𝐊𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐞𝐥𝐥 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐞: 𝐑ø𝐝𝐭 𝐤𝐣ø𝐭𝐭

Slettet bruker
01.10.2019 kl 07:54 2152

𝐊𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐞𝐥𝐥 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐞: 𝐑ø𝐝𝐭 𝐤𝐣ø𝐭𝐭 𝐢𝐤𝐤𝐞 𝐬å 𝐟𝐚𝐫𝐥𝐢𝐠 𝐥𝐢𝐤𝐞𝐯𝐞𝐥

En fersk studie som involverte flere millioner mennesker, skal vise at å kutte inntaket av rødt og bearbeidet kjøtt har få, om noen helsebringende effekter.

Frikjent? En fersk studie som involverte flere millioner mennesker, hevder å vise at de fleste over 18 år kan spise rødt og bearbeidet kjøtt tre-fire ganger i uka og at kjøttet ikke med sikkerhet kan knyttes til diabetes 2, kreft eller hjertesykdom.

Funnene er helt motsatt av hva helse- og ernæringstrendene og -rådene de siste årene, og vekker umiddelbare reaksjoner fra mange eksperter, ifølge Reuters.

De fleste personer kan fortsette å spise rødt og bearbeidet kjøtt som normalt, det vil si tre til fire ganger i uka for voksne i Nord-Amerika og Europa, ifølge forfatterne bak studien, som ble publisert i Annals of Internal Medicine mandag.

𝙀𝙣 𝙜𝙧𝙪𝙥𝙥𝙚 𝙡𝙚𝙜𝙚𝙧 𝙛𝙧𝙖 𝙗𝙡𝙖𝙣𝙩 𝙖𝙣𝙣𝙚𝙩 𝙃𝙖𝙧𝙫𝙖𝙧𝙙, 𝙔𝙖𝙡𝙚 𝙤𝙜 𝙎𝙩𝙖𝙣𝙛𝙤𝙧𝙙, 𝙞𝙣𝙠𝙡𝙪𝙙𝙚𝙧𝙩 𝙚𝙣 𝙖𝙫 𝙛𝙤𝙧𝙛𝙖𝙩𝙩𝙚𝙧𝙣𝙚 𝙞 𝙨𝙩𝙪𝙙𝙞𝙚𝙣, 𝙗𝙚𝙧 𝙞 𝙚𝙩 𝙗𝙧𝙚𝙫 𝙩𝙞𝙡 𝘼𝙣𝙣𝙖𝙡𝙨 𝙤𝙛 𝙄𝙣𝙩𝙚𝙧𝙣𝙖𝙡 𝙈𝙚𝙙𝙞𝙘𝙞𝙣𝙚 𝙤𝙢 𝙖𝙩 𝙢𝙖𝙜𝙖𝙨𝙞𝙣𝙚𝙩 𝙝𝙚𝙡𝙨𝙩 𝙩𝙧𝙚𝙠𝙠𝙚𝙧 𝙨𝙖𝙠𝙚𝙣 𝙤𝙢 𝙨𝙩𝙪𝙙𝙞𝙚𝙣 𝙞𝙣𝙣𝙩𝙞𝙡 𝙫𝙞𝙙𝙚𝙧𝙚. 𝘿𝙚𝙩𝙩𝙚 𝙞 𝙥å𝙫𝙚𝙣𝙩𝙚 𝙖𝙫 𝙫𝙞𝙙𝙚𝙧𝙚 𝙫𝙪𝙧𝙙𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜. 𝙄 𝙗𝙧𝙚𝙫𝙚𝙩 𝙝𝙚𝙩𝙚𝙧 𝙙𝙚𝙩 𝙖𝙩 𝙧𝙚𝙫𝙞𝙙𝙚𝙧𝙩𝙚 𝙧𝙚𝙩𝙣𝙞𝙣𝙜𝙨𝙡𝙞𝙣𝙟𝙚𝙧 𝙨𝙤𝙢 𝙠𝙖𝙣 𝙛ø𝙧𝙚 𝙩𝙞𝙡 ø𝙠𝙩 𝙛𝙤𝙧𝙗𝙧𝙪𝙠 𝙖𝙫 𝙧ø𝙙𝙩 𝙤𝙜 𝙗𝙚𝙖𝙧𝙗𝙚𝙞𝙙𝙚𝙩 𝙠𝙟ø𝙩𝙩, 𝙫𝙞𝙡𝙡𝙚 𝙫æ𝙧𝙚 𝙪𝙛𝙤𝙧𝙨𝙫𝙖𝙧𝙡𝙞𝙜𝙚. 𝙍𝙚𝙪𝙩𝙚𝙧𝙨 𝙝𝙖𝙧 𝙫𝙞𝙙𝙚𝙧𝙚 𝙨𝙚𝙩𝙩 𝙚𝙣 𝙪𝙩𝙩𝙖𝙡𝙚𝙡𝙨𝙚 𝙛𝙧𝙖 𝙛𝙖𝙜𝙡𝙚𝙙𝙚𝙧 𝙛𝙤𝙧 𝙚𝙧𝙣æ𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙫𝙚𝙙 𝙃𝙖𝙧𝙫𝙖𝙧𝙙, 𝙁𝙧𝙖𝙣𝙠 𝙃𝙪, 𝙨𝙤𝙢 𝙨𝙠𝙧𝙞𝙫𝙚𝙧 𝙖𝙩 𝙙𝙚𝙩 «𝙛𝙧𝙖 𝙚𝙩 𝙛𝙤𝙡𝙠𝙚𝙝𝙚𝙡𝙨𝙚𝙥𝙚𝙧𝙨𝙥𝙚𝙠𝙩𝙞𝙫 𝙚𝙧 𝙪𝙖𝙣𝙨𝙫𝙖𝙧𝙡𝙞𝙜 𝙤𝙜 𝙪𝙚𝙩𝙞𝙨𝙠 å 𝙜𝙞 𝙠𝙤𝙨𝙩𝙝𝙤𝙡𝙙𝙨𝙧å𝙙 𝙨𝙤𝙢 𝙚𝙧 𝙚𝙣𝙨𝙗𝙚𝙩𝙮𝙙𝙚𝙣𝙙𝙚 𝙢𝙚𝙙 å 𝙛𝙧𝙚𝙢𝙢𝙚 ø𝙠𝙩 𝙠𝙟ø𝙩𝙩𝙠𝙤𝙣𝙨𝙪𝙢, 𝙨𝙚𝙡𝙫 𝙤𝙢 𝙙𝙚𝙩 𝙨𝙠𝙪𝙡𝙡𝙚 𝙫æ𝙧𝙚 𝙣𝙤𝙚 𝙪𝙨𝙞𝙠𝙠𝙚𝙧𝙝𝙚𝙩 𝙧𝙪𝙣𝙙𝙩 𝙝𝙫𝙤𝙧 𝙨𝙩𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙙𝙚𝙩 𝙚𝙧 𝙗𝙚𝙫𝙞𝙨𝙩.»

