Forvalter kr 55 milliarder inn i fornybar energi/Nel?


Oppkjøpsfondet HitecVision vil satse på fornybar energi.
Fondet med 55 milliarder kroner under forvaltning, som frem til nå har satset mye på olje og gass, vil nå også satse på fornybar energi etter press fra sine investorer, skriver Dagens Næringsliv.
Det første fornybarfondet vil sannsynligvis være på rundt en milliard dollar med mål om lansering neste år og på sikt vil HitecVision at fornybar skal bli like stort som olje og gass i deres forskjellige fond, ifølge DN.

Vanvittig omsetning de første minuttene. Nytt fond som er på banen?
Tigeren
03.10.2019 kl 09:34 745

Proffene hiver ut trålen nå. Jeg gjorde det samme. Clearsteam Banking støvsuger aksjer i Nel sammen med meg 🤣🤣
03.10.2019 kl 11:01 548

Hei igjen!

Det som nevnes med press fra investorene er svært interessant. Det kan være at dette presset, som forøvrig ikke er noe nytt i fondene generelt, er sterkt økende og tvinger frem kjøp av grønne aksjer. Dersom dette skulle gripe om seg er det lett å tenke seg hva som vil skje med alle grønne aksjer men ikke minst NEL-aksjer. Fond er ofte langsiktig og derfor bør nok NEL være svært aktuell.
03.10.2019 kl 11:09 6

Innlegget er slettet
Sann
03.10.2019 kl 11:12 490

Helt klart, det er få grønne selskaper å velge blant pr. idag og sett i forhold til den enorme kapitalen som skal inn og også omplasseres hos kapital forvalterne.
Samtidig ser du spekulative skremsel artikler hver dag i media som bl.a. Finansavisen, e24 osv som skremmer vannet av truseskvetterne hver gang og selger på lave nivåer. Tradere og langsiktige investorer og forvaltere kjøper billige grønne aksjer mens de samtidig selger seg ut av andre markeder. De samme i hevder i media at de vekter ned i aksjer, noe de også gjør, men sier lite om at de øker i de grønne selskaper.
Sann
03.10.2019 kl 11:30 432

De grønne selskaper vil vinne også i nedgangstider og ved en resesjon da lønnsomheten i disse selskaper vil vokse dramatisk når kostnadene fremover konkurrerer med fossilt. Alle vil inn nå og etterhvert i selskaper som bl.a. NEL, Scatec Solar, Tomra, Hexagon, Tomra, Power Cell og også Yara med sin nye grønne visjon i samarbeidet med Nel.