Strongpoint nr 10. Pick & Collect til City Gross stores


"..PRESS RELEASE: Bergendahls rolls out StrongPoint’s Pick & Collect solution in stores across Sweden
(Oslo, 3 October 2019) Swedish retail giant Bergendahls has selected StrongPoint ASA‘s Pick & Collect solution to drive online order fulfilment across all 40 City Gross stores in Sweden.

“We are honoured to have been chosen as Bergendahls’ partner as they continue to enhance their e-commerce offering and service levels for their customers. They share our vision for improving retail innovation and sustainability. One of the main benefits of StrongPoint’s Pick & Collect solution is the quick and easy picking process, which provides the customer with greater flexibility on pick-up times, giving each store the option to offer a wide assortment of local produce and greatly reducing the unnecessary transport of food throughout the country, ” says Jacob Tveraabak, CEO of StrongPoint.

StrongPoint provides e-commerce logistics solutions for customers across Europe, and has entered into an agreement with Bergendahls to offer the Pick & Collect solution across all 40 City Gross stores in Sweden. After a successful initial pilot scheme in two of its stores over the summer, Bergendahls is rolling-out Pick & Collect nationwide from October 2019.

“Our new e-commerce strategy will give us a more efficient and sustainable solution. It gives us a platform to improve our offering with a deep and localized assortment, without increasing wastage or transports. It will also enable us to, in the near future, decrease the lead time between order and customer pick-up,” says Magnus Adler, IT Director Bergendahls Food.

The online delivery orders will be completed by staff at local City Gross stores using Pick & Collect mobile devices, maximizing efficiency and reducing fulfilment time. Previously, online orders were processed in central warehouses and delivered to consumers over long distances. The new fulfilment process significantly lowers the impact on the environment that was caused by long truck journeys, and also means customers can enjoy fresh, locally-sourced produce faster than ever.

“To change the process from dark store to in-store picking, without affecting the consumers, is a challenge. Therefore, we decided to work with StrongPoint who could provide both a market leading software solution as well as experience project managers and advisors. They have been able to support us throughout the whole process and ensure a high quality solution,” Adler adds..."

https://newsweb.oslobors.no/message/486459
Redigert 03.10.2019 kl 13:08 Du må logge inn for å svare
sulzrox
05.10.2019 kl 10:09 4128

Du blander med Click & Collect?

Dette var ordre på P&C som er den første som er meldt fra StrongPoint som eg har fått med med. Og her har vi ikkje fått meldt noe pris. (eller tar eg feil her?)

Her er det snakk om utstyr som festes ein til hver hand. Slik at ein har hendene fri. Treng vel 2 -3 stk til ein butikk. Pris tipper eg til 50 000kr pr stk.
Men det er Software som er interessant. Her tipper eg ein kjøpspris og så ein mnd abonnent pris men hva kan dette ligge på?
Dei har testa på to butikker, så testing er dei ferdig med. Dette kommer dei til å installere i alle 40 butikker.

C&C kommer senere håper eg på. Først selger vi P&C og deretter naturlig med skap.

https://www.strongpoint.com/solutions/e-commerce/click-collect/
https://www.strongpoint.com/solutions/e-commerce/pick-collect/
tunktee
05.10.2019 kl 11:08 4104

Beklager, da har jeg vært litt kjapp i vendingen når jeg meldingen. Sånn er det når man er i feriemodus med svak bris i kroppen ;) Har skrevet feil i svar til HitIt lenger oppe og da. Jaja, sånn kan det gå :)


Ukes-statistikk, uke 40

Ukens sluttkurs: 10,50
Tot.omsatt volum: 400 109
Tot.verdi: 4 146 435
Ukes-snitt pr.aksje: 10,36
Tot.antall handler: 163
Ukens laveste: 9,98
Ukens høyeste 11,15
tunktee
06.10.2019 kl 07:58 3885