https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/mat-og-drikke/2019/10/01/195614972/kontroversiell-studie-rodt-kjott-ikke-sa-farlig-likevel
Slettet bruker
01.10.2019 kl 08:01 2008

𝐑ø𝐝𝐭 𝐤𝐣ø𝐭𝐭 𝐨𝐠 𝐦𝐞𝐥𝐤 𝐞𝐫 𝐬𝐮𝐧𝐭.

Det er ingen grunn til å hoppe på trenden med å kutte ut rødt kjøtt og melk, ifølge ernæringsprofessor.

Et kosthold uten kjøtt og melk kan være mer skadelig enn sunt, ifølge ernæringseksperter. Et variert kosthold dekker behovet for næringsstoffer. Det motsatte kan skje hvis du hopper på en av de mange kostholdstrendene.

Blant unge mennesker og spesielt unge jenter er det trendy å unngå visse typer mat, for eksempel fordi de synes det er etisk uforsvarlig å spise kjøtt.

Problemet er at et slikt kosthold i verste fall kan føre til mangel på viktige næringsstoffer. Det kan skade helsen din, ifølge professor i ernæringsfysiologi Anna Haug ved NMBU.
https://forskning.no/sykdommer-vitaminer-mat-og-helse/rodt-kjott-og-melk-er-sunt/414108

