IDEX mot 10 kr


Ser ut som ting går seg til, så satser på å se 10 kr ila året.

Tilsvarer vel kun en børsverdi på 5-6 milliarder så vil ikke se dette som veldig usannsynlig på kort sikt.

Royalties er aldri feil å motta......

De har sagt at det kommer avtaler på løpende bånd ila året, så den første så vi idag...

Tidligere i år har de fått multimiliondollar avtale over 3 år med datagigant.....

Regner med MasterCard kommer snart formelt....

..og biometri ble meldt idag.

Så ting går veien her.....
Redigert 03.10.2019 kl 21:38 Du må logge inn for å svare
Sente
04.10.2019 kl 08:40 883

Hvis Idemia ikke betaler Idex for bruk av patenter, hva mener du Idemia tilbyr Idex? bytte av patenter er vanlig innen f.eks. mobiltelefon verden, men ser ikke helt hva Idemia har å tilby av patenter som Idex skulle ha bruk for.

Jeg forholder meg kun til hva som står i meldingen.
Gi_Fan
04.10.2019 kl 09:24 843

Jeg har også lest meldingen som om at det idex får igjen er "benefiting from IDEMIA's biometric card software expertise", men det er jo ikke klart. Ville jo tro om det var cash involvert så ville det stått et eller annet om "upfront", "per unit", "earn out" og noen omtrentlige tidspunkter. Men et skal idex ha, de er faktisk verdensleder - i tåkete børsmeldinger, slik at alle kan spekulere fritt i hva meldingen egentlig betyr.

Hadde for IDEX en betydelig sum cash vært involvert, dvs minst omsetningen i 2018 = NOK 3.6 millioner, er de lovpålagt å skrive det i meldingen.

Så er det i det hele tatt er penger involvert, er det mindre enn NOK 3,6 millioner.

Vi savner deg og dine reflekterte innlegg på Thin-trådene.
Redigert 04.10.2019 kl 09:59 Du må logge inn for å svare

For at IDEX med tullemeldinger, og sammen med Keith, Fussell og Woodford, skal få manipulert og pumpet opp kursen før neste emi, må Abu Dhabi få solgt seg ut. Gårsdagens melding var for å hjelpe til med det, ved å få sauer til å kjøpe så volumet kommer opp og Abu Dhabi får solgt mye.
Redigert 04.10.2019 kl 10:16 Du må logge inn for å svare
Sente
04.10.2019 kl 10:43 736

Litt tåket melding kanskje, slik jeg leser det bruker Idemia sin "biometric card software expertise" kombinert med Idex patentene til å "develop, manufacture and sell on-card enrollment devices." Software og enrollment må jo snakke sammen, vanskelig å enrolle et kort uten software i kortet som takler dette.

Hva skal Idex med IDEMIA’s biometric card software expertise mener dere? Bruke dette i kortene til Feitian som sikkert har sin egen software ekspertise?
Sente
04.10.2019 kl 10:55 721

Kan du henvise til hvilken lov og paragraf som sier dette? For dette er veldig interessant for NEL aksjonærer, med tanke på milliard avtalen som er inngått med Nikola. Nel har heller ikke opplyst om dette i ordre backlog på kvartal rapportert, så det virker som selskaper kan opplyse om hva de vil, ikke hva du vil.

Lov om verdipapirhandel § 3-2, tredje ledd.

I motsetning til IDEX er NEL i børsmeldingene sine veldig presis på hva de skal levere til Nikola, selv om de ikke oppgir kroner og øre.
https://newsweb.oslobors.no/message/438789
https://newsweb.oslobors.no/message/447910
https://newsweb.oslobors.no/message/454676


IDEX oppgir hverken antall, kroner, eller andre størrelser som muliggjør anslag for inntekter, men overlater til Sente på HO å interpretere best case.

Redigert 04.10.2019 kl 12:57 Du må logge inn for å svare
Gi_Fan
04.10.2019 kl 13:05 629

De som følger NEL vil vite hva det betyr i kroner og øre (ikke eksakt for det er en forretningshemmelighet, men nær nok til å hvor mye det betyr for topplinje og et godt estimat på bunnlinje også), det er oppgitt antall enheter og når de skal leveres.
I kontrast til Idex's eneste "ordre" så langt som er "multimillon" og skal leveres en eller annen gang over flere år - ikke mulig å si noe om det har noe som helst innvirkning på topplinje eller bunnlinje før det har gått noen år.
Idex hadde en melding tilbake i 2013 hvor de var konkrete på tall, det var koffertavtalen som skulle gi fra 21 to 80 mill omsetning. Den er nok litt forsinket for det har ikke kommet enda.

Helt korrekt.

Seriøse firmaer gjør som NEL, oppgir hva som skal leveres og når. Ikke kroner og øre fordi det er en forretningshemmelighet, slik at ikke konkurrenter og andre kunder får eksakte opplysninger de kan dra fordel av. Yrkesgruppen analytiker/tallknuser som følger NEL, kan da omtrent regne ut hva det betyr i kroner og øre.