Er på andre siden av Malaga, rundt en time øst. Kan fortelle at nå ligger jeg på en madrass på terrassen av hotellrommet som følge av at jeg våknet av en intens kloakklukt på rommet. Det er tredje gangen jeg opplever i latinske land. Sist i en leilighet i Santiago. Hva er det vi klarer i Norge som de ikke får til her? Jeg sover jo da normalt til elleve-tolvtiden, så nå er denne dagen fukka. (Og jeg har ikke vært dårlig i magen, men ikke umulig at jeg blir det hvis jeg må bruke badet her.... 😳)
HitIT
06.10.2019 kl 21:58 3755

Hva står her da?
https://finansavisen.no/nyheter/bors/2019/10/06/7458809/strongpoint-er-pa-oppkjopsjakt
Står vel kanskje i morgendagens avis? Får vel ut å handle.
Redigert 06.10.2019 kl 21:59 Du må logge inn for å svare
JosMag
06.10.2019 kl 22:57 3689

Vi har et MYE større potensial enn vi har visst til nå... og på oppkjøpsjakt.
Begynner å løsne nå👍💰😀
Krosta
07.10.2019 kl 01:20 3625

Strongpoint på forsiden av morgendagens FA. "Som mange mindre børsnoterte selskaper sliter StrongPoint med å få oppmerksomhet fra analytikere, forvaltere og investorer." Denne artikkelen hjelper i hvert fall litt på publisiteten.

Artikkelen handler i noe grad om ABG-analysen (StrongPoint er underpriset), litt om megatrender innenfor retail, og at nå satses det i Spania.
Redigert 07.10.2019 kl 01:20 Du må logge inn for å svare

Selv om man på nett kun får lest bildeteksten så står det i alle fall der at de tror på 7% årlig vekst. Riktig nok kun til 2021 som er nevnt, men det betyr vel bare at etter det girer vi opp?
Sylfest
07.10.2019 kl 08:38 3555

Hovedtyngden av materialet bak tallene i artikkelen er antageligvis basert på analysen fra ABG Sundal Colier, tilgjengelig for fri nedlasting her: https://www.introduce.se/foretag/StrongPoint/Equity-research/2019/8/strongpoint---capitalising-on-retail-megatrends/
JosMag
07.10.2019 kl 10:14 3505

Noen med full tilgang som kan dele artikkelen her?

StrongPoint er på oppkjøpsjakt
StrongPoint skal vokse på netthandel og marginpress i butikk. – Vi har et mye større potensial enn vi har vist til nå, sier konsernsjefen.


– Vi har megatrendene i ryggen. Som investor i StrongPoint får du muligheten til både å dra nytte av økt netthandel og marginpress i butikk, sier konsernsjef Jacob Tveraabak.

StrongPoint er et retail-teknologiselskap som leverer utstyr og programvare til kunder som driver handel i butikk og på nett.

Som mange mindre børsnoterte selskaper sliter StrongPoint med å få oppmerksomhet fra analytikere, forvaltere og investorer. Fredag ettermiddag var markedsverdien av selskapet på 466 millioner kroner.

«Jeg vil hevde at aksjen er underpriset», uttalte Tveraabak til Finansavisen tidligere i år.

For å skape økt oppmerksomhet rundt aksjen har selskapet inngått en avtale med ABG Sundal Collier, der det betaler for analysedekning gjennom plattformen Introduce.

I slutten av august publiserte meglerhuset en analyse med følgende overskrift: «Kapitaliserer på retail-megatrender».

Prises til rabatt

StrongPoint tilbyr retail-teknologi (butikk- og e-handelsløsninger), kontantsikkerhet og produksjon av etiketter. I dag kommer rundt 71 prosent av inntektene fra retail-teknologi, mens resten blir fordelt relativt likt mellom de to sistnevnte kategoriene.

Ifølge analysen til ABG Sundal Collier handles StrongPoint til en rabatt på 20 prosent sammenlignet med «peers».

Basert på meglerhusets estimater prises selskapet til 10 ganger forventet inntjening i 2020 , med en direkteavkastning på syv prosent.