𝙛𝙤𝙧𝙨𝙠𝙣𝙞𝙣𝙜.𝙣𝙤 𝙚𝙧 𝙛𝙚𝙡𝙩 𝙞 𝙋𝙧𝙚𝙨𝙨𝙚𝙣𝙨 𝙛𝙖𝙜𝙡𝙞𝙜𝙚 𝙪𝙩𝙫𝙖𝙡𝙜 (𝙋𝙁𝙐) 𝙛𝙤𝙧 𝙙𝙚𝙣𝙣𝙚 𝙖𝙧𝙩𝙞𝙠𝙠𝙚𝙡𝙚𝙣, 𝙛𝙤𝙧𝙙𝙞 𝙥𝙧𝙚𝙨𝙚𝙣𝙩𝙖𝙨𝙟𝙤𝙣𝙚𝙣 𝙤𝙜 𝙢𝙚𝙧𝙠𝙞𝙣𝙜𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙧 𝙚𝙜𝙣𝙚𝙩 𝙩𝙞𝙡 å 𝙫𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙𝙚. 𝘼𝙧𝙩𝙞𝙠𝙠𝙚𝙡𝙚𝙣 𝙚𝙧 𝙗å𝙙𝙚 𝙡𝙖𝙜𝙚𝙩 𝙤𝙜 𝙛𝙞𝙣𝙖𝙣𝙨𝙞𝙚𝙧𝙩 𝙖𝙫 𝙉𝙤𝙧𝙜𝙚𝙨 𝙢𝙞𝙡𝙟ø- 𝙤𝙜 𝙗𝙞𝙤𝙫𝙞𝙩𝙚𝙣𝙨𝙠𝙖𝙥𝙚𝙡𝙞𝙜𝙚 𝙪𝙣𝙞𝙫𝙚𝙧𝙨𝙞𝙩𝙚𝙩. 𝘼𝙧𝙩𝙞𝙠𝙠𝙚𝙡𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙧 𝙢𝙚𝙧𝙠𝙚𝙩, 𝙢𝙚𝙣 𝙞𝙠𝙠𝙚 𝙩𝙮𝙙𝙚𝙡𝙞𝙜 𝙣𝙤𝙠. 𝘽å𝙙𝙚 𝙙𝙚𝙣𝙣𝙚 𝙤𝙜 𝙖𝙣𝙙𝙧𝙚 𝙖𝙧𝙩𝙞𝙠𝙡𝙚𝙧 𝙛𝙧𝙖 𝙛𝙤𝙧𝙨𝙠𝙣𝙞𝙣𝙜.𝙣𝙤𝙨 𝙚𝙞𝙚𝙧𝙚 𝙝𝙖𝙧 𝙣å 𝙛å𝙩𝙩 𝙣𝙮 𝙢𝙚𝙧𝙠𝙞𝙣𝙜. 𝙁𝙚𝙡𝙡𝙚𝙡𝙨𝙚𝙣 𝙠𝙖𝙣 𝙙𝙪 𝙡𝙚𝙨𝙚 𝙝𝙚𝙧.
https://forskning.no/om-forskning-media-forskningsformidling/forskningno-har-brutt-god-presseskikk/401581
Slettet bruker
01.10.2019 kl 08:04 2076

𝐃𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐢𝐤𝐤𝐞 å 𝐤𝐮𝐭𝐭𝐞 𝐮𝐭 𝐫ø𝐝𝐭 𝐤𝐣ø𝐭𝐭 𝐟𝐨𝐫 𝐡𝐞𝐥𝐬𝐚𝐬 𝐬𝐤𝐲𝐥𝐝, 𝐢𝐟ø𝐥𝐠𝐞 𝐞𝐤𝐬𝐩𝐞𝐫𝐭𝐠𝐫𝐮𝐩𝐩𝐞.


https://forskning.no/kreft-mat/du-trenger-ikke-a-kutte-ut-rodt-kjott-for-helsas-skyld-ifolge-ekspertgruppe/1570286
Slettet bruker
01.10.2019 kl 08:16 2064

«Aᴛ ᴠᴀʀɪᴏᴜꜱ ᴛɪᴍᴇꜱ ɪᴛ ʜᴀꜱ ʙᴇᴇɴ ᴄʟᴀɪᴍᴇᴅ ᴛʜᴀᴛ ᴠᴇɢᴇᴛᴀʀɪᴀɴɪꜱᴍ ᴄᴀɴ ᴇɴᴅ ᴡᴏʀʟᴅ ʜᴜɴɢᴇʀ; ᴇɴᴅ ғᴏᴏᴅ ᴄʀᴀᴠɪɴɢꜱ; ʀᴇᴠᴇʀꜱᴇ ɢʟᴏʙᴀʟ ᴡᴀʀᴍɪɴɢ; ʀᴇᴠᴇʀꜱᴇ ʜᴇᴀʀᴛ ᴅɪꜱᴇᴀꜱᴇ; ʀᴇᴅᴜᴄᴇ ᴠɪᴏʟᴇɴᴛ ᴄʀɪᴍᴇ; ʀᴇᴅᴜᴄᴇ ᴄʜᴏʟᴇꜱᴛᴇʀᴏʟ; ɪᴍᴘʀᴏᴠᴇ ᴛʜᴇ ꜱᴇx ᴅʀɪᴠᴇ; ᴇɴᴅ ꜱᴇxɪꜱᴍ; ᴄᴜʀᴇ ᴄᴀɴᴄᴇʀ, ᴀɴᴅ ᴜꜱʜᴇʀ ɪɴ ᴛʜᴇ Aɢᴇ ᴏғ Aϙᴜᴀʀɪᴜꜱ. Aᴘᴘᴀʀᴇɴᴛʟʏ ꜱᴏʏʙᴇᴀɴꜱ ɢʀᴏᴡ ʙᴇꜱᴛ ɪɴ ʙᴜʟʟꜱʜɪᴛ.»

Jᴏʜɴ Dᴜʀᴀɴᴛ
Fjordgubben
01.10.2019 kl 08:38 2047

Ny «studie» på dette altså, velkommen etter, dette har vi normale mennesker visst lenge.

At kjøtt skal være så skadelig stiller i samme klasse som at menneskene «endrer klimaet», begge deler er løgn.
Redigert 01.10.2019 kl 08:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.10.2019 kl 09:33 2030

Enig.