Eller som NOD (Nordic Semiconductor) og guider. Da behøver/slipper man å børsmelde ordre.

Hos IDEX er alt bare uklar tåkeheim, og ordrer med garanterte og spesifikt angitte inntekter, klarer ikke IDEX å levere til kunden.

Redigert 04.10.2019 kl 15:02 Du må logge inn for å svare

https://newsweb.oslobors.no/message/486443
https://newsweb.oslobors.no/message/486444

"Under the terms of the agreement, IDEX has granted IDEMIA a license to use certain IDEX patents in order to develop, manufacture and sell on-card enrollment devices"

Når børsmeldingen ikke sier noe om upfront eller annet monetært spesifikt, vet enhver med litt kjennskap til lisensavtaler, at IDEX først får betalt noe fra IDEMIA hvis IDEMIA noen sinne benytter IDEX patenter som inngår i avtalen, og da mest sannsynlig per enhet IDEMIA selger hvor en eller flere IDEX patenter fra avtalen er benyttet.

Fra IDEX er det så litt nytt og positivt å melde, at de likegodt sender ut TO 100% identiske børsmeldinger om samme avtale.
Sente
04.10.2019 kl 15:43 542

Så Idex som er i samtaler med flere kort leverandører bør helst oppgi så mye informasjon som mulig om denne lisensieringsavtalen med Idemia, men Nel, av konkurransehensyn trenger ikke si noe som helst, bare at de skal levere noe utstyr. Bra at verdipapirhandel § 3-2, tredje ledd er åpen for tolkning slik at alle selskaper kan egentlig bestemme selv hva de ønsker å oppgi til markedet og investorene.
At dette kan utsettes i henhold til Lov om verdipapirhandel § 5-3, til f.eks. en kvartalrapport er vel heller ikke en mulighet?

Høyst sannsynlig så vet heller ingen i Idex hvor stor leveransen blir. Idemia vet vel heller ikke noe om leveransens størrelse. De er vel en avtale på plass. Betaling pr. Enhet er vel det som er avtalt. Om det er penger eller annen goodwill, hvem vet.
Sente
04.10.2019 kl 16:57 500

Fra Q2 presentasjonen:
"The way the license is structured, there will be a royalty element to it." Så det er nok snakk om mer penger enn goodwill. :)

"Idex hadde en melding tilbake i 2013 hvor de var konkrete på tall, det var koffertavtalen som skulle gi fra 21 to 80 mill omsetning. Den er nok litt forsinket for det har ikke kommet enda."

Man får bare ikke skrevet det bedre. Hands down...!!! 😀 😀 😀

Sente bør ikke ta seg bare en bolle, men ti. Ingen har sagt at IDEX skal oppgi mer (detaljert) informasjon til markedet enn konkurrentene.

Børsmeldingene til IDEX er 100% bevisst ulne for å suggerere at avtalen som børsmeldes, vil gi (snarlige) store inntekter, noe som ALDRI har skjedd. De 2-3 gangene IDEX har inngått avtaler/kontrakter med "sikre" inntekter, har det vært tilfredsstillende spesifisert i børsmeldingene.

I 23 år har IDEX aldri tjent så mye som ett øre, men levd på aksjonærenes nåde. Inntektene er sjelden over 1 million i kvartalet, mens utgiftene er over 60 ganger større enn inntektene.

Neste runde med almisse-tigging er rett rundt hjørnet, eller IDEX er historie. Problemet denne gangen er at alle tidligere veldedige givere ikke orker eller kan mer, aksjekursen er "historisk lav", utgiftene "historisk høye", og IDEX har null etablert marked å vise til for å lokke til seg nye givere med dype lommer og vide spanderbukser.

----- ----- ----- ----- ----- -----

https://newsweb.oslobors.no/message/486443
https://newsweb.oslobors.no/message/486444
"Under the terms of the agreement, IDEX has granted IDEMIA a license to use certain IDEX patents in order to develop, manufacture and sell on-card enrollment devices"

I børsmeldingen står det krystallklart at IDEX kun vil få royalties fra IDEMIA av IDEX patenter når IDEMIA faktisk selger noe med IDEX patenter. Skjer det, vær 100% trygg at IDEX børsmelder det!. Så langt ingen børsmelding om at IDEX har levert noen sensorer til multi-million dollar kontrakten med "leading provider of global financial news and IT services".

Tipper at IDEX har store problemer med å produsere off-chip sensoren i volum med tilfredsstillende yield, slik Gi_Fan har beskrevet i detalj flere ganger. Gi_Fan har topp teknisk utdannelse innenfor hardware, og har etter utdannelsen utelukkende jobbet i halvleder-industrien, så han vet hva han snakker om.

Redigert 04.10.2019 kl 23:45 Du må logge inn for å svare