Panoro Energy announces substantial oil discovery in Hibiscus Up

alsman
PEN 04.10.2019 kl 07:41 45579


John Hamilton, CEO of Panoro, commented: "Results of drilling at Hibiscus Updip
have significantly exceeded expectations. Both the original wellbore and
sidetrack have encountered oil columns with excellent reservoir properties and
our estimate of gross recoverable oil at Hibiscus Updip is between 40 and 50
million barrels. Our phase 3 development plans to tie the nearby Ruche and Ruche
NE fields back to the Adolo FPSO are now being expanded to include a possible
fast-track development of the discovery. Additionally, this successful well
enables us to further de-risk Gamba prospectivity in the Hibiscus area where we
see significant additional potential. We are extremely pleased with the
continued drilling success at Dussafu, and now look forward to the commencement
of the production drilling phase at Tortue".

https://newsweb.oslobors.no/message/486530
Alby
10.10.2019 kl 16:42 3724


BW utsetter børsnotering av BW energi, til markedet blir bedre.

Det begynner å bli helt ok å sitte med mange PEN aksjer. Noen spesiell grunn til dagens stigning? Ikke veldi stor oljeprisøkning, ikke veldig positiv handelskrigsituasjon. Pareto + 4 kroner har kanskje betydning???
Redigert 10.10.2019 kl 17:14 Du må logge inn for å svare

Legger ikke så mye i at BWE går på børst (korr. nei - ikke tar en børst, men går på børs) ved den tid et "vindu" foreligger. Alt skal etter sigende være på plass, så det er kun timingen her som gjenstår. Ble meldt i dagens presentasjon at foreløpig (juni) feedback tilsa stimulerende interesse fra investormiljøet. Og det skader heller ikke med Hibiscus/operasjonene, bedre oljepris. klargjøring av handelskrigen etc. Tror faktisk at BWO aksjonærene er best tjent med å avvente ståda.

Etter hva jeg forstår har Panoro gjort sin den av arbeidet ifm. Tullow deal. Så det er her også bare til å avvente en melding. Min personlige tolkning - enten er det her myndighetene i Gabon som skal endelig godkjenne eller Tullow som er i tenkeboksen.

Hva som egentlig foregår i forhandlingene mellom partene i handelskrigen representerer dynamitt. En delløsning ville ha oppmyknet og gitt enorm boost på alle sett og vis. Oljeprisen ville ha økt betraktelig. Det står faktisk mye på spill .....

Trump er en leken kar. Han agerer som klodens business-gud. Trump vet det så utmerket vel, likefullt tar denne meldingen egentlig kaka:

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Big day of negotiations with China. They want to make a deal, but do I? I meet with the Vice Premier tomorrow at The White House.

Sier en president for USA og klodens beskytter - noe så flåsete, uten å mene noe konstruktivt med det?

Redigert 10.10.2019 kl 20:46 Du må logge inn for å svare

Mr. Barkindo said OPEC and its allies will make “appropriate, strong, positive decisions,” to sustain oil prices when they meet Dec. 5.

“All options are open,” he said.

Mr. Barkindo added that he was formally inviting the U.S. to join the cooperation pact that includes OPEC’s 14 members and 10 Russia-led allies.

https://www.wsj.com/articles/opec-cuts-2019-global-oil-demand-growth-forecast-again-amid-trade-tensions-11570709033?shareToken=st832c18b5d394491a862f2a5d85427a8d
Alby
10.10.2019 kl 20:14 3364


Blir spennende å se om vi får en god ukes slutt i morgen 😎
Jajaja
10.10.2019 kl 23:14 3171

Torsdag kveld, Afra Willow ferdig med lifting på AJE.

Enig, godt spilt av Kina. Jeg har hatt troen på noe positivt denne gangen, fordi inngangen til oktobermøte var at Kina hadde fått nok og ville innrømme noe ekstra i sin ende. Dette tror jeg videre vil dra OSE og Brent, vi er på vei tilbake til risk on. Våpenhvile er beste scenario.

BWO:
Jeg leser 2 ting ut av denne utsettelsen. Åpenbart vil prisen være riktigere om vi bryter opp gjennom 890/900 OSE, jeg ser mye kurspotensiale på kort sikt, og vi har brutt motstand på 67kr. Eller vil de vente til Q3? Eller frist oil fase 2?

Mitt andre poeng er at de vurderer kurs som lav i forhold til verdier og prising, hva betyr det? Det betyr kjøp! ;)
Redigert 11.10.2019 kl 08:28 Du må logge inn for å svare

Brent > 60! Bare håpe at Trump ikke får hjerneblødning i løpet av dagen, så blir dette bra.

Ad eksplosjon(er) og høyst sannsynlig missilangrep på oljetanker - så skal vel tankratene enda høyere, mens riskpåslag i oljepris fremdeles skal neglisjeres?

En oppgang i oljepris til like over $60, som etter mitt syn er en bagatell – gitt denne eksplosjonen på tanker, OPEC med møte 5. desember har nevnt vurdere nye tiltak for å drive opp oljeprisen, Trumps ambivalente holdning, samt markedet øyner en liten mulighet til en begrenset handelsavtale. Det er sistnevnte man må satse på vil bli en realitet og som vil gi en boost og stabilitet som etterlyses. Øvrige forhold fremstår som viktig impact ifm. oljeprisen, men ikke så fundamentalt på lang sikt som delvis ”fred” i handelskrigen.