Je har alltid hatt og skal alltid ha et høyt og sunt inntak av rødt kjøtt med det sunne animalske metta fettet. Naturlig og godt. H-melk også. Bruker mye fløte og seterrømme. Aldri lettprodukt. Har glimrende helse.
Slettet bruker
01.10.2019 kl 11:16 2002

"𝐊𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐞𝐥𝐥" Jez!
Prøv det selv, så er det ikke så kontroversielt lengre.
Kjøttdiett mener jeg, bør kombineres med en redukajon i inntak av karbohydrater, som f.eks. poteter,
Egg og bacon hver eneste dag fører ikke til mere kolesterol.
Sjekk dette ut på YT.
Fluefiskeren
01.10.2019 kl 13:08 1975

Det kommer jo an på hvor mye man spiser og hvor mye fett det har. Det er vel bearbeidet kjøtt som blir regnet som farligst. Jeg kommer ihvertfall ikke til å øke kjøttforbruket basert på en enkelt undersøkelse når x tilsvarende undersøkelser konkluderer med noe annet.

Men at melkeprodukter har en betydning for å motvirke diabetes 2 begynner mer og mer å være en «sannhet». Spesielt oster inneholder også K2 vitamin. Ikke minst gjelder dette for blåmuggoster som f.eks Roquefort ( nam - nam).
Hr.Suhr
01.10.2019 kl 14:32 1945

Gener og god helse starter i mors liv.
Hadde kontinentene fortrinnsvis holdt seg til eget tradisjonelt kosthold, uten
all verdens innslag av søppel, hadde eksempelvis vårt land garantert vært på verdenstoppen
i overlevelse og god helse.
I disse tider kjemper menneske-genene verden over en 'survival of the fittest'-kamp
om overlevelse, i stedet for å bruke hjernen mens vi ennå har den, til å
nedkjempe grådigheta og globalismen.
Noni
01.10.2019 kl 16:05 1924

Ja det sirkulerer så mange udokumenterte påstander som folk hopper på, og tar som
fakta, uten at de har noe bevis for det de leser. Har aldri brydd meg om slike påfunn.
En ingeniør som av og til har hatt forskjellige faktaprogram på NRK, husker ikke navnet, tok for seg forskjellen mellom fòr til kjyr når de skulle kalve. En ku fikk vanlig
gress, og en annen fikk fòr som ikke hadde fått tilsatt kunstgjødsel. Resultatet ble
da begge hadde fått kalv, at den kua som ikke hadde fått kunstgjødsel-for, fikk en kalv som veide 100 kg mindre enn kalven som fikk for med kunstgjødsel.
Fluefiskeren
01.10.2019 kl 18:47 1898

Det var jo godt gjort da gjennomsnittsvekten til nyfødte kalver ligger på 30-40 kg
Fjordgubben
01.10.2019 kl 20:31 1870

Tenkte det samme.
Slettet bruker
01.10.2019 kl 20:39 1860

Ja nå er det tid for elgkjøtt, stakkars urbane "miljø"- klovner.
Slettet bruker
01.10.2019 kl 20:48 1854

Menneskelinjens evolusjon kan grovt regnet trekkes tilbake til slekten Australopithecus for fem millioner år siden. De var primært vegetarianere. Etter hvert som Homo-slekten utviklet seg fra om lag 1,8 millioner år siden, utgjorde kjøtt en stadig større del av kostholdet. Etter hvert begynte man også å bearbeide maten over ilden, selv om forskerne er uenige om når dette har skjedd.

Dagens mennesker stammer fra Afrika for vel 125 000 år siden. Noen vandret nordover og kom til Midtøsten for omkring 90 000 år siden. Mennesket spredte seg så over hele kloden.

– Den gang var menneskene i hovedsak storviltjegere. Etter hvert utvidet kostholdet seg til også å gjelde fugl og fisk. I den grad det har vært behov og tilgjengelig, har kjøttkostholdet hele tiden blitt supplert av viltvoksende grønnsaker, røtter, nøtter, bær og frukter, eventuelt mat fra strandsonen. Jordbruket dukket første gang opp i Midt-Østen for 10 000 år siden. I Skandinavia og England begynte man med jordbruk først for 5500 år siden.
https://www.apollon.uio.no/artikler/2007/evolusjon-mat.html

𝐕𝐢𝐫𝐤𝐞𝐫 𝐬𝐨𝐦 𝐞𝐭 𝐟𝐨𝐫𝐧𝐮𝐟𝐭𝐢𝐠 𝐢𝐧𝐧𝐡𝐨𝐥𝐝 𝐢 𝐝𝐞𝐧𝐧𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐤𝐤𝐞𝐥𝐞𝐧.

De fleste voksne menneskene i verden tåler ikke å drikke kumelk, fordi de ikke har enzymet laktase, som er nødvendig for å bryte ned melkesukkeret. Melken gir fordøyelsesproblemer og diaré. Men etniske europeere og noen stammer i Afrika tåler melk, fordi de er etterkommere av dem som drev med husdyrhold. Det er beregnet at den europeiske befolkningen er blitt genetisk tilpasset melkedrikking gjennom en periode på mindre enn 5000 år.

