Sbx har en lys fremtid

zorro
01.10.2019 kl 10:32 241

Vi som har troen på Sbx må stadig være på utkikk etter gode nyheter relatert til aksjen. Jeg starter denne nye tråden fordi jeg er lei av å se gode innlegg på "få ut fingeren"-tråden. Vi må anta at ledelsen jobber rævva av seg for å sikre nye kontrakter, fingrene deres er nok der de skal være :) og Q4 ser meget lovende ut. I tillegg vet vi at ratene skyter i været. Er det flere kontrakter på gang? The Searocket is ready for takeoff!
Esso
01.10.2019 kl 11:15 209

Bra! Håper på noen gode nyheter denne uka.

Går det ikke greit nok med denne ?
castro1
01.10.2019 kl 11:39 174

Børskommentar: Her er Lotto-gevinsten investorene løper etter i Seabird Exploration
Seabird Exploration har selv regnet på hva de kan tjene på full pott i seismikkmarkedet.

Dette er en oppdatert versjon av en børskommentar opprinnelig publisert 5. juni.
Det lille seismikkselskapet Seabird Exploration fløy høyt på Oslo Børs i starten av sommeren. De siste tre måneden er aksjen opp over 60 prosent, selv om det skal merkes at aksjen er svært volatil.
En kortfattet pressemelding 23. mai kan bidra til å forklare hvorfor investorene fattet interesse for selskapet før sommerferien. Den forteller at seismikkskipet Harrier Explorer skal brukes for å utføre arbeid knyttet til seismiske undersøkelser i norske farvann. Kontrakten starter i tredje kvartal og har en forventet varighet på en måned.
Et viktig poeng med meldingen var bruken av nettopp Harrier Explorer. Det er ett av to skip i Seabirds flåte som inntil da hadde ligget i opplag. Med to skip i opplag og uten full kapasitetsutnyttelse har Seabird slitt med å tjene penger og ble i vinter tvunget til å gjennomføre en finansiell restrukturering. Kontrakten som ble meldt om i pressemeldingen 23. mai kan være et tegn på tiden uten inntjening er i ferd med å ta slutt.
Og i ukene etter har det kommet flere meldinger fra selskapet om nye avtaler. 9. juli meldte selskapet om nok en avtale for Harrier Explorer, og meldte samtidig at selskapet hadde tre skip som skulle være aktive i så godt som hele tredje kvartal.

I en investorpresentasjon i mars illustrerte Seabird Exploration selv hvordan høyere utnyttelse av flåten kan tenkes å påvirke inntjeningen. Med to skip i opplag og 70 prosent utnyttelse av de to aktive skipene, går selskapet driftsmessig i null. Men hvis Seabird klarer 70 prosent kapasitetsutnyttelse pluss et rateløft til det Seabird omtaler som normaliserte nivåer kan det årlige brutto driftsresultat (EBITDA) stige til 35 millioner dollar, noe som tilsvarer drøyt 280 millioner kroner.
Med høye oljepriser og høyere leteaktivitet er ikke dette et scenario det er veldig vanskelig å se for seg. I det lys blir aksjemarkedets verdsettelse av selskapet på i underkant av en halv milliard kroner ikke spesielt høy. Særlig hensyntatt at selskapet nå er så godt som gjeldfritt.
Slik Seabird presenterer seg er den seismikkmetoden (2D) de satser mest på det første verktøyet i verktøyboksen når det skal finnes nye oljefelt under havbunnen. Selskapet har lenge meldt om at de mottar et økende antall forespørsler fra kunder, men har samtidig klaget på at beslutningsprosessene har vært for trege.
Så hvis beslutningstagerne nå får litt større fart på seg og oljeletingen tar seg opp så er ikke scenarioet som gir et EBITDA-resultatet på 35 millioner dollar i året nødvendigvis så langt frem i tid.
Men bevares. Det kan skje mye annet som kan torpedere investorenes drøm. For eksempel at oljeselskapene ikke lengre ønsker å bruke 2D-seismikk.