PEN:ARCTIC SECURITIES OPPJUSTERER KURSMÅL TIL 40 (32), GJENTAR KJØP
Oslo (TDN Direkt): På bakgrunn av oppdateringene rundt Hibiscus-funnet i Gabon oppjusterer Arctic Securities kursmålet på Panoro Energy-aksjen til 40 kroner fra 32 kroner samtidig som kjøpsanbefalingen opprettholdes.

Det fremkommer av en oppdatering fra meglerhuset fredag.

Hibiscus er en "game changer" som låser opp nye muligheter på Dussafu-lisensen, ifølge Arctic Securities.

Ruter8
11.10.2019 kl 09:07 2846

Arctic hever kursmålet:


PEN: BUY!!
1) Hibiscus discovery adds 45 mmbbl in recoverable resources, which we believe will be fast-tracked through the phase 3 development with first oil towards YE/21
2) The discovery will boost phase 3 resources by >140% and push production towards the current FPSO capacity, while capex remains largely unchanged
3) This unlocks new exploration prospects on the Dussafu block and de-risks existing ones!
4) We see Dussafu production to double NTM and also that PEN will spud the high impact Salloum-well towards YE/19!
5) We reiterate our BUY recommendation and raise our target to NOK40 (32)!
6) Also, please also join our BWO teach-in today 11:00 by Morten Nystrøm at our Arctic Oslo office!

Verden tørster etter olje som en alkoholiker tørster etter øl:

TANK:22 VLCC-SLUTNINGER TORSDAG, RATE AG-ASIA +24%
Oslo (TDN Direkt): Det ble rapportert om 22 VLCC-slutninger torsdag.

Det fremgår av en slutningsliste fra Fearnleys.

SB1M: Panoro’s share price performance YTD has been very strong. We believe there could be a material upside potential in a bull case scenario. We have looked into a bull case scenario where we easily see values of NOK 50/share, which represent more than double of our current target price of NOK 24/share.

Haha, ja det blir trangt på Adolo til neste år med alle disse nye modulene! Selv i et midcase vil vi ligge på 25000 etter fase 2, og Ruche alene skulle vel stå for 15000fat/d, men dette vet vi jo vil bli enda høyere når de kommer i gang - all erfaring tilsier det. Så kommer Hibiscus i tillegg! Mitt spørsmål blir da, vil en kapasitetsøkning til 60.000 på Adolo være nok? Kanskje, men neppe ;)
Alby
11.10.2019 kl 09:26 2740


Pen får vel fortsatt ikke inntekter fra Aje, vet dere hvor når de er ferdig med pay back saken fra tidligere ?

Fra en habil twitter skribent:

Giovanni Staunovo 🛢‏ @staunovo /staunovo/status/1182552798518546433

NTIC says missiles that hit Iranian tanker probably came from Saudi Arabia. #oott

Nå blir det undersøkelser for å finne ut hva som virkelig traff den iranske tankeren og hvor det/disse kom i fra. Går mistanken mot SA, som virker helt naturlig, vil markedets vurdering om fred og fordragelighet mellom Iran og Saudi-Arabia fremstå som et narrespill. Dvs. hund- og kattproblematikken synes å fortsette, ditto gjelder risk i oljeprisen.

Selv om jeg nevner missiler ifm. denne iranske tankeren, behøver ikke dette være riktig. Det blir spekulasjoner helt inntil nærmere blir avklart/meldt.

Iallefall positivt at den kinesiske delegasjonen ikke har reist hjem. En liten kime til optimisme fra Kina?

LiveSquawk‏ @LiveSquawk 18 min18 minutter siden

• Chinese Foreign Ministry: Hope We Can Work With US For Progress In Trade NegotiationsDet er nok ingen «fare» for at vi kommer over 60 000 bopd selv med Hibiscus, men så har vi jo flere prospekter på utvidet Ruche. Tenker da på i hvert fall Espadon og Mupale. I tillegg har vi A og B og prospekt 18. Alle disse tre ser store ut. Da kan man muligens få problemer selv med 60 000 bopd. Vi må imidlertid huske på at det er langt fram dit og at vil være decline. Uansett et luksusproblem som man får ta hvis det blir aktuelt.

Når det gjelder kursmål fra meglerne virker det litt useriøst når en opererer med kursmål 23 og en annen 40. Den siste er 74 % høyere enn den første. Dette gir meg som før sagt lite når vi ikke vet tidshorisont og ikke minst oljepris de legger til grunn.
Redigert 11.10.2019 kl 10:25 Du må logge inn for å svare

IEA talla i dag, marginalt ned og dette er helt OK. Oljeprisen responderer ikke særlig i noen retning av dette. Betryggende for fortsettelsen. Eneste jeg reagerte på var at IEA la seg relativt høyt for USAs produksjon. Men dette vi trolig bli nærmere belyst. Da kommer jeg neste gang tilbake i kveld her på forumet, en gang etter Trumps møte. Ikke forvent for mye av utfallet.
Rek2
11.10.2019 kl 10:42 2494

Det er virkelig ikke lett å jette oljeprisen i framtiden,,,, russerne legger 50 usd,som fremtidig pris Opec vil vel ha den over 60....så det blir vel kanskje noe imellom??