𝐒𝐩𝐢𝐬 𝐬𝐭𝐞𝐢𝐧𝐚𝐥𝐝𝐞𝐫𝐦𝐚𝐭
• Kjøtt, fisk, skalldyr, grønnsaker, frukt, bær, røtter, insekter, nøtter og sopp, samt mat fra hav og strandsone.

𝐒𝐩𝐢𝐬 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐫𝐞 𝐛𝐫ø𝐝
• Evolusjonsmessig er vi ikke fullt ut tilpasset kornprodukter. De negative effektene kan variere fra person til person. Kostholdsråd bør derfor gis individuelt.

• Én av hundre nordmenn har intoleranse for gluten i hvete, som er årsaken til sykdommen cøliaki.

• I korn fins det ”antibeite-stoffer”, som plantene har utviklet som et forsvar mot å bli nedbeitet av fugler, innsekter og hjortedyr. Flere av disse stoffene er også vanskelig fordøyelige for mennesker.

• Noen mener peptider i korn (kjeder av aminosyrer) kan skade immunsystemet og utløse psykiske og nevrologiske lidelser hos sensitive personer (hudsykdommer, diabetes type 1, leddgikt, epilepsi, autisme, schizofreni og depresjon).

• Korn inneholder 60–70 prosent stivelse. Dette er et problem for den økende delen av befolkningen som sliter med for høye insulinnivåer etter måltider med mye karbohydrater. Mest problematisk er finmalt korn med høy glykemisk indeks.

𝐒𝐩𝐢𝐬 𝐦𝐞𝐫 𝐨𝐦𝐞𝐠𝐚-𝟑
• Vi bør øke inntaket av omega-3-fettsyrer (tran, fet fisk, kjøtt fra dyr som har beitet ute, linfrø og valnøtter) og redusere inntaket av omega-6-fettsyrer (margarin, en rekke planteoljer og kornprodukter).

• Nyere forskning antyder at betennelsesreaksjoner kan være underliggende årsaker til alt fra hjerte- og karsykdommer til demens og en rekke mentale lidelser og atferdsproblemer. En reduksjon av omega-6-inntaket (som er betennelsesfremmende) og økning av omega-3-inntaket (betennelseshemmende) vil i så fall motvirke slike problemer, ifølge boka.


convert
01.10.2019 kl 20:53 1847

Trenger ikke noen studie for å kjenne at en småblodig indrefilet og ei bøtte med øl gjør godt for både kropp og sjel. Når det gjelder kylling, er det slik at skikkelige mannfolk ikke spiser tamfugl.
Noni
01.10.2019 kl 21:23 1834

Har aldri trodd at rødt kjøtt var skadelig. Menneskeslekten har levd på rødt kjøtt
i flere tusen år, det samme har enkelte dyr. Er folk blitt sprø i hodet?
Slettet bruker
01.10.2019 kl 21:26 1833

Verden generelt og ernæringspolitikk spesielt er snudd på hodet.

https://caluna.no/siste/nok-propaganda-om-kjott-kjott-er-noe-av-det-mest-naeringsrike-du-kan-spise/
Noni
01.10.2019 kl 21:29 1830

Men derimot har jeg som godt voksen fått laktase problemer, har drukket melk i
hele mitt liv.
Slettet bruker
01.10.2019 kl 21:34 1823

Prøv kokosmelk i kaffen, eller lag kakao med kokosmelk...himmelsk godt.
brunøyet
01.10.2019 kl 21:49 1816

TEnker det blir biff å berne til middag
Fluefiskeren
01.10.2019 kl 22:19 1805

Jeg gjentar at jeg tror det er lurt å spise litt av hvert. Vi vet jo hvor fort kostholdsråd kan forandres og det ville være surt å lange innpå med noe som antakelig ikke var sunt allikevel. Når det gjelder kjøtt og sunnhet er det vel først og fremst bearbeidet mat som er den store stygge ulven. Tilsatt salt og konserveringsmidler. Røkte matvarer er vel med stor sikkerhet betegnet somtensielt kreftfremkallende.

I gamle dager spiste nan vel mye kjøtt med masse fettet fett. Det var nok ikke sunt da særlig menn døde som fluer iav hjertesykdommer og slag i relativt ung alder. Dette er helt forandret nå så kanskje det er greit at grisen ikke er rund som en ball.

Hvis vi ser på våre tenner og tarmer er det tydelig at vi egentlig er en såkalt alteter. Ikke utpreget rovdyrtenner og lengre tarm enn rene rovdyr. På den andre siden har vi ikke planteeternes tenner heller og svært lange tarm som trengs for å fordøye plantekost.

