Drittungene i MDG møter endelig motstand fra voksne

Slettet bruker
04.10.2019 kl 18:47 693

Det mektige Fellesforbundet slenger døra i fjeset på MDG

MDG har i det siste surfet på en bølge av medgang. Barn i alle aldre jubler for partiets lettvinte slagord. Men i møtet med voksne i fagbevegelsen er det bråstopp. Fellesforbundet vil ikke se på at MDG raserer norsk økonomi og kaster folk ut i arbeidsledighet.

Full stans i norsk oljeutvinning har lenge vært et mål for MDG. De mener at Norges andel av på minimale 2 % av verdens oljeproduksjon har en helt avgjørende betydning for klimaet på jorda. At et bortfall av norsk oljeproduksjon straks vil føre til at andre land produserer tilsvarende mer, bare i litt mindre ren form, synes ikke å ha gått opp for noen i MDG-kretser.

MDG gir blaffen i jobbene

Bryr Derfor haster det etter MDGs syn veldig med å stenge ned hele den norske oljevirksomheten. Det må bli slutt på denne «fæle virksomheten» – helst innen 2030. For partiet er det av underordnet betydning at dette vil medføre tap av ca. 270 000 arbeidsplasser rundt om i landet. Sannsynligvis blir tallet vesentlig høyere, etter hvert som ringvirkningene av en slik nedleggelse vil spre seg i lokalsamfunn der nettopp oljenæringen er bærende for store deler av sysselsetting og næringsliv.

I tillegg vil den norske staten få flere hundre milliarder mindre å rutte med, penger som i dag er avgjørende for vår velferd – innen helse, skole, eldreomsorg, pensjoner, samferdsel osv.

Ikke minst bidrar statens enorme oljeinntekter til at Norge i dag kan ha en større offentlig sektor enn noe annet land i OECD. For eksempel har vi ca. 900 000 ansatte i offentlig sektor. Det utgjør om lag en tredjedel av det totale antall sysselsatte her i landet.

Et notat gjengitt på Civitas nettsider gir et innblikk i disse størrelsene samt den generelle utviklingen av norsk offentlig sektor.

Det er neppe noen hemmelighet at en svært stor del av de «grønne velgerne» som flokker seg rundt MDGs slagord om oljestans osv., er ansatt nettopp i denne offentlige sektoren. Det vil si at deres egne jobber i stor grad er basert på den næringen de vil nedlegge, fordi de har hørt blant annet 16-årige Greta Thunberg si at det skal «redde klimaet».

Ødelegger for seg selv

Har det i moderne tid forekommet noe bedre eksempel på hva det vil si å «sage av den grenen man selv sitter på»? Man må nesten klype seg i armen for å tro på det vanviddet og den mentale kortslutningen man er vitne til i store deler av befolkningen.

Innbiller denne armeen av offentlig ansatte, grønne velgere seg at MDG og andre «klimapartier» skal trylle frem flere hundre tusen godt betalte og interessante «grønne jobber» over natten? Kanskje alle kan få jobb på sykkelverksteder? Eller er det ikke så farlig, fordi det «årnær sæ nok»…?

Denne åpenbart uansvarlige politikken har ufattelig nok gått hjem både hos politikere, i en mer eller mindre samlet presse og i en alarmerende stor del av velgermassen.

Noen har bevart fornuften

Faktisk finnes det fortsatt noen «voksne i rommet», heldigvis.

I Fellesforbundet i LO har man ingen vansker med å se hva en slik rasering av norsk økonomi vil bety for sysselsetting, økonomi og velferd i samfunnet vårt. Der sier man blankt og høyt nei til MDGs useriøse politikk, og avviser ifølge Aftenposten ethvert samarbeid med dette partiet så lenge de går inn for å legge ned oljevirksomheten.

«Ikke mulig å stanse oljeproduksjonen hvis du skal ha lys i huset og folk i arbeid», uttaler Fellesforbundets leder Jørn Eggum til Aftenposten. Stort mer tydelig kan det neppe sies. Neste fredag har dette store LO-forbundet landsmøte, og nettopp disse spørsmålene vil være bli et tema.

