REC - VIKTIG MELDING (fra styret i REC)


(Nb. Teksten under er oversatt fra engelsk)

Fornebu, Norge - 3. oktober 2019:

Effektene av den pågående handelskrigen og dens innvirkning på halvledermarkedene har skapt forventningen om en kraftig nedgang i REC Silicons forsendelser i tredje kvartal. Imidlertid vil REC Silicon ASA (REC Silicon) rapportere forsendelser av omtrent 860 MT silisiumgasser for tredje kvartal 2019. Dette representerer en nedgang på 40MT sammenlignet med veiledningen til 900MT gitt 25. juli 2019. Nedgangen er først og fremst et resultat av lavere salg direkte til Kina, men inkluderer også en viss innvirkning fra lavere etterspørsel etter halvleder- og flatskjermapplikasjoner utenfor Kina. Som et resultat av REC Silicons innsats for å opprettholde salgsvolum, har prisene realisert av REC Silicon for Silane sunket med omtrent 1,3 prosent i tredje kvartal 2019 sammenlignet med andre kvartal 2019.

REC Silicon forventer for øyeblikket at silisiumgassalget vil holde seg i nærheten av dagens nivåer for fjerde kvartal 2019. Selskapet vil imidlertid fortsette å evaluere virkningene av handelskrigen og markedsforholdene på fremtidig salg og vil gi ytterligere veiledning med resultatutgivelsen oktober 30. 2019.

REC Silicon er den største globale produsenten av silisiumgass med produksjonsanlegg i Butte, Montana og Moses Lake, Washington. Disse fasilitetene bruker silisiumgass for å lage polysilisium. REC Silicon leverer imidlertid også rundt 70% av den globale tilførselen av silisiumgasser til halvlederkunder som hovedsakelig befinner seg utenfor Kina i Asia. I tillegg er REC Silicon 15% eier av et topp moderne kornformet polysilisiumanlegg i Yulin, Kina. Yulin-anlegget produserer høykvalitets polysilisium for PV-industrien gjennom FBR-B-reaktorene, men har også 500MT silankasselastekapasitet som vil betjene kunder i Kina. Det er ingen planer om å utvide lastekapasiteten for silangass ved Yulin JV. REC Silicons administrerende direktør er nestleder i Yulin JV styret.

REC Silicon forventer å rapportere salgsvolumene av halvlederkvalitets polysilisium på 142MT i løpet av tredje kvartal 2019 sammenlignet med 201MT rapportert for andre kvartal 2019.

REC Silicon rapporterer kontantbeholdning på omtrent 46,2 millioner dollar 30. september 2019.

Styret i REC Silicon har besluttet å vurdere salg av Butte-anlegget. Produksjon fra dette anlegget betjener først og fremst halvledermarkeder med silisiumgasser og halvleder-polysilisium. Hvis et akseptabelt bud mottas, vil inntektene bli brukt til å trekke tilbake selskapets gjeld, for å gi en buffer for betingede forpliktelser (skatteundersøkelse og erstatningslån), og for å forberede seg til å starte FBR-produksjonen i Moses Lake, Washington når handelstvisten med Kina er løst og REC Silicon gjenvinner tilgang til polysilisiummarkeder i Kina. Roth Capital er beholdt som rådgivere for denne mulige avhendingen.
Redigert 03.10.2019 kl 10:40 Du må logge inn for å svare
Falco1
03.10.2019 kl 10:42 1185

Jepp selskapet gjør Meyer til skamme og her vil det komme mye cash inn fra butte. Øke andelen i JV etterhvert også hadde vært knall.
Odi.1
03.10.2019 kl 10:43 1168

Styre "vurderer" å selge BUTT??

OMG , det eneste som genererer penger inn til dett...

Ved salg av Butte bør 600 MUSD være innafor

600MUSD*9.14/279,820,066 = NOK 19.60 pr aksje brutto. Etter fratrekk av gjeld får vi NOK 16 pr aksje...

Det er komplett ubegripelig at noen velger å selge på dette nivået etter meldingen fra REC i dag.
Falco1
03.10.2019 kl 12:40 740

Joda Sa2ri kunne Ikke skjønne at denne skulle stige i går etter alt hans Gud Meyer har fortalt han . Han har prøvd seg med alt fra hva Fa skriver osv. Selskapet har svart tydelig på meldingen til Meyer men selvfølgelig vrir han på det også.

Selv har jeg økt ytterligere i dag på kanten snart stor aksjonær om det fortsetter sånn. Sitter long og koser meg med det noe ikke Sa2ri liker tydeligvis.
Redigert 03.10.2019 kl 12:42 Du må logge inn for å svare

REC-styrets saklige redegjørelse viser at Jonas Meyers analyse står til stryk, men med applaus hos de velkjente useriøse shortapekattene uten kompetanse .
Jonas Meyers analyse er krisehaussing og ingen helhetlig analyse. Underslår potensiale og muligheter og blir dermed useriøs og undergraver kravet om balansert vurdering. Ingen nye hendelser i de siste ukene som tilsier en slik utvikling i kursen.Kun en gavepakke til shorterne. REC er på parti med fremtiden og nødvendig superøkning av solenergi, bare potensialet i batteriproduksjonen kan være gigantisk.Kurs på 20 kr om et halvt år kan fort regnes frem og være mer realistisk enn det visse analytikere nå får til av negativt oppgulp..Finansavisen er historisk gjennomgående nokså negativ til REC, hausser ofte opp negative analytikerne. Hva med litt kritisk journalistikk til ekstreme analytikeranlyser? Holder premissene? Holder fakta? Hvorfor så ulikt andre analytikere? Fremstår konklusjonen gjennomtenkt og solid forankret i fakta?. Alle hovedpoengene i Meyers analyse er klart diskutable.
Ukritisk gjengivelse av analytikernes aksjeprognoser er slapp journalistikk, heller mer kritisk som Finansavisen feks er overfor diverse eksperters boligprisprognoser.