Som sagt spis litt av hvert. . Kjøtt (inkludert kylling som jeg spiser mye av), fisk ( både de som er røde og de som er hvite i kjøttet), nøtter, frukt og grønnsaker. Personlig spiser jeg mer fisk enn kjøtt. Hvis man ikke spiser så mye kjøtt er det desto deiligere de ganger man kose seg med en biff.
Redigert 01.10.2019 kl 22:20 Du må logge inn for å svare
Fjordgubben
01.10.2019 kl 22:28 1799

Enig fluen, litt av hvert, alt med måte.
Slettet bruker
02.10.2019 kl 10:37 1748

Den profilerte TV-pastoren Jan Hanvold oppfordrer til å spise biff og å fly som aldri før, for snart kommer Jesus tilbake.
NTB

68-åringen driver Visjon Norge, den største kristne TV-kanalen i Norge, med over 100.000 seere ukentlig.

– Bibelen sier at snart kommer Jesus, og oppretter sitt 1000-årige fredsrike. Så det er de gode nyhetene, verden går ikke under, skriver Hanvold på sin facebookside.

– Så ikke vær bekymret for klima, fortsett å spis din biff med god samvittighet. Fly som aldri før, få ikke flyskam. Og kjør bil som alltid, husk det står alltid et tog. Så skal du komme fram, bruk bilen. Og fryd deg over livet, skriver TV-pastoren videre.

Pastoren bidrar til at klimakrisen blir verre for millioner, mener biskop Atle Sommerfeldt i Borg bispedømme, som kaller Hanvold en «falsk profet».

– Det er bare tullball det Hanvold skriver. Oppdraget vi har fått fra Gud er å forvalte det skaperverket vi er gitt på best mulig måte, sånn at vi overlater det i bedre stand enn det vi fikk det, sier Sommerfeldt.

Hanvold sier til NRK at han aldri har omtalt seg selv profet, og han sier at han kun reflekterer over «hysteriet» og ber folk komme til sunn fornuft.
__________________________________________________________________________________

Nå tar dette aldeles av......
Både meningspolitiet NTB og religiøse figurer engasjerer seg.
Slettet bruker
12.10.2019 kl 12:25 1603

Teen gets death threats for cooking, eating family’s dead horse
https://nypost.com/2019/10/08/teen-gets-death-threats-for-cooking-eating-familys-dead-horse/


Jeg vet at jeg tok det riktige valget for meg, ved å la hesten gjøre nytte for seg etter dens død. For meg var det ikke riktig å grave ned eller kaste så mye førsteklasses kjøtt.

18-åringen er skremt over reaksjonene, og mener det viser hvordan samfunnet har utviklet seg. Hun føler seg misforstått.
https://www.nrk.no/trondelag/pia-olden-_18_-far-drapstrusler-etter-at-hun-spiste-egen-hest-1.14738396


Vel talt. Pia!
Men hold deg borte fra oschlo, de vil nok spytte på deg.
Du er trønderpia og er titusener mer verdt enn de slimklysene.
Fluefiskeren
12.10.2019 kl 12:53 1591

Rent kynisk sett har du rett. Imidlertid spiste man svært sjelden hesten sin i gamle dager selv om man var lut fattig og sulten. Hesten ble nærmest en kamerat etter at de f. eks. sleit sammen i dyp snø for å hogge tømmer.

Stusser på at alternativet var å la den råtne opp. Dette må da kunne brukes til for for dyr eller mennesker. Fortsatt inngår det vel hestekjøtt i noen matvarer. F.eks. stabburpølse.

Hadde jeg hatt en hest ville jeg ikke spist den opp. Det er vel ikke så mange som spiser hunden eller katten sin heller når de dør selv om det er en ressurs.

Og når det gjelder din forakt for Oslo er det bare patetisk og tyder på alvorlige mindreverdighetskomplekser.
Redigert 12.10.2019 kl 12:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2019 kl 13:33 1584

Når jeg ser på tilstanden disse veganerne er i, blir jeg overbevist om at rødt kjøtt er nødvendig for å opprettholde testosteron nivåene hos menn.
Noni
12.10.2019 kl 13:46 1574

Har aldri trodd på skremslene. Menneskene har spist rødt kjøtt fra urtiden. Og fok i slekta har vært oppe i hundreåringer.
ladaen7,30
12.10.2019 kl 14:37 1562

Løsningen er nok som fluefiskern sier, et variert kosthold er det beste. Man kan ikke bare leve av grønnsaker, like lite som man kan leve bare av fisk eller kjøtt.
Man kan jo gjøre som i USA og knaske en haug med vitaminer og kosttilskudd men.....Holder meg heller til en sunn kost.

Slettet bruker
15.10.2019 kl 11:51 1511

Seks av ti barn under to år får ikke egg, meieriprodukter, fisk eller kjøtt.