Aftenposten påpeker at Eggum sitter i Aps sentralstyre og lyttes til før partileder Jonas Gahr Støre uttaler seg om klima og miljø. Og bak Eggum presser alle arbeidstagerne i olje-, gass- og servicenæringene på forbundsledelsen for å beskytte jobbene .

Fellesforbundet er LOs største forbund, med nesten 150 000 medlemmer. Denne store gruppen av fagorganiserte finner seg ikke i at Arbeiderpartiet går inn for oljenedlegging, uansett hva en håndfull høyrøstede AUF-ere (også kjent som partiets underavdeling av SV) måtte mene.

Eggum påpeker at MDGs politikk er en oppskrift på å skyve folk ut i arbeidsledighet, noe Fellesforbundet ikke kan være med på. Det betyr at Arbeiderpartiet sentral trolig kan glemme mulige planer om samarbeid/allianser som omfatter MDG forut for neste stortingsvalg

«Jeg har lest MDGs program. De har ingen fornuftig, realistisk politikk på dette området», sier Eggum. Han tror ikke MDG er et parti for landet, men mest et storbyfenomen:

«Retorikken til MDG ville aldri slått an på Stord, i Verdal eller Ulsteinvik», sier Eggum til Aftenposten.

Det er mange flere enn de fagorganiserte som nå bør heie på Fellesforbundet i kampen for å bevare norske arbeidsplasser og norsk velferd fremover. Det er litt for få andre som står på den barrikaden.

https://www.document.no/2019/10/04/det-mektige-fellesforbundet-slenger-dora-i-fjeset-pa-mdg/
Noni
04.10.2019 kl 21:55 654

Det er bra. MDG er fanatisk opptatt av å legge ned arbeidsplasser, det folk skal leve av. Det virker som de bare tar elle melle, den må vi legge ned.
Slettet bruker
05.10.2019 kl 06:39 609

MDG blir bare sykere og sykere:


MDG vil opprette kommisjon for oljeavvikling

Av NTB - 5. oktober 2019 | 05:24

I Tyskland satte staten ned en kommisjon for å lage et opplegg for å stenge kullkraftverkene. MDG mener den kan kopieres til Norge for å avvikle oljeindustrien.

MDG vil om kort tid legge fram et forslag om en stortingsoppnevnt kommisjon, skriver Aftenposten.

– I økende grad må norske politikere svare for hva som vil skje med oljesektoren om Parisavtalen innfris og klimamålene nås. Da vil en slik kommisjon være et redskap for å finne de svarene, sier MDGs talsperson Arild Hermstad til avisen.

Han sier at deres mål først og fremst er å stanse tildeling av nye lisenser, deretter en gradvis nedtrapping av olje- og gassvirksomheten over en periode på 15 år.

Hermstad sier at det vil være opp til en eventuell kommisjon å forhandle fram en sluttdato.

Innen 2038 skal alle tyske kullkraftverk være stengt. MDG-talspersonen mener tyskerne kommer til å være mer opptatt av å produsere egen fornybar energi og finne bedre lagringsmetoder for strøm enn av å importere gass fra Norge.

– Dette kan gjøre det ulønnsomt å selge norsk gass, sier Hermstad.

https://resett.no/2019/10/05/mdg-vil-opprette-kommisjon-for-oljeavvikling/
Slettet bruker
05.10.2019 kl 08:11 588

Når en teatralsk svensk fjortis kan lanseres som klimaekspert i FN avsløres agendaen bak. "Følg pengene!" slår ikke feil. Og sørgelig hva FN er blitt til. Bør nedlegges nå. Og erstattes av et FDN, D-en står for Demokratiske.
Slettet bruker
05.10.2019 kl 09:02 571

Hvis noen tror at MDG oppsto som et parti av norske miljøaktivister, så tar de feil. MDG er en global vestlig satsing med utspring i den supereliten som tjener på klimakrisen! Same shit in every country. Planen er at vestlige land skal bli like fattige som resten av verden og la seg styre under One World Government uten frie individuelle valg - slik fargete lar seg styre og har innbakt i sine kulturer.