ABG Sundal Collier opererer med et «fair» prisintervall på mellom 11,4 og 30,3 kroner pr. aksje, basert på hva sammenlignbare selskaper handles til. Fredag ettermiddag sto StongPoint-aksjen i 10,50 kroner.

«Vi forventer at den positive trenden innen e-handel vil være med på løfte salget med syv prosent årlig (CAGR, red.anm.) fra 2018 til 2021. Kombinert med 30 millioner kroner i kostnadskutt forventer vi at det underliggende driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) skal dobles fra 46 til 96 millioner i 2021», skriver Petter Nystrøm og Øystein Elton Lodgaard i analysen.

Mange oppkjøpskandidater

I midten av februar ble Hilde Horn Gilen ansatt som finansdirektør i StrongPoint og hennes erfaring fra oppkjøp var en av hovedårsakene for ansettelsen.

– Vi ønsker både å vokse organisk og gjennom oppkjøp. Utfordringen i dagens marked er at selskaper generelt sett blir priset høyt, men vi har en lang liste over potensielle oppkjøpskandidater. Vi må finne selskaper der synergiene vi skaper kan forsvare prisingen, sier han, og påpeker at er det kostbart å utvikle ny teknologi selv.

I 2018 omsatte StrongPoint for i overkant av en milliard kroner og satt igjen med et overskudd på 14 millioner kroner.

– Vi har et mye større potensiale enn vi har vist til nå. I fremtiden tror jeg vi i større grad er et softwareselskap enn hardwareselskap, sier han.

Største aksjonær er Kim Wahl gjennom investeringsselskapet Strømstangen, som eier aksjer for snaut 42 millioner kroner. Nummer to på aksjonærlisten er Holmen Spesialfond.

Henger langt etter

På det meste hadde StrongPoint kontorer i 12 forskjellige land. Nå konsentrerer selskapet seg om kjernemarkedene i Norge, Sverige og Baltikum.

– I tillegg ønsker vi å vokse i Spania, der vi har en stadig økende tilstedeværelse. Videre er det flere land hvor vi ser at enkelte av våre produkter har et høyt potensial. I Norden har vi kommet veldig langt på bruk av teknologi i butikk, godt drevet av en relativt høy pris på arbeidskraft og en digitalt moden befolkning. Vi ser at løsninger som er blitt tatt i bruk i våre hjemmemarkeder for en god stund siden begynner å få fart nedover på kontinentet. Vi ønsker i stor grad å replikere det vi har gjort i hjemmemarkedet i Spania, som åpenbart er et større marked, sier han og legger til

– I Spania ligger kontantandelen på over 80 prosent og det er høy etterspørsel etter kontantsikring, samtidig som selvbetjentløsninger og elektroniske hylleetiketter begynner å komme.

Torsdag forrige uke inngikk selskapet en avtale med svenske Bergendahls angående «Pick & Collect»-løsningen som skal brukes i 45 butikker.
Redigert 07.10.2019 kl 10:36 Du må logge inn for å svare
JosMag
07.10.2019 kl 15:40 3311

Skaffer publisitet og følger opp en strategisk viktig ordre. Langt oppe på vinnerlisten i dag👍
Sylfest
07.10.2019 kl 16:43 3284


ABG Sundal Collier opererer med et «fair» prisintervall på mellom 11,4 og 30,3 kroner pr. aksje, basert på hva sammenlignbare selskaper handles til. Dersom vi legger oss midt i ABG sitt intervall, tilsier det en kurs på ca 21 kroner...

Forrige ukes endringer på topp 50
Tallene i parentes er endringer i forhold til Strongpoints egen liste lagt ut torsdag.

V.Eiendom Holding AS økte med 24 100 aksjer (24 100)
Avanza bank AB økte med 18 100 (14 981)
Jan Ring økte med 5 000 (0)
Tor Colka Evensen økte med 5 000 (5000)
Morgan Stanley økte med 3 959 (3 339)
Bernhard Næss økte med 2 821 (1 821)
Per Einar Ugelstad økte med 475 (335)

Inn på lista kom Sparebank 1 markets AS, market making, med 161 498 aksjer.