På global basis er det hele 59 prosent av barna som fram til de er 23 måneder, ikke smaker egg, meieriprodukter, fisk eller kjøtt i det hele tatt.
https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/helse/2019/10/15/195618681/ett-av-tre-barn-i-verden-under-fem-ar-er-feilernaert

Rart de trykker denne artikkelen, den er jo ernæringsmessig riktig men ikke politisk korrekt i det hele tatt.
Må være en glipp........NTB, SKJERP DERE!
Slettet bruker
02.01.2020 kl 08:16 1281

I oschlo vil halvparten kutte forbruket av rødt kjøtt
https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/trening-og-kosthold/2020/01/02/195638505/i-oslo-vil-halvparten-kutte-forbruket-av-rodt-kjott



100g biff fra rødt kjøtt (biff med 10% fett) inneholder:

Vitamin B3 (niacin) 25% av dagsanbefalingen.
Vitamin B12 (cobalamin); 37% av dagsanbefalingen.
Vitamin B6 (pyridoxine): 18% av dagsanbefalingen.
Jern: 12% av dagsanbefalingen. Dette er jern av høy kvalitet som absorberes mye lettere enn jern fra planter.
Zinc: 32% av dagsanbefalingen.
Selenium: 24% av dagsanbefalingen.
I tillegg er det en rekke andre vitaminer og mineraler i mindre mengder.
Og ikke minst; 20g høykvalitets proteiner.
176 kcal
Rødt kjøtt er også rik på viktige næringsstoffer som kreatin og carnosine. Vegetarianere kan ofte oppleve å få mangler på disse næringsstoffene, noe som kan ha negativ effekt på helsen, inkludert nedsatt muskel- og hjernefunksjon. Kjøtt fra storfe som har blitt foret på gress er enda mer næringsrikt, og inneholder mange sunne fettkilder som Omega-3, CLA og vitamin A og vitamin E.
https://www.hardworkout.no/rodt-kjott/
Fluefiskeren
02.01.2020 kl 10:00 1267

Hvorfor ikke iron isteden for jern. De skriver jo Zinc istedenfor sink og selenium isteden for selen.

Useriøst. Irriterer en kjemiker.
Fjordgubben
02.01.2020 kl 11:07 1246

Avsporing, hva med å kommentere de faktiske tallene isteden for å henge seg opp i noe som ikke har med saken å gjøre?

I Norge har man nå innført forbud mot å fyre med olje og parafin, et totalt unødvendig og ekstremt tiltak.

Hva blir det neste? Forbud mot å spise kjøtt?

Det er bare et tidsspørsmål før ekstremistene legger fram krav om dette.
Fluefiskeren
02.01.2020 kl 11:34 1233

Og hva har olje og parafin å gjøre med kjøtt? Da kan vi virkelig snakke om avsporing. Enda mer enn min.


Men OK. Mesteparten av jernet får vi gjennom plantekost:

«Mange blir overrasket over at det faktisk er mye mer jern i planter enn i kjøtt. Visste du at det er mer jern i 100 gram tomatpure enn i 100 gram rødt kjøtt, og mer jern i 100 gram grønnkål enn i 100 gram svinekjøtt og kylling?

Hovedkilden til jern i norsk kosthold er korn og grønnsaker, og kun 20 % av jerninntaket i norsk kosthold kommer fra kjøtt inkludert innmat, ifølge Helsedirektoratet/Matportalen:»

«I gjennomsnittskosten er følgende matvaregrupper de største jernkildene: kornvarer ca 30 %, kjøtt, blod og innmat ca 20 %, grønnsaker, frukt, bær og poteter ca 15 % og egg 5 %.»

«Hvilke kilder til jern er sunnest og best?
Det er sant at jernformen som finnes i kjøtt tas, på kort sikt, bedre opp enn jernformen som finnes i planter. Det er dog overhovet ikke ensbetydende med noen som helst fordeler, og i hvert fall ikke med helseofrdeler. Tvert i mot! Jern i planter er en sunnere form for jern, da jern fra kjøtt – kalt hemjern – kan fremme sykdomsprosesser i kroppen dersom vi får i oss for mye. Kroppen er flinkere til å håndtere jern fra planter, og opptaket va jern fra planter reguleres av kroppen automatisk, i motsetning til jern fra kjøtt. Derfor kan vi trygt si at plantejern – såkalt ikke-hemjern – klart den beste og sunneste jernkilden.»

https://optimaltkosthold.no/helse/kilder-til-jern-plantebasert-kost/




Fjordgubben
02.01.2020 kl 11:44 1219

Ikke avsporing i det hele tatt å sammenligne olje/parafin med kjøtt.

Miljøekstremistene ønsker å forby begge deler, og nå har de altså innført forbud mot fyring med olje/parafin.

At et forbud mot å spise kjøtt også vil være ønskelig fra disse ekstremistene er klart.

Dersom du ikke ser denne sammenhengen er du ikke smart, ok du kan sikkert pirke på en eller to stavefeil i mitt innlegg og således fortsette med dine avsporinger.


