fly- samtidig som det nettopp er flyflåten som skal være den store gulerot for de "mange" interessentene der ute...

Jeg kjøper det ikke helt, og slik jeg vurderer situasjonen, spiller Kjos & co et høyt spill, der faren for å gå tom for cash har vært faretruende stor. Jeg tror de fleste selskap som vurderer flyflåten til NAS som attraktiv vil være mest tjent med at selskapet skvises til det selv må gi opp hele eller deler av sin strategi, for så å kjøpe flyene enten ved konkurrssalg eller billig for å sikre NAS videre drift. Selvsagt kan en beiler likevel komme på banen, og enda lykkes, men dersom min vurdering om at Kjos & co virkelig sliter, er korrekt, ja da blir budet akseptert ikke mye over dagens nivå. Noe som også kan skje... I mellomtiden stiger oljeprisen, yield faller videre- og enda flere fly skal inn, og igjen er man tilbake til massive innleie av fly på sommersesongen, bare vent å se...

Som så mange har skrevet, er det ingen tvil om at dette er en giftig coctail... Jeg reiser selv Osl-BKK til uka, med Finnair på business class til 14.000 t/r. Norwegian skulle ha over 15 for sin "premium" billett, som jo ikke kan sammenlignes. Og her ligger etter mitt syn det største problemet for NAS. De er ikke billigere enn de fleste av de store, tilbyr langt fra det samme konsept, og er langt mindre troverdige. Også det en farlig coctail - som ikke er lett å komme seg ut av.. Jeg tror selskapet har best av å bli kjøpt opp, og ethvert tilbud om kjøp over Kr. 350 pr aksje tror jeg vil bli akseptert, om budgiver bare venter lenge nok... Og enhver aksjonær som kan tenke litt selv, burde etter mitt syn ha tatt pengene og løpt til banken... om budet skulle komme..
Redigert 05.05.2018 kl 18:24 Du må logge inn for å svare
cinet
05.05.2018 kl 13:11 6518

Hegnar:"Thorburn, som har spesialfelt innen finans og eierstyring, mener fremgangsmåten til de to flyselskapene viser at prosessen sannsynligvis ikke er avgjort" .
Nytt bud kommer, og prosessen er langt fra over. 8.5 blir uansett en unik mulighet til å selge inn de urealiserte verdiene. Budprisen fra AIG vil væe deres verdivurdering, og styret i NAS mener det er for lavt. Prisen vil /må på bordet 8.5, jeg tipper den har vært 320 (med en l betingelser opp mot DD). Se forøvrig på AF... de har nylig tapt 3 illiarder på streiken, og sjæfn går av. K&K har sine pilotenr/ansatte i ryggen ,og alle er nå strålende fornøyd. (SAS er er kaos)


Ha-Ha, csar.
NAS har selv sagt at 2018 er siste byggeår, men det fundamentale er mye mer enn drift.

Du kan se langt etter varige lave kurser.
IAG interesse vil enten bli et kjøp, et samarbeid eller en reprising av NAS basert på verdier.

Følg med på NAS melding i etterkant av generalforsamling.
Kjos&co fikk det travelt med å synliggjøre verdier og har annonsert melding.
Jaxxi
05.05.2018 kl 10:59 6611

Det gjenstår å se czar - Det vi vet så langt er at International Airlines Group (IAG) i London har kommet med to ulike, betingede forslag til bud på selskapet, men begge er enstemmig blitt avvist av styret i NAS etter at Forslagene ble gjennomgått sammen med Norwegians finansielle og juridiske rådgivere, som er investeringsbanken Goldman Sachs og advokatfirmaet BA-HR.

En annen ting som er sikkert er at IAG kjøpte seg neppe inn i Norwegian kun fordi de mente kursen var lav. Det er åpenbart deler av Norwegians virksomhet de ønsker seg.