Nordnet livsforsikring AS reduserte med 21 387 (7 473)
Nordnet bank AB reduserte med 1 268 (1 268)
Rune Jacob Kongsrud reduserte med 1 208 (1 208)

«Øvrige investorer» reduserte med 201 818
Ut av lista forsvant Kenneth Guttormsen 166 233 (153 418)

Du har kontroll, Trikker'n. Tipper det er noen i SP ledelse som leser disse tallene hver uke!
JosMag
09.10.2019 kl 10:49 2689

Tipper vi øker omsetningen med over 20 % sammenlignet med samme kvartal i 2018.
290 i omsetning og 30 i EBITDA er min spådom. Tror ikke Jacob ville gått så tøft ut i Finansavisen hvis ikke han visste at de kom til å levere fremover 👍. Om 3 små uker i morgen får vi svaret.. Andre forslag/spådommer?
tunktee
09.10.2019 kl 22:08 2510

@JosMag,

Enig med du! Grantchester og meg var innom samme tema på mandag kveld og var enig om at det ville fremstå som merkelig hvis JT presenterer et middelmådig regnskap etter å brukt så mye energi på å promotere selskapet og kommet med kursdrivende uttalelser. (Selv om de da ikke har blitt det, kursdrivende asså...)

For øvrig hjemme til drittværet igjen.
En fin ferie på besøk til Grantchester i en perle av en liten by, men hjemme er best hver eneste gang. Nesten så jeg nyter lyden av regn og storm :)
Redigert 09.10.2019 kl 22:09 Du må logge inn for å svare
Casiasia
11.10.2019 kl 05:52 2246

off tåpikk, men de negative rentene gir incentiver for bruk av kontanter - fra Bloomberg:

In the Swiss canton of Zug, officials are going to extremes to avoid getting penalized by the world’s lowest interest rate.

To minimize the amount of cash on hand that would get hit with a charge, Zug’s treasury postponed recouping nearly a billion francs in capital gains tax revenue from the federal government. The canton, or state government, also has plans to pay bills and staff Christmas bonuses early.

According to Zug Finance Director Heinz Taennler, the situation is a “really big pain.” And with the Swiss National Bank’s policy benchmark at an eye-watering -0.75%, and possibly about to go even lower, authorities there may have to get even more radical in their rethink of cash management.

“You can have more than a billion francs of liquidity in an account, for example when in the middle of the year the tax bills go out,” Taennler said in an interview in his office. “I have lots of meetings with bookkeepers. I have lots of meetings with banks.”

Interest rates are below zero across much of Western Europe, and an economic slowdown means that’s unlikely to change soon. The financial industry is up in arms about them, with UBS Group AG Chairman and former Bundesbank chief Axel Weber warning they’ve gotten so low they do more harm than good.

But while banks, economists and central bankers argue about their usefulness, others have to deal with the reality. To preserve margins, lenders are increasingly passing on negative rates to clients. UBS, Switzerland’s biggest bank, cut the threshold for levying an annual 0.6% on deposits in half to 500,000 euros ($549,000). That’s got companies on the lookout for alternatives. Industrial and retail firms, as well as pension funds, are examining the option of parking money in vaults, according to Zurich Insurance, which is dealing with amounts of as much as 500 million francs.

Cash Vault
Before it concludes an insurance contract, it inspects a storage site’s walls, door, infrared surveillance and motion detectors. Premiums are a few thousandths of the insured sum, cheaper than the hit from sub-zero interest rates.

Requests initially picked up when the SNB took rates negative in 2015. Rene Harlacher, chief underwriting officer of Zurich’s Swiss unit, says inquiries “recently increased again, as it became clear that globally rates will stay low.”

Negative central bank interest rates in Switzerland and the euro area were implemented to juice inflation, but also mean highly rated creditors can raise money for free or even get paid to borrow. Yields on Swiss federal 10-year debt are close to -0.8%.

While there have been calls for more fiscal spending to counter the downturn that’s hit much of Europe, authorities in Switzerland are generally sticking to fiscal caution.