Og det du sier om jern fra kjøtt og planter er ikke bevist, men teorier som egentlig ikke er verdt noe som helst. Det som derimot er et faktum er at veldig mange mennesker får store problemer dersom de kutter kjøtt og fisk og blir vegetarianere/veganere. Kjenner mange som har forsøkt seg som vegetarianer mest fordi de syns det er «ekkelt» med kjøtt, og dette har medført problemer. En av våre døtre var vegetarianer i et par år, men måtte slutte da helseproblemene ble for store, så får det ikke hjelpe at hun fremdeles syns det er så ekkelt å ta på kjøtt, se på rått kjøtt, høre et kyllingbein knekke (da brekker hun seg og stormer ut av rommet) hun må spise kjøtt for å være frisk så da må hun bare bokstavelig talt bite tennene sammen og spise kjøtt.
Redigert 02.01.2020 kl 11:50 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
02.01.2020 kl 11:56 1204

Siden du mener det ikke var noen avsporing

Så det er miljøekstremister som har innført forbud mot fyring med olje/ parafin? Sier du rett ut at det er de som styrer dette landet. Det er så purbertalt som det vel går an. Eller typisk nettroll som ikke forholder seg til sannheten. Stryk det som ikke passer.

Sannheten var at dette var noe som den blå/blå regjeringen bestemte i 2016:

«Regjeringen vil forby fossil fyringsolje fra 2020 – 100.000 husstander må kvitte seg med «miljømonsteret. Regjeringen foreslår å forby bruk av fossil olje til oppvarming av bygninger. Mer enn 100.000 bygg og hjem vil kunne rammes.«

«I 2014 var utslippene fra fyring med fossil olje og parafin 722.000 tonn CO₂. Et forbud vil ha en betydelig klimagevinst, sier klimaminister Vidar Helgesen.»

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/7G63B/regjeringen-vil-forby-fossil-fyringsolje-fra-2020-100000-husstander-maa-kvitte-seg-med-miljoemonsteret

Det er greit å rette kritikken mot de som bestemte det.

Når det gjelder mat har jeg lenger opp oppfordret til et variert kosthold med både kjøtt, fisk og frukt/grønnsaker. Alt med måtehold.


Redigert 02.01.2020 kl 12:01 Du må logge inn for å svare
Fjordgubben
02.01.2020 kl 12:00 1193

Ja som du sier så er det politikerne som står bak dette, at høyre, Venstre og nesten alle de andre partiene er miljøekstremister vet vi jo fra før, det nye forbudet mot å fyre med parafin og olje bekrefter bare dette.

Og når det gjelder kjøtt så er det flott at du mener at man skal kunne fortsette å spise kjøtt. Mange er ikke enige med deg dette. Hadde f.eks MDG hatt over 50% av stortingsrepresentantene nå hadde man nok sett for seg at de hadde satt seg som mål å avvikle alt som har med dyrehold å gjøre i landbruket, og med tiden tvunget alle til å bli veganere. Dette er farlige folk.
Redigert 02.01.2020 kl 12:03 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
02.01.2020 kl 12:02 1190

OK

Det er altså kun FrP (og kanskje SP) som består av noe annet enn miljøekstremister? Det blir så dumt at jeg avbryter denne diskusjonen med deg.
Redigert 02.01.2020 kl 12:03 Du må logge inn for å svare
Fjordgubben
02.01.2020 kl 12:04 1183

Er enig i at det er dumt at kun FrP og SP ikke er miljøekstremister, det er faktisk mer enn dumt, det er total galskap.
Slettet bruker
03.01.2020 kl 12:59 1145

Allen er hovedforfatteren av en ny beregningsmetode for klimagasser . Denne tar hensyn til at CO2 akkumuleres i atmosfæren, mens metan brytes ned av naturlige prosesser og er kortvarig. Allen har uttrykt seg slik om kjøtt og klimavirkninger: “We don’t actually need to give up eating meat to stabilise global temperatures. We just need to stop increasing our collective meat consumption. But we do need to give up dumping CO2 into the atmosphere”.
https://www.oxfordmartin.ox.ac.uk/news/2018-news-Climate-Pollutants-GWP


Landbruket har inngått en avtale med staten om betydelige utslippskutt. Dette skal oppnås på andre måter enn ved å kutte i selve produksjonen av kjøtt og mjølk. Kua, sauen og geita står for halvparten av matproduksjonen i Fastlands-Norge og er derfor avgjørende for vår matsikkerhet. Det er bare de som kan bremse gjengroingen av inn- og utmark og derved sørge for at vi også kan ta vare på det biologiske mangfoldet. Vi kan spise biff og fårikål med god samvittighet.
Redigert 03.01.2020 kl 13:01 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
03.01.2020 kl 13:19 1138

Enig i det, men han sier jo også dette:

« We just need to stop increasing our collective meat consumption.»

Med en befolkningseksplosjon av en annen verden betyr jo det at noen må senke forbruket sitt. Jeg kommer til å fortsette som før med 2-3 kjøttmiddager i uken pluss melk og ost. Har respekt for de som avstår kjøtt av dyrevernshensyn, men jeg er altfor glad i kjøtt til å gjøre det samme.