Jeg har alltid stusset på plasseringen av Adolo helt i ytterkant at området vi snakker om. Det er jo 16 km fra Ruche til Torture Man viste jo at Ruche skulle bygges ut.

Ved å plassere den over Prospekt 18 ville avstanden til alt (bortsett fra Torture) vært betydelig nærmere hverandre FPSOen, men de har vel en begrunnelse som kunne være artig å høre.

Det er også en god nyhet at liftingen på Aje er ferdig nå. Virker som mye går på skinner nå. Bank i bordet!

Holder kursen vi har nå seg til å bli dagens sluttpris, vil vi ha den høyeste kurs på litt over ett år.

Aksjen er i ferd med å etablere et brudd opp gjennom 21,00. Dermed er det 25,70 som gjelder.

https://www.marketscreener.com/PANORO-ENERGY-ASA-6278756/charts/


Når det gjelder oljepris guider de fleste på 60 pluss/minus 2 dollar, så det er forsåvidt kjent. Meg bekjent er et kursmål på 12mnd så fremt ikke noen annet er sagt. Arctic og Pareto er to ytterpunkter, der førstnevnte følger PEN(og BWO) tett og ligger i forkant med hva som kommer av positive nyheter på kort sikt - det er bakt inn i kursmålet og de er veldig bull! Pareto følger ikke PEN like tett, og oppgraderer etter hvert som nyhetene kommer. En kan dermed si at PAR sine kursmål gir en nøytral pris pr i dag uten å inkludere den forestående doblingen av produksjon(hvis alt går som planlagt).

Nå er det BWO som er operator i Dussafu, er ikke veldig bekjymret, men mere spent på hvor langt over estimat vi kommer. Tunisia har således høyere politisk og prosjektrisiko.

Men, nå skal jeg legge til at jeg er aksjonær 80/20 i PEN/BWO pr. i dag, og mitt syn er derfor selvsagt farget av dette.

Ellers enig, mye å ta av, og alt kan ikke bli med i fase 3.

Ja, men noen vil mene at det er motstand på 23kr også.. der vi stoppet sist. Etter 26kr er det derimot klar bane ;)

https://www.investtech.com/no/market.php?CompanyID=100589

................................
Edit:
Ser ut som vi finner ut av dette ganske snart :)

Redigert 11.10.2019 kl 11:16 Du må logge inn for å svare
Alby
11.10.2019 kl 12:05 2295


Her Norve beveget seg for å påbegynne boring av produksjonsbrønner ?
Jajaja
11.10.2019 kl 12:36 2212

Som du kanskje har sett så er det ikke posisjon å få fra MarineTraffic. Men ifølge den nylige presentasjonen av 7/10 og oversikten "Active work program over next 12 months, and beyond" - så bør 1. boring være i gang nå. Ifølge oversiktsplanen er boringer av 4 produksjonsbrønner der anslått til å ta bare ca 23 uker i Q4/19 og Q1/20. Her går det unna. :-)

Se aktivitetsoversikten på s. 6 i oktober-presentasjonen:
https://www.panoroenergy.com/wp-content/uploads/2019/10/Corporate-Presentation-071019v2.pdf
Redigert 11.10.2019 kl 12:49 Du må logge inn for å svare
Jajaja
11.10.2019 kl 13:03 2168

Børsmelding vedrørende resultat for 1. boring kan dermed komme innen ca 5 uker, ja?
Jajaja
11.10.2019 kl 14:16 2006

I alle fall viser MT to uidentifiserte "tugs and special craft" 12-1300 meter fra BW Adolo. Noen her med satelitt abonnement?
Redigert 11.10.2019 kl 14:19 Du må logge inn for å svare

Høyeste sluttkurs siden 3. oktober 2018.

Jepp, jepp, jepp, jepp

Hva var høyeste sluttkurs i fjor?

Da blir det nok ny ATH allerede på mandag morgen 🔔

Hadde det bare vært så vel. De må vel opp i minst 90 tror jeg.

Her er en oppdatering på det tekniske fra Investtech:

https://www.investtech.com/no/market.php?CompanyID=100589

Jeg føler meg temmelig sikker på at vi bryter 23kr denne gangen, men det som er spesielt er at det er opp til ca. 26 kr at du VIRKELIG får handlet volum billig(min subjektive vurdering riktignok). Etter 26kr(gitt positiv utvikling) vil den stige raskere uten behov for samme volum, det er ikke noe særlig motstand etter det før 35/39kr.

Bra dag i dag!
Redigert 11.10.2019 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Svindel2
11.10.2019 kl 19:59 1552

Hva var mcap på 90 egentlig? Det har jo vert rettet emisjon siden den gang, så det er jo sånn sett tilført mcap, men føler total verdsettelse blir riktigere å sammenligne?