The AAA-rated canton of Basel City, home to pharmaceutical giants Roche and Novartis, gets paid to borrow money and rakes in about in about 4 million francs annually from that. The money is used to pay down debt.

“More isn’t being spent,” Basel’s finance chief Sven Michal said. We have a “strategy of long-term fiscal sustainability. That’s not being changed.”

What’s clear is that that with dark clouds drawing over the global economy, another SNB interest-rate cut may lie in store.

Zug managed to pay only 7,000 francs in negative interest last year, but an even lower central bank policy rate could force Taennler ultimately to look at more dramatic options.

“At some point -- not today or tomorrow -- we’ll have to think about whether we put cash in a safe.”

Det hadde nok få tenkt på for noen år siden. At vi kunne få negative renter og da en slik type argument for å begynne med mer cash igjen.

Jeg som blandt annet driver i byggebransjen kan jo håpe på et stort marked for å bygge pengebinger, det har jo alltid vært den store drømmen å ha en slik, særlig en full en.

Hyggelig å høre fra deg igjen Casiasia. Det blir stilt en rekke spørsmål på Q denne gangen. Noe sendes inn samlet skriftlig og noe stilles både før, kanskje under? og etter Q. Jeg tror som noen lengre oppe her, at vi har noe å glede oss til. JT har vært langt fremme med å snakke om underpriset selskap og muligheter. Markedet tror ikke på ham. Enda.
JosMag
11.10.2019 kl 11:53 2035

Utrolig positiv utvikling i Baltikum. Ikke lenge til det er like vanlig der borte med teknologiske løsninger fra SP som her hjemme og forhåpentligvis Spania etter hvert.
Kjøp av aldersbestemte varer har til nå vært hemskoen for selvbetjente kasser. At de nå har fått på plass den første løsningen i Europa med ansiktsgjenkjenning/verifisering av alder er spennende. SP har også forbedret og utviklet de opprinnelige Vensafe maskinene med STOR suksess og faktisk stor omsetningsøkning i hovedmarkedene til SP. Veldig bra!
Ruller på bra nå. 29. oktober here we come:-)

Ja,

der ser vi hvor viktig det er å være langsiktig og industrielt fundert i forhold til M&A. New Vision, som ble kjøpt i 2014 er selskapet som idag utgjør aktivitetene i Baltikum, og som i stor grad også utgjør teknologikompetansen i konsernet. Uten dette kjøpet kunne SP sett langt etter self checkout-løsninger, softwareløsninger til C&C, etc.

Når det i tillegg går bra på markedssiden er det stor grunn til å se positivt på fremtiden. En stor takk til tidligere CEO, en forutseenede Jørgen Waaler.

De irske gutta leverer jevnt og trutt , selv om det stort sett går i enkeltinstallasjoner.

https://m.facebook.com/story/graphql_permalink/?graphql_id=UzpfSTEyNTM5MTkxNzQ4ODk1NDoyODc0NjMwNDc5MjMxNzM3


Ukes-statistikk, uke 41

Ukens sluttkurs: 10,80
Tot.omsatt volum: 110 950
Tot.verdi: 1 197 683
Ukes-snitt pr.aksje: 10,79
Tot.antall handler: 69
Ukens laveste: 10,50
Ukens høyeste 11,15

Forrige ukes endringer på topp 50:

Verdadero AS økte med 18 008 aksjer
Avanza bank AB økte med 8 185
Tor Colca Evensen økte med 7 596
Morgan Stanley økte med 4 849
Nordnet bank AB økte med 1 308
Nordea bank ABP økte med 100
Per Einar Ugelstad økte med 25

«Øvrige investorer» økte denne gangen med 7 251


Rune Jacob Kongsrud reduserte med 22 500
Sparebank1 Markets AS market-making reduserte med 12 883
Nordnet livsforsikring AS reduserte med 11 912
Skandinaviska enskilda banken AB reduserte med 27

Takk for info!