I følge market watch kom det frem på Q1 "NAS said it expects production growth--based on available seat kilometers--of 40% for the year"
Mer om dette og mulig salg av 140fly kommer på tirsdag.08.mai ;)
czar
05.05.2018 kl 10:22 6662

Det blir ikke oppkjøp i denne omgangen, avstanden i oppfatningen av verdien av NAS er for stor.
Da er vi tilbake til det fundamentale som er fortsatt underskudd på driften i 2017 og 2018 og antagelig videre . Egenkapitalen svinner bort .Ny kapitalutvidelse i 2019 ?
Det blir kjøpsmulighet på under 200 i løpet av 2018, så vent med med kjøp.

pengex,

NAS har mange ting som er verdt mye:
flyflåte
flykontrakter
slot-tider
velfungerende short haul operasjon
etablert lavkost long haul operasjon
markedsledende posisjon i Skandinavia
store i og ut fra Spania og UK
osv

Her er det store verdier som er interessant for mange, spesielt for IAG.
Et konkurs Norwegian vil redusere mange av disse verdiene, så det er ikke ønskelig.
Og å gamble og vente på konkurs betyr også at andre interessenter kommer på banen.
Det vil ikke skje. IAG vil ha løsning nå.

IAG kommer garantert med et nytt bud, Pareto så dette som skjedde tidlig med sitt 300kr buy, nå har de 400kr buy.
pengex
05.05.2018 kl 08:26 6744

Dersom iag ikke kommer kom i mål med nas er sannsynligheten at ingen gjør det. Hvorfor kjøpe ett gjeldshav når man bare kan vente til det tipper over og heller ta over flykontraktene billig. Det er jo disse som er verdt noe i nas. Og en auksjon etter kk blir alltid billigere.
cinet
05.05.2018 kl 02:31 6824

Oljeprisen kan bli brutal for mange, spesielt flyselskaper. Levring av fly, med inntil 30% drivstoffreduskjon er og blir en mangelvare, og en undervurdert genistrek av NAS.. Dagen før IAG sin 1Q, kommer Qatar på banen og gir IAG full bud-støtte (eier ca.30% av IAG) Walsh vil, på vegne av sine aksjonærer, betale minst mulig. K&K, vil på vegne av sine aksjonærer , få høyest mulig bud. Håper angstnevrotikerne har solgt seg ut, og at den stabelisere seg fram til bud i juni. Men..her er femdles mange korte utålmodige penger....
Hektar
05.05.2018 kl 00:51 6873

Oljeprisen kan tvinge Norwegian tilbake dit. Om Kjos vil eller ikke, de har syltynne marginer og kostnadskontrollen må komme i orden.

Nas er nok i spill. Kjos er største eier. Tror ikke han er interessert i kurs under 200 igjen. Mye skjer nok i kulissene. 2017 var et drittår har han uttalt. Tror ikke han vil tilbake dit. Tipper det skjer mye ganske raskt her.

EasyJet nevnes som aktør nr. 2

https://amp.expansion.com/empresas/transporte/2018/05/04/5aec87d9ca4741913f8b4646.html

Altså det kan fort hende at vi plutselig får bud fra EasyJet. De sitter og forhandler garantert. Utrolig spennende.

God helg folkens.
Redigert 04.05.2018 kl 21:11 Du må logge inn for å svare

Jeg tror vi må egentlig lene oss tilbake og la de som kjenner selskapet best bestemme.
NAS skulle egentlig endt i pluss idag, et bekreftet bud er positivt. Detaljene får vi sikkert til uken.

Når til og med Siessener er bull på NAS så sier det seg selv at vi små aksjonærer må bare holde ut til alle brikkene faller på plass.

Forvalter og investor Jan Petter Sissener kjøper mer gjeld og aksjer i Norwegian. Foto: Fredrik Bjerknes
– Vi har kjøpt mer av gjelden i dag og faller aksjen ytterligere, kan vi kjøpe mer aksjer, sier Sissener.

Konglomeratet Ferd, eid av Johan H. Andresen med familie, er blant selskapets største eiere.

– Jeg har full tiltro til at styret og rådgiverne gjør riktige valg for selskapet i denne prosessen, sier investeringsdirektør Lars Christian Tvedt i Ferd Invest.
Charlo
04.05.2018 kl 20:25 7099

Nas underv 200 kr ! Kommer neppe nytt bud!
Søndre
04.05.2018 kl 16:27 7343

Shorten ned i 3,09 % pr. 3.5. Hvordan ser det ut neste uke ?
Redigert 04.05.2018 kl 16:28 Du må logge inn for å svare

Jeg venter på en redegjørelse fra NAS styret. De må fortelle oss detaljene rundt budet. Tipper det er i 350 rangen.
Siste ordet er ikke sagt her.