Når Lan har gjort Oslo til Europas Miljøhovedstad, så er det IKKE fordi Lan er så jævlig dyktig. Det er fordi EU for lenge siden bestemte seg for å ødelegge Norges hovedstad med miljøtiltak og behøvde et stort glis til å gjennomføre! Ingen må innbille seg at lille Lan og Trædal har sittet hjemme på kjøkkenet og funnet på alt som nå kneler næringsliv og praktiske løsninger for folk flest og gjør byen ubeboelig for alt annet enn …. syklister!

Disse planene har lenge ligget klare i Brussel, og ventet på at Europas mest klimavennlige og rene land skulle få oppslutning om det vi alle alltid har brydd oss om og etterlevd, nemlig klimasaken. Så fra dag én har EU og FN Agenda21 foret Lan med fiks ferdige planer som hun har implementert i rasende fart - for skattebetalernes penger - uten hensyn til lovverk og fremkommelighet - inntil byen nå ikke kan brukes til stort annet enn spaserturer med fare for å bli påkjørt av elsparkesykler på fortauene. Buss, trikk og tbane er overfylte i rushtrafikken, og skal du rundt midt på dagen må du dele særlig tbanen med narkovrak og tiggere som stinker. Velger du fx trikken og det er mer enn 5 min til din trikk kommer, kan du bare begynne å gå til neste holdeplass, og neste, og neste, osv til du er fremme ved målet og ikke har sett snurten av trikken (du får mange skritt i helse-APP'en, men midt i arbeidstiden var det vel ikke meningen man skulle ut på langtur). Men hva bryr vel Lan seg om effektivitet, arbeidsmiljø, lover og regler - hun tar sine direktiver (og blir belønnet) fra høyere hold i Brussel.
Fluefiskeren
05.10.2019 kl 10:01 554

For et tvers igjennom tulleinnlegg. For et forvirret innlegg fullt av faktafeil, forakt og nærmest hat.

Skal ikke gå inn på hvert punkt, men bare minne på at ved valget fikk de 15,3% av stemmene. Hvordan skal man forklare det basert på det du skriver. Av mangel på mer ekstreme partier som du nok foretrekker tør jeg minne på at FRP fikk 5,3 % av stemmene. Altså bare litt over tredjeparten. FRP gjorde det faktisk best i bydeler med mange innvandrer mens MDG gjorde best i Oslo Nord og Oslo Vest. Enda de ifølge de utrolig puerile påstandene som stadig kommer her er at de er kommunister. Du og mange andre undervurderer velgerne.Jeg bor selv i Oslo og trenger ikke engang rutetabellen hvis jeg skal ta trikken. Den går hvert femte minutt og er ikke overfylt. Jeg tar ca. 1000 ganger heller den enn bil til Sentrum. Slik har det alltid vært og skyldes ikke bare sittende bystyre. Jeg har synes det er kjempefint, men blir fortalt her gang etter gang at jeg burde vært sint som en tyrker.
Redigert 05.10.2019 kl 10:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.10.2019 kl 10:05 546

Hvordan får du levert barna til skole barnehage og ho, med trikken og likevel rekker jobben?
Slettet bruker
05.10.2019 kl 11:45 524

La Mdg styre i Oslo så kan de holde seg langt unna resten av Norge.
Fluefiskeren
05.10.2019 kl 12:22 515

Det er jo i byene de gjør det best, men de er i sin fulle demokratiske rett til å stille lister hvor som helst de måtte ønske. Det er jo bare å la være å stemme på dem det.
ArneB 5.0
05.10.2019 kl 12:54 504

Forsvarerne av demokrati og ytringsfrihet imponerer stort.