Fikk for en stund siden linken https://investor.dn.no/#!/Aksje/S55/STRONG/StrongPoint av justfun, og den siden er bra synes jeg.
Bladde helt ned på den siden for første gang i dag, og da ser jeg at en som betegnes som insider som ikke sitter i styret; Sven Magnus Brøyn, byråleder Coxit, hva slags forhold har Strong til Coxit? Er det de som lager filmsnuttene som av og til legges ut?
JosMag
15.10.2019 kl 12:44 1406

Det er han som lager filmsnuttene og foretar intervjuene. Det ligger i kortene at dette er bestilt av SP, da spørsmålene er svært ledende og positivt vinklet. At han også eier aksjer i SP overrasker meg ikke. Vet noen hvor mange aksjer han eier? Har også sett han på TV2 hvor han som ekspert legger ut om diverse tekniske duppeditter.

Krølltoppen dekker hver Q om det er han jeg tror. Utrolig trivelig fyr som jeg har pratet med noen ganger, men da om annet enn SP.

Kul type, ja. Sist jeg så over komplett aksjonærliste så hadde han ikke aksjer. Han er meldepliktig, men har da aldri kjøpt aksjer.

Så dere på TV2 nyhetene kl 21 i går?
Det var fra Bergen, Posten testet ut noe de kalte postkasse 2.0 eller noe sånt, svigermor skravla så voldsomt så fikk ikke med meg så mye, men det var et konsept man skulle prøve ut hvor posten skulle levere alt mulig TROR jeg. De skulle ev ha nøkkel til bolig og da kunne låse seg inn og levere inne hos folk også.
Jeg tror Strong burde ha dialog med Posten angående dette, for det er vel åpenbart at å levere ut sine nøkler til Posten det må være et sjansespill. Tenk på kaoset det må bli når du har nøkler til 1000 boliger med deg i postbilen!
For ikke å snakke om fristelsene som sikkert kan oppstå for dårlig betalte postbud med stadig forværrede arbeidsforhold. Jeg jobbet selv som postbud tidlig 80- tall, den gang var det en bra jobb med stor frihet. Og sykdom, vikarer og områkeringer, og når forsvant egentlig de smykkene...

Men uansett det så ut som mer moderne postbokser som de testet ut, og med et C&C skap ved siden av så ville det kunne blitt et godt tilbud dette!

https://www.tv2.no/nyheter/10912483/

Ser at det ikke er så aktuelt å dra med seg gammeldagse nøkler, gidder ikke rette teksten min
På tv- innslaget viste de bilder av de nye postboksene, det var ikke med i denne linken.
Redigert 17.10.2019 kl 09:49 Du må logge inn for å svare
JosMag
17.10.2019 kl 09:25 910

Likte spesielt denne setningen fra google translate; "Dette prosjektet er begynnelsen på distribusjonen i Spania av StrongPoint":-)
sulzrox
17.10.2019 kl 09:44 884

Les her om postkasse 2.0
Postmannen får eingangskode til å låse opp døren. Etter på får du melding fra låsen om hvor lenge den var opplåst og at den er låst igjen.
Usikker på om eg vil teste det uten live kamera så eg kan sjå hva som skjer.

Levering innenfor døren
Posten tilbyr nå levering innenfor døren, dersom du ikke er hjemme for å ta imot pakken. For å kunne benytte deg av tilbudet må du ha en digitallås eller et nøkkelskap med kode. Du bruker Innafor-appen for å bestille levering innenfor dør og kommunisere en eventuell dørkode med oss.

https://www.posten.no/motta/hjemlevering
https://www.dinside.no/bolig/posten-leverer-innenfor-doren-nar-du-ikke-er-hjemme/71705663
Redigert 17.10.2019 kl 09:52 Du må logge inn for å svare

Ja jeg så innslaget også.
Velkommen etter sier nå jeg da.
Selv «u- landet» Polen har hatt denne løsningen i årevis ....
Posten i Norge bør legge av seg den innovative tonen for i realiteten er dem dyre, sidrumpa og gammeldagse