7. mai trafikktall
8. mai GF
Jaxxi
04.05.2018 kl 14:57 7496

Hadde Kjos fått det samme spørmålet så vet vi alle hva det svaret hadde vært....;D

Redigert 04.05.2018 kl 16:47 Du må logge inn for å svare
Hektar
04.05.2018 kl 14:40 7523

Han har vært en god støttespiller til NAS tidligere og jeg tror ikke det er noe poeng i begynne å trekke slutninger om at han sitter og regelrett juger. Stoler mer på han enn alskens finansjournalister, selv når det han sier ikke er det man ønsker å tro selv.

Så vær så snill, noen manipulasjon og bløffing kan dere gjerne legge av dere, dette er ikke sånt jallatull som dere er vant til.
Jaxxi
04.05.2018 kl 14:32 7545

helt enig... og det som blir spennende idag er sluttauksjonen, hvor mange tør sitte utenfor denne over helgen med tanke på ett mulig 3 bud...
WW sa jo at de ikke hadde kommet til enighet så langt...! hadde de vært milevis fra hverandre hadde han vel sagt noe som at de hadde gitt bud men ønsket ikke å forhandle videre.... Det sa han derimot ikke !

Hele greia virket veldig rart, og nærmest arrangert. Han ble bedt om å svare "ja" eller "nei" på om NAS ville klare seg som et "stand alone" selskap i fremtiden gitt deres vekstambisjoner. Hva skal han si når han prøver å kjøpe selskapet til en lavest mulig pris? ... "Ja, NAS vil klare seg helt fint uten å bli solgt til oss"?
Jaxxi
04.05.2018 kl 13:50 4129

selvfølgelig sier han dette, da han ikke vil ha andre til å by på NAS
Han vil jo ha NAS til en så billig penge som mulig..
Det er jo litt rart da at IAG går slik med overskudd som fremlagt idag på Q1, mens NAS med sine nye fuel besparende fly ikke skal klare seg.... Nei den kjøper jeg ikke!
Redigert 04.05.2018 kl 13:54 Du må logge inn for å svare

IAG har gjerne bydd over 350 uten å få tjangs. De kan finne på ulike måter å pynte brura på bedre sin posisjon. Det mest nærliggende kan være å kjøpe opp mer frie aksjer, gjerne på lavest mulig kurs. Men de vet utmerket godt av de store uforløste verdier som Kjos har tilgjengelig. De sier det selv, de er ikke ute etter hva som helst, de kjøper ikke flyselskap bare fordi de vil shoppe.
Dagens kurser kan synes meget rimelige plutselig.
Hektar
04.05.2018 kl 13:47 4129

Walsh sa klart og tydelig at han tror ikke Norwegian blir å overleve og lykkes med planene sine. Det forteller vel at i hans hodet så er det et konkursbo de i realiteten kjøper og hvor mye de er villige til å betale er muligens langt mindre enn det spekuleres i. Om de tror de kan plukke opp restene om et par år for en slikk og ingenting så teller jo det inn også.
Jaxxi
04.05.2018 kl 13:41 4144

Willie Walsh er ikke annet enn litt turbulens for NAS på vei opp i høyere skylag !

WW og IAG har ikke gitt opp med tanke på oppkjøpet. NAS er en konkurrent de ikke ønsker. De trenger oxo fly ref. British Airways has taken delivery of 26 787s out of an order for 42, all powered by Rolls-Royce engines stricken by design flaws that are causing parts to deteriorate quicker than planned. Regulators have ordered extra shop visits for the model and put limits on its operating envelope.

Hær kan det komme bud fra andre oxo, for ikke å snakke om ett 3 bud fra IAG.

"Husk Over skyene skinner solen"

Svar på IAG-kommentarer 4. mai

Styret for Norwegian Air Shuttle (NAS) bekrefter at det har mottatt to separate betingede forslag fra IAG-konsernet i forbindelse med et oppkjøp av 100 prosent av NAS-aksjekapitalen.

Disse forslagene ble gjennomgått i samarbeid med NAS 'finansielle og juridiske rådgivere, og ble enstemmig avvist på grunnlag av at de undervurderte NAS og dets prospekter. NASAs styre forblir fullstendig forpliktet til å levere på sin uttalte strategi til fordel for alle NAS-aksjonærene.
cinet
04.05.2018 kl 12:38 4264

Hvorfor komme med budets størrelse når det er flere i interessenter ? D er sonderingssamtaler med flere , vent til presentasjonen 8.5

Dårlig gjort av Kjos og ikke komme med melding om budets størrelse, helt håpløst.